Suoratoistopalvelut – Vertaa ja löydä paras suoratoistopalvelu

SUORATOISTOPALVELUT SUOMESSA

Erilaiset elokuvien suoratoistopalveluiden suosio on kasvanut räjähdysmäisesti Suomessa. Monet katsojat hakeutuvat suoratoistopalveluiden luokse, koska niiden käytettävyys, valikoima ja hinta ovat parantunut huomattavasti. Tavallisessa televisiossa ohjelmatarjonta on jatkuvasti painottunut vahvemmin reality-sarjoihin. Sen sijaan suoratoistopalvelut ovat erityisen suosittuja, koska monet niistä ovat keskittyneet enimmäkseen elokuviin sekä laadukkaisiin sarjoihin. Tämän lisäksi parhaat suoratoistopalvelut ovat yleensä täysin vapaita mainoksista. Suoratoistopalvelut Suomessa ovat myös suosittuja, koska asiakas voi itse katsoa haluamansa elokuvan tai sarjan silloin kuin itselle sopii, eikä odottaa tv-yhtiön päättämää lähetysaikaa.

Alana suoratoistopalvelut kehittyvät erittäin nopeasti. Suoratoistopalvelut vuonna 2023 muistetaan siitä, että monet asiakkaat katsoivat globaalisti samoja elokuvia ja sarjoja. Samat arvelut 2020-luvulla myöhemmin ovat, että yhä useampi suoratoistopalvelu alkaa kustomoida yksilöllisempää tarjontaa asiakkaille. Tiukentunut kilpailu pakottaa myös monet suoratoistopalvelut parantamaan valikoimaansa ja tarjoamaan asiakkaille jotain uutta. Onkin erityisen ilahduttavaa, että markkinoille on tullut erilaisia pienempiä suoratoistopalveluita, jotka pystyvät tarjoamaan vaihtoehtoisempaa ja laadukkaampaa elokuvatarjontaa. Suoratoistopalveluiden kilpailu myös alentaa hintoja ja tämä on kuluttajan etu.

VERTAA SUORATOISTOPALVELUT

Mistä löytyy parhaat suoratoistopalvelut ja mikä on käyttäjälle sopivin suoratoistopalvelu? Suoratoistopalvelut Suomessa ovat määrällisesti kasvaneet siihen pisteeseen, että käyttäjän kannattaa tehdä valintapäätös sen mukaan, millaisesta sisällöstä hän on kiinnostunut.

Elisa Viihde Viaplay ja C More ovat erittäin samankaltaisia, mutta jos katsoo tarkemmin niiden sisältöä, huomaa, että suoratoistopalvelut ovat erilaisia. Kotimaisten sarjojen ja ystävien kannattaa suosia Elisa Viihde Viaplayta, kun taas Formula 1 ja Liigan ystävälle C More on paras suoratoistopalvelu. Elokuvien ystäville paras vaihtoehto on Netflix, MUBI tai Kanopy, kun taas dokumenttielokuvien ystävän kannattaa tilata DAfilms tai suosia Yle Areenaa. Kuluttajan kannattaa kuitenkin vertailla suoratoistopalvelut, sillä markkinoille voi aina ilmaantua uusi suoratoistopalvelu, jota voi kokeilla ilmaiseksi.


Elisa Viihde Viaplay

HBO Max

Hayu

SF Anytime
Sarjat, leffat ja urheiluSarjat, leffat ja lapsetYli 200 tosi-tv-sarjaaElokuvia ja
TV-sarjoja
Kattava valikoima
elokuvia ja sarjoja
Laadukas valikoima
elokuvia ja sarjoja
Uudet jaksot
aina seuraavana
päivänä ensi-illasta
Hollywood-elokuvia,
pienempiä tuotantoja
ja TV-sarjoja

+ Paljon pohjoismaista sisältöä
+ Toimii offline-tilassa
+ Paljon lastenohjelmia
+ Parhaat urheiluoikeudet
+ HBO & Max Originals
+ Warner Bros
+ DC
+ Cartoon Network
+ Englanninkielinen
+ Myös harvinaisuuksia
+ Toimii offline-tilassa

