Pikalaina – Pikalaina heti tilille

7.2.2024 | Teksti: Vertaamo.fi

Jaa kaverille

PARAS PIKALAINA JA PIKAVIPPI 2024

Hae Suomen parhaiksi arvioiduilta pikalainan myöntäjiltä sinulle paras pikalaina heti tilille.

Lainaaja

Rahalaitos

Ikäraja 20 v
Lainat 500-60.000 €

Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 7,75%, Todellinen vuosikorko (APR) 8,03%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 5 174€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 20 174€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Vippi

Ikäraja 20 v
Lainat 100-2000 €

Todellinen vuosikorko (APR) 1 500 euron luotolle 28,5%. Laskelmassa huomioitu korko 19 %, lainanhoitokulu 4,56 euroa kuukaudessa. Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 1 713,48 euroa, kun maksueriä 12 ja maksuerä 142,79 euroa kuukaudessa.

Lainasto

Ikäraja 18 v
Lainat 100-3000 €

Lainaston korttiluotto on vakuudeton jopa 3 000 euron jatkuva luotto, jonka nimelliskorko on 19,50 %. Luotonhoitokulu: 0,01 % / päivä ja korkeintaan 150 € / vuosi. Esimerkki: 3 000 euron luoton luottokustannukset 12 kk maksuajalla yhteensä 435,79 €, takaisinmaksettava kokonaissumma 3435,79 €, todellinen vuosikorko 29,10 %.


PIKALAINA VERTAILU

Vertailussa on mukana vain lainantarjoajia, jotka maksavat pikalainan tilille heti tai saman päivän aikana.

Vertaamies - Vertaa lainat - Vertaamo.fi

KUINKA KÄYTÄN PIKALAINA VERTAILUA

Pikalainojen ja pikavippien vertailu on helppoa Vertaamon avulla ja mikä mukavinta, se on täysin ilmaista. Emme kysy sinulta mitään tietoja, vaan ohjaamme sinut pikalainavertailun tehtyäsi tekemään lainahakemuksen valitsemasi pikalainoja ja pikavippejä tarjoavan yrityksen sivuille. Voit siis huoletta vertailla, tehdä hakemuksen ja tämä kaikki pikalainojen vertailu on sinulle ilmaista.

Valitse
lainasumma

Vertaile
pikalainat

Hae
pikalaina


Pikalainoja

15 kpl

Paras pikalaina

Paras kilpailutuspalvelu

Haetuin lainasumma

2000 €

PIKALAINA VERTAILU – PIKALAINOJEN VERTAILU KANNATTAA

Pikalainojen vertaileminen on äärimmäisen tärkeää useista syistä, kun harkitset nopeaa rahoitusratkaisua äkilliseen tarpeeseen.

  Alla on perustelut sille, miksi pikalainat kannattaa vertailla huolellisesti ennen päätöksen tekemistä.

 • Korkoerojen merkitys
  Pikalainojen korko voi vaihdella huomattavasti eri palveluntarjoajien välillä. Vertailemalla voit löytää edullisimman koron, mikä tarkoittaa vähemmän kustannuksia lainan takaisinmaksussa. Koron lisäksi tarkkaile mahdollisia muita kuluja, kuten avausmaksuja, jotta saat kokonaiskuvan lainan kustannuksista.
 • Takaisinmaksuehtojen joustavuus
  Pikalainapalvelut tarjoavat erilaisia takaisinmaksuehtoja. Jotkut voivat tarjota pidemmän maksuajan, kun taas toiset odottavat lyhyempää takaisinmaksuaikaa. Vertailemalla voit löytää lainan, jonka takaisinmaksuehdot sopivat parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseesi.
 • Hakuprosessin nopeus
  Pikalainat on suunniteltu tarjoamaan nopeaa rahoitusta, ja siksi hakuprosessin nopeus on keskeinen tekijä. Eri palveluntarjoajat voivat kuitenkin tarjota erilaisia nopeuksia lainan hyväksymisessä ja siirtämisessä tilille. Vertailemalla voit löytää palvelun, joka vastaa kiireisiin rahoitustarpeisiisi tehokkaasti.
 • Palvelun maine ja asiakasarvostelut
  Pikalainapalveluiden maine vaihtelee, ja asiakasarvostelut voivat tarjota arvokasta tietoa palvelun laadusta. Muiden asiakkaiden kokemukset voivat paljastaa mahdolliset ongelmat tai vahvuudet, auttaen sinua tekemään paremman päätöksen. Varmista, että valitsemasi palvelu on luotettava ja vastuullinen.
 • Turvallisuus ja lainan ehdot
  Lue tarkasti lainaehtoja ja varmista, että ymmärrät kaikki ehdot ennen kuin allekirjoitat lainasopimuksen. Tarkista, että valitsemasi palvelu noudattaa paikallisia lakeja ja että sivusto on suojattu turvallisella yhteydellä. Tiedon turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää, kun käsitellään taloudellisia tietoja verkossa.
 • Vertailemalla säästät rahaa
  Kokonaisuudessaan pikalainojen vertailu auttaa sinua säästämään rahaa. Valitsemalla edullisimman vaihtoehdon ja välttämällä ylimääräisiä kuluja voit minimoida lainan kokonaiskustannukset. Tämä on erityisen tärkeää, kun otetaan huomioon, että pikalainat ovat usein pienempiä summia ja korot voivat olla suhteellisen korkeita.
 • Harkittu päätöksenteko
  Viime kädessä pikalainojen vertailu mahdollistaa harkitun päätöksenteon. Kun olet tehnyt kattavan vertailun eri vaihtoehdoista, voit valita lainapalvelun, joka vastaa parhaiten omia tarpeitasi ja taloudellista tilannettasi.

