Pikalaina – Pikalaina heti tilille

7.2.2024 | Teksti: Vertaamo.fi

Jaa kaverille

PARAS PIKALAINA JA PIKAVIPPI 2024

Hae Suomen parhaiksi arvioiduilta pikalainan myöntäjiltä sinulle paras pikalaina heti tilille.

Alaikäraja /
Lainamäärä €

Rahalaitos

20 v.
500-60.000

Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 7,75%, Todellinen vuosikorko (APR) 8,03%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 5 174€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 20 174€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Vippi

20 v.
100-2000

Todellinen vuosikorko (APR) 1 500 euron luotolle 28,5%. Laskelmassa huomioitu korko 19 %, lainanhoitokulu 4,56 euroa kuukaudessa. Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 1 713,48 euroa, kun maksueriä 12 ja maksuerä 142,79 euroa kuukaudessa.

Lainasto

18 v.
100-3000

Lainaston korttiluotto on vakuudeton jopa 3 000 euron jatkuva luotto, jonka nimelliskorko on 19,50 %. Luotonhoitokulu: 0,01 % / päivä ja korkeintaan 150 € / vuosi. Esimerkki: 3 000 euron luoton luottokustannukset 12 kk maksuajalla yhteensä 435,79 €, takaisinmaksettava kokonaissumma 3435,79 €, todellinen vuosikorko 29,10 %.


PIKALAINA HETI TILILLE

Pikalaina heti tilille tarjoaa nopean ja kätevän ratkaisun äkillisiin taloudellisiin tarpeisiin. Tämä lainamuoto mahdollistaa rahan saamisen tilille välittömästi, mikä on erityisen hyödyllistä yllättävissä ja kiireellisissä tilanteissa. Pikalainat ovat yleensä pieniä lainoja, jotka on tarkoitettu lyhytaikaiseen käyttöön. Niiden hakuprosessi on nopea ja päätös saadaan välittömästi.

Pikalainoille on ominaista nopea maksu, ja kun laina on myönnetty, raha siirretään tilille nopeasti, usein jopa saman päivän aikana. Tämä mahdollistaa välittömän pääsyn tarvittaviin varoihin. Toisaalta pikalainoille on tyypillistä myös lyhyt takaisinmaksuaika, joka voi vaihdella päivistä muutamaan kuukauteen.

Vaikka pikalainoissa on etuna niiden nopeus ja helppous, niihin voi liittyä korkeammat kulut, kuten korkeampi korko tai käsittelymaksut. Siksi ennen pikalainan ottamista on tärkeää arvioida oma taloudellinen tilanne ja varmistaa, että lainan takaisinmaksu on mahdollista sovitussa aikataulussa.

On suositeltavaa vertailla eri lainantarjoajien ehtoja ja kustannuksia saadaksesi parhaan mahdollisen tarjouksen. Käyttäjän tulee myös käyttää pikalainaa harkiten ja vain todelliseen tarpeeseen välttääkseen liiallista velkaantumista. Pikalaina heti tilille voi olla hyödyllinen vaihtoehto odottamattomien menojen kattamiseen, kunhan se otetaan vastuullisesti ja huolellisesti. Voit tarkistaa luottopisteesi ilmaiseksi tästä.

PIKALAINA VERTAILU

Vertailussa on mukana vain lainantarjoajia, jotka maksavat pikalainan tilille heti tai saman päivän aikana.

Vertaamies - Vertaa lainat - Vertaamo.fi

KUINKA KÄYTÄN PIKALAINA VERTAILUA

Pikalainojen ja pikavippien vertailu on helppoa Vertaamon avulla ja mikä mukavinta, se on täysin ilmaista. Emme kysy sinulta mitään tietoja, vaan ohjaamme sinut pikalainavertailun tehtyäsi tekemään lainahakemuksen valitsemasi pikalainoja ja pikavippejä tarjoavan yrityksen sivuille. Voit siis huoletta vertailla, tehdä hakemuksen ja tämä kaikki pikalainojen vertailu on sinulle ilmaista.

