Suoratoistopalvelut – Löydä paras suoratoistopalvelu 2024

6.6.2024 | Teksti: Vertaamo.fi
Tarjoukset ja hinnat päivitetty 6.6.2024

Jaa kaverille

 

PARAS SUORATOISTOPALVELU JA PARHAAT MAKSUKANAVAT SUOMESSA 2024

Vertailussa parhaat suoratoistopalvelut 2024 – Vertaamo.fi tarkastalee useita suoratoistopalveluita ja maksukanavia, analysoiden niiden ominaisuuksia, hinnoittelua ja käyttäjäkokemusta. On tärkeää huomioida, että jokaisella suoratoistopalvelulla on erityiset vahvuudet ja heikkoudet, jotka voivat merkittävästi vaikuttaa valintasi.


SUORATOISTOPALVELUT SUOMESSA – UUSIMMAT TRENDIT JA KEHITYSSUUNNAT

Elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistopalvelut ovat kasvattaneet tasaisesti suosiotaan ja kasvuaan Suomessa jo pitkään. Yhä useammat katsojat kääntyvät suoratoistopalveluiden puoleen niiden helpon käytettävyyden, laajan sisältövalikoiman ja kilpailukykyisten hintojen ansiosta. Perinteisillä televisiokanavilla ohjelmisto on usein keskittynyt vahvasti reality-sarjoihin, kun taas suoratoistopalvelut tarjoavat monipuolisesti elokuvia ja laadukkaita sarjoja. Sarjoja tuotetaan myös suoratoistopalveluihin yksinoikeudella katsottavaksi. Mielenkiintoista on myös se, että monet parhaat suoratoistopalvelut ovat mainosvapaita. Mainosten poissaolo lisää suoratoistopalveluiden vetovoimaa. Suoratoistopalvelut ovat saataville monille laitteille ja myös televisioon. Suoratoistopalvelu on myös katsottavissa yhdistämällä esim. matkapuhelin televisioon käyttämällä casting-palvelua.

Suoratoistopalvelut ovat saavuttaneet suosiota Suomessa myös siksi, että katsojat voivat itse päättää, milloin haluavat katsoa valitsemansa elokuvan tai sarjan, eivätkä ole sidottuja perinteisiin tv-lähetysaikoihin. Suoratoistopalvelut tarjonta on kasvanut Suomessa tasaisesti ja nykyään merkittävimmät suoratoistopalvelut ovat katsottavissa ilman VPN-kikkailuja.

Alan kehitys on nopeaa ja vuonna 2024 mennessä odotetaan, että yhä useammat ihmiset jakavat kokemuksiaan globaalisti suosituimmista elokuvista ja sarjoista. Tulevaisuudessa suoratoistopalvelut saattavat panostaa yhä enemmän yksilölliseen sisältötarjontaan vastatakseen katsojien kasvaviin odotuksiin. Kilpailun kiristyessä suoratoistopalvelut pyrkivät parantamaan tarjontaansa ja innovoimaan uusia palveluita houkutellakseen entistä suurempaa yleisöä.

Suoratoistopalvelut Suomessa ovat paikalliselle kuluttajalle houkuttelevia myös hintojensa osalta, sillä kilpailu on laskenut hintoja. Uusien, vaihtoehtoisten ja laadukkaiden suoratoistopalveluiden tulo markkinoille on tuonut lisää valinnanvaraa katsojille. Kaiken kaikkiaan suoratoistopalvelut ovat muuttaneet tapaa, jolla kuluttajat kokevat ja nauttivat elokuvista ja sarjoista Suomessa. Suoratoistopalveluiden tarjonta Suomessa on laaja, eritoten elokuvien ja sarjojen osalta. Urheilulähetysten oikeudet ovat samaan aikaan nousseet vuosi vuodelta ja nämä ovat yksinoikeudella suoratoistopalveluilla tarjonnassaan. Tämä lisää luonnollisesti urheilun hintaa suoratoistopalveluissa.

VERTAA SUORATOISTOPALVELUT JA PARHAAT MAKSUKANAVAT

Mistä löytyy parhaat suoratoistopalvelut ja mikä on käyttäjälle sopivin suoratoistopalvelu? Suoratoistopalvelut Suomessa ovat määrällisesti kasvaneet siihen pisteeseen, että käyttäjän kannattaa tehdä valintapäätös sen mukaan, millaisesta sisällöstä hän on kiinnostunut. Suoratoistopalvelut haku kannattaa aloittaa aina vertailemalla suoratoistopalveluita. Suoratoisto vertailu kannattaa aloittaa tutkimalla hintoja, ominaisuuksia ja suoratoistopalvelun tarjontaa. Suoratoistopalvelut vertailu kannattaa suorittaa parisen kertaa vuodessa, näin pääset hyödyntämään tarjouksia.

Viaplay ja muut suoratoistopalvelut ovat erittäin samankaltaisia, mutta jos katsoo tarkemmin niiden sisältöä, huomaa, että suoratoistopalvelut ovat erilaisia. Kotimaisten sarjojen ja ystävien kannattaa suosia Viaplayta. Elokuvien ystäville paras vaihtoehto on Netflix, MUBI tai Kanopy, kun taas dokumenttielokuvien ystävän kannattaa tilata DAfilms tai suosia Yle Areenaa. Parhaat ja laadukkaimmat sarjat tarjoilee perinteisesti Max ja suhteellisen uusi tulokas Suomessa SkyShowtime. Kuluttajan kannattaa kuitenkin vertailla suoratoistopalvelut, sillä markkinoille voi aina ilmaantua uusi suoratoistopalvelu, jota voi kokeilla ilmaiseksi.

Suoratoistopalvelut ja maksukanavat vertailussa.

SkyShowtime

Max

MTV Katsomo

Viaplay

Elokuvat

Sarjat

Lapset

Urheilu

Yksinoikeus 
sisältöä

Offline-tila

Sovellus

Profiilit

5

5

10

6

Saman-
aikainen katselu

3

1-2

2 / urheilu 1

1

Ilmainen
kokeilu

7 pv

7 pv

7 pv

Hinta

Alk. 4,99 €/kk

Alk. 5,99 €/kk

Alk. 6,95 €/kk

12,99 €/kk

SUORATOISTOPALVELUT JA NIIDEN HINNAT

Suomessa ja maailmalla suosittu suoratoistopalvelu on Netflix. Tämän lisäksi elokuvien ystävät käyttävät SkyShowtime, Max, Viaplay ja MUBI suoratoistopalveluita, joka tarjoavat laadukkaita elokuvahistorian klassikkoelokuvia tai uusia menestyselokuvia. Kanopy on taas indie-elokuvien ystäville luotu suoratoistopalvelu, jonka valikoimasta löytyy huomattavan paljon uuden tyyppistä elokuvaa. Dokumenttielokuvien ystävien kannattaa ehdottomasti kokeilla suoratoistopalvelu DAfilmsiä, jonka valikoimaan kuuluu paljon myös nousevien tekijöiden dokumenttielokuvia yksinoikeudella. Suoratoistopalveluiden hinnat.

Suoratoistopalvelu

Hinta alk./kk

4,99 €

Hayu

4,99 €

5,99 €

5,99 €

SF Kids Play

6,90 €

6,95 €

Netflix

7,99 €

Ruutu+

8,99 €

Disney+

10,99 €

12,99 €

SUOSITUIMMAT SUORATOISTOPALVELUT, MAKSUKANAVAT JA UUDET SUORATOISTOPALVELUT

Seuraavassa on esitelty Suomen suosituimmat suoratoistopalvelut 2024. Täydennämme listaa jatkuvasti, jotta suoratoistopalveluiden vertailu onnistuisi mahdollisimman hyvin. Löydät siis myös uudet suoratoistopalvelut Suomessa. Vertaa suoratoistopalvelut ja löydä itsellesi paras suoratoistopalvelu. Mukana on myös ilmaiset suoratoistopalvelut ja listattuna suoratoistopalvelun ilmainen kokeilu.

SkyShowtime    4/5
Max    4/5
Prime Video    3/5
Viaplay    3/5
SF Anytime    4/5
Netflix    4/5
Disney+    3/5
MTV Katsomo    3/5
Hayu    2/5
Yle Areena    4/5
Ruutu+    3/5
Elonet+    3/5
DAZN    4/5

SKYSHOWTIME

SkyShowtime suoratoistopalvelu yhdistää viihdyttävät sisällöt maailman suurimmilta studioilta ja tarinankertojilta. Suoratoistopalvelu ilmainen kokeilu onnistuu SkyShowtimen avulla. SkyShowtime on uusi suoratoistopalvelu 2024.

Klassikkoelokuvia ja omia tuotantoja.

SkyShowtime

Katso päivän tarjous


Kokeile tästä syystä

- Elokuvaklassikot
- Omat tuotannot
- Suuri valikoima

SkyShowtime on suoratoistopalvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman huippusarjoja, elokuvia ja muita viihdetarinoita. Palvelu yhdistää studioiden Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks, SHOWTIME®️, Sky Studios, Paramount+ ja Peacock sisällöt, luoden näin kattavan viihdepaketin.

