Lainalaskuri

7.2.2024 | Teksti: Vertaamo.fi

Jaa kaverille

 

LAINALASKURI KULUTUSLUOTOLLE

Mieti paljonko tarvitset kulutusluottoa ja paljonko voit käyttää rahaa lainan maksuun kuukaudessa. Lainalaskuri kertoo sinulle lainan kuukausierän ja sinä päätät laina-ajan ja tarvitsemasi summan. Hae maksuton lainatarjous yhdellä ja ainoalla nettihakemuksella. Saat useita eri lainatarjouksia ja päätät itse hyväksytkö tarjouksen. Palvelu on maksuton ja nettihakemuksen täyttäminen on helppoa ja vaivatonta. Käytä lainalaskuria alla ja pääset täyttämään lainahakemuksen.

MITEN LAINALASKURI TOIMII?

Lainalaskurin käyttö on vaivatonta ja helppoa. Saat tarjouksia suoraan sähköpostiisi, mikä tekee vertailusta sujuvaa. Pelkkä nimelliskorko ei kerro kaikkea lainasta; todellinen vuosikorko kuvaa parhaiten lainan todellisia kustannuksia, sisältäen erilaiset kulut kuten avaus- ja nostokulut. Lopullisesta lainatarjouksesta näet juuri sinulle tarjotun todellisen vuosikoron, arvioidun kuukausierän ja yhteensä takaisinmaksettavan summan antamiesi tietojen pohjalta laskettuna. Kun etsit sinulle sopivaa lainaa, lainalaskuri on fiksu vaihtoehto. Lainasopimuksen voit allekirjoittaa lähes poikkeuksetta pankkitunnuksillasi, ja rahat voivat olla tililläsi jopa samana päivänä. Lainojen vertaileminen on helppoa, sillä lainalaskurin avulla palvelu etsii sinulle parhaimmat vaihtoehdot markkinoilla olevien lainojen joukosta. Kun löydät sinulle sopivan lainavaihtoehdon käytettyäsi lainalaskuria, tehtyäsi hakemuksen ja päätöksesi, voit näin ollen hakea lainaa heti. Lainan hakemisen voit hoitaa täysin netissä, eikä se vaadi sinulta paljoa aikaa tai konttorikäyntejä. Säästät aikaa, koska saat useita lainatarjouksia yhdellä nettihakemuksella. Lainatarjoukset lähetetään sinulle suoraan sähköpostiisi, ja päätät täysin itse, hyväksytkö tarjouksen. Lainalaskuriin ja hakemukseen syötät haettavan lainan määrän, takaisinmaksuajan jne. tarvittavat tiedot, ja valitsemasi lainapalvelu tarjoaa sinulle useita tarjouksia, joista voit valita halvimman ja sopivimman tarpeisiisi. Nettilainaan ei yleensä tarvita vakuuksia tai takaajia. Kulutusluotot tarjoavat joustavaa rahoitusta, ja lainalaskurin avulla voit vertailla eri vaihtoehtoja helposti. Huomioi kuitenkin, että lainan todellinen vuosikorko on keskeinen mittari kustannusten arvioimiseen. Se sisältää kaikki kulut, kuten avausmaksut. Lainalaskuri auttaa löytämään parhaat vaihtoehdot, ja saat tarjoukset sähköpostiisi. Allekirjoita lainasopimus kätevästi pankkitunnuksillasi, ja rahat voivat olla tililläsi samana päivänä. Lainan hakeminen onnistuu nopeasti ja helposti netissä, säästäen aikaa ja vaivaa. Vertaile tarjouksia, valitse sopivin ja hae lainaa heti. Muista, nettilaina yleensä myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia, tehostaen prosessia entisestään. Luota lainalaskurin antamiin tietoihin ja tee taloudelliset päätökset harkiten.

MIKÄ ON LAINALASKURI ELI LAINALASKIN?

Lainalaskuri on kätevä työkalu, jonka avulla voit arvioida lainan kustannuksia suhteessa lainan määrään ja takaisinmaksuaikaan. Sen avulla voit tehdä harkittuja päätöksiä taloutesi suunnittelussa. Lainalaskuri on erityisen hyödyllinen, kun harkitset lainan ottamista ja haluat saada nopean käsityksen lainan kustannuksista.

Lainalaskurin käyttö on helppoa. Syötät vain haluamasi lainasumman ja takaisinmaksuajan, ja laskuri antaa sinulle arvion kuukausierästä sekä kokonaiskustannuksista. Tämä antaa sinulle selkeän kuvan siitä, miten laina vaikuttaa talouteesi ja auttaa sinua vertailemaan eri lainavaihtoehtoja.

Lainalaskurin edut:

 • Nopea kustannusarvio: Lainalaskuri tarjoaa nopean kustannusarvion, joka auttaa sinua hahmottamaan lainan kustannuksia välittömästi.
 • Takaisinmaksusuunnitelma: Lainalaskurin avulla voit suunnitella takaisinmaksuaikataulun, joka sopii taloudelliseen tilanteeseesi.
 • Vertailumahdollisuudet: Voit vertailla eri lainasummien ja takaisinmaksuaikojen vaikutusta kuukausittaisiin kustannuksiin.
 • Tietoisuus kuluista: Lainalaskuri huomioi lainan todellisen vuosikoron, joka sisältää kaikki kustannukset, kuten avaus- ja nostokulut.

Lainavertailu ja kilpailuttaminen:

Lainavertailu on olennainen osa terveen talouden hallintaa. Kun käytät lainalaskuria saadaksesi alustavan käsityksen kustannuksista, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen – lainavertailuun. Lainamarkkinoilla on useita vaihtoehtoja, ja vertailemalla voit löytää parhaan mahdollisen tarjouksen.

Lainojen kilpailuttaminen on tehokas tapa varmistaa, että saat edullisimman mahdollisen lainan. Kilpailuttamalla lainat voit saada useita tarjouksia eri lainanantajilta. Tämä mahdollistaa tarkemman vertailun, ja voit valita lainan, joka tarjoaa alhaisimman korkotason, joustavat takaisinmaksuehdot ja muut sinulle tärkeät edut.

Lainavertailun ja kilpailuttamisen vaiheet:

 • Lainalaskurin käyttö: Aloita lainalaskurin käytöstä saadaksesi alustavan käsityksen lainan kustannuksista.
 • Tiedä tarpeesi: Määrittele tarkasti, kuinka paljon lainaa tarvitset ja millaiset takaisinmaksuehdot sopivat sinulle.
 • Vertaile tarjouksia: Kilpailuta lainat eri lainanantajien välillä ja vertaile saamiasi tarjouksia.
 • Huomioi kaikki kustannukset: Älä tyydy pelkästään alhaiseen nimelliskorkoon. Kiinnitä huomiota myös muihin kustannuksiin, kuten avaus- ja hoitokuluihin.
 • Neuvottele tarvittaessa: Älä epäröi neuvotella lainan ehdoista ja koroista. Voit saada paremmat ehdot aktiivisella neuvottelulla.
 • Valitse paras tarjous: Kun olet vertaillut tarjouksia ja neuvotellut mahdollisuuksien mukaan, valitse laina, joka parhaiten sopii tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi.

Lainalaskuri ja talouden suunnittelu:

Lainalaskuri on arvokas työkalu talouden suunnittelussa. Sen avulla voit tehdä realistisia arvioita lainan vaikutuksista talouteesi ja varmistaa, että valitset lainan, joka on kestävä ja sopii elämäntilanteeseesi.

Kun käytät lainalaskuria, lainavertailua ja kilpailutat lainasi, voit parantaa taloudellista tilannettasi merkittävästi. Tämä auttaa sinua saavuttamaan taloudelliset tavoitteesi ja vähentämään rahahuoliasi. Huolellinen suunnittelu ja vertailu ovat avainasemassa terveen talouden ylläpitämisessä.

Vertaamies - Vertaa lainat - Vertaamo.fi

LAINALASKIN NETTILAINALLE

Lainalaskuri eli lainan määrä laskuri on korvaamaton apuväline, kun harkitset erilaisten luottojen ottamista, olipa kyseessä sitten kulutusluotto, asuntolaina, pikalaina tai remonttilaina. Sen avulla voit saada selkeän käsityksen siitä, miten laina vaikuttaa talouteesi ja kuinka paljon pystyt kuukausittain lyhentämään ilman, että se vaarantaa arjen menosi.

Erityisesti asuntolaina, joka usein on suuri ja pitkäaikainen sitoumus, vaatii tarkkaa suunnittelua. Lainalaskuri auttaa sinua arvioimaan, millaiset kuukausittaiset maksuerät ovat realistisia tuloihisi nähden. Näin voit varmistaa, että asuntolainan lyhentäminen ei jätä sinua tiukalle talouskurille ja että sinulla on varaa myös muihin elinkustannuksiin.

Pikalaina, toisaalta, on yleensä lyhytaikainen ja pienempi laina, mutta sen korkokulut voivat olla korkeammat. Lainalaskurin avulla voit hahmottaa, kuinka paljon tällainen laina maksaa kokonaisuudessaan ja miten se vaikuttaa lyhennyksiisi.

Remonttilainan ottaminen voi olla järkevää, kun kodin kunnostus tai päivitys on ajankohtaista. Lainalaskurin avulla voit laskea, kuinka suuren lainan tarvitset ja miten se vaikuttaa talouteesi remontin jälkeen. Tämä auttaa sinua tekemään tietoon perustuvia päätöksiä ja varmistamaan, että taloutesi pysyy tasapainossa myös remontin aikana.

Tärkeää on muistaa, että lainan ottaminen velvoittaa sinut maksamaan sen takaisin korkoineen. Lainalaskuri auttaa sinua hahmottamaan, millaiset kustannukset eri lainavaihtoehdot tuovat tullessaan ja millainen takaisinmaksusuunnitelma sopii parhaiten henkilökohtaiseen taloustilanteeseesi.

Lainalaskurin käyttö ei rajoitu pelkästään arviointivaiheeseen, vaan voit hyödyntää sitä myös lainan takaisinmaksun aikana. Se auttaa sinua seuraamaan maksusuunnitelmasi etenemistä ja varmistamaan, että pysyt aikataulussa. Jos tilanteesi muuttuu, voit käyttää lainalaskuria uudelleen ja arvioida, miten muutokset vaikuttavat lainan takaisinmaksuun.

Kokonaisuudessaan lainalaskurin käyttö on fiksu tapa varmistaa, että lainan ottaminen on taloudellisesti kestävä päätös. Se antaa sinulle selkeyttä oman taloutesi hallintaan ja auttaa välttämään ylivelkaantumista. Muista aina vertailla eri lainavaihtoehtoja ja kilpailuttaa lainasi saadaksesi parhaat mahdolliset ehdot. Lainalaskurin avulla voit tehdä nämä vertailut vaivattomasti ja varmistaa, että valitset juuri sinulle sopivan ja taloudellisesti järkevän luottovaihtoehdon.

LAINALASKURI ASUNTOLAINALLE

Etua.fi lainapalvelu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kilpailuttaa asuntolainasi maksutta ja vaivattomasti. Täyttämällä yhden hakemuksen voit avata oven lukuisille pankki- ja rahoitusyhteistyökumppaneillemme, jotka kilpailevat keskenään tarjotakseen sinulle parhaan mahdollisen asuntolainatarjouksen.

Kuinka Etua.fi asuntolainan kilpailutuspalvelu toimii:

 • Hakemuksen täyttö: Täytä yksi hakemus Etua.fi:ssä, jossa kerrot tarkat tiedot nykyisestä asuntolainastasi tai uudesta lainatarpeestasi.
 • Monipuolinen yhteistyöverkosto: Etua.fi:ssä yhteistyössä olevat pankit ja rahoituslaitokset kilpailevat tarjotakseen sinulle edullisimman mahdollisen asuntolainan. Tämä säästää aikaa ja vaivaa, kun voit saada useita tarjouksia yhden hakemuksen perusteella.
 • Tarjousten vertailu: Saat useita asuntolainatarjouksia sähköpostiisi. Jokainen tarjous sisältää yksityiskohtaiset tiedot lainan ehdoista, koroista ja takaisinmaksuajoista.
 • Valitse paras tarjous: Vertaile saamiasi tarjouksia rauhassa ja valitse se asuntolaina, joka parhaiten sopii tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi.

Miksi valita Etua.fi asuntolainan kilpailutuspalvelu:

 • Vaivattomuus: Yhden hakemuksen täyttäminen riittää, ja kilpailutuspalvelumme hoitaa loput puolestasi.
 • Säästä aikaa: Vältä useiden pankkien ja rahoituslaitosten erilliset hakemukset. Etua.fi kokoaa tarjoukset puolestasi.
 • Kustannustehokkuus: Kilpailuttamalla asuntolainasi voit varmistua siitä, että maksat mahdollisimman alhaista korkoa ja muita kuluja.
 • Kattava yhteistyöverkosto: Etua.fi:llä on laaja yhteistyöverkosto, joka kattaa useita pankkeja ja rahoituslaitoksia. Tämä mahdollistaa monipuolisten ja kilpailukykyisten tarjousten saamisen.
 • Joustavuus: Voit käyttää kilpailutuspalvelua sekä uuden asuntolainan hakemiseen että nykyisen lainasi kilpailuttamiseen.

Etua.fi:n sitoumukseton palvelu:

Etua.fi asuntolainan kilpailutuspalvelu on täysin sitoumukseton. Saat tarjoukset sähköpostiisi, ja päätät itse, hyväksytkö jonkin tarjouksista vai haluatko pysyä nykyisen asuntolainasi kanssa. Etua.fi pyrkii tarjoamaan avoimen ja läpinäkyvän prosessin, jotta voit tehdä päätöksen omista tarpeistasi ja taloudellisesta tilanteestasi lähtien.

Etua.fi asuntolainan kilpailutuspalvelu tarjoaa vaivattoman ja tehokkaan tavan vertailla eri asuntolainatarjouksia. Sen avulla voit säästää aikaa, vaivaa ja rahaa, kun saat useita tarjouksia yhden hakemuksen perusteella. Valitse Etua.fi, kun haluat varmistaa, että asuntolainasi on kilpailukykyinen ja palvelee parhaiten taloudellisia tarpeitasi.

Näin käytät palvelua:
Täytä lainahakemus ja välitämme sen useille pankeille
Saat pankeilta lainatarjouksen tai kutsun lainaneuvotteluun
Vertaile eri pankkien lainatarjouksia ja valitse niistä sopivin

Etua.fi asuntolainalaskuri KLIKKAA TÄSTÄ

LAINALASKURI JA LAINALASKIN KYSYMYKSET

Mikä on lainalaskuri ja miten se toimii?
Lainalaskuri on työkalu, joka auttaa arvioimaan lainan takaisinmaksueriä ja muita kustannuksia. Se perustuu syötettyihin tietoihin, kuten lainasummaan, korkoon ja laina-aikaan.

Mihin voin käyttää lainalaskuria?
Lainalaskuria voi käyttää arvioimaan erilaisten lainojen kuukausierien suuruutta ja vertailemaan eri lainavaihtoehtoja.

Miksi käyttää lainalaskuria?
Lainalaskuri auttaa hahmottamaan lainan kustannuksia ja suunnittelemaan taloutta paremmin ennen lainan ottamista.

Tarvitaanko lainalaskurin käyttöön henkilökohtaisia tietoja?
Yleensä ei tarvita. Lainalaskurit toimivat yleensä syötettyjen yleisten tietojen perusteella.

Miten lasken sopivan lainasumman?
Käytä lainalaskuria kokeillaksesi eri lainasummia ja niiden vaikutuksia kuukausierään.

Voinko käyttää lainalaskuria mihin tahansa lainaan?
Useimmiten kyllä. Lainalaskurit soveltuvat eri lainatyypeille, kuten asuntolainoille, kulutusluotoille ja autolainoille.

Mikä on korko ja miten se vaikuttaa lainalaskelmaan?
Korko on lainan hinta. Lainalaskurissa voit asettaa korkoprosentin, ja se vaikuttaa kuukausierän suuruuteen.

Onko lainalaskurin antama kuukausierä lopullinen summa?
Lainalaskurin antama kuukausierä on arvio ja saattaa muuttua lainaneuvotteluiden yhteydessä.

Voinko käyttää lainalaskuria, vaikka minulla ei vielä ole tarkkaa lainatarjousta?
Kyllä, voit käyttää lainalaskuria saadaksesi karkean arvion lainan kustannuksista ennen virallista tarjousta.

Miten lainalaskuri auttaa budjetoinnissa?
Lainalaskuri auttaa hahmottamaan, paljonko voit realistisesti sitoutua kuukausittain lainan takaisinmaksuun.

Mistä löydän luotettavan lainalaskurin?
Monet pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat omia lainalaskureitaan. Lisäksi voit käyttää verkkosivustoja, jotka tarjoavat vertailupalveluita.

Voiko lainalaskurin avulla nähdä lainan kustannukset kokonaisuudessaan?
Kyllä, lainalaskuri antaa yleiskuvan lainan kokonaiskustannuksista, kun otetaan huomioon korko, laina-aika ja muut kulut.

Miten voin vertailla eri lainatarjouksia lainalaskurin avulla?
Syötä eri lainatarjousten tiedot lainalaskuriin ja vertaile niiden antamia kuukausieriä ja kokonaiskustannuksia.

Onko lainalaskurin käyttö vaikeaa?
Ei ole. Useimmat lainalaskurit ovat helppokäyttöisiä ja vaativat vain perustietojen syöttämistä.

Voinko käyttää lainalaskuria mobiililaitteella?
Kyllä, monet lainalaskurit ovat saatavilla myös mobiilisovelluksina tai responsiivisina verkkosivuina.

Voiko lainalaskuri antaa arvion lainahakemuksen hyväksymisestä?
Ei, lainalaskuri antaa vain arvion lainan kustannuksista. Lopullinen päätös tehdään lainahakemuksen perusteella.

Kuinka usein voin käyttää lainalaskuria?
Voit käyttää lainalaskuria niin usein kuin haluat saadaksesi eri lainavaihtoehtojen arviot.

Miten lainalaskuri huomioi mahdolliset lisäkulut?
Joissain lainalaskureissa voit lisätä lisäkuluja, kuten avausmaksuja tai muita kuluja, saadaksesi tarkemman kuvan.

Mitä teen jos kuukausierä ylittää budjettini?
Harkitse lainasumman pienentämistä tai laina-ajan pidentämistä, jotta kuukausierä sopii paremmin budjettiisi.

Voinko saada lainaa, vaikka minulla on pieni kuukausitulo?
Lainalaskuri auttaa hahmottamaan, miten eri lainasummat ja -ehdot vaikuttavat kuukausieriin, ja voit valita sinulle sopivan vaihtoehdon taloudellisen tilanteesi mukaan.