Valitse
lainasumma

Vertaile
pikalainat

Hae
pikalaina


Pikalainoja

15 kpl

Paras pikalaina

Paras kilpailutuspalvelu

Haetuin lainasumma

2000 €

TOP 3 PIKALAINAT 2024

Esittelemme lyhyesti suosituimmat pikalainat ja pikavipit Suomessa. Tutustu näihin pikalainoihin ja pikalainayrityksiin tarkemmin ja saat paremman käsityksen pikavippien tarjoajasta.

Vippi.fi on Suomen suosituin vippi.

Hae pikalainaa

Suomen luotettavimmalta pikavipiltä, Vipiltä, saat varmasti palvelua, joka on tehnyt asiakkaistaan tyytyväisiä jo vuodesta 2006 lähtien. Yli 10 vuoden aikana Vippi on tarjonnut monipuolisia rahoituspalveluita arjen tarpeisiin ja varmistanut asiakkaidensa onnen. Lainat myöntää Saldo Bank, luotettava ja vakavarainen toimija.

Vipin kulutusluotto tarjoaa aina nopean ja edullisen lainavaihtoehdon. Voit hakea kulutusluottoa 1000 - 10 000 € lainasummille, mahdollistaen suurempienkin hankintojen rahoittamisen. Kulutusluoton kuukausierät alkavat vain 29 €/kk, ja voit valita luotollesi maksuaikaa jopa 88 kuukautta. Tutustu vaihtoehtoihin ja valitse juuri sinulle sopiva lainasumma.

Vipin joustoluotto on kätevä lainatuote, joka mahdollistaa vipin nostamisen yksi pieni laina kerrallaan. Joustoluotolta voit nostaa vipin 100 - 2000 € kerrallaan, ja ensimmäisen noston tulee olla vähintään 300 €. Uudet vipit voit helposti nostaa MySaldon kautta silloin, kun tarvitset ylimääräistä rahoitusta.

Lainakriteerit: Vippi tarkistaa aina asiakkaiden maksukyvyn, henkilötiedot ja luottotiedot. Tyypillisimmät lainahakemuksen hylkäyssyyt ovat ikä, luottohäiriömerkintä ja yrityksemme riskiarvio. Vipin tavoitteena on tarjota asiakkailleen nopeaa ja luotettavaa palvelua, joka vastaa heidän rahoituksellisiin tarpeisiinsa.


Rahalaitos kilpailuttaa pikalainat nopeasti yhdellä hakemuksella.

Rahalaitos

Hae pikalainaa

Rahalaitos on kotimainen lainanvälityspalvelu, joka on toiminut lainanhakijoiden tukena vuodesta 2011 alkaen.

Suomalaisena alan asiantuntijana Rahalaitos on edelläkävijänä kehittänyt entistä parempia mahdollisuuksia asiakkailleen lainan hakemiseen ja lainojen kilpailuttamiseen. Palvelu on sitoutunut tarjoamaan suomalaisille helppoa ja läpinäkyvää lainanvälitystä, jotta jokainen asiakas voisi löytää itselleen parhaan mahdollisen lainaratkaisun.

Pikalainan hakija voi yhdellä hakemuksella saada useita lainatarjouksia pikalainoja myöntäviltä yrityksiltä. Palvelu on maksuton ja ei sido mihinkään. Pikalainaa voi hakea ilman vakuuksia.


Lainakriteerit: Ikäraja min. 20 v, ei julkisia maksuhäiriömerkintöjä, Suomessa vakituisesti asuva henkilö, joka ansaitsee vähintään 600 € bruttotuloja kuukaudessa.


Ferratum Joustava-luotto nopeasti tilille.

Ferratum

Hae pikalainaa

Multitude Bank on kansainvälinen pankki, joka tarjoaa monipuolisia rahoituspalveluita yksityisille asiakkaille Ferratumin palveluita hyödyntäen. Pankki on erityisen tunnettu joustavista kulutusluotoistaan ja muista digitaalisista rahoitusratkaisuistaan. Ferratum Bankin tarjoamat palvelut ovat helposti saatavilla verkossa, mikä tekee niiden käytöstä vaivatonta ja nopeaa.