Palvelun avulla käyttäjät voivat nauttia monipuolisesta ohjelmistosta, joka kattaa suosituimmat sarjat ja elokuvat, klassikoita unohtamatta. SkyShowtime tarjoaa myös eksklusiivisia alkuperäissarjoja sekä uusimpia elokuvajulkaisuja.

SkyShowtime mahdollistaa kätevän suoratoiston missä ja milloin tahansa. Palvelu on saatavilla useilla laitteilla, kuten älypuhelimilla, tableteilla, älytelevisioilla ja tietokoneilla. Näin käyttäjillä on vapaus nauttia viihteestä omien aikataulujensa mukaisesti.

SkyShowtime tarjoaa erilaisia tilausvaihtoehtoja, jotka antavat käyttäjille mahdollisuuden valita juuri itselleen sopivan paketin. Hinta alkaen 4,99 €/kk mainoksilla (HD-laatu ja 1 laite) ja ilman mainoksia (HD-laatu, 2 laitetta ja 30 nimikkeen lataus) 8,99 €/kk.  

Sovellusarvostelut

Apple Store 

4,8

Google Play

3,3

Suosituimmat elokuvat

Suosituimmat sarjat

Super Mario Bros Movie
Violent Night
The Holiday
Dungeons & Dragons
The Grinch Stole Christmas
The Grinch
Tár
Transformers Rise of the Beasts
Renfield
Bad Santa
Babylon
Puss in Boots The Last Wish
Nope
Pearl
Jack Reacher
Jurassic World
Pulp Fiction
The Godfather
Cocaine Bear
Infinity Pool

Yellowstone
Special Ops Lioness
Lawmen Bass Reeves
Fellow Travelers
The Curse
Mr. Robot
Das Boot
Tulsa King
1883
Poker Face
The Office
1923
Law & Order
Twin Peaks
Dexter
Avatar
Californication
Paw Patrol
Yellowjackets
NCIS

MAX

Max suoratoistopalvelu tarjoaa 5000 jaksoa parhaita sarjoja, lastenohjelmia ja elokuvia kaikilla laitteilla. Max kokoaa HBO Maxin ja Discovery+ sisällöt samalle alustalle. Saatavana on myös Max Sports -lisäpalvelu. Max näyttää Pariisin Olympialaiset 2024.

Max on laatusarjojen koti.

Max

Katso päivän tarjous

Kokeile tästä syystä

- Laatusarjat
- Omat tuotannot
- Urheilu mm. Pariisin Olympialaiset

Warner Bros. Discovery ilmoitti maaliskuussa 2024, että heidän suoratoistopalvelunsa Max laajenee Suomeen.

Tämä toteutui toukokuun 21. päivänä, jolloin HBO Max ja Discovery+ yhdistyivät uudeksi palveluksi nimeltä Max.

Max tuo yhteen sekä HBO Maxin että Discovery+
sisällöt yhdelle alustalle.

Max on laaja suoratoistopalvelu, joka tarjoaa kattavan valikoiman huippusarjoja, elokuvia ja alkuperäissisältöä. Palvelu yhdistää laadukkaan HBO-sisällön WarnerMedia-tuotantoihin, tarjoten monipuolista viihdettä.

Maxin valikoima sisältää suosittuja sarjoja kuten Game of Thrones, Westworld ja Succession. Lisäksi palvelusta löytyy laaja elokuvakirjasto, joka kattaa eri genrejä ja aikakausia.

Palvelu tarjoaa myös mahdollisuuden suoratoistoon missä ja milloin tahansa, mikä tekee viihteen nauttimisesta joustavaa ja kätevää. Max on saatavilla useilla laitteilla, kuten älypuhelimilla, tableteilla ja älytelevisioilla.

Max on suunniteltu tarjoamaan korkealaatuista ja monipuolista viihdettä, joka tyydyttää vaativammankin katsojan tarpeet.

HBO Max hinta on alk. 5,99 € kuukaudessa tai vuositilaus 59,90 €. Max Sports lisäpalvelu 5 €/kk.

Sovellusarvostelut

Apple Store 

3,5

Google Play

3,5

Suosituimmat elokuvat

Suosituimmat sarjat

Barbie
Taru Sormusten Herrasta
Elf
Batman
The Holiday
The Grinch Stole Christmas
Harry Potter Viisasten Kivi
Greenland
Gremlins Riiviöt
The Father
Don't Worry Darling
Batman Yön Ritarit
Dyyni
Old Boy
Jali ja Suklaatehdas
The Worst Person in the World
Napapiirin pikajuna
Trees
Aquaman
Joker

True Detective
Fargo
The Walking Dead
Babylon Berlin
The Big Bang Theory
Shameless
Rick and Morty
Friends
The Last of Us
Fear the Walking Dead
Game of Thrones
Sherlock
Supernatural
Band of Brothers
Succession
Outlander
Chernobyl
Bookie
Sopranos
The Wire

PRIME VIDEO

Amazon Prime Video -suoratoistopalvelusta ei tarjoa uusimpia elokuvia yhtälailla kuin Netflixistä tai Maxista. Amazon on kuitenkin jopa selvästi muita halvempi palvelu. Kaikki videot ovat myös ladattavissa offline-käyttöön.

Amazonin suoratoistopalvelu.

Prime Video

Katso päivän tarjous

Kokeile tästä syystä

- Laatusarjat
- Omat tuotannot
- TV-viihteen klassikot

Prime Video tarjoaa kattavan valikoiman elokuvia, tv-sarjoja ja Amazon Original -sisältöjä. Palvelu sisältää laajan valikoiman suosittuja elokuvia sekä alkuperäissarjoja eri genreistä. Amazon Original -sarjat, kuten The Marvelous Mrs. Maisel ja The Boys, tuovat lisäarvoa Prime Videon tarjontaan.

Prime Video mahdollistaa katselun monilla eri laitteilla, kuten älytelevisioilla, älypuhelimilla ja tietokoneilla. Lisäksi palvelu tarjoaa mahdollisuuden ladata sisältöjä offline-tilaan, jolloin voit nauttia suosikkisisällöstäsi ilman internetyhteyttä.

Prime Video on saatavilla myös Amazon Prime -jäsenyyden osana, mikä tuo mukanaan myös muita etuja, kuten nopean toimituksen Amazon-verkkokaupassa. Prime Videon käyttäjät voivat valita katsottavakseen laajan valikoiman elokuvia ja sarjoja ilman ylimääräisiä kustannuksia, ja palvelu päivittyy jatkuvasti tuoden mukanaan uusia ja jännittäviä sisältöjä.

Amazon Prime Video maksaa 5,99 € kuukaudessa.

Sovellusarvostelut

Apple Store 

4,7

Google Play

4,1

Suosituimmat elokuvat

Suosituimmat sarjat

Saltburn
John Wick
Taru Sormusten Herrasta
The Gentlemen
Elf
The Whale
The Holiday
The Grinch Stole Christmas
Joulupuu on kärvennetty
Hobitti
The Guilty
Gremlins Riiviöt
The Lobster
The Northman
Bullet Train
The Absent One
Batman Yön Ritari
La La Land
Aquaman
Whiplash

Reacher
Air Force One is Down
Mad Men
The Office
House
Time
Fear The Walking Dead
Law & Order
The Boys
Sherlock
Supernatural
Fleabag
Death's Game
Jack Ryan
Marry My Husband
The Continental
Community
Mr. Bean
The Expanse
The Vampyre Diaries

VIAPLAY

Viaplay tarjoaa valtavan paketin viihdettä. Katso elokuvia, sarjoja, lasten suosikkeja, urheilua ja paljon muuta. Viaplay alennuskoodi antaa usein testata palvelua ilmaiseksi. Suoratoistopalvelu tarjous on usein voimassa Viaplaylla tai Viaplay ilmainen kokeilu.

Viihdettä koko perheelle

Viaplay

Katso päivän tarjous

Kokeile tästä syystä

- Pohjoismaisia alkuperäissarjoja
- Lasten leffat ja sarjat

Viaplay on suoratoistopalvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman elokuvia, sarjoja ja urheilua. Aloittaaksesi katselun, sinun tulee luoda tili ja tehdä kuukausitilaus. Voit myös vuokrata tai ostaa yksittäisiä elokuvia ilman sitoutumista kuukausittaiseen tilaukseen.

Palvelu sisältää laatusarjoja, suosittuja alkuperäissarjoja sekä koukuttavia kansainvälisiä suosikkeja. Valikoimasta löytyvät myös parhaat leffat, sekä koko perheen suosikit lasten lempileffojen ja -sarjojen muodossa.

Viaplayn käyttö on mahdollista kaikilla laitteilla, ja sovellus on saatavilla useimpiin älytelevisioihin.

Kuukausimaksu Viaplayn leffoista ja sarjoista nauttimiseen on 12,99 €. Lisäksi tarjolla on Viaplay Total -paketti hintaan 44,99 €/kk, joka sisältää kattavan valikoiman huippu-urheilua, kuten Valioliiga, F1, hiihdon maailmancup, MM-kisat jääkiekossa, NHL, CHL, UFC ja golf.

