Paras ohjelma salasanoille 2024 – Vertaa salasanojen hallintaohjelmat

7.2.2024 | Teksti: Vertaamo.fi

Jaa kaverille

 

SALASANOJEN HALLINTA – LÖYDÄ PARAS SALASANAOHJELMA 2024

Etsitkö parasta salasanaohjelmaa vuodelle 2024? Vertaile salasanojen hallintaohjelmat ja salasana sovellukset ja löydä juuri sinulle sopiva vaihtoehto salasanojen ylläpitoon. Parhaat ohjelmat tarjoavat turvallisuutta, käyttäjäystävällisyyttä ja tehokasta salasanojen hallintaa. Tee valinta, joka tekee digitaalisesta elämästäsi entistäkin turvallisempaa ja vaivattomampaa!

Nordpass

Selkeä sovellus

1,69€/kk

 • XChaCha20-salaus

 • Salasanojen kuntotarkistus

 • Pimeän verkon seuranta

 • Ilmaisversio saatavilla

Helppokäyttöinen

Keeper

Vahva tietoturva

$1.46/kk

 • 256-bittinen salaus

 • Turvallinen viestisovellus

 • Suojattu pilvitallennustila

 • Rajoitettu ilmaisversio

Viestisovellus

1Password

Kokonaisvaltaisesti vahva

$2.99/kk

 • 256-bittinen salaus

 • Kaksivaiheinen todennus

 • Matkatila

 • Kokeile ilmaiseksi

Monipuolinen

PARHAAT OHJELMAT SALASANOJEN YLLÄPITOON – SALASANAOHJELMAT TOP 3 VERTAILU

Salasanaohjelma eli salasana sovellus vertailu kannattaa tehdä huolella, koska salasanojen hallinta on olennainen osa tietoturvaa nykypäivän digitaalisessa maailmassa. Monilla ihmisillä on lukuisia tilejä eri verkkopalveluissa, ja vahvojen ja ainutlaatuisten salasanojen ylläpito voi olla haasteellista ilman asianmukaista työkalua. Salasanojen hallintaohjelma tarjoaa kätevän tavan luoda, tallentaa ja hallita monimutkaisia salasanoja yhdessä turvallisessa paikassa.

Näiden ohjelmien avulla voit luoda vahvoja satunnaisia salasanoja, jotka ovat mahdoton arvata. Lisäksi voit tallentaa muita tietoja, kuten käyttäjänimiä, ostokorttien tietoja ja URL-osoitteita, jotta voit helposti kirjautua eri verkkopalveluihin yhdellä napsautuksella tai maksaa nopeasti verkkokaupan kassalla. Salasanojen hallintaohjelmat pitävät tietosi salattuina ja turvassa, ja voit käyttää niitä useilla laitteilla synkronoimalla tiedot turvallisesti.

Markkinoilla on monia erilaisia salasanojen hallintaohjelmia, jotka tarjoavat erilaisia ominaisuuksia ja käyttöliittymiä. Valitsimme vertailuun mielestämme kolme parasta salasanaohjelmaa, Nordpass, Keeper ja 1Password. Näiden ominaisuudet ovat enemmän kuin riittäviä useimpien käyttäjien tarpeisiin ja tietoturva on taattu. Paras salasanaohjelma vastaa sinun tarpeitasi.

Vertailu

Paras valintaParas hinta


Ohjelma

Nordpass

1Password

Keeper

Ilmaisversio

Kertakäyttöiset
salasanat

Paikallinen
tallennus

Tyytyväisyystakuu

30 päivää

30 päivää

Suojattu
tallennustila

1 GB

Perhepaketti

6 käyttäjää

5 käyttäjää

5 käyttäjää

Ilmainen kokeilu

30 päivää

14 päivää

30 päivää

Hinta alk.

1,69 €

$2.99/kk

$1.46/kk

Lisätietoja

Klikkaa tästä


Klikkaa tästä


Klikkaa tästä


Sekä Nordpass, Keeper että 1Password tarjoavat seuraavia perusominaisuuksia.