Yksi Ferratum Bankin tarjoamista palveluista on Ferratum Joustava -luotto, joka mahdollistaa asiakkaille joustavan luoton hakemisen omiin tarpeisiinsa. Ferratumin joustoluotossa asiakkaalta peritään koron lisäksi kuukausittainen tilinhoitomaksu, ja asiakkaalla on mahdollisuus valita haluamansa maksuaika.

Ferratum korostaa rahoitusprosessiensa nopeutta ja helppoutta. Asiakkaat voivat tehdä lainahakemuksensa verkossa ja saada päätöksen nopeasti.

Pankki sitoutuu tarjoamaan läpinäkyviä ja asiakasystävällisiä rahoitusratkaisuja. Ferratumin toiminta perustuu vahvaan digitaaliseen läsnäoloon, mikä tekee sen palveluista helposti saavutettavia ja käytettäviä asiakkaille eri puolilla maailmaa.

Lainakriteerit: Ikäraja vähintään 22 vuotta, ei maksuhäiriöitä, Suomessa vakituisesti asuva henkilö, jonka tulotiedot voidaan tarkistaa.

PIKALAINAN KULUT JA TAKAISINMAKSU

Pikalainan kulut ja takaisinmaksu ovat tärkeitä tekijöitä harkitessaan lyhytaikaista rahoitusratkaisua. Pikalaina, tai niin sanottu pikavippi, on nopeasti saatavilla oleva pieni lainasumma, joka on tarkoitettu lyhytaikaiseen rahantarpeeseen. Ennen kuin päätät ottaa pikalainaa, on tärkeää ymmärtää lainan kulurakenne ja varmistaa, että pystyt takaisinmaksuun.

Pikalainojen kulut koostuvat usein kolmesta pääkomponentista: nimelliskorosta, avausmaksusta ja mahdollisista muista lisämaksuista. Nimelliskorko on se osuus, jonka lainanantaja veloittaa lainatusta summasta. Avausmaksu on kertaluonteinen maksu, joka peritään lainan avausvaiheessa. Lisämaksut voivat sisältää esimerkiksi maksun eräpäivän siirtämisestä tai muista lisäpalveluista.

Takaisinmaksuaika vaihtelee pikalainoissa yleensä muutamasta päivästä muutamaan kuukauteen. On tärkeää valita takaisinmaksuaika, joka sopii omaan taloudelliseen tilanteeseen ja varmistaa, että pystyt maksamaan lainan sovitussa aikataulussa. Lyhyemmällä takaisinmaksuajalla korkokulut voivat olla pienemmät, mutta kuukausierät voivat olla suurempia.

Pikalainojen korot voivat olla korkeammat kuin perinteisissä lainoissa, ja tämä on otettava huomioon lainapäätöstä tehdessä. Kannattaa vertailla eri lainantarjoajien korkoja ja kuluja ennen päätöksen tekemistä. Verkkopalveluissa on tarjolla vertailutyökaluja, jotka auttavat löytämään parhaan tarjouksen.

Takaisinmaksuun on hyvä varautua etukäteen ja tehdä realistinen budjetti. Jos mahdollista, ylimääräisten maksujen, kuten eräpäivän siirtomaksujen, välttäminen on suositeltavaa. Jos tiedät, että et pysty maksamaan lainaa sovitussa aikataulussa, ole yhteydessä lainanantajaan ja keskustele mahdollisista vaihtoehdoista.

Pikalainat voivat olla hyödyllisiä lyhytaikaisissa rahoitustarpeissa, mutta niiden käyttöön liittyy aina riskejä. On tärkeää olla vastuullinen lainanhakija ja harkita muita vaihtoehtoja ennen päätöksen tekemistä. Jos mahdollista, pyri säästämään hätätilanteisiin, jotta vältät pikalainan tarpeen tulevaisuudessa.

PIKALAINA JA PIKAVIPPI NETISTÄ

Pikalaina ja pikavippi ovat lyhytaikaisia lainoja, jotka on tarkoitettu äkillisiin rahoitustarpeisiin. Nämä lainat voidaan hakea nopeasti ja helposti verkossa, mikä tekee niistä käteviä ratkaisuja tilanteisiin, joissa tarvitaan nopeaa taloudellista apua. Seuraavassa käsitellään pikalainojen ja pikavippien piirteitä, hakuprosessia, sekä niiden mahdollisia riskejä ja etuja.