Sovellusarvostelut

Apple Store 

4,4

Google Play

2,5

Suosituimmat elokuvat

Suosituimmat sarjat

Barbie
Taru Sormusten Herrasta
Elf
Batman
The Holiday
The Grinch Stole Christmas
Harry Potter Viisasten Kivi
Greenland
Gremlins Riiviöt
The Father
Don't Worry Darling
Batman Yön Ritarit
Dyyni
Old Boy
Jali ja Suklaatehdas
The Worst Person in the World
Napapiirin pikajuna
Trees
Aquaman
Joker

Reign
Magnum P.I.
Blue Bloods
The Chemistry of Dead
Blacklist
South Park
Chicago P.D.
Frasier
The Closer
House
Major Crimes
Chicago Med
The Act
Ghosts
The Walking Dead
Pirunpelto
Hercule Poirot
Pan Am
Snatch
The OC

SF ANYTIME

SF Anytimen valikoimasta löytyy lukemattomia elokuvia niin kotimaisilta kuin kansainvälisiltä markkinoilta.

Katso uutuuselokuvia ilman tilausta.

SF Anytime

Katso päivän tarjous

Kokeile tästä syystä

- Katso ilman tilausta
- Uutuuselokuvia
- Maksat vain mitä katsot

SF Anytime on suoratoistopalvelu, joka tarjoaa laadukasta viihdettä elokuvien ja tv-sarjojen ystäville. Palvelu mahdollistaa helpon pääsyn laajaan valikoimaan elokuvia eri genreistä, mukaan lukien uusimmat elokuvat ja klassikot.

SF Anytime tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden vuokrata tai ostaa yksittäisiä elokuvia ilman sitoutumista pitkäaikaisiin tilauksiin. Käyttäjät voivat nauttia laadukkaasta sisällöstä sujuvalla käyttöliittymällä, joka toimii useilla eri laitteilla Apple, Android, Chromecast jne.

Palvelu tuo elokuvien ystäville vaihtoehdon nauttia monipuolisesta elokuvatarjonnasta milloin tahansa ja missä tahansa. SF Anytime pyrkii tarjoamaan joustavan ja saumattoman katselukokemuksen kaikille elokuvaharrastajille.

Elokuvavuoraukset maksavat yleensä 2-6 €.

Sovellusarvostelut

Apple Store 

4,2

Google Play

1,8

Suosituimmat elokuvat

Suosituimmat sarjat

Oppenheimer
Barbie
Home Alone
Die Hard
The Creator
Christmas Vacation
Napoleon
Super Mario Bros Movie
Love Actually
Indiana Jones Dial of Destiny
Mission Impossible Dead Reck.
Violent Night
The Holiday
Harry Potter
Triangle of Sadness
The Polar Express
Spiderman
Equalizer
Home Alone 2
No Hard Feelings

Yellowstone
Hannibal
Mr. Robot
The Last of Us
Silta
Supernatural
Westworld
Walking Dead
Mad Men
Bosch
Rillit Huurussa
Breaking Bad
Ryhmä Hau
Jack Ryan
Vampire Diaries
Dag
Superstore
Person of Interest
Better Call Saul
The Handmaid's Tale

NETFLIX

Netflix on varmasti yksi maailman tunnetuimpia ja myös erittäin suosittu suoratoistopalvelu myös Suomessa. Netflixissä on Suomessa yli 3000 ohjelman katalogi. Suoratoistopalvelu lahjakortti on saatavilla Netflixillä.

Netflix alkoi kilpailla perinteisten videovuokraamojen kanssa vuokraamalla DVD-levyjä postitse ja laajensi toimintaansa tarjoamalla videoiden suoratoistopalvelua vuonna 2007. Aluksi Netflix oli saatavilla vain Yhdysvalloissa, mutta palvelu laajeni Kanadaan vuonna 2010. Vuoteen 2016 mennessä Netflix oli laajentunut yli 190 maahan. Nykyään Netflix on maailman johtava online-viihdepalvelu. Netflix-käyttäjänä voit nauttia TV-sarjoista ja elokuvista milloin tahansa, missä tahansa ja millä tahansa laitteella ilman mainoksia tai sitoumuksia.

Netflix sijoittaa vuosittain miljardeja dollareita alkuperäissarjoihin ja -elokuviin, tavoitteenaan kasvattaa alkuperäissisällön osuutta 50 prosenttiin koko kirjastostaan. Tämä strategia on osoittautunut menestyksekkääksi ja Netflixillä on tällä hetkellä noin 250 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti. Netflixin käyttäjät maksavat palvelusta saadakseen nauttia Netflixin alkuperäissarjoista, kuten suosituista Orange Is the New Black ja Stranger Things. Yhtiön alkuperäiselokuvat ovat myös saavuttaneet suurta suosiota.

Loppuvuodesta 2023 Netflix julkaisi tiedotteen, jossa se kertoo “siitä lähtien, kun aloitimme viikoittaiset top 10 -listamme vuonna 2021, Netflix on tarjonnut enemmän tietoa katsojien käyttäytymisestä kuin mikään muu suoratoistopalvelu, lukuun ottamatta YouTubea. Nyt uskomme, että on aika ottaa seuraava askel”, yhtiö ilmoittaa virallisessa tiedotteessaan.

Seuraavalle askeleelle siirtyminen tarkoittaa Netflixille sitä, että yhtiö aikoo jatkossa julkaista puolivuosittaisia tilastoja siitä, kuinka paljon sen ohjelmia on katsottu.

Suosittuja elokuvia ja sarjoja Netflixissä.

Netflix elokuvia:

 • Bird Box
 • Murhamysteeri (Murder Mystery)
 • Triple Frontier
 • Täydellinen kavaljeeri (The Perfect Date)
 • Pitkä tyttö (Tall Girl)
 • The Highwaymen
 • Secret Obsession
 • Always Be My Maybe
 • Äitien matka (Otherhood)
 • Fyre: Luksusfestivaali, joka lässähti

Netflix on ennen kaikkea kuuluisa laadukkaista Netflix Originals -alkuperäissarjoistaan.

Netflix sarjoja:

 • Stranger Things
 • The Umbrella Academy
 • Rahapaja (La Casa de Papel)
 • You
 • Sex Education
 • Our Planet – Uskomaton planeettamme
 • Epäuskottava (Unbelievable)
 • Dead to Me
 • When They See Us
 • Eliittikoulu (Elite)

Hinta: 7,99 € – 11,99 € – 15,99 €. Kuvan laatu paranee aina kalliimman hinnan myötä.
Perhejako: 1-2-4 käyttäjää samanaikaisesti.
Tarjonta: Paljon vanhempia elokuvia ja sarjoja, sekä laadukkaita alkuperäiselokuvia ja -sarjoja.

DISNEY+

Disney+ on suoratoistopalvelu, joka vie katsojat taianomaiseen maailmaan tarjoamalla laadukasta viihdettä kaikenikäisille. Palvelu tarjoaa laajan valikoiman Disney-, Pixar-, Marvel-, Star Wars-, National Geographic -sisältöjä.

Disney+ mahdollistaa käyttäjilleen pääsyn suosittuihin elokuviin, animaatioihin, tv-sarjoihin ja dokumentteihin ilman mainoksia. Voit nauttia alkuperäissarjoista, sekä koko perheen suosikeista, kuten klassisista Disney-animaatioista.

Palvelu tarjoaa mahdollisuuden luoda profiileja eri perheenjäsenille ja ladata sisältöä offline-tilaan katsottavaksi ilman internet-yhteyttä. Disney+ on omiaan tuomaan iloa ja viihdettä kaikille Disney-faneille, olivatpa he sitten pieniä tai suuria.

Disney+ valikoima sisältää melkein jokaisen Disney-animaation: Lumikki, 101 dalmatialaista, Aladdin, Pieni merenneito. Disney+:ssa on laaja kokoelma Pixar-elokuvia sekä jokainen Star Wars -elokuva ja Star Wars -sarjat The Mandalorian, The Clone Wars ja WandaVision. Myös melkein kaikki Marvel-elokuvat on katsottavissa Disney+-palvelun kautta.

Varhaisempaa Disney-tuotantoa edustavat The Lady and the Tramp ja Timmy Failure. Disney+ sisältää myös 20th Century Foxin sisältöä, kuten James Cameronin Avatar, The Simpsons -elokuva ja Yksin kotona -sarja. Disney+ alkuperäissarjoja ovat myös dokumenttisarja The Imagineering Story, Marvelin sarjakuviin pohjautuva Marvel’s 616, koko perheen Diary of a Future President, Zenimation, High School Musical: The Series ja Pixar-lyhytsarja Forky Asks a Question.

Disney+-palvelusta löytyy myös useita reality-ohjelmia, kuten Shop Class, Marvel’s Hero Project, The Big Fib, Disney Sundays ja Disney Fairy Tale Weddings.

Disney+ sisältää myös piirrettyjä sarjoja kuten DuckTales, Recess, Gummi Bears, Goof Troop ja Marvel-piirretty Spider-Man. Valikoimassa on myös legendaarinen Simpsonit, kaikilla 30 kauden voimalla. Sarjat Marvel’s Runaways ja Boy Meets World ovat myös katsottavissa Disney+ palvelussa.

Disney+ hinta 10,99 € kuukaudessa tai 109,90 € vuodessa.