 
Pikalaina vertailu ei ole vain suositeltavaa, vaan se on välttämätöntä, jotta voit tehdä tietoisen päätöksen ja valita parhaan mahdollisen vaihtoehdon omiin tarpeisiisi. Älä kiirehdi päätöksentekoa, vaan ota aikaa tutkia eri pikalainapalveluita ja niiden tarjoamia ehtoja ennen kuin sitoudut mihinkään lainaan.

TOP 3 PIKALAINAT 2024

Esittelemme lyhyesti suosituimmat pikalainat ja pikavipit Suomessa. Tutustu näihin pikalainoihin ja pikalainayrityksiin tarkemmin ja saat paremman käsityksen pikavippien tarjoajasta.

Vippi.fi on Suomen suosituin vippi.

Hae pikalainaa

Suomen luotettavimmalta pikavipiltä, Vipiltä, saat varmasti palvelua, joka on tehnyt asiakkaistaan tyytyväisiä jo vuodesta 2006 lähtien. Yli 10 vuoden aikana Vippi on tarjonnut monipuolisia rahoituspalveluita arjen tarpeisiin ja varmistanut asiakkaidensa onnen. Lainat myöntää Saldo Bank, luotettava ja vakavarainen toimija.

Vipin kulutusluotto tarjoaa aina nopean ja edullisen lainavaihtoehdon. Voit hakea kulutusluottoa 1000 - 10 000 € lainasummille, mahdollistaen suurempienkin hankintojen rahoittamisen. Kulutusluoton kuukausierät alkavat vain 29 €/kk, ja voit valita luotollesi maksuaikaa jopa 88 kuukautta. Tutustu vaihtoehtoihin ja valitse juuri sinulle sopiva lainasumma.

Vipin joustoluotto on kätevä lainatuote, joka mahdollistaa vipin nostamisen yksi pieni laina kerrallaan. Joustoluotolta voit nostaa vipin 100 - 2000 € kerrallaan, ja ensimmäisen noston tulee olla vähintään 300 €. Uudet vipit voit helposti nostaa MySaldon kautta silloin, kun tarvitset ylimääräistä rahoitusta.

Lainakriteerit: Vippi tarkistaa aina asiakkaiden maksukyvyn, henkilötiedot ja luottotiedot. Tyypillisimmät lainahakemuksen hylkäyssyyt ovat ikä, luottohäiriömerkintä ja yrityksemme riskiarvio. Vipin tavoitteena on tarjota asiakkailleen nopeaa ja luotettavaa palvelua, joka vastaa heidän rahoituksellisiin tarpeisiinsa.


Rahalaitos kilpailuttaa pikalainat nopeasti yhdellä hakemuksella.

Rahalaitos

Hae pikalainaa

Rahalaitos on kotimainen lainanvälityspalvelu, joka on toiminut lainanhakijoiden tukena vuodesta 2011 alkaen.

Suomalaisena alan asiantuntijana Rahalaitos on edelläkävijänä kehittänyt entistä parempia mahdollisuuksia asiakkailleen lainan hakemiseen ja lainojen kilpailuttamiseen. Palvelu on sitoutunut tarjoamaan suomalaisille helppoa ja läpinäkyvää lainanvälitystä, jotta jokainen asiakas voisi löytää itselleen parhaan mahdollisen lainaratkaisun.

Pikalainan hakija voi yhdellä hakemuksella saada useita lainatarjouksia pikalainoja myöntäviltä yrityksiltä. Palvelu on maksuton ja ei sido mihinkään. Pikalainaa voi hakea ilman vakuuksia.


Lainakriteerit: Ikäraja min. 20 v, ei julkisia maksuhäiriömerkintöjä, Suomessa vakituisesti asuva henkilö, joka ansaitsee vähintään 600 € bruttotuloja kuukaudessa.


Ferratum Joustava-luotto nopeasti tilille.

Ferratum

Hae pikalainaa

Multitude Bank on kansainvälinen pankki, joka tarjoaa monipuolisia rahoituspalveluita yksityisille asiakkaille Ferratumin palveluita hyödyntäen. Pankki on erityisen tunnettu joustavista kulutusluotoistaan ja muista digitaalisista rahoitusratkaisuistaan. Ferratum Bankin tarjoamat palvelut ovat helposti saatavilla verkossa, mikä tekee niiden käytöstä vaivatonta ja nopeaa.

Yksi Ferratum Bankin tarjoamista palveluista on Ferratum Joustava -luotto, joka mahdollistaa asiakkaille joustavan luoton hakemisen omiin tarpeisiinsa. Ferratumin joustoluotossa asiakkaalta peritään koron lisäksi kuukausittainen tilinhoitomaksu, ja asiakkaalla on mahdollisuus valita haluamansa maksuaika.

Ferratum korostaa rahoitusprosessiensa nopeutta ja helppoutta. Asiakkaat voivat tehdä lainahakemuksensa verkossa ja saada päätöksen nopeasti.

Pankki sitoutuu tarjoamaan läpinäkyviä ja asiakasystävällisiä rahoitusratkaisuja. Ferratumin toiminta perustuu vahvaan digitaaliseen läsnäoloon, mikä tekee sen palveluista helposti saavutettavia ja käytettäviä asiakkaille eri puolilla maailmaa.