  Tyypilliset edellytykset pikavipin myöntämiselle ovat:

 • – Sinun on oltava täysi-ikäinen
 • – Sinulla on oltava vakituinen osoite Suomessa
 • – Sinulla tulee olla säännölliset tulot
 • – Sinulla ei tule olla maksuhäiriömerkintöjä

 
Pikalainoja myönnetään yritysten palveluiden aukioloaikoina, joka yleensä on klo 8–21. Ajat vaihtelevat eri lainayhtiöiden välillä. Hakemuksen pikalainalle voi lähettää ympäri vuorokauden.

Pikalaina ja pikavippi viittaavat yleisesti ottaen samankaltaisiin lainatyyppeihin. Ne ovat yleensä pieniä lainoja, joiden takaisinmaksuaika on lyhyt, usein muutamista päivistä muutamaan kuukauteen. Näitä lainoja tarjoavat usein erilaiset rahoituslaitokset ja pikavippipalvelut, jotka toimivat verkossa.

Pikavippi 50 euroa on pienin saatavilla oleva lainasumma. Yleensä 50 € pikalaina maksetaan heti tilille. Pikalainoille ei sinänsä ole ylärajaa. Suurimmat netistä haettavat pikalainat voivat olla jopa 60 000 euroa. Suurimmissa lainasummissa hakuprosessi on pidempi ja ne voivat olla nostettavissa vasta päivien tai jopa viikkojen kuluttua.

Pikalainat ja pikavipit on mahdollista kilpailuttaa lainanvälityspalveluissa. Näin voit valita tarjouksista sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Hakuprosessi pikalainoille ja pikavipeille on yleensä nopea ja yksinkertainen. Lainaa hakeva täyttää lainahakemuksen verkossa, ja päätös lainan myöntämisestä tehdään usein välittömästi. Tämä mahdollistaa nopean rahantarpeen täyttämisen, mikäli lainan saamiselle on kiire.

Pikalainoissa ja pikavipeissä on kuitenkin tärkeää olla tietoinen mahdollisista riskeistä. Nämä lainat voivat olla kalliita, sillä niiden korkotasot voivat olla korkeammat kuin perinteisemmissä lainamuodoissa. Siksi on tärkeää vertailla eri lainantarjoajien ehtoja ja korkoja ennen lainan hakemista.

Toisaalta pikalainat ja pikavipit voivat tarjota nopean ratkaisun äkilliseen rahantarpeeseen, kunhan ne maksetaan takaisin sovitun ajan kuluessa. Jos laina-aika ylittyy, seurauksena voi olla lisäkuluja ja mahdollisia ongelmia talouden hallinnassa.

Ennen pikalainan tai pikavipin hakemista on suositeltavaa harkita muita vaihtoehtoja, kuten perinteisiä kulutusluottoja, joiden korot voivat olla edullisempia pidemmällä aikavälillä. Lisäksi kannattaa aina lukea tarkasti lainaehtoihin liittyvät sopimukset ja varmistaa, että ymmärtää kaikki lainan ehdot ennen sen hyväksymistä.

Pikalainat ja pikavipit voivat olla hyödyllisiä hätätilanteissa, kunhan ne otetaan huomioon osana laajempaa taloussuunnitelmaa. On tärkeää olla vastuullinen lainanottaja ja varmistaa, että laina maksetaan sovittujen ehtojen mukaisesti takaisin.

PIKALAINA LAINA-AIKA JA KORKO

Pikalaina, laina-aika ja korko muodostavat yhdessä tärkeän osan lainapäätöksen tekemistä. Pikalaina eli pikavippi on lyhytaikainen laina, joka on tarkoitettu yllättäviin rahoitustarpeisiin. Lainanmyöntäjä voi olla pankki, rahoitusyhtiö tai muu luotonantaja, ja pikalainaa voi hakea helposti verkossa.