Tarjonta: Uudet ja vanhat Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Disney+ Originals ja National Geographic -tuotantoja.

MTV KATSOMO

MTV Katsomo on suomalainen suoratoistopalvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman kotimaisia ohjelmia, sarjoja ja dokumentteja. Palvelu mahdollistaa käyttäjilleen helpon pääsyn suosituimpiin suomalaisiin televisio-ohjelmiin ajasta ja paikasta riippumatta. MTV Katsomon avulla voit nauttia kotimaisesta viihteestä, uutisista ja muista sisällöistä suoraan omalta laitteeltasi. Palveluun sisältyy myös mahdollisuus seurata suoraa televisiolähetystä ja tallentaa ohjelmia katsottavaksi myöhemmin. C More yhdistyi sisältöineen MTV Katsomoon vuonna 2023.

MTV Katsomo ilmaiseksi. Voit kokeilla MTV Katsomo+ pakettia 7 päivää ilmaiseksi. MTV Katsomo tarjoaa viihdettä monipuolisesti kattavasta ohjelmavalikoimastaan. Palvelussa on tarjolla suosittuja kotimaisia ja kansainvälisiä sarjoja sekä elokuvia, joten käyttäjät voivat nauttia monipuolisesta viihteestä. Lisäksi MTV Katsomon palvelussa on uutis- ja ajankohtaisohjelmia, joilla pysyt ajan tasalla päivän tapahtumista. Lastenohjelmien ystävät voivat ilahtua monipuolisesta valikoimasta, joka tarjoaa viihdettä myös nuorimmille katsojille. MTV Uutiset Live mahdollistaa suoran seurannan uutistapahtumista, tuoden ajankohtaiset tapahtumat katselijoiden saataville reaaliajassa. Ilmaisversio MTV Katsomosta sisältää mainoksia.

MTV Katsomo+ tarjoaa huippukattauksen sarjoja ja leffoja kotimaisista MTV-alkuperäissuosikeista Hollywood-hitteihin, pohjoismaisiin klassikoihin ja reality-ohjelmiin. Lisäksi 4 TV-kanavaa suorana ja kaikki MTV-alkuperäissarjat (ent. C More) aina ensimmäisenä. MTV Katsomo+ maksaa mainoksilla 6,95 € /kk ja ilman mainoksia 12,95 € kuukaudessa.

MTV Katsomo+ Urheilu tarjoaa kattavan ja monipuolisen viihdepaketin urheilun ystäville. Palvelussa voit nauttia runsaasta valikoimasta kotimaista ja kansainvälistä huippu-urheilua, mukaan lukien Liiga, Mestis, Mestarien liiga, Serie A, La Liga, MM-ralli, NFL, Timanttiliiga, ATP-tennis ja paljon muuta.

Urheilufanien lisäksi palvelu tarjoaa mahdollisuuden seurata MTV:n suosikkiohjelmia ennakkoon, nauttia runsaasta valikoimasta kotimaisia ja kansainvälisiä sarjoja sekä elokuvia, pysyä ajan tasalla uutis- ja ajankohtaisohjelmien parissa, ja ilahduttaa nuorimpia katsojia monipuolisella lastenohjelmavalikoimalla.

MTV Katsomo+ Urheilu tuo katselijoille myös kaikki MTV-alkuperäissarjat ensimmäisenä. Palvelussa on mahdollisuus seurata suosikkiohjelmia mainoksilla, ja tarjolla on kahdeksan TV-kanavaa suorana. Kuukausimaksulla 36,95 € voit nauttia laadukkaasta ja monipuolisesta viihteestä, missä ja milloin haluat. Hinta sisältää mainoksia.

Kallein MTV Katsomo+ Urheilu -paketti maksaa 42,95 €/kk ja se ei sisällä mainoksia. Edellisen lisäksi pakettiin kuuluu +3 TV-kanavaa suorana ja BritBox (brittidraama) ja Hayu (jenkkireality).

MTV KATSOMO SUOSITUIMMAT SARJAT JA OHJELMAT

 • MTV Katsomon suosittuja sarjoja ja ohjelmia ovat mm.
 • Salatut elämät
 • Ensitreffit alttarilla
 • Aallonmurtaja
 • Sometähtien sinkkuelämää
 • Musta valo
 • Yökylässä Maria Veitola
 • Levyraati
 • Putous
 • Napapiirin sankarit 4
 • Poromafia
 • The Harlins
 • Koko Suomi leipoo
 • Onnela
 • Vaaleihin Tommolan kanssa
 • Estonia
 • Masked Singer Suomi
 • Muodin huipulle
 • Savage River
 • MasterChef Suomi

MTV KATSOMO HINTA

MTV Katsomoa voit katsella ilmaiseksi mutta se sisältää mainoksia. MTV Katsomon hinnat.

MTV Katsomo mainoksilla 0 €/kk

MTV Katsomo+ mainoksilla 6,95 €/kk

MTV Katsomo+ ilman mainoksia 12,95 €/kk

MTV Katsomo+ urheilu mainoksilla 36,95 €/kk

MTV Katsomo+ urheilu ilman mainoksia 42,95 €/kk

Tilaa tästä MTV Katsomo.

HAYU

Hayu on suoratoistopalvelu, joka tarjoaa ennen kaikkea ylenmäärin reality-sisältöä. Palvelu on suunniteltu reality-tv:n ystäville, ja se sisältää laajan valikoiman suosittuja reality-sarjoja, alkuperäissarjoja sekä erityisesti tosi-tv-faneille suunnattuja sisältöjä.

Hayun valikoimasta löytyvät monipuoliset reality-ohjelmat, kuten Keeping Up with the Kardashians, The Real Housewives -sarjat, Top Chef, Million Dollar Listing, ja monet muut. Palvelu tarjoaa mahdollisuuden seurata uusimpia jaksoja suosikkisarjoista ja löytää uusia kiinnostavia ohjelmia reality-genressä.

Hayu toimii suoratoistona, mikä tarkoittaa, että voit katsella ohjelmia milloin ja missä tahansa, kunhan sinulla on internetyhteys. Palveluun kuuluu myös ominaisuuksia, kuten jaksojen lataus offline-katselua varten ja henkilökohtaiset suositukset. Hayu on ihanteellinen valinta niille, jotka rakastavat seurata tosi-tv:tä ja haluavat päästä käsiksi laajaan reality-sisältöön yhdestä palvelusta.

YLE AREENA – ILMAINEN SUORATOISTOPALVELU

Yle Areena on Suomen suosituin suoratoistopalvelu.

Yle Areenan suosituimpia ohjelmia:

 • Sorjonen (2016)
 • Karppi (2018)
 • M/S Romantic (2019)
 • Aikuiset (2019)
 • Mieheni vaimo (2022)
 • Sisäilmaa (2021)
 • Pirjo (2018)
 • Luottomies (2016)

Suosikkien listalta löytyy myös dokumenttisarjoja, kuten Elossa 24h (2017), Naissotilaat (2018), Logged In (2020), Unelma Lapista (2021), Linna (2022) ja Eränkävijät (2020), joka on Ylen ikisuosikki.

Lasten- ja nuortenohjelmista kiinnostavat etenkin Hullu – hullumpi – yläaste (2015), Nörtti: Dragonslayer666 (2017), Isot koneet (2019) ja Joulukalenteri: Tonttuakatemia (2019).

Hinta: Ilmainen.
Perhejako: Ei rajoituksia ja jokainen käyttäjä voi luoda oman tilin.
Tarjonta: Runsas kattaus kotimaisia, eurooppalaisia ja elokuvia ja sarjoja. Paljon dokumentteja, uutistarjontaa ja myös lasten ohjelmia.

RUUTU+

Ruutu+ on Nelonen Median suoratoistopalvelu, joka on maksullinen. Ilmaisessa Ruutu-suoratoistopalvelussa voi katsella ohjelmien tallenteita Nelonen, Jim, Liv ja Hero TV-kanavilta sekä kuunnella Nelonen Median tuottamaa radio-sisältöä. Ohjelmat ovat katsottavissa 7-30 päivää.

Elisa Viihteen alkuperäissarjat tarjoavat eksklusiivisen katseluelämyksen vain Ruutu+ -tilauksen käyttäjille. Ruutu+ ylpeilee yksinoikeudella Ruudun alkuperäissarjojen kanssa sekä tarjoaa parhaat viihdeohjelmat ja tosi-tv-suosikit. Lisäksi saatavilla on kotimaisia ensi-iltaleffoja suoraan valkokankailta sekä suosituimmat lastenohjelmat, jotka viihdyttävät taaperoista koululaisiin. Ruutu+ on valintasi, kun haluat nauttia monipuolisesta ja laadukkaasta viihteestä, sekä kotimaisen palloilun ystävä valitsee Ruutu+ Urheilun.

Ruutu+ hinnat:

 • Ruutu+ 8,99 €/kk (sisältää mainoksia)
 • Ruutu+ Urheilu 13,99 €/kk (sisältää mainoksia)
 • Tilauksiin lisäämällä +4,00 € saat mainoksettomat sisällöt
 • Viasat World +4,00 €/kk
 • Qello Concerts +2,00 €/kk
 • Yogaia +10,00 €/kk

Perhejako: 5 laitetta samassa verkossa
Tarjonta: Uusimpia kotimaisia viihdesisältöjä ja lasten ohjelmia. Myös amerikkalaisia sarjoja ja dokumentteja.