  • Salasanojen generointi

Paras salasanaohjelma pystyy luomaan satunnaisia ja monimutkaisia salasanoja, jotka ovat mahdottomia arvata. Tämä vahvistaa tilien turvallisuutta.

  • Turvallinen säilytys

Kaikki luodut salasanat tallennetaan turvallisesti salasanaohjelmaan. Ne ovat salattuja ja suojattuja pääsykoodeilla tai biometrisillä tunnuksilla.

  • Synkronointi useille laitteille

Parhaat salasanaohjelmat tarjoavat synkronointimahdollisuuden useille laitteille, jotta salasanat ovat saatavilla missä tahansa ja milloin tahansa.

  • Automaattinen täyttö

Salasanaohjelma voi täyttää automaattisesti kirjautumistietosi, säästäen aikaa ja vaivaa.

  • Vahva salaustekniikka

Salasanat ja muut tallennetut tiedot ovat vahvasti salattuja, mikä estää ulkopuolisia pääsemästä käsiksi niihin.

  • Monivaiheinen todennus

Useimmat salasanaohjelmat tukevat monivaiheista todennusta (multi-factor Authentication, MFA), lisäämällä ylimääräisen kerroksen suojausta.

KUINKA SALASANOJEN HALLINTAOHJELMAT TOIMIVAT – SALASANAOHJELMIEN ALKEET

Salasanojen hallintaohjelmat toimivat yleensä siten, että luot itsellesi yhden master-salasanan, jolla pääset käsiksi ohjelmaan. Sen jälkeen voit lisätä ohjelmaan kaikki tarvitsemasi salasanat ja tallentaa ne turvallisesti yhteen paikkaan. Ohjelma tallentaa salasanat salattuna, joten ne ovat turvassa ulkopuolisilta. Salasanojen ylläpito on siis salasanaohjelmilla helppoa.

Salasanojen hallintaohjelmien avulla voit myös luoda turvallisia salasanoja automaattisesti ja vaihtaa ne säännöllisesti. Monet ohjelmat tarjoavat myös muistutuksia salasanojen vaihtamisesta ja tarjoavat lisäturvaa esimerkiksi kaksoiskirjautumisen avulla.

Selkeä sanasanaohjelmien etu on myös se, että ne toimivat useilla eri laitteilla. Selaimien salasanaohjelmat toimivat vain rajoitetusti juuri siinä selaimessa ja Applen sekä Androidin salasanan hallinta rajoittuu myös vain laitteisiin, jotka kuuluvat kyseiseen ekosysteemiin.

Traficomin Kyberturvallisuuskeskus ohjeistaa käyttämään salasanaohjelmia ja tarjoaa myös muita yleishyödyllisiä neuvoja salasanoihin liittyen. Voit tutustua vinkkeihin täällä.

SALASANOJEN HALLINTA ON TÄRKEÄÄ

Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää, miksi salasanojen hallinta on noussut keskeiseen asemaan. Digitaalinen turvallisuus on haasteellisempaa kuin koskaan ennen, ja monet käyttäjät käyttävät samoja tai helposti arvattavia salasanoja eri palveluissa. Tämä altistaa heidät tietoturvauhkille, kuten tietomurroille, identiteettivarkauksille ja haitallisille verkkohyökkäyksille.

Salasanojen hallintasovellukset tarjoavat ratkaisun tähän ongelmaan. Ne mahdollistavat vahvojen, pitkien ja ainutlaatuisten salasanojen luomisen jokaiselle verkkopalvelulle. Lisäksi nämä sovellukset voivat tallentaa muita tietoja, kuten käyttäjänimiä ja URL-osoitteita, mikä helpottaa kirjautumista eri verkkopalveluihin yhdellä napsautuksella. Näin käyttäjä voi hallita useita salasanoja turvallisesti yhdessä paikassa.

SALASANAOHJELMIEN TOIMINTAPERIAATE

Salasanojen hallintasovellusten perusidea on yksinkertainen: ne tallentavat ja suojaavat käyttäjän salasanat salatussa muodossa. Sovellukset vaativat yleensä vahvan pääsalasanan, joka on ainoa salasana, jonka käyttäjän tarvitsee muistaa. Tämän jälkeen sovellus hoitaa muiden salasanojen generoinnin, tallentamisen ja täydentämisen automaattisesti.