Lainakriteerit: Ikäraja vähintään 22 vuotta, ei maksuhäiriöitä, Suomessa vakituisesti asuva henkilö, jonka tulotiedot voidaan tarkistaa.

PIKALAINA HETI TILILLE

Pikalaina heti tilille on kätevä ratkaisu äkilliseen rahantarpeeseen. Ennen päätöksentekoa on kuitenkin tärkeää vertailla eri pikalainavaihtoehtoja huolellisesti. Keskity tarkastelemaan lainojen korkoja, takaisinmaksuehtoja ja muita mahdollisia kuluja. Harkitse myös hakuprosessin nopeutta ja varmista, että valittu palvelu tarjoaa riittävän nopean ratkaisun kiireellisiin tilanteisiin.

Määrittele tarkasti, kuinka paljon rahaa tarvitset ja miksi. Pikalainojen kustannukset voivat vaihdella merkittävästi eri palveluiden välillä, joten huomioi korko sekä muut mahdolliset maksut, kuten avausmaksut. Takaisinmaksuehdot vaihtelevat myös, joten valitse sellainen, joka sopii omaan taloudelliseen tilanteeseesi.

Asiakaspalvelun tärkeys korostuu erityisesti ongelmatilanteissa. Tutki lainapalveluiden mainetta ja varmista, että valitsemasi palvelu noudattaa paikallisia lakeja. Käytä hyväksesi muiden käyttäjien arvosteluja ja kokemuksia saadaksesi realistisen kuvan palvelun luotettavuudesta.

Pikalainan hakeminen on sitoumus takaisinmaksusta, joten harkitse tarkasti, tarvitsetko lainaa todella ja että pystyt maksamaan sen sovitussa ajassa. Vastuullinen lainanotto on avain välttää taloudellisia vaikeuksia tulevaisuudessa.

Pikalaina heti tilille voi olla pelastus äkillisiin taloudellisiin tarpeisiin, mutta on tärkeää tehdä harkittu päätös valitsemalla luotettava ja edullinen lainapalvelu. Vertailu auttaa sinua löytämään parhaiten omiin tarpeisiisi sopivan pikalainavaihtoehdon. Muista aina lukea lainaehtoja huolellisesti ennen päätöksentekoa. Voit tarkistaa luottopisteesi ilmaiseksi tästä.

HAE PIKALAINAA – MISTÄ JA KUINKA SAAT PIKALAINAN HETI TILILLE

Pikalaina on nopea ja kätevä ratkaisu äkillisiin rahantarpeisiin. Kun tarvitset välittömästi pientä lainaa esimerkiksi odottamattomiin menoihin tai yllättävään laskuun, voit hakea pikalainaa useista eri lähteistä. Tässä artikkelissa tarkastelemme, mistä voit hakea pikalainaa ja kuinka saat sen nopeasti tilillesi.

Yksi yleinen tapa hakea pikalainaa on käyttää online-lainapalveluita. Monet verkkopalvelut tarjoavat mahdollisuuden hakea lainaa nopeasti ja helposti ilman monimutkaisia hakuprosesseja. Voit löytää näitä palveluita tekemällä yksinkertaisen verkkohaun hakusanalla “hae pikalainaa”. Tuloksena saat useita vaihtoehtoja, joista voit valita itsellesi sopivimman.

Hakuprosessi on yleensä yksinkertainen ja vie vain muutaman minuutin. Sinun tulee täyttää perustiedot itsestäsi ja taloudellisesta tilanteestasi. Lainapalvelu arvioi hakemuksesi nopeasti, ja jos se hyväksytään, voit saada pikalainan tilillesi jopa saman päivän aikana.

Toinen vaihtoehto on luottolaitokset. Useimmat niistä tarjoavat myös pikalainoja, ja voit hakea niitä joko konttorissa tai verkkopankissa. On kuitenkin syytä huomata, että perinteiset pankit saattavat vaatia enemmän dokumentaatiota ja tarkempaa arviointia ennen lainan myöntämistä. Siksi online-palvelut ovat usein nopeampia vaihtoehtoja äkillisiin rahantarpeisiin.

Kun harkitset pikalainan hakemista, muista vertailla eri lainapalveluiden ehtoja, korkoja ja takaisinmaksuaikoja. Tämä auttaa sinua löytämään edullisimman ja sopivimman vaihtoehdon omiin tarpeisiisi. Lisäksi varmista, että kyseinen lainapalvelu on luotettava ja noudattaa lain säännöksiä.

Vaikka pikalaina voi olla nopea ratkaisu akuuttiin rahapulaan, on tärkeää käyttää sitä harkitusti. Varmista, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa välttyäksesi mahdollisilta lisäkuluilta ja ongelmilta. Hae pikalainaa vastuullisesti ja vain silloin, kun se on todella tarpeen.

PIKALAINAT NETISTÄ – VERTAA PIKALAINAT ENNEN PIKALAINAN HAKEMISTA

Pikalainat netistä ovat nopea tapa saada välitöntä taloudellista apua erilaisiin tilanteisiin. Kun tarve yllättää ja rahaa tarvitaan kiireesti, monet kääntyvät online-lainapalveluiden puoleen. Ennen kuin päätät hakea pikalainaa verkosta, on kuitenkin tärkeää ymmärtää eri vaihtoehtojen väliset erot ja vertailla niitä huolellisesti.

Useat online-lainapalvelut tarjoavat pikalainoja, ja kilpailu on luonut laajan valikoiman vaihtoehtoja. Ensimmäinen askel pikalainan hakemisessa netistä on etsiä luotettava lainapalvelu. Tähän voit käyttää hakukoneita ja syöttää hakusanoiksi “pikalainat netistä”. Tämä antaa sinulle listan eri palveluista, joista voit valita.

