Korkolaskuri

KORKOLASKURI KULUTUSLUOTOILLE

Lainan korkokulut muodostuvat lainan nimelliskorosta. Nimelliskorolla tarkoitetaan lainan vuosikorkoa tai kuukausikorkoa eikä siinä oteta huomioon avausmaksua tai muita lainasta aiheutuvia kuluja ja kustannuksia. Korkolaskurin avulla koron laskeminen on helppoa ja kätevää. Näin selvität esimerkiksi kulutusluoton todelliset kokonaiskustannukset ja saat selville kätevästi maksuaikojen ja kulujen vaikutuksen loppusummaan.

KOKEILE ITSE KORKOLASKURIA

Pikalainat tai kulutusluotot voivat olla helppo, halpa ja ennen kaikkea nopea vaihtoehto lainalle jos maksuaika lainalla on järkevä, eikä arvoteta vain korkoprosenttia. Todellinen vuosikorko on joskus toisinaan hankala laskea mutta korkolaskurin avulla tämä onnistuu helposti ja nopeasti. Korkolaskurin avulla voit selvittää kätevästi oman lainasi kuukausittaisen tai vuosittain maksettavan koron määrän, kun tiedät lainasumman ja ajan.

Korkolaskuri on hyvä sekä kätevä apuväline siinä tapauksessa, jos haluat saada yleiskuvan lainan korkokulujen suuruudesta ja mikäli haluat laskea vielä tarkempia tietoja lainasi kuluista. Yhdellä hakemuksella saat useita rahoitustarjouksia ja lainaat ilman vakuuksia tai takaajia. Näet lainalaskureilla myös lainan korkokulut.

LainantarjoajaLainasummatMaksuaikaa 

Etua.fi
1000 - 50 000 €1 - 15 vHAE LAINAA

Lendo
500 - 50 000 €1 - 15 vHAE LAINAA

Rahalaitos
500 - 50 000 €1 - 15 vHAE LAINAA

MITÄ VUOSIKORKO JA KUUKAUSIKORKO KERTOVAT?

Kuukausikorko ja vuosikorko kertovat sen, että miten paljon lainasummasta peritään korkoa. Nämä siis kertovat vain ainoastaan koron osuuden. Viime kädessä ei kerrota kuinka paljon pikavippi tai kulutusluotto sisältää muita kustannuksia. Muita kustannuksia voivat olla esimerkiksi avausmaksu, palkkio nostosta tai kuukausittaiset palvelumaksut.

Todellisen vuosikoron muodostavat yhdessä korko ja maksut. Selkein ero vuosikoron ja kuukausikoron välillä on, että vuosikorko kuvaa miten paljon korkoa peritään vuodessa. Kuukausikorko vastavuoroisesti kertoo että miten paljon korkoa peritään kuukaudessa. Kuukausikorkoa käytetään yleisesti pikavippien yhteydessä, joissa laina- eli takaisinmaksuaika on yleensä verraten lyhyt 1-3 kuukautta. Lainsäädäntö Suomessa edellyttää, että lainoja markkinoitaessa lainanantajien tulee ilmoittaa aina todellinen vuosikorko. Esimerkki alla kertoo Euroloanin todellisen vuosikoron 1 500 € luotolle.

Todellinen vuosikorko tyypilliselle 1 500 €:n luotolle on 14,9 %, nimelliskorko 8 %. Lyhennyserien määrä on lainasummasta riippuen 3–36 kuukautta. Lainan todellinen vuosikorko on aina 4,9 %–50,5 %. Arvot ovat viitteellisiä. Luottosi korko ja muut ehdot tarkennetaan henkilökohtaisessa luottopäätöksessä. Mahdolliset valitsemasi lisäpalvelut vaikuttavat lainan kokonaishintaan.