ELONET+ – ILMAINEN SUORATOISTOPALVELU

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin omistama Elonet-palvelu on saanut päivityksen ja uuden nimen Elonet+ suoratoistopalvelu. Nyt palvelua voi käyttää entistä monipuolisemmin, olipa kyse sitten televisioruudusta, mobiililaitteesta tai verkkosivusta.

Elonet+ on saatavilla sekä verkkosivustona että erillisinä mobiili- ja tv-sovelluksina (iOS, Android, AppleTV), ja lähiaikoina se on tulossa myös muille tv-alustoille, kuten Samsungille, LG:lle ja AndroidTV:lle.

Suomalainen suoratoistopalvelu säilyy käyttäjilleen edelleen maksuttomana. Elonet+ kattaa kaikki KAVI:n omistamat pitkät elokuvat. Palvelussa on tarjolla laaja valikoima, mukaan lukien neljäsataa pitkää elokuvaa, lähes 3 000 lyhytelokuvaa, tv-ohjelmia, dokumentteja ja kaikki sota-ajan uutiskatsaukset. Elonet+ lupaa myös jatkuvasti päivittyvää uutta sisältöä.

Vuoden 2024 alusta lähtien Elonet+ tarjoaa muun muassa katsottavaksi tv-sarjat, kuten Talvisota (restauroitu versio), Akallinen mies sekä Vääpeli Körmy ja marsalkan sauva. Pitkien elokuvien joukossa ovat Suomen Filmiteollisuus Oy:n draamat Kuu on vaarallinen (1961), Pieni luutatyttö (1958) ja Onni etsii asuntoa (1955).

DAZN – HUIPPULUOKAN URHEILUA SUORATOISTONA

DAZN on maailmanlaajuisesti suosittu suoratoistopalvelu, joka tarjoaa erinomaisen kattauksen urheilusisältöä. Palvelu on tullut tunnetuksi ainutlaatuisesta lähestymistavastaan, tarjoten käyttäjilleen mahdollisuuden seurata suosikkilajien huipputapahtumia reaaliajassa missä tahansa.

Valtava urheiluvalikoima:
DAZN erottuu kilpailijoistaan monipuolisella valikoimallaan. Jalkapallo, erilaiset kamppailulajit, nyrkkeily, koripallo, NFL, shakki, moottoriurheilu, wrestling, padel ja monet muut lajit ovat saatavilla suorana lähetyksenä ja tallenteina. Voit nauttia maailman huippuluokan urheilusisällöstä kätevästi omalta laitteeltasi.

Reaaliaikainen seuranta
Palvelu tarjoaa reaaliaikaisen tilannekuvan otteluista ja kilpailuista. Interaktiiviset ominaisuudet, kuten tilastot ja live-chat, tekevät katsomiskokemuksesta entistäkin osallistavamman.

Monipuoliset laatuominaisuudet
DAZN panostaa korkealaatuiseen suoratoistoon tarjoten jopa 4K Ultra HD -resoluution. Voit nauttia suosikkilajistasi teräväpiirtokuvan tasoisena, ja palvelu skaalautuu saumattomasti eri laitteille.

Helppokäyttöisyys
DAZN:n käyttöliittymä on käyttäjäystävällinen ja helppo navigoida. Voit selata laajaa valikoimaa ja löytää juuri ne tapahtumat, jotka kiinnostavat sinua eniten.

Suosittuja otteluita ja sarjoja
DAZN tarjoaa pääsyn moniin maailmanlaajuisesti suosittuihin liigoihin ja turnauksiin. Jalkapallon ystävät voivat seurata esimerkiksi naisten huippuliigoja. Lisäksi saatavilla on runsaasti nyrkkeilyä ja koripalloa.

Hinnoittelu ja DAZN ilmainen kokeilu
DAZN tarjoaa usein houkuttelevia tarjouksia ja kokeilujaksoja, jotta käyttäjät voivat tutustua palveluun riskittömästi. Joustavat hinnoitteluvaihtoehdot tekevät palvelusta sopivan niin satunnaisille katsojille kuin intohimoisille urheilufaneille. DAZN maksaa halvimmillaan vain 4,99 € /kk 12 kuukauden sopimuksella. Voit ostaa myös huippuotteluita PPV-periaatteella, eli maksat kertamaksun jolla saat seurata ottelun livenä mistä tahansa.

Yhteensopivuus
DAZN on saatavilla useille eri laitteille, kuten älypuhelimille, tietokoneille, älytelevisioille ja pelikonsoleille. Voit nauttia huippuluokan urheilusisällöstä missä ja milloin tahansa.

DAZN on ehdottomasti suositeltava valinta kaikille urheilufaneille, jotka arvostavat monipuolista ja korkealaatuista sisältöä. Sen helppokäyttöisyys, reaaliaikainen seuranta ja laaja urheiluvalikoima tekevät siitä kilpailukykyisen suoratoistopalvelun koko maailman mittakaavassa. Kokeile DAZN:ää ja uppoudu huippuluokan urheiluun suorana ja mukautettavalla tavalla.

ILMAISET SUORATOISTOPALVELUT

Ilmaiset suoratoistopalvelut ovat verkossa toimivia palveluja, jotka tarjoavat käyttäjille mahdollisuuden katsoa tai kuunnella sisältöä ilmaiseksi. Ilmaiset suoratoistopalvelut ovat erilaisia kuin maksettavat suoratoistopalvelut, kuten Netflix tai Spotify, sillä niissä ei ole tilaajamaksuja tai mainoksia. Yksi esimerkki ilmaisesta suoratoistopalvelusta on YouTube, joka on maailman suurin videoiden jakopalvelu. YouTube tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden katsoa ilmaisia videoita, mukaan lukien musiikkivideoita, elokuvia, tv-ohjelmia, dokumentteja ja paljon muuta. YouTube tarjoaa myös mahdollisuuden luoda omia videoita ja jakaa ne verkossa.

Ilmaiset musiikin suoratoistopalvelut, kuten Spotify ja Deezer, tarjoavat mahdollisuuden kuunnella musiikkia ilmaiseksi. Nämä palvelut tarjoavat valikoiman kappaleita, ja käyttäjät voivat etsiä ja kuunnella musiikkia ilmaiseksi. Huomaa, että ilmaisversiossa saattaa olla mainoksia ja rajoituksia kuuntelumahdollisuuksissa verrattuna maksuversioon. Ilmaiset televisio- ja elokuvapalvelut, kuten Tubi tai Vudu, tarjoavat mahdollisuuden katsoa elokuvia ja televisiosarjoja ilmaiseksi. Nämä palvelut tarjoavat valikoiman sisältöä, ja käyttäjät voivat selata ja katsoa niitä ilmaiseksi. Huomaa, että ilmaisversiossa saattaa olla mainoksia.

Ilmaisia suomalaisia suoratoistopalveluja ovat myös esimerkiksi Yle Areena ja Elonet+. Ilmaisia suoratoistopalveluja on saatavilla myös monilla muilla kielillä ja ne tarjoavat usein valikoiman tv-sarjoja, elokuvia ja dokumentteja vapaasti katseltavaksi. Huomioithan, että ilmaiset kokeilujaksot ovat yleensä ajallisesti rajoitettuja ja niiden jälkeen palvelun käyttö vaatii maksullisen tilauksen.

Ilmaiset suoratoistopalvelut ovat hyviä vaihtoehtoja, jos etsit ilmaista sisältöä katseluun tai kuunteluun, mutta huomaa, että valikoima voi olla rajoitettu ja saattaa olla mainoksia. Myös monia maksullisia suoratoistopalveluita voi katsella ilmaiseksi kokeilujakson verran. Ilmainen kokeilujakso vaihtelee yleensä 7 päivästä 30 päivään.

Ilmaisia suoratoistopalveluita ovat mm.

 • Yle Areena
 • Elonet+
 • NBC
 • FOX
 • Crackle
 • SBS
 • Pluto Tv
 • TVNZ
 • The CW
 • Popcornflix
 • IMDB
 • Citytv
 • STV
 • CBS
 • Crunchyroll
 • CONtv

Useimmat näistä suoratoistopalveluista ovat kuitenkin ilmaisia vain jos sijaintisi on tietyssä maassa, koska palvelut ovat maantieteellisesti rajattuja. Näiden ilmaisten suoratoistopalveluiden katsomiseen tarvitset VPN-yhteyden. Ilmainen suoratoistopalvelu ilahduttaa, koska sinun ei tarvitse sitoutua kuukausimaksuihin. Katso kun siltä tuntuu!

