Säästölaskuri

26.2.2024 | Teksti: Vertaamo.fi

Jaa kaverille

PARHAAT SÄÄSTÖLASKURIT 2024 – SÄÄSTÖLASKURI SÄÄSTÄMISEEN JA HANKINTOIHIN

Yksinkertainen tapa säästää rahaa on laittaa sitä syrjään pahan päivän tai hankintojen varalle. Säästölaskuri tarjoaa säästösuunnittelun työkalut ja voit helposti kokeilla ja vertailla eri ratkaisuja säästöjen karttumiseen. Paras sijoitussäästölaskuri auttaa sinua tavoitteissasi!1000 €0 %10 vuotta

Tuleva arvo: 0 €

 
Tiesitkö, että Nordnetillä voit avata sijoitustilin ilmaiseksi? Esimerkiksi säästämällä 10 vuoden ajan 150 € kuukaudessa 7% vuosituotolla on sijoituksesi arvo 26 610 €. Sukanvarteen säästettynä sama summa on 18 000 €. Kokeile itse Nordnetin säästölaskuria ja kokeile millaista tuottoa haluat tavoitella.

NORDNET SÄÄSTÖLASKURI

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

SÄÄSTÄMINEN LASKURI – MOTIVOINTI JA SÄÄSTÖTAVOITTEIDEN VISUALISOINTI

Säästäminen on tärkeä osa taloudellista hyvinvointia, ja sen avulla voi rakentaa vahvan taloudellisen perustan tulevaisuutta varten. Usein säästämisen aloittaminen voi kuitenkin tuntua haastavalta, ja siksi laskureiden käyttö voi toimia erinomaisena työkaluna motivoimiseen ja tavoitteiden saavuttamiseen. Tässä käsittelemme, kuinka säästölaskurin käyttäminen voi innostaa säästämiseen ja miksi tavoitteiden visualisointi on niin tärkeää. Lisäksi pohdimme osakesäästämisen merkitystä pitkäaikaisessa sijoitussuunnitelmassa.

SÄÄSTÄMINEN LASKURI – MOTIVOINTI JA SÄÄSTÖTAVOITTEIDEN VISUALISOINTI

Säästölaskurit tarjoavat konkreettisen tavan nähdä, miten pienetkin säästöt voivat kasvaa ajan myötä. Laskurin avulla voit syöttää kuukausittaisen säästösumman, korkoprosentin ja ajanjakson, jolloin voit nähdä, kuinka varallisuutesi kasvaa ajan mittaan. Tämä visuaalinen esitys voi toimia voimakkaana motivaattorina, kun näet säästöjesi vaikutukset pitkällä aikavälillä.

Monet kokevat innostusta huomatessaan, miten jatkuva säästäminen voi johtaa merkittävään varallisuuden kasvuun. Tällainen näkyvä edistyminen kannustaa jatkamaan säästämistä ja sitoutumaan taloudelliseen tavoitteeseen. Säästölaskuri tarjoaa myös mahdollisuuden kokeilla erilaisia skenaarioita ja nähdä, miten eri säästösuunnitelmat vaikuttavat lopputulokseen.

SÄÄSTÄMINEN LASKURI – TAVOITTEIDEN VISUALISOINTI AUTTAA

Visualisointi on voimakas työkalu motivaation ylläpitämisessä. Laskurin avulla voit asettaa selkeät tavoitteet, kuten säästötietyn summan ensimmäisen vuoden aikana tai saavuttaa tietyn varallisuuden tiettynä päivämääränä. Nähdessään nämä tavoitteet konkreettisesti laskurissa, käyttäjät saavat selkeän käsityksen siitä, mitä he voivat saavuttaa jatkuvalla säästämisellä.

Tavoitteiden visualisointi antaa myös mahdollisuuden priorisoida säästämistavoitteita. Ehkä haluat säästää hätärahastoa varten, unelmoit matkasta tai suunnittelet tulevaa asunnonostoa. Laskuri auttaa hahmottamaan, miten voit jakaa säästösi eri tavoitteiden kesken ja asettaa realistiset aikataulut.

SÄÄSTÄMINEN LASKURI – OSAKESÄÄSTÄMINEN OSAKSI SÄÄSTÖSUUNNITELMAA

Osakesäästäminen on yksi tapa kasvattaa varallisuutta pitkällä aikavälillä. Säästölaskurin avulla voit ottaa huomioon myös sijoitusten vaikutuksen varallisuuteesi. Voit syöttää laskuriin sijoitussumman, odotetun vuosituoton ja sijoitusajan, jotta voit nähdä, kuinka sijoitukset voivat vaikuttaa säästöihisi.

Osakemarkkinoiden vaihtelut voivat olla osa sijoittamista, mutta pitkällä aikavälillä osakkeisiin sijoittaminen voi tarjota houkuttelevan tuoton. Laskuri auttaa hahmottamaan, miten osakesäästäminen voi tukea pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteitasi. On kuitenkin tärkeää muistaa, että osakemarkkinat voivat olla volatiilita, ja sijoitussuunnitelman tulee olla harkittu ja sopusoinnussa omien taloudellisten tavoitteiden kanssa.

Säästölaskurin käyttö tarjoaa monia etuja säästämisessä. Se motivoi näkemään säästöjen pitkän aikavälin vaikutukset ja mahdollistaa tavoitteiden selkeän visualisoinnin. Lisäksi säästölaskurin avulla voit harkita osakesäästämisen lisäämistä sijoitussuunnitelmaasi, jotta voit hyötyä pitkän aikavälin tuotoista. Huolellinen suunnittelu ja motivoiva seuranta voivat auttaa sinua saavuttamaan taloudelliset tavoitteesi ja luomaan vakaan taloudellisen tulevaisuuden.

SÄÄNNÖLLISEN SÄÄSTÄMISEN LASKURI JA SÄÄSTÖVINKIT

Helppokäyttöiset säästölaskimet netissä motivoivat sinua säästämään. Säästäminen on taloudellisen vakaudeen ja tulevaisuuden suunnittelun kulmakivi. Se voi auttaa luomaan taloudellista turvaa, mahdollistaa suurempien hankintojen toteuttamisen ja auttaa varautumaan yllättäviin kuluihin. Käytännössä säästäminen tarkoittaa rahan säästämistä nykyisiltä tuloilta tulevaisuuden tarpeisiin. Säästämisen avulla voi myös rakentaa varallisuutta ja saavuttaa taloudellisia tavoitteita.

Säännöllisen säästämisen laskuri on hyödyllinen työkalu, joka auttaa suunnittelemaan ja seuraamaan säästöjä. Laskuri korollisen säästötilin hyödyistä tarjoaa mahdollisuuden nähdä, kuinka pienetkin säästöt voivat ajan mittaan kasvaa merkittäviksi summiksi. Laskuri ottaa huomioon säästösumman, säästöaikavälin ja mahdollisen korkotuoton, mikä antaa realistisen kuvan säästöjen kehityksestä. Älykäs säästölaskuri toimii myös mobiilissa.

Yksi keskeinen osa säästämistä on budjetointi. Budjetin laatiminen auttaa hahmottamaan tulojen ja menojen suhteen sekä tunnistamaan mahdolliset säästökohteet. Tarkastellessasi budjettiasi voit etsiä tapoja leikata kuluja tai priorisoida menoja. Säännöllinen seuranta auttaa pitämään talouden tasapainossa ja mahdollistaa säästöjen kasvattamisen. Käytä budjetointiin ilmaista työkalua, Vertaamon budjettilaskuria.

Nopea säästölaskuri sovellus tarjoaa osviittaa säästösuunnitelmillesi.

SÄÄSTÖVINKIT

Tutustu Vertaamon säästövinkkeihin.

Vertaamies - Vertaa lainat - Vertaamo.fi

 • Laadi realistinen budjetti
 • Arvioi tulosi ja menosi rehellisesti. Budjetointi auttaa tunnistamaan, mihin rahaa menee ja missä voi säästää.

 • Aloita pienestä
 • Älä pelästy, vaikka säästösumma olisi aluksi pieni. Jatkuva säästäminen on tärkeämpää kuin suuri alkusijoitus.

 • Automatisoi säästöt
 • Aseta automaattiset siirrot palkkapäivänä säästötilille. Tämä varmistaa, että säästöt tapahtuvat ennen kuin ehdit käyttää rahaa muuhun.

 • Hyödynnä säästötilejä
 • Etsi pankkeja tai muita rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat kilpailukykyistä korkoa säästötileille. Korot voivat auttaa säästöjesi kasvussa.

 • Vältä impulssiostoksia
 • Mieti tarkkaan ennen suurten hankintojen tekemistä. Vältä turhia impulssiostoksia ja harkitse, tarvitsetko tuotetta todella.

 • Säästä bonuksista
 • Kun saat ylimääräistä rahaa esimerkiksi bonusten tai veronpalautusten muodossa, harkitse suuren osan säästämistä.

 • Vertaa hintoja
 • Tee vertailuja ennen suurten ostosten tekemistä. Voit löytää parempia diilejä, kun etsit alennuksia ja tarjouksia. Käytä Vertaamon palveluita.

 • Luo hätärahasto
 • Säästä puskurirahastoon odottamattomia tilanteita varten. Tämä auttaa välttämään velkaantumista yllättävien kulujen sattuessa.

 • Sijoita pitkällä aikavälillä
 • Jos olet valmis ottamaan enemmän riskiä, harkitse sijoittamista osakkeisiin tai rahastoihin pitkällä aikavälillä.

 • Koulutuksen ja neuvonnan hyödyntäminen
 • Ota selvää säästämiseen liittyvistä asioista. Hyödynnä koulutusta ja talousneuvontaa, jotta voit tehdä informoituja päätöksiä.

Säästäminen on investointi omaan tulevaisuuteen. Se vaatii kurinalaisuutta ja suunnittelua, mutta sen tuomat edut voivat olla merkittäviä. Olennaista on aloittaa pienistä askelista ja kasvattaa säästöjä ajan myötä. Säästöjen merkityksen ymmärtäminen ja pitkäjänteinen suunnittelu voivat johtaa taloudelliseen vakautta ja mahdollisuuksiin tulevaisuudessa.
Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

KORKOA KOROLLE SÄÄSTÄMINEN KANNATTAA

Jotkut säästävät erilaisiin rahastoihin tai osakkeisiin. Tässä piilee kuitenkin riski siitä, että menettää osan säästöistä. Toisaalta on aina mahdollisuus tienata enemmän mitä tavallisella säästötilillä. Säästölaskurin avulla voit laskea millaisen rahasumman kerrytät korkoa korolle -menetelmällä. Korkoa korolle -laskukaava kertasijoitukselle on yksinkertainen. Ainoat tiedot, joita tarvitset ovat sijoittava summa, korko ja sijoitusaika.

Säästölaskurilla voi laskea myös kuukausittaiset sijoitukset. Tässä muutamia käytännön esimerkkejä:

Vanhemmat sijoittavat vastasyntyneelle lapselleen alkupääoman 1000 €, minkä jälkeen he sijoittavat kuukausittain 200 euroa kunnes lapsi on täysi-ikäinen. Lapsen täyttäessä 18 vuotta hän saa 44 200 € summan. Entäpä jos vanhemmat saavat sijoitukselleen 5 % vuosituoton? Tällöin 1000 € alkupääoma kasvaa 18 vuodessa 200 € kuukausisijoituksella jo 71 739 euroon!

Sijoittaminen sekä korkoa korolle -säästäminen ovat pitkäjänteistä hommaa. Mitä pidempään sijoitusten antaa kerryttää korkoa, sitä paremmin pääsee korkoa korolle toimii. Seuraavat esimerkit havainnollistavat tämän:

Matti aloittaa eläkesäästämisen 30-vuotiaana. Hän sijoittaa kuukaudessa 200 €. 5 % vuosituotolla hänellä on eläkkeelle jäädessään 67-vuotiaana noin 250 464 €.

Liisa aloittaa eläkesäästämisen 40-vuotiaana. Hän sijoittaa kuukaudessa 200 €. 5 % vuosituotolla hänellä on eläkkeelle jäädessään 67-vuotiaana noin 134 733 €.

Matilla on eläkeiässä yli 114 000 € enemmän kuin Liisalla.

Laskelmissa ei huomioida veroja tai muita kuluja.

ALOITA OSAKESÄÄSTÄMINEN TÄNÄÄN

Osakesäästäminen on yksi suosituimmista tavoista kasvattaa varallisuutta pitkällä aikavälillä. Se tarjoaa mahdollisuuden omistaa osuuksia yrityksistä ja hyötyä niiden arvonnoususta. Osakesäästäminen on pitkäjänteistä ja vaatii harkittuja päätöksiä, mutta se voi tuottaa merkittäviä tuottoja. Tässä leipätekstissä käsitellään osakesäästämisen perusteita ja sen hyötyjä.

Osakesäästämisen perusajatus on sijoittaa rahaa osakkeisiin, jotka ovat yhtiöiden omistusosuuksia. Kun sijoitat osakkeisiin, tulet osaksi yrityksen omistajajoukkoa, ja sinulla on mahdollisuus hyötyä sen menestyksestä. Osakkeiden arvo voi nousta tai laskea markkinoiden mukaan, ja sijoittajat voivat hyötyä osakekurssien noususta myydessään osakkeitaan voitolla.

Yksi osakesäästämisen etu on pitkän aikavälin tuotto-odotus. Vaikka osakemarkkinat voivat vaihdella lyhyellä aikavälillä, historiallisesti ne ovat kasvaneet pitkällä aikavälillä. Osakkeisiin sijoittaminen voi tarjota korkeampia tuottoja kuin perinteiset säästömuodot, kuten pankkitilit tai joukkovelkakirjat. Pitkäjänteiset sijoittajat voivat hyötyä korkoa korolle -ilmiöstä, kun sijoituksille kertyneet tuotot alkavat tuottaa tuottoa itse.

Diversifiointi on toinen tärkeä osa osakesäästämistä. Sijoittamalla eri toimialojen ja yritysten osakkeisiin voit hajauttaa riskiäsi. Yksittäisen osakkeen arvo saattaa laskea, mutta hajauttamalla sijoituksesi voit vähentää altistumistasi yksittäisen yrityksen tai toimialan riskeille. Tämä auttaa suojaamaan sijoitussalkkuasi markkinoiden heilahteluilta.

Osakesäästäminen tarjoaa myös mahdollisuuden osallistua yritysten menestykseen. Osakkeenomistajana saat äänioikeuden ja voit osallistua yhtiökokouksiin. Lisäksi monet yritykset jakavat osinkoja voitollisista vuosistaan, mikä antaa sijoittajalle mahdollisuuden saada säännöllisiä tuloja sijoituksistaan.

Ennen kuin aloitat osakesäästämisen, on tärkeää tehdä perusteellista tutkimusta ja hankkia tietoa markkinoista. Ymmärtäminen siitä, miten osakemarkkinat toimivat, ja sijoitusstrategian luominen ovat avainasemassa menestyksekkäässä osakesäästämisessä. Sijoittamiseen liittyy aina riskejä, ja siksi on tärkeää olla valmis pitämään sijoituksiaan pitkällä aikavälillä eikä reagoida liiallisesti lyhyen aikavälin markkinavaihteluihin.

Osakesäästäminen vaatii kärsivällisyyttä ja kurinalaisuutta, mutta se voi olla tehokas tapa kasvattaa varallisuutta ajan myötä. On suositeltavaa neuvotella taloudellisen neuvonantajan kanssa ennen sijoituspäätösten tekemistä ja varmistaa, että sijoitusstrategiasi sopii omiin taloudellisiin tavoitteisiisi ja riskinsietokykyysi.

SÄÄSTÖLASKURI LAPSILLE

Säästölaskuri lapsille on erinomainen tapa opettaa taloudellista vastuullisuutta ja säästämisen tärkeyttä jo varhaisessa vaiheessa. Tämä käytännöllinen työkalu auttaa lapsia hahmottamaan rahan arvon, asettamaan säästötavoitteita ja seuraamaan edistymistään.

Säästölaskurit voivat tarjota yksinkertaisen tavan lapsille laskea, kuinka paljon rahaa heillä on tällä hetkellä ja kuinka paljon he voivat säästää tulevaisuudessa. Tämä konkreettinen lähestymistapa auttaa heitä ymmärtämään, miten pienetkin säästöt voivat kasvaa ajan myötä.

Säästölaskurit voivat olla interaktiivisia ja hauskoja, mikä tekee raha-asioiden oppimisesta lapsille kiinnostavaa. Monet näistä laskureista tarjoavat graafisia esityksiä ja animaatioita, jotka tekevät säästämisestä visuaalisesti houkuttelevaa.

Kolmanneksi, säästölaskurit voivat auttaa lapsia asettamaan tavoitteita ja seuraamaan niiden saavuttamista. Olipa tavoitteena säästää leluihin, peleihin tai pidemmän aikavälin suunnitelmiin, lapset oppivat pitämään kiinni päämääristään ja ymmärtämään, miten kurinalaisuus tuottaa tuloksia.

Säästölaskurit lapsille voivat myös sisältää palkintojärjestelmiä, jotka kannustavat säästämiseen. Esimerkiksi, kun lapsi saavuttaa tietyn säästötavoitteen, he voivat ansaita palkkion, kuten erikoispalkinnon tai vanhempien antaman ylimääräisen taskurahan.

Lasten laskurit voivat toimia vanhempien kanssa yhdessä, mahdollistaen keskustelun rahankäytöstä ja taloudellisista arvoista. Tämä yhteistyö auttaa lapsia kehittämään terveitä raha- ja säästämistottumuksia, jotka voivat vaikuttaa myönteisesti heidän tulevaisuuteensa.

Säästölaskuri lapsille on siis tehokas työkalu, joka ei ainoastaan opeta rahankäsittelytaitoja, vaan myös kannustaa lapsia asettamaan ja saavuttamaan tavoitteitaan taloudellisella tiellään.

TAVOITESÄÄSTÖLASKURI OPISKELIJOILLE

Opiskelijana talouden hallinta on avainasemassa. Tavoitesäästölaskuri on kätevä työkalu, joka auttaa opiskelijoita asettamaan ja seuraamaan taloudellisia tavoitteitaan. Säästäminen voi tuntua haastavalta opiskelijabudjetilla, mutta oikean suunnitelman avulla se on mahdollista.

Tavoitesäästölaskurin avulla opiskelijat voivat asettaa konkreettisia taloudellisia tavoitteita, kuten matkan rahoittaminen, uuden kannettavan hankkiminen tai säästöpuskurin luominen. Laskuri auttaa määrittämään realistisen säästötavoitteen ja aikajänteen sen saavuttamiseksi.

Laskurin käyttö on helppoa. Opiskelija syöttää tavoitteen summan, valitsee säästöajan pituuden ja asettaa mahdollisen korkoprosentin, jos säästöt ovat sijoituksissa. Laskuri laskee automaattisesti tarvittavan kuukausittaisen säästösumman tavoitteen saavuttamiseksi.

Tavoitesäästölaskuri ei pelkästään auta opiskelijoita hallitsemaan rahojaan, vaan se myös opettaa säännöllisen säästämisen merkityksen ja antaa käsityksen siitä, kuinka pienilläkin summilla voi saavuttaa merkittäviä taloudellisia tavoitteita ajan myötä. Laskuri toimii myös motivointivälineenä, kun opiskelija näkee edistymisensä kohti asetettuja säästötavoitteita.

Kokonaisuudessaan tavoitesäästölaskuri on hyödyllinen työkalu opiskelijoille, jotka haluavat ottaa ensimmäiset askeleet taloudellisen vastuunsa hallitsemiseen ja luoda vankan pohjan tulevaisuuden taloudellisille saavutuksille.

SÄÄSTÄMINEN KYSYMYKSET

Miksi säästäminen on tärkeää?
Säästäminen luo taloudellista turvaa, mahdollistaa suurempien hankintojen toteuttamisen ja auttaa varautumaan yllättäviin kuluihin.

Kuinka aloitan säästämisen, vaikka tuloni eivät ole suuret?
Aloita pienestä. Määritä realistinen säästötavoite ja laadi budjetti. Säästöjen jatkuva kasvattaminen on keskeistä.

Millainen on hyvä hätärahasto?
Yleinen suositus on koota hätärahasto, joka vastaa 3–6 kuukauden elinkustannuksia. Tämä auttaa kattamaan odottamattomat menot.

Miksi automaattiset säästöt ovat hyvä idea?
Automaattiset säästöt varmistavat, että osa tuloistasi ohjataan säästöihin automaattisesti palkkapäivänä.

Mitä eroa on säästötilillä ja sijoittamisella?
Säästötili tarjoaa turvallisen paikan säilyttää rahaa korkoa vastaan, kun taas sijoittaminen voi tarjota korkeamman tuoton, mutta se sisältää myös riskejä.

Mistä löydän parhaat säästötilikorot?
Vertaile eri pankkien tarjoamia säästötilikorkoja. Monet verkkopankit ja rahoituslaitokset tarjoavat kilpailukykyisiä korkoja.

Kuinka välttää impulssiostoksia?
Tee ostoslistat ennen kauppaan menoa ja harkitse suurempia ostoksia etukäteen. Vältä kiireellisiä ostopäätöksiä.

Onko sijoittaminen aina riskialtista?
Kaikki sijoitukset liittyvät jossain määrin riskiin. Pitkällä aikavälillä osakkeisiin sijoittaminen voi kuitenkin tarjota mahdollisuuden parempaan tuottoon.

Miten säästöjä voi käyttää suurten hankintojen rahoittamiseen?
Suunnittele etukäteen ja aseta erilliset säästötavoitteet suurille hankinnoille. Säästä säännöllisesti kohti näitä tavoitteita.

Kuinka säästöjä voi käyttää velan välttämiseen?
Säästöjä voi käyttää odottamattomien kulujen kattamiseen, jolloin ei tarvitse turvautua lainoihin ja velkaantua. Hätärahasto on avain tässäkin.