+ Paljon laadukkaita elokuvia
+ Paljon suosikkeja
+ Toimii offline-tilassa
12,99 €/kk8,99 €/kk

Vuositilaus
69,99 €
4,99 €/kk

4 viikon ilmainen kokeilujakso
Alk. 2 €/vuokraus

Alennushintoja
Ei määräaikaa, voit
peruuttaa milloin vain

Ei määräaikaa, voit
peruuttaa milloin vain

Ei määräaikaa, voit
peruuttaa milloin vain
Kertamaksu

LUNASTA TARJOUSLUNASTA TARJOUSLUNASTA TARJOUSLUNASTA TARJOUS

SUORATOISTOPALVELUT JA NIIDEN HINNAT

Suomessa erityisen suosittuja suoratoistopalveluita ovat C More ja Elisa Viihde Viaplay. Tämän lisäksi elokuvien ystävät käyttävät Netflix ja MUBI suoratoistopalveluita, joka tarjoavat laadukkaita elokuvahistorian klassikkoelokuvia tai uusia menestyselokuvia. Kanopy on taas indie-elokuvien ystäville luotu suoratoistopalvelu, jonka valikoimasta löytyy huomattavan paljon uuden tyyppistä elokuvaa. Dokumenttielokuvien ystävien kannattaa ehdottomasti kokeilla suoratoistopalvelu DAfilmsiä, jonka valikoimaan kuuluu paljon myös nousevien tekijöiden dokumenttielokuvia yksinoikeudella. Seuraavassa on esitelty Suomen suosituimmat suoratoistopalvelut 2023. Täydennämme listaan jatkuvasti, jotta suoratoistopalveluiden vertailu onnistuisi hyvin.

SuoratoistopalveluHinta / kk
Elisa Viihde Viaplay12,99 € / kk
C More9,95 € / kk
Disney+6,99 € / kk
Hayu4,99 € / kk
SF Kids6,90 € / kk
Netflix7,99 € / kk
HBO Max8,99 € / kk
Amazon Prime Video5,99 € / kk
Ruutu+9,95 € / kk

C MORE

C Moren suosittuja sarjoja ovat Sunnuntailounas (kaudet 1–3), Ex-Onnelliset (kaudet 1–4), Onnela (kaudet 1–3, 4. kausi käynnissä), Rantabaari (kaudet 1–3). Kotimaisia suosikkielokuvia Täydellinen joulu, Teräsleidit, Aika jonka sain, Ikitie. Hollywood-leffoja mm. Taistelulähetit – 1917, Bombshell – Hiljaisuuden rikkojat, Veitset esiin – kaikki ovat epäiltyjä, Beck: Peitetehtävä / Epäilyksen tuolla puolen / Kuolema Samarrassa, Kaikki Harry Potter – ja Ihmeotukset-elokuvat, Parasite. Kansainvälisiä hittisarjoja Schitt’s Creek (kaudet 1–6), Teho-osasto (kaudet 1–7), Quiz, Gangs of London, Top Dog. Myös kokoperheen elokuvia löytyy varmasti jokaiseen makuun.

Hinta: 12,95 €/kk tai urheilupaketilla 29,95 €. C More on saatavilla Elisa Viihteen kautta jolloin sen hinta on 2 kk 6,48 €/kk ja tämän jälkeen 12,95 €/kk.
Perhejako: Kaksi yhtäaikaista käyttäjää.
Tarjonta: Kotimaisia alkuperäissarjoja, uusia elokuvia ja realitya. Urheilupuolen vetureina Mestarien liiga ja jääkiekon MM-kisat.

TILAA TÄSTÄ

ELISA VIIHDE VIAPLAY

Elisa Viihde Aitio ja Viaplay yhdistivät voimansa tänä kesällä 2020 ja palvelu on nyt Elisa Viihde Viaplay. Sisällön isoin muutos oli, että paljon Elisa Viihde Aition kotimaisia tuotantoja yhdistyi Viaplayn kattavaan elokuvavalikoimaan. Sisällössä suosikkeja Greyn anatomia, The Blacklist ja South Park. Kotimaisista sarjoista ja elokuvista näet mm. Kaikki synnit, Makkari, Ivalo, Downshiftaajat, Huone 301, Olen suomalainen, Fingerpori, Koirat eivät käytä housuja ja Risto Räppääjä ja pullistelija sekä Tarhapäivä.