PARHAAT ELOKUVIEN SUORATOISTOPALVELUT

Kaikki tunnetut suoratoistopalvelut tarjoavat ison määrän elokuvia. Netflix, Max, Prime Video ja SkyShowtime tuottavat myös elokuvia itse. Omat tuotannot löytyvät yksinoikeudella vain näistä elokuvien suoratoistopalveluista. Mikäli haluat katsoa vain tietyn elokuvan suoratoistopalvelusta, on järkevää käyttää ilmainen kokeilujakso. Ilmaisen kokeilun aikana voit tutustua suoratoistopalvelun muuhun tuotantoon ja päättää jatkatko suoratoistopalvelun tilaamista. Elokuviin erikoistuneita suoratoistopalveluita, jotka eivät ole Suomessa niin tunnettuja löytyy maailmalta paljon. Listaamme tunnetuimmat elokuvien suoratoistopalvelut ja suurelle yleisölle Suomessa tuntemattomammat elokuvien suoratoistopalvelut.

URHEILUN SUORATOISTOPALVELUT JA KANAVAPAKETIT

Urheilun suoratoistopalveluiden ja kanavapakettien laaja vertailu ja jättipaketti lajeja löytyy täältä. Vertailussa on mukana kaikki suosituimmat urheilulajit ja -sarjat sekä suosituimmat suoratoistopalvelut ja kanavapaketit.

MUSIIKKI SUORATOISTOPALVELUT – LÖYDÄ PARAS MUSIIKIN SUORATOISTOPALVELU 2024

Musiikin suoratoistopalvelut tarjoavat laajan valikoiman musiikkia käyttäjilleen helposti saavutettavassa digitaalisessa muodossa. Tällaiset palvelut mahdollistavat miljoonien kappaleiden kuuntelun suoraan verkosta ilman, että käyttäjän tarvitsee ostaa tai ladata erikseen musiikkitiedostoja.

Suosituimpia musiikin suoratoistopalveluita:

 • Spotify
 • Apple Music
 • YouTube Music
 • Amazon Music Unlimited
 • Tidal
 • Qobuz
 • Deezer

Spotify on yksi suosituimmista palveluista, joka tarjoaa käyttäjilleen valtavan musiikkikirjaston, personoidut soittolistat ja podcastit. Apple Music puolestaan integroituu saumattomasti Apple-ekosysteemiin ja tarjoaa laadukasta äänenlaatua sekä eksklusiivista sisältöä. Amazon Music tarjoaa monipuolisen musiikkivalikoiman ja voi sisältyä Amazonin laajempaan tilaukseen. YouTube Music hyödyntää YouTube-alustan voimaa, ja Deezer taas korostaa laajaa musiikkigenrejen kirjoa sekä musiikkiharrastajille suunnattuja erikoisominaisuuksia.

Nämä palvelut toimivat kuukausimaksupohjaisesti, mikä antaa käyttäjille pääsyn musiikin laajaan maailmaan ilman mainoksia ja rajoituksia. Jokaisella palvelulla on omat vahvuutensa, kuten käyttöliittymä, suosittelualgoritmit, offline-tila ja käytettävyys eri laitteilla. Valitsemalla sopivan musiikin suoratoistopalvelun käyttäjät voivat nauttia musiikista suoraan oman mieltymyksensä mukaisesti.

Musiikin suoratoistopalvelut ovat usein osin mainosrahoitteisia, jolloin ne voivat olla käyttäjille ilmaisia mutta sisältävät mainoksia. Ilmainen versio voi olla myös ominaisuuksiltaan rajoitettu, eikä siitä välttämättä ole tarjolla mobiililaitteisiin soveltuvaa versiota. Musiikki suoratoistopalvelut saattavat sisältää maksullisia ominaisuuksia, joista esimerkiksi mobiililaiteversio on yksi esimerkki.

MUSIIKIN STRIIMAUS – MUSIIKIN STRIIMAUSPALVELUT

Suosituimmat musiikin striimauspalvelut ovat Spotify, Apple Music ja YouTube Music.

Spotify

Musiikkikirjasto: Spotify tarjoaa valtavan musiikkivalikoiman, joka kattaa kaikki mahdolliset tyylit ja artistit. Uusimmat hittibiisit, vanhat klassikot ja harvinaisemmatkin löytyvät täältä.
Käytettävyys: Erinomainen liikkeellä ollessa. Käyttäjäystävällinen sovellus ja mahdollisuus luoda omia soittolistoja ja jakaa ne ystävien kanssa.
Hinta: Tarjoaa ilmaisen version mainoksilla ja maksullisen, mainoksettoman version. Premium-jäsenyydellä saat lisää etuja.

Apple Music

Musiikkikirjasto: Laadukas äänenlaatu ja vahva panostus musiikin löytämiseen. Apple Musicilla on myös eksklusiivisia julkaisuja ja radio-ohjelmia.
Käytettävyys: Erinomainen integraatio Applen laitteiden kanssa. Suositeltava valinta Apple-ekosysteemiin vahvasti sitoutuneille.
Hinta: Maksullinen palvelu, mutta tarjoaa ilmaisen kokeilujakson.

YouTube Music:

Musiikkikirjasto: Yhdistää musiikin ja musiikkivideot. Suuri ja monipuolinen musiikkivalikoima, mukaan lukien harvinaisemmat kappaleet ja coverit.
Käytettävyys: Helppo käyttää ja sisältää myös videoita. Toimii hyvin kodin älylaitteiden kanssa.
Hinta: Ilmainen versio mainoksilla ja maksullinen versio ilman mainoksia ja lisäetuja.

Valinta suoratoistopalvelun välillä riippuu omista mieltymyksistäsi. Testaa rohkeasti eri palveluita ja löydä se, joka sopii parhaiten juuri sinun musiikillisiin tarpeisiisi

Huomaathan, että musiikin striimaus vaatii nopean internetyhteyden. Nykyisillä mobiililiittymillä musiikin striimaus toimii ympäri Suomea, eikä katvealueita juuri Lapin erämaita lukuun ottamatta ole. Jotkin striimauspalvelut osaavat myös hallita tarvittavaa kaistanleveyttä, jolloin hieman musiikin laadusta tinkimällä saadaan kuuluvuutta parannettua huonommallekin mobiiliyhteydelle sopivaksi.

Pitää kuitenkin muistaa, että musiikin striimaus vaatii kiinteähintaisen mobiililiittymän, sillä siirrettävä tietomäärä on kuitenkin pidemmässä kuuntelussa kohtuullisen suuri. Suomessa lähes kaikki uudet puhelinliittymät ovat niin sanottuja rajattomia liittymiä, jolloin pitkätkään musiikin striimaukset eivät saa liittymän datan käyttöä kulutettua loppuun tai laskua kasvamaan suureksi. Ulkomailla käytettäessä tilanne saattaa olla toinen. Silloin on hyvä, jos palvelussa on mahdollisuus offline-kuunteluun. Suurin osa musiikin striimaukseen käytettävistä palveluista tarjoavat uusimpien suosikkien lisäksi myös vanhempaa musiikkia, joten valikoimat ovat yleensä erittäin monipuoliset ja jokaiselle löytyy kuunneltavaa riippumatta siitä, minkä musiikin striimauspalvelun käyttäjä valitsee.

MUSIIKIN STRIIMAUSPALVELUT VERTAILU

Musiikin suoratoistopalvelut vertailussa tulee ottaa huomioon monia asioita. Monet musiikki suoratoistopalvelut tarjoavat kattavan valikoiman erilaisten artistien musiikkia, eikä sisällön laajuus yleensä ole rajoittava tekijä musiikki suoratoistopalvelun valinnassa. Eettisin periaattein valintaa tekevä voi listata musiikki suoratoistopalvelut sen perusteella, miten paljon ne maksavat artisteille kappaleen soittokerrasta. Yleensä nämä summat ovat hyvin pieniä, varsinkin jos palvelu on ilmainen, eli mainosrahoitteinen. Maksulliset musiikki suoratoistopalvelut voivat maksaa artisteille enemmän soittokertaa kohden, mutta tämä ei välttämättä aina pidä paikkaansa.

Spotify

Apple Music

YouTube Music

Musiikki-
kirjasto

Valtava ja monipuolinen.

Laadukas äänenlaatu, eksklusiivisia julkaisuja.

Monipuolinen, sisältää musiikkivideot.

Käytettävyys

Käyttäjäystävällinen sovellus.

Erinomainen Applen laitteiden kanssa, vahva integraatio.

Helppo käyttö, sisältää myös musiikkivideot.

Hinta

Ilmainen versio mainoksilla, Premium-jäsenyys lisäetuja.

Maksullinen, ilmainen kokeilujakso.

Ilmainen versio mainoksilla, Premium-jäsenyys lisäetuja.

Kaikki musiikin suoratoistopalvelut tarjoavat monipuolisia palveluja, eikä niiden vertailu välttämättä ole aivan yksinkertaista. Yleispätevä musiikin suoratoistopalvelut vertailu on vaikea tehdä, koska jokainen käyttäjä haluaa painottaa itselleen tärkeitä asioita ja ominaisuuksia. Ulkomaille matkustavalle tärkeä ominaisuus saattaa olla ns. offline-kuuntelu, joka mahdollistaa musiikin lataamisen mobiililaitteelle siten, että sitä voi kuunnella ilman internetyhteyttä. Tällöin musiikin kuuntelu ei kuluta ulkomaan dataa, joka on usein kallista. Tällöin toki kuunneltava musiikki on valittava etukäteen, mutta kokoelmaa voi täydentää helposti hotellin tai kauppakeskuksen tarjoamaa wifi-yhteyttä hyödyntämällä.