Lainan määrän lisäksi tulee kiinnittää huomiota laina-aikaan eli siihen aikaan, jonka kuluttaja sitoutuu maksamaan lainan takaisin. Pikalainat tunnetaan yleisesti lyhyestä laina-ajastaan, ja ne voivat olla voimassa muutamista päivistä muutamaan kuukauteen. Laina-ajan valinta riippuu usein lainan käyttötarkoituksesta ja henkilökohtaisista taloudellisista olosuhteista.

Korko on lainan hinta, ja se ilmoitetaan yleensä vuosittaisena prosenttiosuutena lainasummasta. Pikalainojen korot voivat vaihdella merkittävästi eri luotonantajien välillä, ja lainanhakijan on syytä olla tarkkana lainaehtojen kanssa. On tärkeää ymmärtää, miten korko lasketaan ja mitkä tekijät voivat vaikuttaa siihen.

Pikalainoissa korot voivat olla korkeampia verrattuna perinteisiin pankkilainoihin, sillä pikalainan lyhyt laina-aika ja nopea saatavuus tekevät niistä riskialttiimpia luotonantajille. Siksi laina-ajan ja koron huolellinen harkinta on tärkeää, jotta laina ei aiheuta liiallisia kustannuksia.

Kuluttajan on hyvä vertailla eri lainavaihtoehtoja ennen päätöksen tekemistä. Pikalainoja vertaillessa on kiinnitettävä huomiota lainan kuluihin kokonaisuutena, kuten avausmaksuihin ja mahdollisiin lisäkustannuksiin. On myös suositeltavaa tutustua lainaehtoihin huolellisesti ja varmistaa, että ne sopivat omaan taloudelliseen tilanteeseen.

Vaikka pikalaina voi olla kätevä ratkaisu äkilliseen rahoitustarpeeseen, on tärkeää olla vastuullinen lainanottaja. Laina-aika ja korko tulisi valita harkiten, ja lainan takaisinmaksukyky on arvioitava reaalisesti omien taloudellisten resurssien mukaan. On suositeltavaa ottaa yhteyttä luotonantajaan mahdollisissa ongelmatilanteissa ja sopia maksusuunnitelmasta ennen eräpäivää.

Pikalainojen myöntävät ovat velvoitettuja esittämään korkoesimerkin. Tässä esimerkki Ferratumilta:

Ferratum Joustava-luotto | Luottoraja: 4000€ | Jatkuva luotto | Tilinhoitomaksu: 12€/kk | Nimellinen vuosikorko: 15,00% | Viitekorko: 4,50%* | Lainakorko: 19,50 % | Max. Tod.vuosikorko: 29,20 % | Tyypillinen laina-aika 3-54kk | Kriteerit: Ikäraja min. 22 v, ei maksuhäiriöitä, Suomessa vakituisesti asuva henkilö, jonka tulotiedot voidaan tarkistaa| Lainaesimerkki: 4000€, joka nostetaan kerralla. Lainakorko 19,50 % (tämän hetkinen korkolain viitekorko 4,50 % + 15 % nimelliskorko). Kokonaisluottokustannukset 566,50€, sisällyttäen 12€ kuukausittaisen tilinhoitomaksun, esimerkkiluoton arvioitu kokonaissumma yht. 4 566,50€, olettaen että luotto maksetaan takaisin 12 kk maksuajalla seuraavasti : 1. 410,33 €, 2. 404,92 €, 3. 399,50 €, 4. 394,08 €, 5. 388,67 €, 6. 383,25 €, 7. 377,83 €, 8. 372,42 €,
9. 367,00 €, 10. 361,58 €, 11. 356,17 €, 12. 350,75 €. Tod.vuosikorko: 29,20%, edellä mainittua on esimerkkilaskelma joka perustuu laskelman ajankohtana voimassa oleviin oletuksiin sekä siihen, että asiakas noudattaa edellä mainittua maksusuunnitelmaa. | Kuluttajalla on oikeus peruuttaa lainasopimus 14 päivän kuluessa.

*Suomen pankin viitekorko : Suomen pankin viitekorkotaulukko
Viitekoron ja sitä kautta lainakoron arvon noustessa voi myös lainanottajan maksettava kokonaissumma nousta merkittävästi.