Kun käyttäjä vierailee verkkopalvelulla, salasanojen hallintasovellus täyttää automaattisesti tarvittavat kirjautumistiedot. Tämä ei vain säästä aikaa, vaan myös estää käyttäjää kirjoittamasta salasanoja käsin, mikä vähentää inhimillisiä virheitä. Lisäksi monet sovellukset tarjoavat synkronoinnin useiden laitteiden välillä, joten salasanat ovat käytettävissä missä tahansa.

TURVALLISUUS JA SALASANOJEN HALLINTA

Yksi yleinen huolenaihe salasanojen hallintaa kohtaan liittyy tietoturvaan. Mitä tapahtuu, jos pääsalasana unohtuu tai hakkeri saa siihen pääsyn? Hyvä salasanojen hallintasovellus vastaa tähän tarjoamalla vahvan kaksivaiheisen todentamisen ja muita turvatoimintoja.

Kaksivaiheinen todentaminen lisää toisen kerroksen turvaa, koska se vaatii käyttäjää vahvistamaan henkilöllisyytensä esimerkiksi tekstiviestillä tai mobiilisovelluksen avulla. Tällöin hakkerin on hankala päästä käsiksi käyttäjän salasanoihin ilman lisätodisteita.

Hyvä salasanojen hallintasovellus käyttää vahvaa salausalgoritmia varmistaakseen, että tallennetut salasanat ovat turvassa mahdolliselta tietomurrolta. Tämä tarkoittaa, että vaikka joku saisi käsiinsä salasanojen hallintasovelluksen tietokannan, salasanat olisivat käytännössä mahdoton murtaa ilman pääsalasanaa.

SUOSITTUJA SALASANOJEN HALLINTAOHJELMIA

On olemassa lukuisia salasanojen hallintasovelluksia, jotka tarjoavat erilaisia ominaisuuksia ja käyttöliittymiä. Suosituimpiin kuuluvat:

  1. 1. Keeper

Keeper on erikoistunut vahvaan salasanojen hallintaan yksityis- ja yrityskäyttäjille. Se tarjoaa monipuolisen joukon turvatoimintoja ja auditointimahdollisuuden. Android ja iOS.

  1. 2. Nordpass

Nordpass on helppokäyttöinen salasanaohjelma selkeällä ulkoasulla. Se tarjoaa ilmaisversion. Android ja iOS.

  1. 3. 1Password

1Password on turvallinen, monipuolinen ja helppokäyttöinen. Saatavilla edulliseen hintaan niin yksittäis- kuin perhekäyttöön

Salasanojen hallintasovellukset ovat tulleet jäädäkseen. Niiden avulla käyttäjät voivat parantaa tietoturvaa, hallita monimutkaisia salasanojaan ja tehdä verkkokokemuksestaan turvallisemman ja kätevämmän. Valitsemalla luotettavan ja turvallisen salasanojen hallintasovelluksen käyttäjä voi ottaa merkittävän askeleen kohti parempaa digitaalista turvallisuuttaan.

Yhä useammat ihmiset hakevat ratkaisuja salasanojen hallinnan haasteisiin, ja tämä trendi näyttää vain vahvistuvan tulevaisuudessa. Turvallisuus on avain digitaaliseen itsemääräämiseen, ja salasanojen hallintasovellukset tarjoavat tehokkaan välineen tähän tarkoitukseen.

ILMAINEN SALASANOJEN HALLINTAOHJELMA, SALASANAOHJELMA TAI SALASANASOVELLUS

On usein haasteellista löytää ilmainen salasanojen hallintaohjelma, joka tarjoaa samanaikaisesti luotettavuutta ja poistavat rajoitukset. Monissa tapauksissa käyttäjä saattaa kohdata perustoiminnot ja jatkuvaa lisämyyntiä. Tutustuimme ilmaisiin salasanojen hallintaohjelmiin ja kokosimme parhaat ilmaiset vaihtoehdot.