Kuten sanottu, musiikki suoratoistopalvelut ovat monipuolisia ja sisältävät paljon samankaltaisia ominaisuuksia, joten vertailu saattaa olla vaikeaa. Helpoin valinta on siinä tapauksessa, jos omaa mielimusiikkia on tarjolla vain tietyssä palvelussa. Silloin muita palveluita ei yleensä tarvitse edes harkita. On myös mahdollista, että esimerkiksi mobiililaitteen valmistajalla on oma musiikki suoratoistopalvelu, jolloin se saattaa sulkea muut vaihtoehdot oman valinnan ulkopuolelle.

SUORATOISTOPALVELU OHJELMAT

Useammassa kotitaloudessa koetaan varmasti useasti hetkiä, jolloin tekisi mieli katsoa joku elokuva, mutta ei ole tietoa mistä suoratoistopalvelusta tämä ohjelma löytyy. Valikoimaa on netti pullollaan, ohjelmien oikeuksia on myyty kenties useammallekin suoratoistopalvelulle. Näissä tilanteissa hyvä apuväline voi olla suoratoistopalveluiden ohjelmia, sarjoja ja elokuvia listaavat palvelut. Suosittu palvelu tähän tarkoitukseen on JustWatch, joka on tavallaan suoratoistoviihteen Google. Sieltä saat selville missä suoratoistopalvelussa ohjelma on katsottavissa esimerkiksi Die Hard suoratoisto löytyy palvelun kautta. Suoratoistopalvelut sisältö myös vaihtuu nopeasti, joten JustWatch on näppärä tapa katsoa ajankohtaiset sisällöt suoratoistopalveluissa. Se on myös suoratoistopalvelu haku, aina voit törmätä uusiin ulkomaisiin suoratoistopalveluihin.

SUORATOISTOPALVELUIDEN HISTORIA

Suoratoistopalveluiden historia on monivaiheinen ja mielenkiintoinen kertomus teknologian kehityksestä, kulutustottumusten muutoksesta ja mediayhtiöiden strategisesta uudelleensuuntautumisesta. Tässä lyhyt katsaus suoratoistopalveluiden kehitykseen aina niiden alkuajoista nykypäivään, sekä kurkistus tulevaisuuteen.

ALKUVAIHEET – LATAUSTEN AIKAKAUSI

Suoratoistopalveluiden kehitys voidaan jäljittää 1990-luvun lopulle ja 2000-luvun alkuun, jolloin internet-yhteyksien nopeus ja saatavuus alkoivat parantua merkittävästi. Tällöin musiikin ja videoiden lataaminen tiedostoina suoraan käyttäjien tietokoneille oli yleinen tapa kuluttaa digitaalisia sisältöjä. Napster, joka perustettiin vuonna 1999, oli yksi ensimmäisistä laajamittaisesti käytetyistä tiedostonjako-ohjelmista. Se mahdollisti käyttäjien jakaa musiikkitiedostoja keskenään, mikä loi pohjan tuleville suoratoistopalveluille, vaikka se joutuikin lopettamaan toimintansa tekijänoikeusongelmien vuoksi.

ENSIMMÄISET SUORATOISTOPALVELUT

2000-luvun alkupuolella alettiin kehittää ensimmäisiä varsinaisia suoratoistopalveluita, jotka eivät perustuneet tiedostojen lataamiseen vaan sisällön reaaliaikaiseen katseluun tai kuunteluun. Vuonna 2005 perustettu YouTube on merkittävä virstanpylväs suoratoistopalveluiden historiassa. Se mullisti tavan, jolla ihmiset jakavat ja katsovat videoita verkossa, tarjoten käyttäjille alustan, jolla he voivat ladata ja suoratoistaa videoita helposti.

Musiikin suoratoistopalveluiden osalta yksi ensimmäisistä merkittävistä toimijoista oli Pandora, joka lanseerattiin vuonna 2000. Pandora käytti Music Genome Project -algoritmia tarjotakseen käyttäjille henkilökohtaisia musiikkisuosituksia. Spotify, joka perustettiin vuonna 2006 ja lanseerattiin vuonna 2008, vei idean vielä pidemmälle tarjoamalla käyttäjille pääsyn laajaan musiikkikirjastoon, jossa he voivat suoratoistaa kappaleita suoraan internetistä ilman tarvetta ladata niitä ensin.

SUORATOISTO VALTAVIRTAAN

2010-luvulle tultaessa suoratoistopalvelut alkoivat vakiinnuttaa asemansa osana valtavirran mediakulutusta. Netflix, joka aloitti DVD-postituspalveluna vuonna 1997, siirtyi suoratoistoon vuonna 2007 ja kasvoi nopeasti yhdeksi suurimmista ja tunnetuimmista suoratoistopalveluista. Netflixin menestys perustui osittain sen kykyyn tarjota laaja valikoima televisiosarjoja ja elokuvia kiinteään kuukausihintaan, mikä teki siitä houkuttelevan vaihtoehdon perinteiselle televisiolle ja videovuokraamoille.

Netflixin menestyksen innoittamana monet muut yritykset alkoivat kehittää omia suoratoistopalveluitaan. Hulu, joka perustettiin vuonna 2007, keskittyi aluksi tarjoamaan viimeisimpiä televisiojaksoja suoratoistona, mutta laajensi myöhemmin sisältövalikoimaansa kattamaan myös elokuvia ja alkuperäissarjoja. Amazon Prime Video, joka lanseerattiin vuonna 2011, oli osa Amazonin laajempaa Prime-tilauspalvelua, ja siitä tuli nopeasti merkittävä kilpailija suoratoistomarkkinoilla.

SUORATOISTOPALVELUIDEN LAAJENTUMINEN JA KILPAILU

2010-luvun loppupuolella suoratoistopalveluiden määrä ja monimuotoisuus kasvoivat nopeasti. Teknologian kehittyminen, kuten nopeammat internet-yhteydet ja tehokkaammat mobiililaitteet, mahdollisti yhä laadukkaamman suoratoistosisällön tarjoamisen käyttäjille. Tämä johti myös kilpailun kiristymiseen markkinoilla.

Vuonna 2019 Disney lanseerasi oman suoratoistopalvelunsa, Disney+, joka tarjosi pääsyn laajaan valikoimaan Disneyn, Pixarin, Marvelin, Star Warsin ja National Geographicin sisältöä. Disney+ nousi nopeasti yhdeksi suosituimmista suoratoistopalveluista, houkutellen miljoonia tilaajia ympäri maailmaa. HBO Max, joka lanseerattiin vuonna 2020, yhdisti HBO premium-sisällöt WarnerMedian laajaan elokuva- ja sarjavalikoimaan. Sittemmin HBO Max yhdistyi Discovery+ kanssa ja tunnetaan nyt nimellä Max.

Apple TV+, joka lanseerattiin myös vuonna 2019 ja NBCUniversal’s Peacock, joka tuli markkinoille vuonna 2020, ovat esimerkkejä uusista tulokkaista, jotka pyrkivät saamaan osansa suoratoistomarkkinoista tarjoamalla ainutlaatuista sisältöä ja kilpailukykyisiä tilausmalleja. Näiden palveluiden myötä suoratoistomarkkinoiden kilpailu on kasvanut entisestään ja kuluttajilla on nyt enemmän vaihtoehtoja kuin koskaan ennen.

SUORATOISTOPALVELUIDEN NYKYTILA JA TULEVAISUUS

Nykyään suoratoistopalvelut ovat erottamaton osa monien ihmisten arkea. Ne tarjoavat käyttäjille mahdollisuuden nauttia viihteestä ajasta ja paikasta riippumatta, mikä on muuttanut merkittävästi tapaa, jolla kulutamme mediaa. Palveluiden moninaisuus ja kilpailu ovat johtaneet siihen, että käyttäjät voivat valita useista eri tilausmalleista ja sisältövalikoimista omien mieltymystensä mukaan.

Tulevaisuudessa suoratoistopalveluiden odotetaan kehittyvän edelleen teknologian ja kuluttajakäyttäytymisen muutosten myötä. Esimerkiksi virtuaalitodellisuus (VR) ja lisätty todellisuus (AR) voivat tarjota uusia ja innovatiivisia tapoja nauttia suoratoistosisällöstä. Lisäksi tekoälyn ja koneoppimisen kehittyminen voi mahdollistaa entistä personoidummat suositukset ja parannetun käyttökokemuksen.

Myös sisällöntuotanto ja jakelustrategiat tulevat todennäköisesti muuttumaan. Yhä useammat suoratoistopalvelut panostavat alkuperäissisältöjen tuottamiseen houkutellakseen uusia tilaajia ja erottuakseen kilpailijoistaan. Lisäksi globaalit markkinat tulevat olemaan yhä tärkeämpiä, kun palvelut pyrkivät laajentamaan käyttäjäkuntaansa kansainvälisesti.