Hinta: 12,99 €/kk tai urheilun kera 34,99 €, molempiin paketteihin voi lisätä myös 18 tv-kanavaa viiden euron lisämaksusta. Kokeiluhinta 1 kk 5 €.
Perhejako: Kaksi käyttäjää samanaikaisesti.
Tarjonta: Alkuperäistuotantoja, pohjoismaisia sarjoja ja elokuvia sekä kattava valikoima uutuuselokuvia. Urheilun vetonauloina muun muassa NHL- ja NFL-sarjat sekä Valioliiga.

TILAA TÄSTÄ

DISNEY+

Disney+ valikoima sisältää melkein jokaisen Disney-animaation: Lumikki, 101 dalmatialaista, Aladdin, Pieni merenneito. Disney+:ssa on laaja kokoelma Pixar-elokuvia sekä jokainen Star Wars -elokuva ja Star Wars -sarjat The Mandalorian, The Clone Wars ja WandaVision. Myös melkein kaikki Marvel-elokuvat on katsottavissa Disney+-palvelun kautta.

Varhaisempaa Disney-tuotantoa edustavat The Lady and the Tramp ja Timmy Failure. Disney+ sisältää myös 20th Century Foxin sisältöä, kuten James Cameronin Avatar, The Simpsons -elokuva ja Yksin kotona -sarja. Disney+ alkuperäissarjoja ovat myös dokumenttisarja The Imagineering Story, Marvelin sarjakuviin pohjautuva Marvel’s 616, koko perheen Diary of a Future President, Zenimation, High School Musical: The Series ja Pixar-lyhytsarja Forky Asks a Question.

Disney+-palvelusta löytyy myös useita reality-ohjelmia, kuten Shop Class, Marvel’s Hero Project, The Big Fib, Disney Sundays ja Disney Fairy Tale Weddings.

Disney+ sisältää myös piirrettyjä sarjoja kuten DuckTales, Recess, Gummi Bears, Goof Troop ja Marvel-piirretty Spider-Man. Valikoimassa on myös legendaarinen Simpsonit, kaikilla 30 kauden voimalla. Sarjat Marvel’s Runaways ja Boy Meets World ovat myös katsottavissa.

Hinta: 6,99 € tai koko vuosi 69,99 €, vaihtuvia tarjouksia ja etuja.
Perhejako: Neljä käyttäjää samanaikaisesti.
Tarjonta: Uudet ja vanhat Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Disney+ Originals ja National Geographic -tuotantoja.

AMAZON PRIME VIDEO

Amazon Prime Video -suoratoistopalvelusta ei tarjoa uusimpia elokuvia yhtälailla kuin Netflixistä tai HBO Maxista. Amazon on kuitenkin jopa selvästi muita halvempi palvelu. Amazon Prime Video -suoratoistopalvelusta löytyy mm. Patriot-vakoilusarja, jossa Michael Dorman esittää CIA-agentti John Tavneria. Suoratoistopalvelussa on myös paljon dokumenttielokuvia. Katsottavana on myös vanhoja klassikoita, kuten Indiana Jones, Crocodile Dundee ja Paluu tulevaisuuteen -elokuvat. Palvelussa myös Tom Clancy’s Jack Ryan, palkittuja Amazon Originaleja, kuten The Man in the High Castle ja Mozart in the Jungle, sekä suosittuja elokuvia ja sarjoja. Kaikki videot ovat myös ladattavissa.

Hinta: 5,99 €/kk
Perhejako: Kolme käyttäjää samanaikaisesti.
Tarjonta: Omia tuotantoja ja sekalainen valikoima vanhempia elokuvia ja sarjoja ympäri maailman, sekä myös musiikkikonsertteja.

HBO Max

5000 jaksoa parhaita sarjoja, lastenohjelmia ja elokuvia kaikilla laitteilla.

Parhaat HBO Max -sarjat:

 • 1. Vikings
 • 2. Westworld
 • 3. Chernobyl
 • 4. The Outsider
 • 5. The Undoing
 • 6. Game of Thrones
 • 7. Killing Eve
 • 8. His Dark Materials
 • 9. Euphoria
 • 10. Björnstad

Hinta: 8,99 €/kk.
Perhejako: Kolme käyttäjää samanaikaisesti.
Tarjonta: Warner Brosin, HBO:n, DC Comicsin ja Cartoon Networkin parhaimmat tarinat sekä paljon muuta

NETFLIX

Netflix on varmasti yksi maailman tunnetuimpia ja myös erittäin suosittu suoratoistopalvelu Suomessa. Netflixissä on Suomessa yli 3000 ohjelman katalogi. Suosittua Netflixissä elokuvien ja sarjojen osalta löydät alta.

Elokuvat:

  • Bird Box
  • Murhamysteeri (Murder Mystery)
  • Triple Frontier
  • Täydellinen kavaljeeri (The Perfect Date)
  • Pitkä tyttö (Tall Girl)
  • The Highwaymen
  • Secret Obsession
  • Always Be My Maybe
  • Äitien matka (Otherhood)
  • Fyre: Luksusfestivaali, joka lässähti

Sarjat:

 • Stranger Things
 • The Umbrella Academy
 • Rahapaja (La Casa de Papel)
 • You
 • Sex Education
 • Our Planet – Uskomaton planeettamme
 • Epäuskottava (Unbelievable)
 • Dead to Me
 • When They See Us
 • Eliittikoulu (Elite)

Hinta: 7,99 € / 11,99 € / 15,99 €/kk. Kalliimmalla sopimuksella parempi kuvanlaatu ja enemmän käyttäjiä.
Perhejako: 1-2-4 käyttäjää samanaikaisesti.
Tarjonta: Paljon vanhempia elokuvia ja sarjoja, sekä laadukkaita alkuperäiselokuvia ja -sarjoja.

YLE AREENA

Yle Areena on Suomen suosituin suoratoistopalvelu.

Hinta: Ilmainen.
Perhejako: Ei rajoituksia ja jokainen käyttäjä voi luoda oman tilin.
Tarjonta: Runsas kattaus kotimaisia, eurooppalaisia ja elokuvia ja sarjoja. Paljon dokumentteja, uutistarjontaa ja myös lasten ohjelmia.

RUUTU+

Ruutu+ on Nelonen Median suoratoistopalvelu, joka on maksullinen. Ilmaisessa Ruutu-suoratoistopalvelussa voi katsella ohjelmien tallenteita Nelonen, Jim, Liv ja Hero TV-kanavilta sekä kuunnella Nelonen Median tuottamaa radio-sisältöä. Ohjelmat ovat katsottavissa 7-30 päivää.

Hinnat:

 • Ruutu+ 9,95 €/kk
 • Viasat World +4,00 €/kk
 • Qello Concerts +4,00 €/kk
 • Aku Ankka -digipalvelu +4,00 €/kk
 • Urheilulehti (digi&print) +6,00 €/kk
 • Paramount+ +6,00 €/kk
 • HS Mini +6,00 €/kk
 • Yogaia +10,00 €/kk
 • Supla+ +10,00 €/kk

Perhejako: 5 laitetta samassa verkossa
Tarjonta: Uusimpia kotimaisia viihdesisältöjä ja lasten ohjelmia. Myös amerikkalaisia sarjoja ja dokumentteja.

SF ANYTIME

SF Anytimen valikoimasta löytyy lukemattomia elokuvia niin kotimaisilta kuin kansainvälisiltä markkinoilta. Haet sitten uutta komediaa tai vanhoja Hollywood-klassikkoita, SF Anytimestä löytyy katsottavaa jokaiseen leffailtaan. Valikoima sisältää lisäksi TV-sarjoja kaikenikäisille perheen jäsenille. Tutustu tarkemmin tarjontaan ja valitse esim. suosituimpien tai uusimpien leffojen väliltä melkein mitä tahansa. Lisäksi voit valita katsottavaa eri kategorioista kuten kauhu, jännitys, seikkailu draama jne.

SF Anytime on mahtava paikka katsoa elokuvia juuri silloin, kun et olet epävarma aikatauluistasi. Voit nimittäin ladata leffoja koneelle ja katsoa leffan jälkeenpäin milloin tahansa ja niin useasti kuin haluat kahden vuorokauden sisällä. Mikä hienointa, voit vuokrata katsottavaa aina sopivaan hintaan.

TUTUSTU TÄSTÄ

KYSYMYKSIÄ SUORATOISTOPALVELUISTA

Mikä on suoratoistopalvelu?
Suoratoisto eli striimaus tarkoittaa elokuvien, sarjojen tai muiden sisältöjen toistamista tai lataamista nettipalveluista televisioon, tietokoneelle tai mobiililaitteeseen.

Mitä tarkoittaa striimaus?
Striimaus tarkoittaa tapaa toistaa verkossa ääntä tai videota reaaliajassa. Se on kuin televisiokanavan katselu, mutta tapahtuu suoraan verkon kautta ilman, että sinun tarvitsee ladata tai tallentaa sisältöä laitteellesi. Striimaus sallii sinun katsoa elävää televisiota tai kuunnella elävää radio-ohjelmaa verkossaj ja se on yleistynyt erityisesti viime vuosina.

Miten suoratoistopalveluita voi katsoa?

Yleisimmin suoratoistopalveluita katsellaan tietokoneen selaimella, mutta ne voi myös katsoa esimerkiksi televisiosta tai tabletilta tai älypuhelimesta. Jokaisella suoratoistopalvelulla on omat sovelluksensa, jotka voi ladata esimerkiksi älytelevisiosta, pelikonsolista tai puhelimesta. Joillakin palveluilla on myös mahdollista katsoa sisältöä suoraan verkossa ilman, että sinun tarvitsee ladata erillistä sovellusta.

Jotta voisit katsoa suoratoistopalveluita, sinulla tulee olla internet-yhteys ja jonkinlaiset laitteet, joilla voit toistaa verkossa olevaa ääntä tai videota. Tällaisia laitteita voivat olla esimerkiksi tietokone, televisio, pelikonsoli tai tabletit tai älypuhelimet.

Jotta voisit katsoa suoratoistopalveluita televisiosta, sinun tulee ensin varmistaa, että televisiossasi on suoratoistotoiminto. Joissakin televisioissa tämä toiminto on oletuksena, mutta joissakin se vaatii erillisen sovelluksen tai laitteen, kuten esimerkiksi älytelevision tai mediaviritinvahvistimen. Kun olet varmistanut, että televisiossasi on suoratoistotoiminto, voit ladata sovelluksen suoratoistopalvelusta televisioosi ja katsoa sisältöä suoraan televisiosta.

Mikä on paras suoratoistopalvelu?
Paras maksullinen suoratoistopalvelu on monen mielestä Netflix ja ilmaisista suosituin on YLE Areena. Suosiota ovat kasvattaneet Suomessa myös maksulliset HBO Max ja Amazon Prime Video. Moni tykkää C Moresta ja Viaplaysta, joka yhdistyi Elisa Viihteen kanssa 2020. Paras suoratoistopalvelu kuitenkin on aina se, joka vastaa käyttäjän mieltymyksiä. Disney+ on varmasti kaikkien Disney-fanien mielestä paras ja NHL-fanin valinta on Elisa Viihde Viaplay Total, joka sisältää kaikki urheilukanavat.

Saako suoratoistopalvelun ilmaiseksi?
Useat suoratoistopalvelut tarjoavat ilmaisia kokeilujaksoja uusille asiakkaille. Näiden kesto vaihtelee viikosta kuukauteen. Tarjolla on usein myös erikoistarjouksia, jolloin suoratoistopalvelu on mahdollista saada edullisemmalla sopimuksella käyttöön.

C More vai Elisa Viihde Viaplay?
Elisa Viihde Viaplay on jokaisen urheilu-, elokuva- ja sarjojen fanin varma valinta. C More tarjoaa esimerkiksi yksinoikeudella kotimaisen jääkiekon lippulaivan, Liigan. Molemmilla on kotimaisia ja ulkomaisia sarjoja ja omia tuotantoja. Moni tekee valinnan ilmaisen kokeilujakson jälkeen.

Mistä suoratoistopalvelusta näen ilmaisia elokuvia?
Suomen suosituin suoratoistopalvelu YLE Areena tarjoaa ilmaisia elokuvia ja sarjoja. Myös Ruutu ja Katsomo ovat ilmaisia. Usea suoratoistopalvelu antaa ilmaisen kokeilujakson, jona aikana voit katsoa elokuvia ilmaiseksi.

Mistä näen suorat Formula 1 lähetykset?
F1 live-lähetykset näet suorana C More suoratoistopalvelun kautta.

Mistä näen jääkiekon Liiga-ottelut livenä?
Liigan näet suorana C More suoratoistopalvelun kautta.

Mistä näen NHL-ottelut livenä?
NHL näet suorana Elisa Viihde Viaplay suoratoistopalvelun kautta.

Mikä suoratoistopalvelu tarjoaa elokuvia lapsille?
C More ja Elisa Viihde Viaplay sisältävät paljon lasten ja koko perheen elokuvia. Mainio vaihtoehto on myös lapsille suunnattu SF Kids.

Voiko suoratoistopalveluissa elokuvia ja sarjoja katsoa offline-tilassa?
Elokuvien ja sarjojen katsominen offline-tilassa onnistuu melkein jokaisella suoratoistopalvelulla. Varmista palvelun saatavuus palveluittain.

ILMAISET SUORATOISTOPALVELUT

Ilmaiset suoratoistopalvelut ovat verkossa toimivia palveluja, jotka tarjoavat käyttäjille mahdollisuuden katsoa tai kuunnella sisältöä ilmaiseksi. Ilmaiset suoratoistopalvelut ovat erilaisia kuin maksettavat suoratoistopalvelut, kuten Netflix tai Spotify, sillä niissä ei ole tilaajamaksuja tai mainoksia. Yksi esimerkki ilmaisesta suoratoistopalvelusta on YouTube, joka on maailman suurin videoiden jakopalvelu. YouTube tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden katsoa ilmaisia videoita, mukaan lukien musiikkivideoita, elokuvia, tv-ohjelmia, dokumentteja ja paljon muuta. YouTube tarjoaa myös mahdollisuuden luoda omia videoita ja jakaa ne verkossa.

Ilmaiset musiikin suoratoistopalvelut, kuten Spotify ja Deezer, tarjoavat mahdollisuuden kuunnella musiikkia ilmaiseksi. Nämä palvelut tarjoavat valikoiman kappaleita, ja käyttäjät voivat etsiä ja kuunnella musiikkia ilmaiseksi. Huomaa, että ilmaisversiossa saattaa olla mainoksia ja rajoituksia kuuntelumahdollisuuksissa verrattuna maksuversioon. Ilmaiset televisio- ja elokuvapalvelut, kuten Tubi tai Vudu, tarjoavat mahdollisuuden katsoa elokuvia ja televisiosarjoja ilmaiseksi. Nämä palvelut tarjoavat valikoiman sisältöä, ja käyttäjät voivat selata ja katsoa niitä ilmaiseksi. Huomaa, että ilmaisversiossa saattaa olla mainoksia.

Ilmaisia suoratoistopalveluja ovat myös esimerkiksi Yle Areena, Ruutu ja Netflixin tarjoama ilmainen kokeilujakso. Muutamia muita ilmaisia suoratoistopalveluja ovat esimerkiksi HBO Nordicin tarjoama ilmainen kokeilujakso, Viaplayn tarjoama ilmainen kokeilujakso sekä Disney+:n tarjoama ilmainen kokeilujakso. Ilmaisia suoratoistopalveluja on saatavilla myös monilla muilla kielillä ja ne tarjoavat usein valikoiman tv-sarjoja, elokuvia ja dokumentteja vapaasti katseltavaksi. Huomioithan, että ilmaiset kokeilujaksot ovat yleensä ajallisesti rajoitettuja ja niiden jälkeen palvelun käyttö vaatii maksullisen tilauksen.

Ilmaiset suoratoistopalvelut ovat hyviä vaihtoehtoja, jos etsit ilmaista sisältöä katseluun tai kuunteluun, mutta huomaa, että valikoima voi olla rajoitettu ja saattaa olla mainoksia. Myös monia maksullisia suoratoistopalveluita voi katsella ilmaiseksi kokeilujakson verran. Ilmainen kokeilujakso on yleensä 7 päivästä 30 päivään. Muita ilmaisia suoratoistopalveluita ovat mm.

 • NBC
 • FOX
 • Crackle
 • SBS
 • Pluto Tv
 • TVNZ
 • The CW
 • Popcornflix
 • IMDB
 • Citytv
 • STV
 • CBS
 • Crunchyroll
 • CONtv

 

Useimmat näistä suoratoistopalveluista ovat kuitenkin ilmaisia vain jos sijaintisi on tietyssä maassa, koska palvelut ovat maantieteellisesti rajattuja. Näiden ilmaisten suoratoistopalveluiden katsomiseen tarvitset VPN-yhteyden

PARHAAT ELOKUVIEN SUORATOISTOPALVELUT

Kaikki tunnetut suoratoistopalvelut tarjoavat ison määrän elokuvia. Netflix, HBO Max, Amazon Prime Video ja Disney+ tuottavat myös elokuvia itse. Omat tuotannot löytyvät yksinoikeudella vain näistä elokuvien suoratoistopalveluista. Mikäli haluat katsoa vain tietyn elokuvan suoratoistopalvelusta, on järkevää käyttää ilmainen kokeilujakso. Ilmaisen kokeilun aikana voit tutustua suoratoistopalvelun muuhun tuotantoon ja päättää jatkatko suoratoistopalvelun tilaamista. Elokuviin erikoistuneita suoratoistopalveluita, jotka eivät ole Suomessa niin tunnettuja löytyy maailmalta paljon. Listaamme tunnetuimmat elokuvien suoratoistopalvelut ja suurelle yleisölle Suomessa tuntemattomammat elokuvien suoratoistopalvelut.

Parhaat elokuvien suoratoistopalvelut:

 

MUSIIKKI SUORATOISTOPALVELUT – LÖYDÄ PARAS MUSIIKIN SUORATOISTOPALVELU 2023

Laajakaistayhteyksien ja verkkopalveluiden kehittyessä myös musiikki suoratoistopalvelut ovat lisääntyneet. Varsinkin nopean mobiililaajakaistan peittoalueen kasvu ja rajattomien liittymien yleistyminen viime vuosina on tuonut erilaiset suoratoistopalvelut kaikkien saataville ja joka paikkaan. Enää suoratoistopalveluiden käyttö ei ole sidottu kotiin tai kaupunkialueelle, vaan mobiililaajakaista toimii lähes koko Suomessa joitain pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta.

Hyvä esimerkki monipuolisista palveluista on ilmainen musiikin suoratoistopalvelu. Monet suoratoistopalvelut tarjoavat peruspalvelunsa ilmaiseksi ja lisäominaisuuksista joutuu maksamaan. Jotkut musiikki suoratoistopalvelut eivät tarjoa ollenkaan mainosrahoitteista, käyttäjille ilmaista palvelua, vaan ovat maksullisia heti perusominaisuuksista lähtien. Se ei välttämättä tee niistä huonompia, vaan jokaisen pitää tehdä oma valintansa omien vaatimusten ja tarpeidensa perusteella.

Käymme lyhyesti läpi erilaisten palveluiden ominaisuuksia. Tarjoamme tiedot joiden perusteella jokainen voi itse tehdä päätöksen, mikä on paras musiikin suoratoistopalvelu 2023.

Musiikki suoratoistopalvelut ovat usein mainosrahoitteisia, jolloin ne ovat käyttäjille ilmaisia. Ilmainen versio voi olla ominaisuuksiltaan rajoitettu, eikä siitä välttämättä ole tarjolla mobiililaitteisiin soveltuvaa versiota. Musiikki suoratoistopalvelut saattavat sisältää maksullisia ominaisuuksia, joista esimerkiksi mobiililaiteversio on yleinen esimerkki.

MUSIIKIN STRIIMAUS – MUSIIKIN STRIIMAUSPALVELUT

Musiikin striimaus vaatii nopean internetyhteyden. Nykyisillä mobiililiittymillä musiikin striimaus toimii ympäri Suomea, eikä katvealueita juuri Lapin erämaita lukuun ottamatta ole. Jotkin striimauspalvelut osaavat myös hallita tarvittavaa kaistanleveyttä, jolloin hieman musiikin laadusta tinkimällä saadaan kuuluvuutta parannettua huonommallekin mobiiliyhteydelle sopivaksi.

Pitää kuitenkin muistaa, että musiikin striimaus vaatii kiinteähintaisen mobiililiittymän, sillä siirrettävä tietomäärä on kuitenkin pidemmässä kuuntelussa kohtuullisen suuri. Suomessa lähes kaikki uudet puhelinliittymät ovat niin sanottuja rajattomia liittymiä, jolloin pitkätkään musiikin striimaukset eivät saa liittymän datan käyttöä kulutettua loppuun tai laskua kasvamaan suureksi. Ulkomailla käytettäessä tilanne saattaa olla toinen. Silloin on hyvä, jos palvelussa on mahdollisuus offline-kuunteluun. Suurin osa musiikin striimaukseen käytettävistä palveluista tarjoavat uusimpien suosikkien lisäksi myös vanhempaa musiikkia, joten valikoimat ovat yleensä erittäin monipuoliset ja jokaiselle löytyy kuunneltavaa riippumatta siitä, minkä musiikin striimauspalvelun käyttäjä valitsee.

MUSIIKIN STRIIMAUSPALVELUT VERTAILU

Musiikin suoratoistopalvelut vertailussa tulee ottaa huomioon monia asioita. Monet musiikki suoratoistopalvelut tarjoavat kattavan valikoiman erilaisten artistien musiikkia, eikä sisällön laajuus yleensä ole rajoittava tekijä musiikki suoratoistopalvelun valinnassa. Eettisin periaattein valintaa tekevä voi listata musiikki suoratoistopalvelut sen perusteella, miten paljon ne maksavat artisteille kappaleen soittokerrasta. Yleensä nämä summat ovat hyvin pieniä, varsinkin jos palvelu on ilmainen, eli mainosrahoitteinen. Maksulliset musiikki suoratoistopalvelut voivat maksaa artisteille enemmän soittokertaa kohden, mutta tämä ei välttämättä aina pidä paikkaansa.

Kaikki musiikki suoratoistopalvelut tarjoavat monipuolisia palveluja, eikä niiden vertailu välttämättä ole aivan yksinkertaista. Yleispätevä musiikin suoratoistopalvelut vertailu on vaikea tehdä, koska jokainen käyttäjä haluaa painottaa itselleen tärkeitä asioita ja ominaisuuksia. Ulkomaille matkustavalle tärkeä ominaisuus saattaa olla ns. offline-kuuntelu, joka mahdollistaa musiikin lataamisen mobiililaitteelle siten, että sitä voi kuunnella ilman internetyhteyttä. Tällöin musiikin kuuntelu ei kuluta ulkomaan dataa, joka on usein kallista. Tällöin toki kuunneltava musiikki on valittava etukäteen, mutta kokoelmaa voi täydentää helposti hotellin tai kauppakeskuksen tarjoamaa wifi-yhteyttä hyödyntämällä.

Kuten sanottu, musiikki suoratoistopalvelut ovat monipuolisia ja sisältävät paljon samankaltaisia ominaisuuksia, joten vertailu saattaa olla vaikeaa. Helpoin valinta on siinä tapauksessa, jos omaa mielimusiikkia on tarjolla vain tietyssä palvelussa. Silloin muita palveluita ei yleensä tarvitse edes harkita. On myös mahdollista, että esimerkiksi mobiililaitteen valmistajalla on oma musiikki suoratoistopalvelu, jolloin se saattaa sulkea muut vaihtoehdot oman valinnan ulkopuolelle.