Yrityslaina

Yrityslainat vertailussa.

LainaajaTakaisinmaksu 

Qred 1 000 - 100 000 €
1-18 kkLUE LISÄÄ

Yritysluotto 3 000 - 100 000 €
1-12 kkLUE LISÄÄ

Suomen Yrityslaina 1000 € - 25 000 €
1-6 kkLUE LISÄÄ

CapitalBox 2 000 - 250 000 €
6-24 kkLUE LISÄÄ

HAE YRITYSLAINAA JA SÄÄSTÄT SELVÄÄ RAHAA YRITYKSELLESI

Yrityslaina on yritykselle tarkoitettu lainamuoto, joka voi olla ratkaisu kassavirran ongelmiin. Yrityslainaa haetaan yleensä yrityksen suurempiin investointeihin tarkoitettu laina. Yrityksen kassavirrassa voi tapahtua suuria haasteita sekä muutoksia vuosien varrella. Haasteina voivat olla asiakkaiden maksuviiveet, liiketoiminnan nopea kasvu tai muut yrityksen talousvaihtelut. Tällöin yrityslaina tai toiselta nimeltään yritysluotto voi olla avainratkaisijana kyseisissä haasteissa.

Rahoituksen lisätarve yrityslainan muodossa ei aina välttämättä ole siis negatiivinen asia. Yrityslainaa voi hakea aina myös yrityksen perustamista varten, yrityskauppojen toteutumiseen ja muihin investoihin. Yrityslainan kohdalla hinnoittelu pyritään yleensä tekemään selkeäksi lainamuoto jakamalla yrityslaina erikseen laina-aikaan ja lainasummaan, jossa toimituspalkkio on kiinteä.

Yrityslainaa tai toiselta nimeltään yritysluottoa ei kannata sekoittaa kulutusluottoon, voivat hakea kaiken kokoiset yritykset sekä pienet että isot yritykset sekä yritysmuodosta riippumatta. Yritysmuodolla ei myöskään ole merkitystä ja yrityslainaa voivat saada ihan kaikki yritysmuodot kuten osakeyhtiöt, toiminimet ja kommandiittiyhtiöt. Yrityslainaa haettaessa yrityksen toimintahistoria ei ole merkittävä tekijä vaikkakin myönnettävän lainan takaajana täytyy olla yksi yrityksen toimintahenkilö. Yrityslainaa takaamassa toimintahenkilönä voi olla esimerkiksi toimitusjohtaja, yksi hallituksen jäsenistä, osakas tai muu yrityksen määrittämä toiminhenkilö. Yrityslainan takaajalla ei saa myöskään olla omia maksuhäiriömerkintöjä.

KUINKA PALJON YRITYSLAINAA VOIT SAADA YRITYKSELLESI?

Yrityslainan suuruus ja sen tarve vaihtelee paljon sen mukaan millainen tarve yrityksellä on tasapainottaa omaa kassavirtaansa. Yrityksen koko ja yleinen taloudellinen tilanne ovat avaintekijöitä siihen minkä kokoista yrityslainaa kannattaa ja voi saada. Kooltaan pieni yritys voi helposti saada korkeintaan 100 000 – 200 000 euron yrityslainan, mutta suuremman yrityksen kohdalla yrityslaina tai toiselta nimeltään yritysluotto voi nousta helposti miljooniin euroihin. Yleensä näin isoja yritysluottoja myöntävät ennemmin pankit tai suuremmat rahoitustalot, mutta pienempiin yrityslainan summiin on tarjolla lainaajia jotka tarjoavat yrityslainaa suoraan verkosta.

Netistä haettavat yrityslainat ovat yleensä suuruudeltaan 10 000 – 30 000 euron luokkaa. Lainapäätöksen voi saada netistä yrityslainalle hyvinkin nopeasti. Siksi tämä on oivallinen keino tasapainoittaa kassavirtaa tai tehdä pieniä investointeja yritystä varten. Netistä haettavat yrityslainat ovat kuitenkin pankkeja ja muita rahoituslaitoksia kalliimpia ja korot sekä kulut ovat suurempia.