Listasimme vain salasanaohjelmat, jotka tarjoavat korkeimman turvallisuustason. Tämä valinta perustuu siihen, että monet ilmaiset salasanojen hallintaohjelmat eivät täytä todellisia turvallisuusstandardeja, mikä voi altistaa ne hyökkäyksille. On myös huomioitava, että osa näennäisesti ilmaisista salasanojen hallintaohjelmista voi käytännössä olla naamioituja vakoiluohjelmia. Kuitenkin löytyy muutamia todella turvallisia ja ilmaisia salasanojen hallintaohjelmia, jotka tarjoavat käyttäjilleen helppokäyttöiset sovellukset sekä tehokkaat toiminnot salasanojen järjestämiseen.

Seuraavat ilmaiset salasanojen hallintaohjelmat, tarjoavat erinomaisen tietoturvatason sekä yhteensopivuuden eri alustojen kanssa. Tämä ylittää usein Applen ja selainten sisäänrakennettujen salasanojen hallintaohjelmien mahdollisuudet.

Nordpass

Lastpass

Keeper

4/5
4/5
4/5
 • XChaCha20-salaus

 • Täytä ja tallenna kirjautumistiedot  automaattisesti verkkolomakkeissa

 • Monivaiheinen tunnistautuminen

 • Turvallinen tallennustila arkaluontoisille tiedoille

 • Rajattomasti salasanoja

 • Kaksivaiheinen tunnistautuminen

 • 256-bittinen AES-salaus

 • Rajoittamaton salasanojen tallennustila

 • Kaksivaiheinen todennus

Ilmaiseksi voi luokitella myös tunnettujen verkkoselainten, kuten Chrome, Firefox, Edge ja Safari, valmiiksi asennetun salasanojen tallennusominaisuuden, eli automaattisen täyttötoiminnon. Tämä tarkoittaa tilannetta, jossa uutta tiliä luodessasi saat kysymyksen: “Haluatko, että selain täyttää salasanan?”.

Selaimen sisäänrakennettu salasanojen tallennus toimii periaatteessa kuten varsinaiset salasanaohjelmat, mutta rajoittuu käytettävän selaimen toimintaan verkossa. Lisäksi salasanaohjelmat ovat tietoturvaltaan huomattavasti vahvempia verrattuna selainpohjaisiin versioihin, jotka ovat sidoksissa käyttäjätilin salasanaan kyseisessä selaimessa. Salasanojen tallentaminen selainpohjaisiin ratkaisuihin sitoo käyttäjän kyseisen selaimen käyttöön, koska tiedon siirtäminen toiseen ohjelmaan on usein hankalaa.

iCloud-avainnippu on Apple-ekosysteemin tarjoama salasanojen hallintaratkaisu, joka säilyttää salasanat ja toimii saumattomasti kaikissa laitteissasi, joissa käytössäsi on iCloud-tili. Tämä palvelu tarjoaa käyttäjille helpon tavan hallita salasanojaan yli eri laitealustojen. iCloud-avainnippu on suojattu vahvalla pääsalasanalla, joka vastaa käyttäjän Apple ID:n salasanaa, varmistaen samalla korkean turvallisuustason kaikissa käyttötilanteissa.

KYSYMYKSET SALASANAOHJELAMAT JA SALASANOJEN HALLINTA

Miksi tarvitsen salasanojen hallintasovelluksen?
Salasanojen hallintasovellus auttaa sinua luomaan vahvoja ja ainutlaatuisia salasanoja eri palveluihin ja pitämään ne turvassa yhdessä paikassa.

Miten salasanojen hallintasovellus toimii?
Sovellus tallentaa salasanasi turvallisesti salattuun tietokantaan ja tarjoaa pääsyn niihin yhdellä pääsalasanalla tai biometrisella tunnuksella.

Kuinka valitsen vahvan pääsalasanan?
Valitse pitkä ja monimutkainen pääsalasana, joka sisältää kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä. Vältä helposti arvattavia sanoja.

