Pikalaina

Kuinka paljon haluat lainata?

Laina-aika:

kuukautta

Lainasumma 2002 kuukaudeksi

Alla oleva taulukko on päivitetty, halvin lainavaihtoehto ensimmäisenä.

Lainojen hinnat suuntaa-antavia. Tarkat tiedot saat hakiessasi lainaa lainanantajan sivuilla.

LainaajaLainaLyhennys:
200
2 kk ajan
Todellinen vuosikorkoLaina-aikaKäyttäjä-arvostelu
Min.Maks.Min.Maks.

Ei osumia? Hae uudelleen eri lainasummalla ja -ajalla tai katso kaikki lainat.

PIKALAINA ON SUOSITTU LAINA

Pikalainat ovat erittäin yleisiä lainavaihtoehtoja, koska niiden tarve on arjen kulutukseen sidonnainen. Pikalaina on nopeasti verkosta haettavissa oleva laina joka maksetaan tilille kertaluontoisesti ja yleensä heti, sekä ilman vakuuksia tai takaajia. Pikalainalle ei aina ole välttämätöntä tarvetta mutta tieto siitä, että pikalainan avulla voi tehdä elämän hienosta tapahtumasta entistäkin ikimuistettavamman sekä varmuus siitä, että lainan takaisinmaksu onnistuu vaivatta vaikka heti seuraavalla viikolla, vaikuttavat näiden suosioon. Pikalainoista saattaa tulla mieleen myös kielteisiä mielikuvia, jotka juontavat juurensa rahoitusmarkkinoiden ensimmäisistä pikalainatuotteiden korkeista koroista ja niiden aiheuttamista talousongelmista kuluttajamarkkinoilla. Pikalainat ovat kuitenkin nykyisin korkotasoltaan huomattavasti edullisempia kuin alkuaikoina ja löydät nämä vertailustamme, jotta sinulle parhaan pikalainan löytäminen helpottuu ja löydät tarpeisiisi sopivan lainan.

PIKALAINA NOPEASTI TILILLE

Pikalaina on lainamuoto jota voidaan kutsua myös nimellä pikavippi. Pikalaina voi olla tilille siirrettävä luotto tai se voi olla myös kortille annettava luotto. Toisinaan esim. 2 000 euron lainasta tai luottolimiitistä kuulee käytettävän sanaa pikalaina. Kun tarvitset lainaa nopeasti ja joustavasti, pikalaina on nopea ja vaivaton vaihtoehto lainalle. Pikalaina maksetaan takaisin nopeasti, yleensä 30 päivän sisällä. Pikalainalle on myös mahdollista saada pidempi maksuaika ja tämä kannattaa aina tarkistaa lainaehdoista tai ottaa suoraan yhteyttä lainantarjoajaan. Lainanhakija saa pikalainan yleensä tilille 15 minuutin sisällä. Pikalaina ilman vakuuksia tai takaajia on mahdollista saada tilille nopeasti ilmaisella verkkohakemuksella.

PIKALAINA ILMAN VAKUUKSIA JA TAKAAJIA

Pikalaina ilman vakuuksia on laina, johon ei tarvita toista henkilöä tai omaisuutta vakuudeksi. Useimmiten kaikki pikalainat ovat lainoja ilman vakuuksia tai takaajia. Lainanottajan on usein tarkistettava ja todennettava kuitenkin tulotaso. Monet pikalainaa myöntävät yritykset vaativatkin tulotositteen ennen lainan myöntämistä. Perinteinen pikalaina on erinomainen valinta tilanteessa, kun tiedät tarvitsevasi vain pienen lainan nopeasti käyttöösi. Usein pikalainaa tarvitaan yllättäviin pieniin menoihin ja pikalaina on yleensä kertaluonteinen. Nopean lainan voit tarvita esimerkiksi kun pesukone hajoaa, auto menee rikki ja on pakko viedä korjaukseen, lemmikki voi tarvita nopeaa ja odottamatonta lääkärihoitoa tai haluat vaikka lähteä risteilylle rentoutumaan. Tarpeita pikalainalle on monia mutta useimmiten tarvitaan pikalaina heti tilille. Pikalainan saa yleensä tilille välittömästi kun se haetaan pankkitunnuksilla ja nettihakemuksella.