PIKALAINA ILMAN LUOTTOTIETOJA

Harkitessa pikalainan hakemista ilman luottotietoja, on tärkeää olla tietoinen riskeistä ja vaihtoehdoista. Useimmat perinteiset lainanantajat edellyttävät luottotietojen tarkistamista lainapäätöksen tekemiseksi. Kuitenkin on olemassa vaihtoehtoisia rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat pikalainoja ilman luottotietojen tarkistusta.

On huomioitava, että tällaiset lainat voivat kantaa korkeampaa korkoa ja muita kuluja, joten tarkka harkinta ja huolellinen vertailu eri lainanantajien välillä ovat tärkeitä. Lisäksi kannattaa arvioida oma taloudellinen tilanne ja varmistaa, että takaisinmaksukyky on realistinen.

On suositeltavaa hakea apua talousneuvojalta tai velkaneuvonnasta, jos kokee taloudellisia vaikeuksia. He voivat tarjota henkilökohtaista neuvontaa ja auttaa löytämään kestäviä ratkaisuja taloudellisiin haasteisiin.

NOPEA PIKALAINA – PIKAVIPIN HAKUPROSESSI

Nopea pikalaina on ratkaisu yllättäviin rahantarpeisiin. Useat lainanantajat tarjoavat mahdollisuuden saada lainapäätös nopeasti, ja rahat voivat olla tililläsi jopa saman päivän aikana. Tämä tekee nopeasta pikalainasta kätevän vaihtoehdon, kun tarvitset välitöntä taloudellista apua.

  Hakuprosessi pikalainoille ja pikavipeille on yleensä seuraava:

 • Luo hakemus
 • Täytä henkilökohtaiset tietosi, haluamasi luoton määrä ja takaisinmaksuaika hakemuslomakkeeseen.

 • Tietojen tarkistus
 • Järjestelmä tarkistaa automaattisesti luottotietosi.

 • Nosta laina
 • Jos järjestelmä näyttää hyväksyntää, voit nostaa lainan.

Nopean pikalainan etuna on, että hakuprosessi on yleensä yksinkertainen ja nopea. Voit tehdä lainahakemuksen verkossa, täyttää tarvittavat tiedot ja odottaa lainapäätöstä lyhyessä ajassa. Jotkut lainanantajat mainostavat jopa lainan saamista muutamassa minuutissa.

Lainan määrä voi vaihdella lainanantajasta riippuen, mutta useimmat tarjoavat pikalainoja muutamasta kymmenestä eurosta muutamaan tuhanteen euroon. Maksuajat voivat myös vaihdella, ja voit yleensä valita joustavasti sen, mikä sopii parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseesi.

On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että nopea pikalaina voi liittyä korkeampiin korkoihin ja kuluihin. Ennen lainan ottamista on suositeltavaa vertailla eri lainanantajien ehtoja ja kuluja varmistaaksesi, että valitset itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

VAKUUDETON PIKALAINA – PIKAVIPPI ILMAN VAKUUKSIA

Vakuudeton pikalaina tai pikavippi ilman vakuuksia tarjoaa nopean rahoitusvaihtoehdon ilman, että tarvitsee sitoa omaisuutta lainan vakuudeksi. Usein tällaiset lainat ovat pienempiä summia ja niiden hakeminen tapahtuu nopeasti verkossa. Vaikka vakuudettomuus lisääkin lainanottajan joustavuutta, on tärkeää muistaa, että vakuudettomat pikalainat voivat kantaa korkeampaa korkoa. Ennen lainan hakemista on suositeltavaa vertailla eri lainanantajien tarjouksia ja kiinnittää erityistä huomiota lainaehtoihin sekä korkotasoon.

Pikalainaa haetaan yleisesti ottaen lyhytaikaisiin ja äkillisiin rahoitustarpeisiin. Näitä voivat olla esimerkiksi:

 • Arjen yllättävät menot
 • Odottamattomat laskut, terveyskustannukset tai auton korjaus voivat aiheuttaa äkillisen rahoitustarpeen.

