Korkolaskuri

LASKE KORKOKULUT KORKOLASKURILLA

Näppärä korkolaskuri, jolla voit laskea lainan korkokulut vuodessa ja kuukaudessa. Laske korko korkolaskurin avulla. Korkolaskuri laskee lainan korkokulut, jotka muodostuvat lainan nimelliskorosta. Nimelliskorolla tarkoitetaan lainan vuosikorkoa tai kuukausikorkoa eikä siinä oteta huomioon avausmaksua tai muita lainasta aiheutuvia kuluja ja kustannuksia. Korkolaskurin avulla koron laskeminen on helppoa ja kätevää.

Korkolaskuri on mainio apuväline sinulle, jos haluat saada yleiskatsauksen lainan korkokuluihin. Mikäli haluat laskea tarkemmat tiedot lainan kuluista ja kuukausieristä, voit käyttää apuna lainalaskuria. Lainalaskuri laskee sinulle esim. lainan maksuerän suuruuden suuntaa-antavasti.

Tiesitkö, että ajalla 1.1. – 30.09.2021 kulutusluottojen korkokatto on asetettu 10 prosenttiin. Nyt on oikea aika kysyä ilmainen lainatarjous – et sitoudu mihinkään. Kysy lainatarjous 500 – 60 000 € lainalle tästä!

MITEN LAINAN KORKO LASKETAAN?

Kuten jo todettua, lainan korkokulut muodostuvat lainan nimelliskorosta. Nimelliskorko on lainan vuosikorko tai kuukausikorko mutta siinä ei oteta huomioon esim. lainan avausmaksua tai muita lainakustannuksia kuten tilinhoitomaksua tai muita maksuja kuten laskutuslisiä. Korkokustannuksista puhuttaessa lasketaan mukaan siis vain ja ainoastaan lainan korosta aiheutuvat maksut.

Kun haluat laskea korkolaskurin avulla pelkästään lainan korkokulut, syötä laskuriin lainan nimellinen vuosikorko, älä todellista vuosikorkoa. Todelliseen vuosikorkoon lasketaan mukaan kaikki lainasta koituvat kulut, mukaan luettuna avausmaksut ja laskutuslisät.

KORKOA KOROLLE KORKOLASKURI

Korkolaskurin avulla voit laskea myös millaisen miten säästäminen ja sijoittaminen toimii korkoa korolle -menetelmällä. Korkoa korolle laskettuna kertasijoitukselle on yksinkertaista. Ainoat tiedot, joita tarvitset ovat sijoittava summa, korko ja sijoitusaika. Voit laskea loppusumman ja korkotuoton laskurilla alla.

Tiesitkö, että Nordnetillä voit avata sijoitustilin ilmaiseksi? Esimerkiksi säästämällä 10 vuoden ajan 150 € kuukaudessa 7% vuosituotolla on sijoituksesi arvo 26 610 €. Sukanvarteen säästettynä sama summa on 18 000 €. Kokeile itse Nordnetin säästölaskuria ja kokeile millaista tuottoa haluat tavoitella.

NORDNET SÄÄSTÖLASKURI

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

KOKEILE ITSE KORKOLASKURIA

Pikalainat tai kulutusluotot voivat olla helppo ja ennen kaikkea nopea vaihtoehto lainalle jos maksuaika lainalla on järkevä, eikä arvoteta vain korkoprosenttia. Todellinen vuosikorko on joskus toisinaan hankala laskea mutta korkolaskurin avulla tämä onnistuu helposti ja nopeasti. Korkolaskurin avulla voit selvittää kätevästi oman lainasi kuukausittaisen tai vuosittain maksettavan koron määrän, kun tiedät lainasumman ja ajan.

Korkolaskuri on hyvä sekä kätevä apuväline siinä tapauksessa, jos haluat saada yleiskuvan lainan korkokulujen suuruudesta ja mikäli haluat laskea vielä tarkempia tietoja lainasi kuluista.

MITÄ VUOSIKORKO JA KUUKAUSIKORKO KERTOVAT?

Kuukausikorko ja vuosikorko kertovat sen, että miten paljon lainasummasta peritään korkoa. Nämä siis kertovat vain ainoastaan koron osuuden. Viime kädessä ei kerrota kuinka paljon pikavippi tai kulutusluotto sisältää muita kustannuksia. Muita kustannuksia voivat olla esimerkiksi avausmaksu, palkkio nostosta tai kuukausittaiset palvelumaksut.

Todellisen vuosikoron muodostavat yhdessä korko ja maksut. Selkein ero vuosikoron ja kuukausikoron välillä on, että vuosikorko kuvaa miten paljon korkoa peritään vuodessa. Kuukausikorko vastavuoroisesti kertoo että miten paljon korkoa peritään kuukaudessa. Kuukausikorkoa käytetään yleisesti pikavippien yhteydessä, joissa laina- eli takaisinmaksuaika on yleensä verraten lyhyt 1-3 kuukautta. Lainsäädäntö Suomessa edellyttää, että lainoja markkinoitaessa lainanantajien tulee ilmoittaa aina todellinen vuosikorko. Suomalainen Etua.fi lainaesimerkki: nimelliskorko 6,99 % ja todellinen vuosikorko 7,9 %, kun lainan määrä on 15 000 euroa, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5 €/kk). Laina-aika 1-18 vuotta. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,68% – 20% ja vuosittaiset muut kustannukset välillä 0 – 150€. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

LainantarjoajaLainasummatMaksuaikaa 

Etua.fi
500 - 60 000 €1 - 18 vHAE LAINAA

Rahalaitos
500 - 70 000 €1 - 15 vHAE LAINAA

MIKÄ ON TODELLINEN VUOSIKORKO?

Todellinen vuosikorko eroaa lainan nimellisestä vuosikorosta siten, että siihen sisältyy kaikki lainan kulut ja maksut eli kaikki lainaan sisältyvät kulut on muutettu koroksi. Todelliseen vuosikorkoon lasketaan mukaan lainan käsittelykulut, lainaa maksettaessa perittävät ilmoituskulut sekä avaus- ja palvelumaksut. Esimerkiksi pikavipin tai kulutusluoton hakeminen tekstiviestillä voi maksaa jopa useita euroja, eikä kyseistä kustannusta ole välttämättä aina ilmoitettu lainaehdoissa, näin ollen se ei tule ilmi lainan nimelliskorosta. Todellinen vuosikorko ilmoittaakin lainan koron niin, että jos jos summassa ei olisi muita kuluja. Muutamien eurojen palvelumaksut näyttävät aluksi pieniltä kustannukselta, mutta kun nämä kustannukset kertautuvat voi pienestäkin lainasta joutua maksamaan huomattavasti suunniteltua enemmän. Huomioithan aina lainaa otettaessa todellisen vuosikoron, tämä kertoo lainasi todelliset kustannukset.