Suoratoistopalveluiden historia on osoitus siitä, kuinka teknologian kehitys ja kuluttajakäyttäytymisen muutokset voivat muuttaa kokonaisia toimialoja. Alkuaikojen latauspalveluista ja varhaisista suoratoistoalustoista on tultu pitkälle nykypäivän monipuolisiin ja laajalti käytettyihin suoratoistopalveluihin. Tulevaisuus näyttää valoisalta, kun uudet teknologiat ja innovaatiot lupaavat tehdä suoratoistokokemuksesta entistä rikkaamman ja mukaansatempaavamman.

KYSYMYKSIÄ SUORATOISTOPALVELUISTA

Mikä on suoratoistopalvelu?
Suoratoistopalvelu on digitaalinen palvelu, joka tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden välittömään sisällön katseluun tai kuunteluun internetin kautta. Tällaiset palvelut toimittavat sisältöä suoraan käyttäjän laitteelle ilman tarvetta ladata sitä ensin. Tyypillisiä suoratoistopalveluja ovat esimerkiksi videopalvelut kuten Netflix, Hulu, Disney+, Amazon Prime Video ja musiikkipalvelut kuten Spotify, Apple Music ja Tidal. Suoratoistopalvelut tarjoavat laajan valikoiman sisältöä, kuten elokuvia, televisiosarjoja, musiikkia, podcasteja ja monia muita viihde- ja informaatiomuotoja, ja ne ovat kasvaneet suosituiksi vaihtoehdoiksi perinteisille fyysisille tai digitaalisille mediapalveluille.

Mitä tarkoittaa striimaus?
Striimaus tarkoittaa tapaa toistaa verkossa ääntä tai videota reaaliajassa. Se on kuin televisiokanavan katselu, mutta tapahtuu suoraan verkon kautta ilman, että sinun tarvitsee ladata tai tallentaa sisältöä laitteellesi. Striimaus sallii sinun katsoa elävää televisiota tai kuunnella elävää radio-ohjelmaa verkossaj ja se on yleistynyt erityisesti viime vuosina.

Miten suoratoistopalveluita voi katsoa?
Yleisimmin suoratoistopalveluita katsellaan tietokoneen selaimella, mutta ne voi myös katsoa esimerkiksi televisiosta tai tabletilta tai älypuhelimesta. Jokaisella suoratoistopalvelulla on omat sovelluksensa, jotka voi ladata esimerkiksi älytelevisiosta, pelikonsolista tai puhelimesta. Joillakin palveluilla on myös mahdollista katsoa sisältöä suoraan verkossa ilman, että sinun tarvitsee ladata erillistä sovellusta.

Jotta voisit katsoa suoratoistopalveluita, sinulla tulee olla internet-yhteys ja jonkinlaiset laitteet, joilla voit toistaa verkossa olevaa ääntä tai videota. Tällaisia laitteita voivat olla esimerkiksi tietokone, televisio, pelikonsoli tai tabletit tai älypuhelimet.

Jotta voisit katsoa suoratoistopalveluita televisiosta, sinun tulee ensin varmistaa, että televisiossasi on suoratoistotoiminto. Joissakin televisioissa tämä toiminto on oletuksena, mutta joissakin se vaatii erillisen sovelluksen tai laitteen, kuten esimerkiksi älytelevision tai mediaviritinvahvistimen. Kun olet varmistanut, että televisiossasi on suoratoistotoiminto, voit ladata sovelluksen suoratoistopalvelusta televisioosi ja katsoa sisältöä suoraan televisiosta.

Mikä on paras suoratoistopalvelu?
Paras maksullinen suoratoistopalvelu on monen mielestä Netflix ja ilmaisista suosituin on YLE Areena. Suosiota ovat kasvattaneet Suomessa myös maksulliset Max ja Amazon Prime Video. Moni tykkää Viaplaysta, joka yhdistyi Elisa Viihteen kanssa 2020. Paras suoratoistopalvelu kuitenkin on aina se, joka vastaa käyttäjän mieltymyksiä. Disney+ on varmasti kaikkien Disney-fanien mielestä paras ja NHL-fanin valinta on Viaplay Total, joka sisältää merkittäviä urheilusarjoja.

Mikä on paras urheilukanava?
Paras urheilukanava yleisesti ottaen Suomessa on Viaplay. Viaplay näyttää suosittuja urheilusarjoja kuten Valioliiga ja NHL. Ruutu+ tarjoaa paljon kotimaista palloiluviihdettä. MTV Katsomo näyttää SM-liigaa sekä mm. Mestarien Liigan ottelut. Paras urheilukanava on se, joka vastaa mieltymyksiäsi parhaiten.

Saako suoratoistopalvelun ilmaiseksi?
Useat suoratoistopalvelut tarjoavat ilmaisia kokeilujaksoja uusille asiakkaille. Näiden kesto vaihtelee viikosta kuukauteen. Tarjolla on usein myös erikoistarjouksia, jolloin suoratoistopalvelu on mahdollista saada edullisemmalla sopimuksella käyttöön.

Mistä suoratoistopalvelusta näen ilmaisia elokuvia?
Suomen suosituin suoratoistopalvelu YLE Areena tarjoaa ilmaisia elokuvia ja sarjoja. Myös Ruutu ja Katsomo ovat ilmaisia. Usea suoratoistopalvelu antaa ilmaisen kokeilujakson, jona aikana voit katsoa elokuvia ilmaiseksi.

Mistä näen NHL-ottelut livenä?
NHL näet suorana Viaplay suoratoistopalvelun kautta.

Mikä suoratoistopalvelu tarjoaa elokuvia lapsille?
Viaplay sisältää paljon lasten ja koko perheen elokuvia. Mainio vaihtoehto on myös lapsille suunnattu SF Kids.

Voiko suoratoistopalveluissa elokuvia ja sarjoja katsoa offline-tilassa?
Elokuvien ja sarjojen katsominen offline-tilassa onnistuu melkein jokaisella suoratoistopalvelulla. Varmista palvelun saatavuus palveluittain.

Mikä on suosituin suoratoistopalvelu?
Netflix on yksi maailman suosituimmista suoratoistopalveluista.

Kuinka paljon Netflix maksaa kuukaudessa?
Netflixin kuukausihinta vaihtelee eri tilausvaihtoehtojen välillä, mutta perustila on 7,99 € kuukaudessa.

Mikä on Disney+?
Disney+ on suoratoistopalvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman Disney-elokuvia, -sarjoja ja alkuperäissisältöjä.

Onko Max saatavilla Suomessa?
Max on saatavilla Suomessa.

Miten voin tilata Viaplayn?
Voit tilata Viaplayn luomalla tilin heidän verkkosivuillaan ja valitsemalla haluamasi tilausvaihtoehdon.

Mikä on Amazon Prime Video?
Amazon Prime Video on Amazonin suoratoistopalvelu, joka tarjoaa elokuvia, TV-sarjoja ja alkuperäissisältöä.

Kuinka monta samanaikaista käyttäjää Netflixissä on sallittu?
Netflixin perustilillä voi yleensä katsella sisältöä yhdellä laitteella kerrallaan, kun taas premium-tilillä voi olla useampi samanaikainen käyttäjä.

Millä laitteilla voin käyttää suoratoistopalveluita?
Suoratoistopalveluita voi yleensä käyttää älypuhelimilla, tietokoneilla, älytelevisioilla, pelikonsoleilla ja muilla internetiin kytketyillä laitteilla.

Voinko katsoa suoratoistopalveluita offline-tilassa?
Useimmat suoratoistopalvelut tarjoavat mahdollisuuden ladata sisältöä offline-katselua varten.

Mitä sisältyy Ruutu+ -tilaukseen?
Ruutu+ -tilaus tarjoaa yksinoikeudella Ruudun alkuperäissarjat, parhaat viihdeohjelmat, tosi-tv-suosikit sekä kotimaiset ensi-iltaleffat.

Kuinka paljon SkyShowtime maksaa kuukaudessa?
SkyShowtime -palvelun hinta voi vaihdella, mutta yleensä se on noin 6,99 €/kk.

Onko SF Anytime saatavilla useilla laitteilla?
Kyllä, SF Anytimea voi yleensä käyttää useilla eri laitteilla, kuten älypuhelimilla, tietokoneilla ja älytelevisioilla.

Mitä sisältyy Viaplay Total -pakettiin?
Viaplay Total -paketissa on lisäksi kattava paketti huippu-urheilua, kuten Valioliiga, F1, hiihdon maailmancup ja paljon muuta.

Mikä erottaa SF Anytimen muista suoratoistopalveluista?
SF Anytime tarjoaa laajan valikoiman uusia elokuvia vuokralle tai ostettavaksi ilman kuukausitilausta.

Suoratoistopalvelut lahjakortti?
Lahjakortteja suoratoistopalveluihin kuten Spotify ja Netflix on saatavilla yleisesti kaupoista ja kioskeista.

Suoratoistopalvelut ilmainen kokeilu?
Ilmaisia kokeilujaksoja tarjoavat mm. SkyShowtime ja Apple TV+. Suoratoistopalvelut kokeilu on yleensä uusille asiakkaille suunnattu kampanja. Suoratoisto ilmainen kokeilu voi olla saataville myös vanhoille asiakkaille, jos tilaus on lopetettu ennen tiettyä aikajaksoa.