PIKALAINOJEN EDUT

Pikalaina on Suomessa suosittu vaihtoehto rahoittamaan talouden pieniä ja nopeita tarpeita. Muutamat seikat kertovat selkeästi miksi pikalainat ovat maassamme suosittuja.

Nopeus. Pikalaina saadaan tilille nopeasti kun tarvitaan lainaa heti tilille. Pikalainan voi saada nopeimmillaan tilille jopa minuuteissa. Lainahakemus on nopea täyttää ja päätös tulee useimmilta lainantarjoajilta heti. Kun pikalaina on hyväksytty se maksetaan nopeasti tilille ja on näin heti nostettavissa – näin pikalaina on heti valmis käytettäväksi.

Näppärä. Pikalaina on helppo saada ja se vie kauaa aikaa eikä myöskään vaivaa. Yleensä lainaa haetaan yhdellä nettihakemuksella, eikä tositteita tarvitse lähetellä erikseen vaan tästä pitävät huolen tietokoneohjelmat ja tietokannat. Tärkeää on hakemuksen huolellinen täyttäminen. Lainaa haettaessa ei kysytä useinkaan sen käyttötarkoitusta, tämä on myös monille hakijoille kätevää.

Moniulotteinen. Rahoitusmarkkinoiden kilpailu on kiristynyt kiristymistään viime vuosina ja tämä on ennen kaikkea lainaajan etu. Ennen lainaamista voit vertailla ja kilpailuttaa lainasi. Helppokäyttöiset vertailut satavat aina kuluttajan laariin ja onkin erittäinen suositeltavaa käyttää vertailupalvelut hyödykseen.

PIKALAINAN KULUT JA TAKAISINMAKSU

Ennen kuin hyväksyt lopullisen lainatarjouksen kannattaa aina tarkistaa pikalainan kaikki kulut. Perinteisesti pienempien pikalainojen kulut ovat olleet prosentuaalisesti jopa erittäin korkeakorkoisia. Kannattaa aina ensin tehdä vertailu pikalainasta ja saat selville kokonaiskuvan.
Pyydä myös aina ennen lainanottamista ensin lainatarjous, jotta näet kaikki pikalainaan liittyvät maksut aina kuluista korkoihin. Loppupeleissä voit päättää hyväksytkö vai hylkäätkö pyytämäsi tarjouksen pikalainasta kun olet ensin saanut selville kulut sekä tiedät loppusumman.
Pikalainan takaisinmaksun aikataulut vaihtelevat hakijan omien henkilökohtaisten tietojen, lainanantajan vaatimusten sekä lainattavan summan mukaan. Lainaan voi myös vaikuttaa eri tekijät jotka lainantarjoaja määrittelee omassa liiketoiminnassaan.
Luottotiedot. Hakijan luottotiedot tarkistetaan ja ne tulee olla moitteettomat jotta laina hyväksytään. Tämä ei kuitenkaan aina ole pakollinen toimenpide lainaa myönnettäessä koska pikalainan pienimmät summat voidaan myöntää ilman takaajia tai vakuuksia. Mikäli jotain merkintöjä luottotiedoista löytyy niin saatat joutua toimittamaan ylimääräiset tositteet ja tämä voi viivästyttää lainaprosessia. Puhtaat luottotiedot on nopein tapa saada pikalaina välittömästi tilille ja lainapäätös tulee yleensä minuuteissa.

Ikä. Yleisesti ikäraja pikalainoille on täysi-ikäisyys eli 18 vuotta. Alaikäraja voi vaihdella 18-25 vuoden välillä. Hakijan tulee olla suomalainen ja asua Suomessa vakituisesti.

Tulot. Lainasumman suuruus tulee olla linjassa tuloihin ja säästöihin. Tällä pyritään takaamaan lainan takaisinmaksu suunnitelman mukaisesti, eikä karhuamista ja ikäviä oikeusprosesseja tarvita. Tarkkaa tulorajaa pikalainoille ei ole ja onkin aina tapauskohtaista, millainen lainasumma hyväksytään. Tähän vaikuttavat myös lainayrityksen omat laskelmat.