Kun olet löytänyt useita potentiaalisia lainapalveluita, vertaile niiden ehtoja. Tärkeitä tekijöitä ovat lainan korko, takaisinmaksuaika, mahdolliset lisäkulut ja lainan määrä. Korko on yleensä ilmoitettu vuosittaisena prosenttiosuutena (APR), ja se kannattaa tarkistaa huolellisesti, sillä se vaikuttaa siihen, kuinka paljon laina lopulta maksaa.

Takaisinmaksuaika vaihtelee eri lainapalveluilla, ja se kannattaa valita oman taloudellisen tilanteesi mukaisesti. Liian lyhyt takaisinmaksuaika saattaa aiheuttaa taloudellista stressiä, kun taas liian pitkä takaisinmaksuaika voi lisätä korkokuluja. Lisäksi tarkista mahdolliset lisäkulut, kuten avausmaksut tai viivästyskulut, jotka voivat vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin.

Pikalainoja netistä hakiessa on myös tärkeää kiinnittää huomiota lainapalvelun maineeseen ja luotettavuuteen. Lainapalvelun tulisi noudattaa paikallisia lainsäädäntöjä ja olla avoin ehtojensa suhteen. Voit tarkistaa asiakasarvostelut ja kokemukset verkossa saadaksesi paremman käsityksen palvelun laadusta.

Ennen kuin teet päätöksen, harkitse tarkkaan, onko pikalaina todella tarpeellinen vai onko muita vaihtoehtoja, kuten budjetin tarkistaminen tai ystävien ja perheen apu. Pikalainojen käyttö on suositeltavaa vain tilanteissa, joissa tarvitset nopeaa ja lyhytaikaista rahoitusta.

Yhteenvetona, pikalainat netistä voivat tarjota nopean avun rahapulaan, kunhan teet huolellisen vertailun eri vaihtoehtojen välillä. Muista aina lukea lainaehdot tarkasti ja varmistua siitä, että valitsemasi lainapalvelu on luotettava ja reilu.

PIENET PIKALAINAT – PIKALAINAN HAKIJAN OPAS

Pienet pikalainat ovat nopeasti saatavilla olevia lainoja, jotka voivat tarjota välitöntä taloudellista apua äkillisiin menoihin. Näitä lainoja tarjoavat monet eri lainapalvelut, ja hakuprosessi on yleensä nopea ja vaivaton.

  Tässä hakijan oppaassa tarkastellaan, mitä sinun tulisi tietää ja ottaa huomioon, kun harkitset pienen pikalainan hakemista.

 • Harkitse tarvetta
  Ennen kuin päätät hakea pientä pikalainaa, harkitse tarkasti lainan tarvetta. Onko kyseessä äkillinen meno, kuten lääkärikulu tai auton korjaus, vai olisiko muita keinoja kattaa kulut, kuten säästöt tai apu ystäviltä ja perheeltä?
 • Vertaile lainapalveluita
  On lukuisia lainapalveluita, jotka tarjoavat pieniä pikalainoja. Vertaile eri palveluiden korkoja, takaisinmaksuaikoja ja muita ehtoja. Käytä hakukoneita ja syötä hakusanoiksi “pienet pikalainat” saadaksesi luettelon vaihtoehdoista. Voit myös käyttää lainojen vertailupalveluita ja saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia pienistä pikalainoista.
 • Tutki korkoja ja kustannuksia
  Pienillä pikalainoilla saattaa olla korkeampi korko verrattuna perinteisiin lainoihin. Tutki huolellisesti lainan korko, joka yleensä ilmoitetaan vuosittaisena prosenttiosuutena (APR). Lisäksi tarkista mahdolliset muut maksut, kuten avausmaksut tai viivästyskulut.
 • Tarkista lainaehtojen joustavuus
  Eri lainapalvelut tarjoavat erilaisia takaisinmaksuehtoja. Valitse sellainen, joka tarjoaa joustavuutta takaisinmaksuun, jotta voit sovittaa sen omaan taloudelliseen tilanteeseesi. Muista kuitenkin, että liian pitkä takaisinmaksuaika voi lisätä kustannuksia.
 • Tutustu arvosteluihin ja maineeseen
  Ennen kuin päätät, tutustu lainapalvelun maineeseen. Lue asiakasarvostelut ja kokemukset verkossa saadaksesi käsityksen siitä, miten muut asiakkaat ovat kokeneet kyseisen lainapalvelun.
 • Varmista turvallisuus
  Tarkista, että valitsemasi lainapalvelu noudattaa paikallisia lakeja ja säädöksiä. Tietosi tulisi olla suojattu, ja lainapalvelun tulisi olla turvallinen käyttää. Tarkista, onko sivusto suojattu SSL-salauksella.
 • Hae vain tarpeeseen
  Pienet pikalainat ovat tarkoitettu äkillisiin rahantarpeisiin, eivät pitkäaikaiseen velkaantumiseen. Hae lainaa vain silloin, kun se on todella tarpeen, ja varmista, että pystyt maksamaan sen sovitussa ajassa välttyäksesi ylimääräisiltä kustannuksilta.
 • Muista vastuullisuus
  Ole vastuullinen lainanottaja. Suunnittele takaisinmaksusuunnitelma ja varmista, että pystyt noudattamaan sitä. Vältä useiden pikalainojen ottamista samanaikaisesti, sillä se voi johtaa taloudellisiin vaikeuksiin.