Onko salasanojen hallintasovelluksessa tietoturvaa?
Kyllä, salasanojen hallintasovellukset käyttävät vahvaa salakirjoitusta ja muita tietoturvaominaisuuksia pitääkseen salasanasi turvassa.

Voiko salasanojen hallintasovellus auttaa minua muistamaan monimutkaisia salasanoja?
Kyllä, sovellus muistaa salasanasi puolestasi, joten sinun tarvitsee muistaa vain yksi vahva pääsalasana.

Mitä teen, jos unohdan pääsalasanani?
Useimmat sovellukset tarjoavat vaihtoehtoisen menetelmän pääsyyn, kuten palautuskysymykset tai biometrisen tunnisteen.

Onko ilmaisia salasanojen hallintasovelluksia?
Kyllä, useimmat salasanojen hallintasovellukset tarjoavat ilmaisia perusversioita. Maksulliset versiot sisältävät yleensä lisäominaisuuksia.

Voinko käyttää salasanojen hallintasovellusta useilla laitteilla?
Useimmat sovellukset tarjoavat synkronointimahdollisuuden useille laitteille, kuten tietokoneille, älypuhelimille ja tableteille.

Miten siirrän salasanani vanhasta sovelluksesta uuteen?
Sovellukset tarjoavat yleensä tuen salasanojen tuomiseen toisesta sovelluksesta. Tämä prosessi vaihtelee sovellusten välillä.

Voinko tallentaa muita tietoja kuin salasanoja salasanojen hallintasovellukseen?
Kyllä, monet sovellukset mahdollistavat muiden tietojen, kuten luottokorttien ja henkilökohtaisten muistiinpanojen, tallentamisen turvallisesti.

Miten varmistan, että salasanojen hallintasovellukseni on turvassa?
Pidä pääsalasanasi vahvana, päivitä sovellus säännöllisesti ja käytä mahdollisia lisäturvatoimintoja, kuten kaksivaiheista todennusta.

Onko salasanojen hallintasovellusten käyttö helppoa?
Kyllä, salasanojen hallintasovellukset on suunniteltu helppokäyttöisiksi. Useimmat niistä tarjoavat myös selkeät ohjeet.

Voinko käyttää salasanojen hallintasovellusta yhteisesti muiden kanssa?
Joissakin sovelluksissa on mahdollisuus jakaa tiettyjä salasanoja valituille henkilöille turvallisesti.

Entä jos en halua käyttää pilvipalveluita salasanojen tallentamiseen?
On olemassa itse isännöitäviä salasanojen hallintaratkaisuja, jotka eivät käytä ulkoisia palveluita.

Miten salasanojen hallintasovellus auttaa minua välttämään huijauksia?
Sovellus voi auttaa sinua välttämään huijauksia tarkistamalla sivustojen turvallisuuden ja varoittamalla heikkojen tai käytettyjen salasanojen osalta.

Onko salasanojen hallintasovellusten käyttö laillista?
Kyllä, salasanojen hallintasovellusten käyttö on täysin laillista ja suositeltavaa tietoturvasyistä.

Miten salasanojen hallintasovellus suojaa minua tietomurroilta?
Salasanojen vahva salaus ja turvatoimet auttavat suojaamaan sinua tietomurroilta.

Miten valitsen itselleni sopivan salasanojen hallintasovelluksen?
Harkitse tarpeitasi, kuten synkronointia useille laitteille, lisäominaisuuksia ja käyttöliittymän helppokäyttöisyyttä.

Voinko käyttää salasanojen hallintasovellusta vanhemmilla laitteilla?
Useimmat sovellukset tukevat laajasti eri käyttöjärjestelmiä ja laitteita, mutta vanhemmilla laitteilla saatat joutua tarkistamaan yhteensopivuuden.

Kuinka usein minun pitäisi päivittää pääsalasanani?
Pääsalasanaa olisi hyvä päivittää säännöllisesti, esimerkiksi puolen vuoden välein, tai aina kun epäilet sen voivan olla uhattuna.

Muista, että nämä vastaukset antavat yleisiä suuntaviivoja, ja on aina hyvä tutustua tarkemmin valittuun salasanojen hallintasovellukseen ja sen ominaisuuksiin.