Edelliset velat. Vanhat velat eivät ole este uudelle lainalle mikäli ne on hoidettu moitteetta pois ja ainakaan vakavia maksuhäiriömerkintöjä ei ole. Mikäli vanhoja lainoja on useassa paikoissa, summat ovat pienempiä ja kuluja syntyy itsekseen niin on hyvä vaihtoehto yhdistää lainat ja säästää huomattavasti lainakuluissa. Pienten lainojen ja luottojen yhdistäminen on kasvava trendi rahoitusmarkkinoilla Suomessa.

Säästöt ja takuut. Mikäli ongelmia on maksuhäiriöiden muodossa kertynyt niin tämä ei kuitenkaan välttämättä estä uuden lainan hakemista jos hakijalla on säästöjä tai takaajia löytyy lähipiiristä. Nämä yhdessä tai erikseen yleensä antavat positiivisen signaalin ja lainapäätös voi olla myönteinen hakijan kannalta.

Suunnitelma takaisinmaksusta. Maksusuunnitelma tulee olla realistinen ja perustua todellisiin lukuihin. Maksuaika tulee aina säätää sen mukaan, että rahaa jäisi lainanlyhennyksen jälkeen myös muuhun elämiseen kuten laskut, ruoka, asuminen, harrastukset jne. eli elämän peruskustannukset. Maksuerien myöhästyessä on edessä ensin maksumuistutus ja merkintä maksuhäiriöstä voi seurata jo 60 päivän päästä maksamattomasta laskusta. Pikalainan summat tosin ovat pieniä ja ne on helpompi maksaa takaisin ajallaan.

NÄIN HAET PIKALAINAA

Pikalainaa, tai mitä tahansa lainaa hankittaessa on ensiarvoisen tärkeää tehdä kunnollinen vertailu markkinatilanteesta ja omista mahdollisuuksista. Lainan ehdot ja vaatimukset tulee selvittää tarkasti ja miettiä tulee myös lainan takaisinmaksua ja siihen liittyviä kuluja sekä oikeuksia. Pikalaina on nopein ja helpoin hakea suoraan netistä ja maksetaan tilille lähes poikkeuksetta heti.

Pikalaina netistä lainattaessa on vertailun tekeminen eri tarjoajien kesken helppoa ja kätevää. Sopivimman lainan omalle lainatarpeellesi löydät yleensä todella nopeasti ja vältät pankissa käymisen sekä pitkät lainaneuvottelut. Ennen kaikkea tämä säästää paljon aikaa ja suunnattomasti energiaa. Hakemuksen täyttäminen vie vain joitain minuutteja ja kun pohjatyöt tehdään hyvin, voit säästää kuluissa jopa satoja euroja valitessasi juuri sinulle sopivimman lainatarjouksen. Joustavuutta lainaehdoissa on lainanantajien kesken myös yllättävän paljon. Lainattavat summat vaihtelevat muutamista kymmenistä euroista aina tuhansiin euroihin asti. Jos lainatarve on pieni, voit valita vaikka yleensä ensilainaajille suunnatun korottoman pikalainan, jossa korkoa ei ole tai se on melkein olematon. Koron suuruuteen vaikuttavat myös hakijan henkilökohtaiset luottotiedot, merkinnät makshäiriöistä, ikä, taloudellinen tilanne ansio- ja muine tuloineen, laina-aika ja erien suuruusluokka. Joskus harvoin myös lainan käyttökohde saattaa näytellä roolia lainapäätöksessä.

Tietysti myös perinteiset rahoituslaitokset eli pankit lainaavat rahaa mutta prosessi on pidempi, monimutkaisempi ja työläämpi. Pankit haluavat usein tietää tarkkaan mihin lainattu raha käytetään ja hyvinkin perusteltu tarve voi kohdata eriävän mielipiteen, eli lainahakemus hylätään.

Viime kädessä on kuluttajan päätettävissä mistä lainan hakee mutta jos tarve on saada lainaa heti tilille, mahdollisimman nopeasti ja vaivatta on ilmainen nettihakemus erittäin hyvä ja sopivin vaihtoehto. Ehdottomasti tärkeää tässäkin tapauksessa on käyttää lainavertailua ja selvittää tarkkaan oma lainatarve, lainan ehdot ja kulut sekä takaisinmaksun aikataulu.