 
Pienten pikalainojen hakeminen vaatii huolellista harkintaa ja vertailua. Lue ehdot tarkasti, vertaile vaihtoehtoja ja varmista, että valitsemasi lainapalvelu on luotettava ja turvallinen. Käytä pikalainaa vastuullisesti ja vain todelliseen tarpeeseen.

PIKALAINAN KULUT JA TAKAISINMAKSU

Pikalainan kulut ja takaisinmaksu ovat tärkeitä tekijöitä harkitessaan lyhytaikaista rahoitusratkaisua. Pikalaina, tai niin sanottu pikavippi, on nopeasti saatavilla oleva pieni lainasumma, joka on tarkoitettu lyhytaikaiseen rahantarpeeseen. Ennen kuin päätät ottaa pikalainaa, on tärkeää ymmärtää lainan kulurakenne ja varmistaa, että pystyt takaisinmaksuun.

Pikalainojen kulut koostuvat usein kolmesta pääkomponentista: nimelliskorosta, avausmaksusta ja mahdollisista muista lisämaksuista. Nimelliskorko on se osuus, jonka lainanantaja veloittaa lainatusta summasta. Avausmaksu on kertaluonteinen maksu, joka peritään lainan avausvaiheessa. Lisämaksut voivat sisältää esimerkiksi maksun eräpäivän siirtämisestä tai muista lisäpalveluista.

Takaisinmaksuaika vaihtelee pikalainoissa yleensä muutamasta päivästä muutamaan kuukauteen. On tärkeää valita takaisinmaksuaika, joka sopii omaan taloudelliseen tilanteeseen ja varmistaa, että pystyt maksamaan lainan sovitussa aikataulussa. Lyhyemmällä takaisinmaksuajalla korkokulut voivat olla pienemmät, mutta kuukausierät voivat olla suurempia.

Pikalainojen korot voivat olla korkeammat kuin perinteisissä lainoissa, ja tämä on otettava huomioon lainapäätöstä tehdessä. Kannattaa vertailla eri lainantarjoajien korkoja ja kuluja ennen päätöksen tekemistä. Verkkopalveluissa on tarjolla vertailutyökaluja, jotka auttavat löytämään parhaan tarjouksen.

Takaisinmaksuun on hyvä varautua etukäteen ja tehdä realistinen budjetti. Jos mahdollista, ylimääräisten maksujen, kuten eräpäivän siirtomaksujen, välttäminen on suositeltavaa. Jos tiedät, että et pysty maksamaan lainaa sovitussa aikataulussa, ole yhteydessä lainanantajaan ja keskustele mahdollisista vaihtoehdoista.

Pikalainat voivat olla hyödyllisiä lyhytaikaisissa rahoitustarpeissa, mutta niiden käyttöön liittyy aina riskejä. On tärkeää olla vastuullinen lainanhakija ja harkita muita vaihtoehtoja ennen päätöksen tekemistä. Jos mahdollista, pyri säästämään hätätilanteisiin, jotta vältät pikalainan tarpeen tulevaisuudessa.

PIKALAINA JA PIKAVIPPI NETISTÄ

Pikalaina ja pikavippi ovat lyhytaikaisia lainoja, jotka on tarkoitettu äkillisiin rahoitustarpeisiin. Nämä lainat voidaan hakea nopeasti ja helposti verkossa, mikä tekee niistä käteviä ratkaisuja tilanteisiin, joissa tarvitaan nopeaa taloudellista apua. Seuraavassa käsitellään pikalainojen ja pikavippien piirteitä, hakuprosessia, sekä niiden mahdollisia riskejä ja etuja.

  Tyypilliset edellytykset pikavipin myöntämiselle ovat:

 • – Sinun on oltava täysi-ikäinen
 • – Sinulla on oltava vakituinen osoite Suomessa
 • – Sinulla tulee olla säännölliset tulot
 • – Sinulla ei tule olla maksuhäiriömerkintöjä

 
Pikalainoja myönnetään yritysten palveluiden aukioloaikoina, joka yleensä on klo 8–21. Ajat vaihtelevat eri lainayhtiöiden välillä. Hakemuksen pikalainalle voi lähettää ympäri vuorokauden.

Pikalaina ja pikavippi viittaavat yleisesti ottaen samankaltaisiin lainatyyppeihin. Ne ovat yleensä pieniä lainoja, joiden takaisinmaksuaika on lyhyt, usein muutamista päivistä muutamaan kuukauteen. Näitä lainoja tarjoavat usein erilaiset rahoituslaitokset ja pikavippipalvelut, jotka toimivat verkossa.

Pikavippi 50 euroa on pienin saatavilla oleva lainasumma. Yleensä 50 € pikalaina maksetaan heti tilille. Pikalainoille ei sinänsä ole ylärajaa. Suurimmat netistä haettavat pikalainat voivat olla jopa 60 000 euroa. Suurimmissa lainasummissa hakuprosessi on pidempi ja ne voivat olla nostettavissa vasta päivien tai jopa viikkojen kuluttua.

Pikalainat ja pikavipit on mahdollista kilpailuttaa lainanvälityspalveluissa. Näin voit valita tarjouksista sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Hakuprosessi pikalainoille ja pikavipeille on yleensä nopea ja yksinkertainen. Lainaa hakeva täyttää lainahakemuksen verkossa, ja päätös lainan myöntämisestä tehdään usein välittömästi. Tämä mahdollistaa nopean rahantarpeen täyttämisen, mikäli lainan saamiselle on kiire.