VERTAA YRITYSLAINAT – SE KANNATTAA

Kuten muidenkin lainojen kohdalla niin yrityslainojen vertailu kannattaa myös. Yrityslainaa tarjoavia tahoja monia, joten aina kannattaa vertailla lainat ennen kuin tekee lopullisen päätöksen. Kun olet ensin vertaillut yrityslainoja, tulet tietämään mitä yrityksesi tulee loppupeleissä maksamaan yrityslainasta. Yrityslainojen vertaaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa, tehokasta ja yksinkertaista. Yrityslainan vertaaminen toisiin lainaajiin tapahtuu kätevästi verkossa. Yrityslainan hakeminen onnistuu käden käänteessä verkossa, kunhan se yrityksen vastuuhenkilölle se parhaiten sopii. Yrityslainan hakemiseen et tarvitse myöskään perinteistä tilinpäätösdokumentaatiota, kun haet lainan verkosta.

Yrityslainaa voivat hakea aina suuret sekä pienet yrityksen, jotka voivat olla muodoltaan aina osakeyhtiöitä, kommandiittiyhtiöitä tai jopa toiminimiä. Yrityslaina tai toiselta nimeltään yritysluotto aina pienistä summista kuten 2 000 – 5 000 euroa suurempiin summiin kuten 100 000 – 200 000 euroa tai jopa isoihin miljooniin euroihin. Monien lainanantajien kohdalla yrityslaina voi olla käytössä jopa 1 arkipäivän kuluttua kunhan lainahakemus on ensin hyväksytty lainanantajan puolelta. Yrityslainalla takaisinmaksuaika on lainanantajasta riippuen yleensä 24 kuukautta.

Lainamäärä 3000 € – 100 000 €
Toimituspalkkio on kiinteä, ei korko- tai muita kuluja
Takaisinmaksuaikaa 1 kuukaudesta 12 kuukauteen
Takaisinmaksu kuukausierissä
Ei tilinpäätösdokumentaatiota
Yksityishenkilön takaus
Lainapäätös samana päivänä ja rahat yrityksen tilille huomenna

Lue lisää Yritysluotto.fi

 

Lainaa yritykselle 1000 – 25 000 €
Nopea lainapäätös jopa minuuteissa
Rahat päivässä yrityksen tilille
Kiinteä kulu alkaen 1,75 %
Lainan takaisinmaksu 1-6 kuukaudessa
Kuukausilyhennys tai kertamaksu
Lainan hakeminen ei sido vielä mihinkään

Lue lisää Suomenyrityslaina.fi

 

Lainat 2 000 – 250 000 euroa
Laina-aika tarpeesi mukaan jopa 24 kuukautta
Ei piilokuluja
Nopea hakemus ja lainapäätös minuuteissa
Yrityslaina ilman reaalivakuuksia – vain henkilökohtainen takaus
Ei turhia paperitöitä ja tapaamisia
Hakemukset 24/7

Lue lisää Capitalbox.fi

 

Lainamäärä 1000 € – 100 000 €
Korko 0 %, avausmaksu 0 €, tilinhoitomaksu 0 € muut piilokulut 0 €
Takaisinmaksuaika 1-18 kk
Kulut alk. 1,75 %/kk
Maksat kulua vain käytetyltä laina-ajalta
Mahdolliset muutokset takaisinmaksuun 0 €
Ei-sitova tarjous tunnissa ja rahat samana päivänä tilille

Lue lisää Qred.com

 

YRITYSLAINAN KÄYTTÖKOHTEET

Yrityslainoja ilman vakuuksia voidaan käyttää moniin käyttötarkoituksiin. Haettaessa isompaa rahoitusta pankkilainoihin vaaditaan lähes poikkeuksetta vakuus ja suosittu kohde onkin ottaa vakuudeton yrityslaina pankin lainan vakuudeksi. Yhdistämällä pankkilainan ja vakuudettoman yrityslainan on rahoitus suotuisampi ja tästä käytetään termiä yhdistelmärahoitus.Vakuudettomalle yrityslainalle löytyy myös muita käyttötarkoituksia. Usein siis osana suurempaa investointia mutta se voi olla myös halvempi vaihtoehto laskujen myymiselle, käsirahan osana investoinneissa esim. tuotantokoneisiin, yrityskaupoissa kauppasummana, Tekes-tukia varten siltarahoituksen asemassa tai kausivaihteluiden puskurirahastona.

Yrityslainan hakeminen onnistuu myös ilman vakuutta. Yrityslaina muotona sopiikin erilaisille yrityksille aina yrityksen koosta riippumatta ja lainamuotona yrityslaina sopii myös moniin eri käyttökohteisiin. Vakuudellinen yrityslaina on kuitenkin ehkä suosituin käyttömuoto yrityslainalle, joka on vakuudellisen yrityslainan takuusumma. Haettaessa isompaa rahoitusta pankista tai muusta rahoituslaitoksesta tulee pankille yleensä tarjota vakuuksia. Tässä tapauksessa yrityslaina netistä on kätevä muoto antaa nämä vakuudet myös pankille. Kaiken kaikkiaan saadaan yritykselle suurempi yrityslaina sekä vielä rahoitusta maltillisella korolla.

Yleensä pienempien yritysten kohdalla ei kyseenalaisteta mihin yrityslaina viime kädessä tulee käyttöön, mutta joukkorahoituksen kohdalla pyritään aina selvittämään mihin yrityslaina tai yritysluotto tulla sijoittamaan. Lainaa erilaisiin tarkoituksiin on siis mahdollista hakea aina avain uusiin yrityksiin tai jo vähän aikaa toimineeseen yritykseen. Tämä on tapauskohtaista ja omat lainamahdollisuudet kannattaa kartoittaa vertailemalla lainat kattavasti. Lainatarjouksen pyytäminen ei vielä sido mihinkään.

KELPOISUUS YRITYSLAINAN HAKEMISEEN KANNATTAA AINA TARKASTUTTAA

Ensisijaisesti jotta yrityslainaa voi saada yritykselleen on todennettava vastuuhenkilöiden eli joko toimitusjohtajan, osakkaan tai muun vastuuhenkilön luottokelpoisuus. Näillä vastuuhenkilöillä ei saa olla omia luottohäiriömerkintöjä, jotta yrityslainaa voidaan myöntää yritykselle. Joissain tapauksissa myös useamman yrityksen henkilön tai muiden yksityishenkilöiden omavelkainen takaus voidaan vaatia. Yrityslainan ollessa suurempi kuin 20 000 euroa vaaditaan myös vähintään kahden muun henkilön omavelkainen takaus yrityslainalle. Yli 20 000 euron yrityslainassa tulee takaus antaa omavelkaisesti yksityishenkilönä.

Yrityslainan hakeminen ei ole koskaan ollut näin yksinkertaista ja helppoa, kun se onnistuu verkossa sähköisellä allekirjoituksella. Takaussitoutuminen on tästä hyvänä esimerkkinä, joka tuo vakautta yrityslainaa haettaessa. Ennen yrityslainan käsittelyä takaajina toimivat yksityishenkilöt hyväksyvät erikseen oman sitoumuksensa. Niissä tapauksessa on toimittava toisin, jos takaaja ei ole yrityslainaa hakevan yrityksen hallituksen jäsen tai ei ole itsessään yrityksen toimitusjohtaja. Takaajan ollessa ulkopuolinen henkilö yritysluotolle, niin takaajan hyväksyttävä sitoumus vielä erikseen seuraava päivänä jotta yrityslainan myöntäminen onnistuu. Kuitenkin loppupeleissä yrityslainan hakeminen ja saaminen on yllättävän nopeaa sekä vaivatonta. Yrityslainan rahat saa kätevästi ja nopeasti yrityksen omalle pankkitilille.