Säästölaskuri

SÄÄSTÖLASKURI SÄÄSTÄMISEEN JA HANKINTOIHIN

Yksinkertainen tapa säästää rahaa on laittaa sitä syrjään pahan päivän tai hankintojen varalle. Onko sinulla haaveissa lomamatka jonnekin lämpimään ja haluaisit tietää kuinka kauan ja paljon joudut säästämään? Kenties kuitenkin uudet puutarhakalusteet? Säästölaskurilla voit helposti kokeilla ja vertailla eri ratkaisuja säästöjen karttumiseen. Laske kuinka säästät unelmiasi ja hankintojasi varten.

Tiesitkö, että Nordnetillä voit avata sijoitustilin ilmaiseksi? Esimerkiksi säästämällä 10 vuoden ajan 150 € kuukaudessa 7% vuosituotolla on sijoituksesi arvo 26 610 €. Sukanvarteen säästettynä sama summa on 18 000 €. Kokeile itse Nordnetin säästölaskuria ja kokeile millaista tuottoa haluat tavoitella.

NORDNET SÄÄSTÖLASKURI

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

KORKOA KOROLLE SÄÄSTÄMINEN KANNATTAA

Jotkut säästävät erilaisiin rahastoihin tai osakkeisiin. Tässä piilee kuitenkin riski siitä, että menettää osan säästöistä. Toisaalta on aina mahdollisuus tienata enemmän mitä tavallisella säästötilillä. Säästölaskurin avulla voit laskea millaisen rahasumman kerrytät korkoa korolle -menetelmällä. Korkoa korolle -laskukaava kertasijoitukselle on yksinkertainen. Ainoat tiedot, joita tarvitset ovat sijoittava summa, korko ja sijoitusaika. Voit laskea loppusumman seuraavalla laskurilla:

Säästölaskurilla voi laskea myös kuukausittaiset sijoitukset. Tässä muutamia käytännön esimerkkejä:

Vanhemmat sijoittavat vastasyntyneelle lapselleen alkupääoman 1000 €, minkä jälkeen he sijoittavat kuukausittain 200 euroa kunnes lapsi on täysi-ikäinen. Lapsen täyttäessä 18 vuotta hän saa 44 200 € summan. Entäpä jos vanhemmat saavat sijoitukselleen 5 % vuosituoton? Tällöin 1000 € alkupääoma kasvaa 18 vuodessa 200 € kuukausisijoituksella jo 71 739 euroon!

Sijoittaminen sekä korkoa korolle -säästäminen ovat pitkäjänteistä hommaa. Mitä pidempään sijoitusten antaa kerryttää korkoa, sitä paremmin pääsee korkoa korolle toimii. Seuraavat esimerkit havainnollistavat tämän:

Matti aloittaa eläkesäästämisen 30-vuotiaana. Hän sijoittaa kuukaudessa 200 €. 5 % vuosituotolla hänellä on eläkkeelle jäädessään 67-vuotiaana noin 250 464 €.

Liisa aloittaa eläkesäästämisen 40-vuotiaana. Hän sijoittaa kuukaudessa 200 €. 5 % vuosituotolla hänellä on eläkkeelle jäädessään 67-vuotiaana noin 134 733 €.

Matilla on eläkeiässä yli 114 000 € enemmän kuin Liisalla.

Laskelmissa ei huomioida veroja tai muita kuluja.

ALOITA OSAKESÄÄSTÄMINEN TÄNÄÄN

Ylimääräiselle rahalla joka lojuu tilillä kannattaa löytää tavallista käyttötiliä tuottoisampi paikka. Pankit tarjoavat säästämisen koko kirjon aina määräaikaistileistä lähtien ja erityisen suosittuja viime vuosina ovat olleet osakesäästäminen ja indeksirahastot.

Mikä on sinun paras säästövinkkisi? Anna hyvän kiertää, lähetä se meille ja jaamme sen Vertaamon käyttäjille. Voit lähettää vinkkisi tästä. Tutustu myös postaukseemme 5 yksinkertaista tapaa säästää rahaa