Pikalainoissa ja pikavipeissä on kuitenkin tärkeää olla tietoinen mahdollisista riskeistä. Nämä lainat voivat olla kalliita, sillä niiden korkotasot voivat olla korkeammat kuin perinteisemmissä lainamuodoissa. Siksi on tärkeää vertailla eri lainantarjoajien ehtoja ja korkoja ennen lainan hakemista.

Toisaalta pikalainat ja pikavipit voivat tarjota nopean ratkaisun äkilliseen rahantarpeeseen, kunhan ne maksetaan takaisin sovitun ajan kuluessa. Jos laina-aika ylittyy, seurauksena voi olla lisäkuluja ja mahdollisia ongelmia talouden hallinnassa.

Ennen pikalainan tai pikavipin hakemista on suositeltavaa harkita muita vaihtoehtoja, kuten perinteisiä kulutusluottoja, joiden korot voivat olla edullisempia pidemmällä aikavälillä. Lisäksi kannattaa aina lukea tarkasti lainaehtoihin liittyvät sopimukset ja varmistaa, että ymmärtää kaikki lainan ehdot ennen sen hyväksymistä.

Pikalainat ja pikavipit voivat olla hyödyllisiä hätätilanteissa, kunhan ne otetaan huomioon osana laajempaa taloussuunnitelmaa. On tärkeää olla vastuullinen lainanottaja ja varmistaa, että laina maksetaan sovittujen ehtojen mukaisesti takaisin.

PIKALAINA LAINA-AIKA JA KORKO

Pikalaina, laina-aika ja korko muodostavat yhdessä tärkeän osan lainapäätöksen tekemistä. Pikalaina eli pikavippi on lyhytaikainen laina, joka on tarkoitettu yllättäviin rahoitustarpeisiin. Lainanmyöntäjä voi olla pankki, rahoitusyhtiö tai muu luotonantaja, ja pikalainaa voi hakea helposti verkossa.

Lainan määrän lisäksi tulee kiinnittää huomiota laina-aikaan eli siihen aikaan, jonka kuluttaja sitoutuu maksamaan lainan takaisin. Pikalainat tunnetaan yleisesti lyhyestä laina-ajastaan, ja ne voivat olla voimassa muutamista päivistä muutamaan kuukauteen. Laina-ajan valinta riippuu usein lainan käyttötarkoituksesta ja henkilökohtaisista taloudellisista olosuhteista.

Korko on lainan hinta, ja se ilmoitetaan yleensä vuosittaisena prosenttiosuutena lainasummasta. Pikalainojen korot voivat vaihdella merkittävästi eri luotonantajien välillä, ja lainanhakijan on syytä olla tarkkana lainaehtojen kanssa. On tärkeää ymmärtää, miten korko lasketaan ja mitkä tekijät voivat vaikuttaa siihen.

Pikalainoissa korot voivat olla korkeampia verrattuna perinteisiin pankkilainoihin, sillä pikalainan lyhyt laina-aika ja nopea saatavuus tekevät niistä riskialttiimpia luotonantajille. Siksi laina-ajan ja koron huolellinen harkinta on tärkeää, jotta laina ei aiheuta liiallisia kustannuksia.

Kuluttajan on hyvä vertailla eri lainavaihtoehtoja ennen päätöksen tekemistä. Pikalainoja vertaillessa on kiinnitettävä huomiota lainan kuluihin kokonaisuutena, kuten avausmaksuihin ja mahdollisiin lisäkustannuksiin. On myös suositeltavaa tutustua lainaehtoihin huolellisesti ja varmistaa, että ne sopivat omaan taloudelliseen tilanteeseen.

Vaikka pikalaina voi olla kätevä ratkaisu äkilliseen rahoitustarpeeseen, on tärkeää olla vastuullinen lainanottaja. Laina-aika ja korko tulisi valita harkiten, ja lainan takaisinmaksukyky on arvioitava reaalisesti omien taloudellisten resurssien mukaan. On suositeltavaa ottaa yhteyttä luotonantajaan mahdollisissa ongelmatilanteissa ja sopia maksusuunnitelmasta ennen eräpäivää.

Pikalainojen myöntävät ovat velvoitettuja esittämään korkoesimerkin. Tässä esimerkki Ferratumilta:

Ferratum Joustava-luotto | Luottoraja: 4000€ | Jatkuva luotto | Tilinhoitomaksu: 12€/kk | Nimellinen vuosikorko: 15,00% | Viitekorko: 4,50%* | Lainakorko: 19,50 % | Max. Tod.vuosikorko: 29,20 % | Tyypillinen laina-aika 3-54kk | Kriteerit: Ikäraja min. 22 v, ei maksuhäiriöitä, Suomessa vakituisesti asuva henkilö, jonka tulotiedot voidaan tarkistaa| Lainaesimerkki: 4000€, joka nostetaan kerralla. Lainakorko 19,50 % (tämän hetkinen korkolain viitekorko 4,50 % + 15 % nimelliskorko). Kokonaisluottokustannukset 566,50€, sisällyttäen 12€ kuukausittaisen tilinhoitomaksun, esimerkkiluoton arvioitu kokonaissumma yht. 4 566,50€, olettaen että luotto maksetaan takaisin 12 kk maksuajalla seuraavasti : 1. 410,33 €, 2. 404,92 €, 3. 399,50 €, 4. 394,08 €, 5. 388,67 €, 6. 383,25 €, 7. 377,83 €, 8. 372,42 €,
9. 367,00 €, 10. 361,58 €, 11. 356,17 €, 12. 350,75 €. Tod.vuosikorko: 29,20%, edellä mainittua on esimerkkilaskelma joka perustuu laskelman ajankohtana voimassa oleviin oletuksiin sekä siihen, että asiakas noudattaa edellä mainittua maksusuunnitelmaa. | Kuluttajalla on oikeus peruuttaa lainasopimus 14 päivän kuluessa.

*Suomen pankin viitekorko : Suomen pankin viitekorkotaulukko
Viitekoron ja sitä kautta lainakoron arvon noustessa voi myös lainanottajan maksettava kokonaissumma nousta merkittävästi.

LAINOJEN KORKOKATTO SUOMESSA

Korkokatto ja siihen liittyvät säännökset ovat keskeisiä osia Suomen kuluttajansuojalainsäädännössä, erityisesti kun puhutaan pikavippien ja kulutusluottojen koron rajoittamisesta. Korko on luotonmyöntäjän perimä maksu lainatusta rahasta ja samalla myös tulonlähde, joka vaikuttaa suoraan yritystoiminnan kannattavuuteen.

Pikalainojen korot ovat olleet historiallisesti korkeita, ja ennen vuotta 2013 vakuudettomille kulutusluotoille ei ollut asetettu korkokattoa. Tämä johti tilanteeseen, jossa lainanottajien oli vaikea selviytyä veloistaan, ja maksuongelmat kasvoivat päivä päivältä. Monille kuluttajille tämä tilanne oli kestämätön, ja kuluttajansuojalakiin kaivattiin muutosta.

Vuonna 2013 tehtiin ensimmäinen merkittävä muutos kuluttajansuojalakiin lisäämällä pykälä, joka määritteli korkokaton alle 2 000 euron suuruisille luotoille. Tämä koski kaikkia luottolaitoksia, ja tarkoituksena oli suojata kuluttajia liiallisilta korkokustannuksilta.

Vuonna 2019 tehtiin entistä laajempi uudistus, kun korkokattosäädöstä päivitettiin koskemaan kaikenkokoisia pikalainoja, joustoluottoja ja kulutusluottoja. Uusi säädös astui voimaan syyskuussa 2019. Ensimmäisen korkokattopykälän mukaan lainan todellinen vuosikorko ei saisi nousta yli 50 prosentin (lisättynä sen hetkisellä viitekorolla), mutta keskimäärin todellinen vuosikorko oli enintään 51 prosenttia. Vuonna 2019 päätettiin laskea korkokatto 20 prosenttiin, mikä tarkoittaa, että lainojen nimelliskorko ei saisi ylittää 20 prosenttiyksikköä.

Lisäksi uudessa säädöksessä määrättiin, että muita lainoihin liittyviä kuluja voidaan periä enintään 150 euroa vuodessa. Tämän tarkoituksena on pitää todellinen vuosikorko kurissa ja estää liialliset kulut kuluttajilta. Näin korkokatto pyrkii suojelemaan kuluttajia ylivelkaantumiselta ja liiallisilta korkokustannuksilta, tarjoten samalla turvallisen ympäristön luotonantajille liiketoiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi.

PIKALAINA ILMAN LUOTTOTIETOJA

Harkitessa pikalainan hakemista ilman luottotietoja, on tärkeää olla tietoinen riskeistä ja vaihtoehdoista. Useimmat perinteiset lainanantajat edellyttävät luottotietojen tarkistamista lainapäätöksen tekemiseksi. Kuitenkin on olemassa vaihtoehtoisia rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat pikalainoja ilman luottotietojen tarkistusta.

On huomioitava, että tällaiset lainat voivat kantaa korkeampaa korkoa ja muita kuluja, joten tarkka harkinta ja huolellinen vertailu eri lainanantajien välillä ovat tärkeitä. Lisäksi kannattaa arvioida oma taloudellinen tilanne ja varmistaa, että takaisinmaksukyky on realistinen.

On suositeltavaa hakea apua talousneuvojalta tai velkaneuvonnasta, jos kokee taloudellisia vaikeuksia. He voivat tarjota henkilökohtaista neuvontaa ja auttaa löytämään kestäviä ratkaisuja taloudellisiin haasteisiin.

NOPEA PIKALAINA – PIKAVIPIN HAKUPROSESSI

Nopea pikalaina on ratkaisu yllättäviin rahantarpeisiin. Useat lainanantajat tarjoavat mahdollisuuden saada lainapäätös nopeasti, ja rahat voivat olla tililläsi jopa saman päivän aikana. Tämä tekee nopeasta pikalainasta kätevän vaihtoehdon, kun tarvitset välitöntä taloudellista apua.

  Hakuprosessi pikalainoille ja pikavipeille on yleensä seuraava:

 • Luo hakemus
 • Täytä henkilökohtaiset tietosi, haluamasi luoton määrä ja takaisinmaksuaika hakemuslomakkeeseen.

 • Tietojen tarkistus
 • Järjestelmä tarkistaa automaattisesti luottotietosi.

 • Nosta laina
 • Jos järjestelmä näyttää hyväksyntää, voit nostaa lainan.

 
Nopean pikalainan etuna on, että hakuprosessi on yleensä yksinkertainen ja nopea. Voit tehdä lainahakemuksen verkossa, täyttää tarvittavat tiedot ja odottaa lainapäätöstä lyhyessä ajassa. Jotkut lainanantajat mainostavat jopa lainan saamista muutamassa minuutissa.

Lainan määrä voi vaihdella lainanantajasta riippuen, mutta useimmat tarjoavat pikalainoja muutamasta kymmenestä eurosta muutamaan tuhanteen euroon. Maksuajat voivat myös vaihdella, ja voit yleensä valita joustavasti sen, mikä sopii parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseesi.

On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että nopea pikalaina voi liittyä korkeampiin korkoihin ja kuluihin. Ennen lainan ottamista on suositeltavaa vertailla eri lainanantajien ehtoja ja kuluja varmistaaksesi, että valitset itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

VAKUUDETON PIKALAINA – PIKALAINA ILMAN VAKUUKSIA

Vakuudeton pikalaina tai pikavippi ilman vakuuksia tarjoaa nopean rahoitusvaihtoehdon ilman, että tarvitsee sitoa omaisuutta lainan vakuudeksi. Usein tällaiset lainat ovat pienempiä summia ja niiden hakeminen tapahtuu nopeasti verkossa. Vaikka vakuudettomuus lisääkin lainanottajan joustavuutta, on tärkeää muistaa, että vakuudettomat pikalainat voivat kantaa korkeampaa korkoa. Ennen lainan hakemista on suositeltavaa vertailla eri lainanantajien tarjouksia ja kiinnittää erityistä huomiota lainaehtoihin sekä korkotasoon.

Pikalainaa haetaan yleisesti ottaen lyhytaikaisiin ja äkillisiin rahoitustarpeisiin. Näitä voivat olla esimerkiksi:

 • Arjen yllättävät menot
 • Odottamattomat laskut, terveyskustannukset tai auton korjaus voivat aiheuttaa äkillisen rahoitustarpeen.

 • Matkustaminen
 • Viime hetken matkasuunnitelmat tai muut äkilliset matkustamiseen liittyvät kulut voivat vaatia ylimääräistä rahoitusta.

 • Laskujen maksu
 • Pikalainaa voidaan käyttää myös laskujen maksamiseen eräpäivän lähestyessä, jos tilillä ei ole riittävästi katetta.

 • Kodin korjaus tai hankinnat
 • Pienet kodin korjaukset tai hankinnat, kuten kodinkoneiden ostaminen, voivat olla syitä pikalainan hakemiseen.

 • Opiskelu
 • Opiskelijat voivat hakea pikalainaa esimerkiksi opiskelumateriaalien tai asumiskustannusten kattamiseksi.

HELPOIN PIKALAINA

Helpoimman ja halvimman pikalainan voi löytää käyttämällä lainojen kilpailutuspalveluita. Lainaehdot ovat lähes poikkeuksetta yksilölliset, joten mitään yleispätevää vastausta on vaikea antaa, mikä olisi helpoin ja halvin pikalaina tai pikavippi. Käyttämällä esimerkiksi Rahalaitoksen lainakilpailutusta, voit saada selville mikä on sinulle helpoin ja edullisin pikalaina.

PIKALAINA KYSYMYKSET

Mikä on pikalaina?
Pikalaina on lyhytaikainen ja yleensä pieni laina, joka myönnetään nopeasti ilman pitkää käsittelyaikaa.

Kuinka nopeasti pikalainan voi saada?
Pikalaina voidaan myöntää jopa saman päivän aikana, ja useimmiten se siirtyy hakijan tilille muutamassa tunnissa.

Miten pikavippiä haetaan?
Hakeminen tapahtuu yleensä verkossa täyttämällä lainahakemus, joka sisältää henkilö- ja taloustiedot.

Onko pikavippi ilman vakuuksia?
Kyllä, pikavipit myönnetään yleensä ilman vakuuksia, mikä tarkoittaa, ettei tarvita omaisuutta lainan vakuudeksi.

Mikä on tyypillinen pikavipin laina-aika?
Pikalainan laina-aika on yleensä lyhyt, usein muutamasta kuukaudesta vuoteen.

Kuinka suurta pikavippiä voi hakea?
Lainasumma vaihtelee, mutta pikavipit ovat yleensä pieniä summia, usein sadoista euroista muutamaan tuhanteen euroon.

Miten pikavippi maksetaan takaisin?
Takaisinmaksu tapahtuu yleensä kuukausierissä, ja lainanantajalta saa tarkat ohjeet takaisinmaksuun.

Onko pikavipin hakeminen turvallista?
Luotettavilta lainantarjoajilta haettuna pikavipin hakeminen on turvallista, kun noudattaa lainaehtoja.

Voiko pikavippiä saada ilman luottotietoja?
Useimmat lainantarjoajat tarkistavat luottotiedot ennen lainan myöntämistä.

Mikä on pikavipin korko?
Korko vaihtelee, ja se voi olla korkeampi verrattuna perinteisiin lainoihin.

Voiko pikavipin maksaa takaisin etuajassa?
Useimmat lainat voi maksaa takaisin etuajassa ilman lisäkuluja.

Miten voin vertailla eri pikavippejä?
Vertailemalla eri lainantarjoajien ehtoja, korkoja ja kuluja voi löytää itselleen sopivimman vaihtoehdon.

Mitä riskejä pikavippiin liittyy?
Pikalainoihin liittyy korkea korko, ja liian suuri lainamäärä suhteessa omaan maksukykyyn voi aiheuttaa taloudellisia ongelmia.

Mikä on ilmainen pikavippi?
Termiä “ilmainen pikavippi” käytetään, kun lainaa markkinoidaan ilman korkoa tai muita kuluja tietyksi aikaa.

Mitä teen, jos en pysty maksamaan pikavippiä takaisin?
Ota välittömästi yhteyttä lainanantajaan ja selitä tilanteesi. Useimmat tarjoajat voivat sopia maksusuunnitelmasta.