Mistä lainaa? Näin löydät itsellesi parhaan lainanMistä saa lainaa? Olet päättänyt ottaa lainan ja et kuitenkaan osaa päättää minkä tyyppisen lainan ottaisit? Lainoja on paljon erilaisia ja valinnanvaraa löytyy, mutta tärkein kysymys on kuitenkin seuraava: mitä varten laina on? Tuleeko laina yritystä varten vai henkilökohtaiseen käyttöön? Otetaanko remonttilaina asuntoremonttia varten vai auttamaan pienyrityksen kassavirtaa? Lainan käyttötarkoitus auttaa paljon hahmottamaan minkälainen laina on sopivin.

Yksi lainan peruspiirteistä merkkaa myös paljon eli onko lainalla takausta vai ei. Lainalla jolla on takaus, näytetään tällöin yleensä pankille, että laina voidaan maksaa takaisin jollakin mittapuulla. Tämän tyyppiset lainat on yleensä myös helppo saada ja lisäksi lainan korot ovat siedettävät. Riskinä on kuitenkin takausmäärä, jos et pysty maksamaan lainaa itse takaisin. Sen sijaan, ilman takausta haettavissa lainoissa mukana ei ole pankkia välikätenä. Näissä lainoissa taas korot ovat hiukan korkeammat syystäkin.

Vertaamo.fi listasi erilaisia lainatyyppejä sekä -tarpeita helpottamaan lainanhakua. Lainanhakijan pikaopas auttaa sinua lainaamisessa!

YRITYSLAINA PIENYRITYSTÄ VARTEN

Jos olet pienyrityksen omistaja ja mielessäsi on laajentumissuunnitelmat niin yrityslaina voi yksi mahdollinen apukeino suunnitelmien toimeenpanossa. Yrityslaina on tietyntyyppinen laina, joka on suunnattu esim. pienyrittäjän tarpeita varten mutta korot kannattaa kuitenkin aina tarkastaa huolellisesti. Eri lainanantajien korot yrityslainan kohdalla voivat vaihdella paljon.

Toinen vaihtoehto yrityslainalle on ottaa laina takausta vastaan käyttäen jotain yrityksen omaisuutta takauksena. Jos kuitenkin päätät ottaa yrityslainan pienyritystä varten, niin tarjolla on eri vaihtoehtoja yrityslainoista. Osa lainanantajista tarjoavat helpomman, joustavamman maksuajan ja ennen kaikkea nopeamman tavan saada laina. Lainan hyväksyntäprosessi on näissä lainoissa helpompi kuin tavallisilla pankeilla.

KULUTUSLUOTTO TUKEMAAN HENKILÖKOHTAISTA TALOUTTA

Lainatyyppi jonka tulet loppupeleissä ottamaan omaa henkilökohtaista taloutta varten riippuu paljolti siitä, mitä varten laina otetaan. Yleensä laina ilman takausta on paras vaihtoehto kuten esimerkiksi kulutusluotto. Lainat ilman takausta omaavat yleensä paljon korkeammat korot, mutta sen sijaan lyhyemmät maksuajat. Voit maksaa lainasi halutessasi takaisin nopealla aikataululla ja täten saada oman taloutesi takaisin raiteille.

TILILUOTTO ELÄMÄN SUURIIN HANKINTOIHIN

Joskus elämässä tulee vastaan myös suuria hankintoja sekä kustannuseriä kuten häät tai auto. Lainatyypit tämmöisiä hankintoja varten ovat myös yleensä lyhyen aikavälin lainoja ilman takausta. Oman pankkisi lainatarjonnan lisäksi kannattaa myös miettiä mahdollisuuksia erilaisten luottojen parista kuten esimerkiksi tililuottoa.

Jos olet ostamassa autoa, niin tätä varten on tietysti mahdollista ottaa myös autolaina. Autolainaa varten laina määritetään yleensä sen mukaan, mikä on auton mahdollinen käyttöikä. Kannattaa aina kuitenkin tarkastaa ensin autolainalaskurilla sinulle sopivin autolaina.

ASUNTOLAINA UUTTA KOTIA VARTEN

Asuntolaina on kaikista klassisin ja varmin valinta lainamuodoksi, kun olet ostamassa uutta kotia. Asuntolaina onkin suunniteltu varta vasten tätä tarkoitusta varten. Asuntolaina auttaa sinua maksamaan lainan takaisin sopivissa lainaerissä takaisin kuukausittain tietyn laina-ajan puitteissa. Lainaehdot ja korot vaihtelevat yleensä lainanantajasta riippuen. Asuntolainan voit kilpailuttaa kätevästi yhdellä hakemuksella ja saat useita lainatarjouksia. Lue lisää tästä.

MIKÄ ON LOPPUTULEMA?

Tarjolla on paljon erilaisia lainatyyppejä ja lainoja. Monesta tuntuu varmasti siltä, että ei osaa päättää minkälaisen lainan ottaisi tai lainalle on kiireellinen aikataulu. Maltti on kuitenkin valttia ennen lopullisen valinnan tekemistä. Puolueettomat ja helppokäyttöiset lainavertailut kuten Vertaamo.fi säästävät sinulle jopa tuhansia euroja, joten aina ennen lainaamista vertailu kannattaa. Myös muiden lainaajien kertomukset lainanantajista voivat olla hyödyllisiä ja saat varmuuden yrityksen luotettavuudesta.

Lähde: TOP10personalloans.com

JAA:

Facebooktwittergoogle_plus

Lue seuraavaksi: Vertaislainaamisesta piristystä omaan talouteen?

Vertaamo.fi on Taloutesi Korjaamo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *