Korkolaskuri

7.2.2024 | Teksti: Vertaamo.fi

Jaa kaverille

KORKOLASKURI – KORKOA KOROLLE LASKURI

Sijoita alle alkupääoma, korkoprosentti ja aika. Laske korkoa korolle korkolaskurilla.1000 €5 %10 vuotta

Tuleva arvo: 0 €


Tiesitkö, että Nordnetillä voit avata asiakkuuden maksutta? Kokeile itse Nordnetin säästölaskuria ja kokeile millaista tuottoa haluat tavoitella. 200 000 Nordnetin kuukausisäästäjää ei voi olla väärässä. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä pidempään korkoa korolle -vaikutus ehtii kasvattaa pääomaa. Aloita sinäkin säästäminen jo tänään!

NORDNET SÄÄSTÖLASKURI

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

LASKE KORKOKULUT KORKOLASKURILLA

Näppärä korkolaskuri, jolla voit laskea lainan korkokulut vuodessa ja kuukaudessa. Laske korko korkolaskurin avulla. Korkolaskuri laskee lainan korkokulut, jotka muodostuvat lainan nimelliskorosta. Nimelliskorolla tarkoitetaan lainan vuosikorkoa tai kuukausikorkoa eikä siinä oteta huomioon avausmaksua tai muita lainasta aiheutuvia kuluja ja kustannuksia. Korkolaskurin avulla koron laskeminen on helppoa ja kätevää.

Vertaamies - Vertaa lainat - Vertaamo.fi

MITEN LAINAN KORKO LASKETAAN?

Kuten jo todettua, lainan korkokulut muodostuvat lainan nimelliskorosta. Nimelliskorko on lainan vuosikorko tai kuukausikorko mutta siinä ei oteta huomioon esim. lainan avausmaksua tai muita lainakustannuksia kuten tilinhoitomaksua tai muita maksuja kuten laskutuslisiä. Korkokustannuksista puhuttaessa lasketaan mukaan siis vain ja ainoastaan lainan korosta aiheutuvat maksut.

Kun haluat laskea korkolaskurin avulla pelkästään lainan korkokulut, syötä laskuriin lainan nimellinen vuosikorko, älä todellista vuosikorkoa. Todelliseen vuosikorkoon lasketaan mukaan kaikki lainasta koituvat kulut, mukaan luettuna avausmaksut ja laskutuslisät.

KOKEILE ITSE KORKOLASKURIA

Pikalainat tai kulutusluotot voivat olla helppo ja ennen kaikkea nopea vaihtoehto lainalle jos maksuaika lainalla on järkevä, eikä arvoteta vain korkoprosenttia. Todellinen vuosikorko on joskus toisinaan hankala laskea mutta korkolaskurin avulla tämä onnistuu helposti ja nopeasti. Korkolaskurin avulla voit selvittää kätevästi oman lainasi kuukausittaisen tai vuosittain maksettavan koron määrän, kun tiedät lainasumman ja ajan.

Korkolaskuri on hyvä sekä kätevä apuväline siinä tapauksessa, jos haluat saada yleiskuvan lainan korkokulujen suuruudesta ja mikäli haluat laskea vielä tarkempia tietoja lainasi kuluista.

MITÄ VUOSIKORKO JA KUUKAUSIKORKO KERTOVAT?

Kuukausikorko ja vuosikorko kertovat sen, että miten paljon lainasummasta peritään korkoa. Nämä siis kertovat vain ainoastaan koron osuuden. Viime kädessä ei kerrota kuinka paljon pikavippi tai kulutusluotto sisältää muita kustannuksia. Muita kustannuksia voivat olla esimerkiksi avausmaksu, palkkio nostosta tai kuukausittaiset palvelumaksut.

Todellisen vuosikoron muodostavat yhdessä korko ja maksut. Selkein ero vuosikoron ja kuukausikoron välillä on, että vuosikorko kuvaa miten paljon korkoa peritään vuodessa. Kuukausikorko vastavuoroisesti kertoo että miten paljon korkoa peritään kuukaudessa. Kuukausikorkoa käytetään yleisesti pikavippien yhteydessä, joissa laina- eli takaisinmaksuaika on yleensä verraten lyhyt 1-3 kuukautta. Lainsäädäntö Suomessa edellyttää, että lainoja markkinoitaessa lainanantajien tulee ilmoittaa aina todellinen vuosikorko.

Suomalainen Etua-lainapalvelu lainaesimerkki: nimelliskorko 6,99 % ja todellinen vuosikorko 7,9 %, kun lainan määrä on 15 000 euroa, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5 €/kk). Laina-aika 1-18 vuotta. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,68% – 20% ja vuosittaiset muut kustannukset välillä 0 – 150€. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.
korkolaskuri laina

KORKOLASKURI LAINA – LASKE LAINAN KORKOKULUT

Jos harkitset lainan ottamista, on ensiarvoisen tärkeää ymmärtää lainan kustannukset ja ehdot. Lainan hakeminen kilpailutuspalveluiden kautta voi avata ovet useille eri lainantarjoajille, antaen sinulle mahdollisuuden vertailla tarjouksia ja valita parhaiten omiin tarpeisiisi sopivan lainan.

Miksi kilpailuttaa laina?

Lainan kilpailuttaminen antaa sinulle mahdollisuuden saada useita tarjouksia eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Tämä kilpailu pakottaa lainantarjoajat tarjoamaan kilpailukykyisiä korkoja ja ehtoja, mikä voi säästää sinulle merkittävästi kustannuksia lainan takaisinmaksussa.

Näin haet lainaa kilpailutuspalvelun kautta:

Vertaile lainatarjouksia
Kun olet syöttänyt tarvittavat tiedot, saat useita lainatarjouksia eri lainantarjoajilta.

Tutki ehdot
Vertaile tarkasti korkoja, takaisinmaksuehtoja ja muita lainaehtoja. Huomioi myös mahdolliset lisäkulut.

Valitse paras tarjous
Kun olet arvioinut tarjoukset, valitse se, joka parhaiten vastaa tarpeitasi ja taloudellista tilannettasi.

Miksi tämä kannattaa?

Kilpailuttamalla lainasi voit säästää rahaa ja saada paremmat ehdot lainallesi. Erilaiset lainantarjoajat voivat tarjota erilaisia etuja, ja kilpailutuspalveluiden avulla voit löytää juuri sinulle parhaiten soveltuvan vaihtoehdon.

Tärkeää muistaa:

Älä kiirehdi päätöksiä, vaan tutustu huolellisesti kaikkiin lainatarjouksiin.

Muista tarkistaa kaikki lainan ehdot ja kulut ennen sitoutumista.

Ole rohkea ja aloita lainan kilpailuttaminen nyt. Se on ensimmäinen askel kohti edullisempaa ja parempaa lainaa!

MIKÄ ON TODELLINEN VUOSIKORKO?

Todellinen vuosikorko (TVK) on merkittävä luku lainojen vertailussa ja niiden todellisten kustannusten ymmärtämisessä. Se eroaa nimelliskorosta siinä mielessä, että se sisältää kaikki lainan kulut ja maksut, muutettuna korkoprosentiksi. Tämä tarkoittaa, että todellinen vuosikorko tarjoilee selkeän kuvan lainan kokonaiskustannuksista.

Kun puhutaan kulutusluotoista, pikavipeistä tai muista lainamuodoista, lainan nimelliskorko ei anna täydellistä kuvaa lainan kustannuksista. Usein lainan hakemiseen liittyy erilaisia kuluja, kuten käsittely- ja avausmaksut, ilmoituskulut sekä palvelumaksut. Esimerkiksi tekstiviestillä haettava pikavippi voi tuoda mukanaan piilokustannuksia, jotka eivät välttämättä näy selkeästi lainaehdoissa tai nimelliskorossa.

Todellinen vuosikorko tarjoaa kokonaisvaltaisen kuvan lainan kustannuksista ottamalla huomioon kaikki mahdolliset kulut. Tämä auttaa kuluttajaa vertailemaan eri lainavaihtoehtoja reilusti ja tekemään informoituja päätöksiä. Pieniltä näyttävät palvelumaksut voivat kumuloitua merkittäväksi summaksi ajan myötä, ja todellinen vuosikorko tuo nämä kustannukset selkeästi esiin.

On tärkeää, että lainanhakija kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, sillä se paljastaa lainan todellisen hinnan. Vaikka lainan nimelliskorko saattaa vaikuttaa houkuttelevalta, se ei välttämättä kuvasta lainan todellisia kuluja. Huolellinen vertailu ja todellisen vuosikoron ymmärtäminen auttavat varmistamaan, että valittu laina sopii omiin taloudellisiin tarpeisiin ja tavoitteisiin. Muista aina tarkastella kokonaiskuvaa, kun harkitset lainan ottamista, ja kiinnitä erityistä huomiota todelliseen vuosikorkoon.

KYSYMYKSET KORKO, KORKOLASKURI JA KORKOA KOROLLE

Mikä on nimelliskorko?
Nimelliskorko on lainan tai säästön ilmoitettu korkoprosentti ennen mahdollisia muita kuluja.

Mitä tarkoittaa todellinen vuosikorko?
Todellinen vuosikorko (TVK) kuvaa lainan tai säästön todellisia kustannuksia ottaen huomioon myös muut kustannukset, kuten avausmaksut.

Mikä on korkoa korolle -ilmiö?
Korkoa korolle tarkoittaa sitä, että korko lasketaan myös alkuperäisen pääoman päälle, jolloin säästö tai laina kasvaa korkotuoton myötä eksponentiaalisesti ajan myötä.

Mitä eroa on kiinteällä ja vaihtuvalla korolla?
Kiinteä korko pysyy samana koko laina-ajan, kun taas vaihtuva korko voi muuttua markkinoiden mukaan.

Miten lasken korkoa korolle -kasvun?
Kaava on: Tuleva arvo = alkuperäinen summa * (1 + korkoprosentti)^aika.

Mitä ovat negatiiviset korot?
Negatiiviset korot tarkoittavat, että säästäjä maksaa pankille, ja lainanhakija saa rahaa takaisinmaksua vastaan.

Kuinka inflaatio vaikuttaa korkoon?
Inflaatio voi syödä korkotuoton arvoa, koska rahan ostovoima heikkenee ajan myötä.

Miten korko vaikuttaa lainan takaisinmaksuun?
Korkeampi korko voi lisätä kuukausittaisia maksuja ja kokonaiskustannuksia.

Voiko säästössä oleva korko olla negatiivinen?
Kyllä, joissain tapauksissa säästötilin korko voi olla negatiivinen.

Mikä on keskuspankin ohjauskorko?
Keskuspankin ohjauskorko on korko, jolla keskuspankki lainaa rahaa muille pankeille.

Miten valitsen parhaan säästötilin korkoineen?
Vertaile eri pankkien tarjoamia korkoja ja huomioi myös muita kuluja.

Kuinka korko vaikuttaa asuntolainan kuluihin?
Korkeampi korko lisää asuntolainan kuukausittaisia maksuja ja kokonaiskustannuksia.

Miten voi suojautua korkojen nousulta?
Kiinteäkorkoinen laina voi suojata korkojen nousulta, mutta voi olla kalliimpi vaihtoehto.

Millaisia riskejä liittyy mataliin korkoihin?
Matalat korot voivat vähentää säästötuloja ja aiheuttaa ongelmia eläkevaroille.

Voiko asuntolainan korkoa neuvotella?
Kyllä, usein asuntolainan korkoa voi neuvotella pankin kanssa.

Mitä ovat korkokatot?
Korkokatot rajoittavat, kuinka paljon lainan korko voi nousta tietyn ajanjakson aikana.

Millainen rooli riskillä on korkoihin liittyen?
Korkeampi riski voi johtaa korkeampaan korkoon, kun lainanantajat kompensoivat suurempaa riskiä.

Kuinka korko vaikuttaa talouden elvytystoimiin?
Matala korkotaso voi kannustaa kulutusta