 • Matkustaminen
 • Viime hetken matkasuunnitelmat tai muut äkilliset matkustamiseen liittyvät kulut voivat vaatia ylimääräistä rahoitusta.

 • Laskujen maksu
 • Pikalainaa voidaan käyttää myös laskujen maksamiseen eräpäivän lähestyessä, jos tilillä ei ole riittävästi katetta.

 • Kodin korjaus tai hankinnat
 • Pienet kodin korjaukset tai hankinnat, kuten kodinkoneiden ostaminen, voivat olla syitä pikalainan hakemiseen.

 • Opiskelu
 • Opiskelijat voivat hakea pikalainaa esimerkiksi opiskelumateriaalien tai asumiskustannusten kattamiseksi.

HELPOIN PIKALAINA

Helpoimman ja halvimman pikalainan voi löytää käyttämällä lainojen kilpailutuspalveluita. Lainaehdot ovat lähes poikkeuksetta yksilölliset, joten mitään yleispätevää vastausta on vaikea antaa, mikä olisi helpoin ja halvin pikalaina tai pikavippi. Käyttämällä esimerkiksi Rahalaitoksen lainakilpailutusta, voit saada selville mikä on sinulle helpoin ja edullisin pikalaina.

USEIN KYSYTYT KYSMYKSET PIKALAINA JA PIKAVIPPI

Mikä on pikalaina?
Pikalaina on lyhytaikainen ja yleensä pieni laina, joka myönnetään nopeasti ilman pitkää käsittelyaikaa.

Kuinka nopeasti pikalainan voi saada?
Pikalaina voidaan myöntää jopa saman päivän aikana, ja useimmiten se siirtyy hakijan tilille muutamassa tunnissa.

Miten pikavippiä haetaan?
Hakeminen tapahtuu yleensä verkossa täyttämällä lainahakemus, joka sisältää henkilö- ja taloustiedot.

Onko pikavippi ilman vakuuksia?
Kyllä, pikavipit myönnetään yleensä ilman vakuuksia, mikä tarkoittaa, ettei tarvita omaisuutta lainan vakuudeksi.

Mikä on tyypillinen pikavipin laina-aika?
Pikalainan laina-aika on yleensä lyhyt, usein muutamasta kuukaudesta vuoteen.

Kuinka suurta pikavippiä voi hakea?
Lainasumma vaihtelee, mutta pikavipit ovat yleensä pieniä summia, usein sadoista euroista muutamaan tuhanteen euroon.

Miten pikavippi maksetaan takaisin?
Takaisinmaksu tapahtuu yleensä kuukausierissä, ja lainanantajalta saa tarkat ohjeet takaisinmaksuun.

Onko pikavipin hakeminen turvallista?
Luotettavilta lainantarjoajilta haettuna pikavipin hakeminen on turvallista, kun noudattaa lainaehtoja.

Voiko pikavippiä saada ilman luottotietoja?
Useimmat lainantarjoajat tarkistavat luottotiedot ennen lainan myöntämistä.

Mikä on pikavipin korko?
Korko vaihtelee, ja se voi olla korkeampi verrattuna perinteisiin lainoihin.

Voiko pikavipin maksaa takaisin etuajassa?
Useimmat lainat voi maksaa takaisin etuajassa ilman lisäkuluja.

Miten voin vertailla eri pikavippejä?
Vertailemalla eri lainantarjoajien ehtoja, korkoja ja kuluja voi löytää itselleen sopivimman vaihtoehdon.

Mitä riskejä pikavippiin liittyy?
Pikalainoihin liittyy korkea korko, ja liian suuri lainamäärä suhteessa omaan maksukykyyn voi aiheuttaa taloudellisia ongelmia.

Mikä on ilmainen pikavippi?
Termiä “ilmainen pikavippi” käytetään, kun lainaa markkinoidaan ilman korkoa tai muita kuluja tietyksi aikaa.

Mitä teen, jos en pysty maksamaan pikavippiä takaisin?
Ota välittömästi yhteyttä lainanantajaan ja selitä tilanteesi. Useimmat tarjoajat voivat sopia maksusuunnitelmasta.