PIKALAINAN KÄYTTÄMINEN

Pikalaina on sopiva kaikkiin arjen kuluihin ja kun sen hankkii suoraan nettihakemuksella, ei tarvitse erikseen selittää ja ilmoittaa sen käyttöaikomusta. Pikalaina voidaan käyttää lomamatkan kuluihin, yllättäviin laskuihin, harrastuksiin, kodin hankintoihin jne. Sillä voidaan taata helpompi ja sujuvampi arki, jos tiedossa on palkka tai muu saatava mutta viimeiset päivät tekevät tiukkaa. Lainaa heti tilille haetaan yleisesti näistä syistä.
Laskut. Lasku voi kolahtaa postiluukusta yllättäen ja se voi olla peräisin lääkärikuluista, unohdetuista maksuista, asunnon hoitokuluista, eläinlääkärimaksuista. Omat lääkekustannukset voivat tehdä yllättävän loven, hammas voi lohjeta, jääkaappi mennä rikki, asuinhuoneisto kaipaa pikaremonttia tai muutamaa uutta huonekalua. Laskut voivat olla myöhässä ja perintätoimiston sijaan sen maksaminen pikalainalla voi olla selkeästi parempi vaihtoehto. Syyt ovat usein erittäin moninaiset mutta lainaa heti tilille on tärkeää saada ja pikalaina on oivallinen ratkaisu ja auttaa pahimpien aikojen yli, kunnes talouden kassavirta helpottaa taas.
Autoilu ja matkat. Oman auton omistaminen on esimerkiksi työn kannalta joskus elintärkeää. Liikkuminen voi varsinkin taajaman ulkopuolella olla mahdotonta ilman omaa menopeliä. Pelkästään jo auton omistaminen maksaa, unohmatta usein mittavia hankintakuluja. Huollot, renkaat, remontit, vakuutukset bensa yms. kulut ovat mittavia kulueriä. Pikalaina tuo rahaa heti tilille kun sitä eniten tarvitaan paikkaamaan liikkumisen akuutteja peruskuluja,
Harrastukset. Omat tai lasten harrasteet vapaa-ajalla voivat viedä setelin jos toisenkin lompakosta. Joskus se uusi kypärä pitää juniorille ostaa tai jumppa-asu ratkeaa ja uusi on hankittava tilalle. Useat lasten harrastukset ovat kalliita. Usein tarve on akuutti, se voi olla juniorin pelireissu Ruotsiin tai halu vain satsata omiin juoksutossuihin ja -asuun.

PIKALAINA JA SEN TULEVAISUUS

On hyvinkin mahdollista, että tulevaisuudessa pikalainojen määrät vähenevät. Sen sijaan pikalainojen lainasummat tulevat kenties kasvamaan. Jo tänäkin päivänä on mahdollista löytää lainantarjoajia joilta voi saada yli 2 000 € pikalainaa. Pikalaina on kuitenkin nopeasti takaisinmaksettuna useimmiten edullisempaa lainaa kuin suurempi kulutusluotto.

KULUTUSLUOTOT SUOMESSA 2020

Vertaamo.fi listaa ja rankkaa kaikki Suomessa myönnettävät kulutusluotot ja lainapalvelut.

LainapalveluLainasumma Min.Lainasumma Maks.IkärajaMaksuaikaa Lisätiedot

Ege.fi
100 €2800 €20 v.2 - 12 kkLUE LISÄÄ

Etua.fi
1000 €50 000 €20 v1 - 15 vLUE LISÄÄ

Fellow Finance
500 €15 000 €20 v2 - 7 vLUE LISÄÄ

Ferratum
50 €2000 €20 v3 kk - 4 vLUE LISÄÄ

Komplett Bank
1000 €50 000 €23 v.6 kk - 10 vLUE LISÄÄ

Vippi.fi
100 €2000 €20 v.1 - 30 kkLUE LISÄÄ

Vivus
10 €2010 €20 v.3 - 30 pvLUE LISÄÄ