Asunnon välityspalkkio

Rekisteröidy välityspalkkion vertailuun ilmaiseksi

PalveluHintaAlueRekisteröidy

Asuntojenmyynti.fi
IlmainenKoko SuomiKLIKKAA TÄSTÄ

Salaovi.fi
IlmainenPK-seutuKLIKKAA TÄSTÄ

MIKÄ ON VÄLITYSPALKKIO ASUNNONVÄLITYKSESSÄ?

Välityspalkkio on yksinkertaisuudessaan komissio. Asuntovälityksessä kyseinen komissio on laillisen kiinteistövälitysyrityksen toimeksiannon perusteella annettua sekä perittyä välityspalkkiota. Välityspalkkioon liittyvät yleensä aina asunto-osakkeiden ja kiinteistöjen kaupat. Kiinteistövälitysliikkeelle sovitun komission eli välityspalkkion maksaa asuntokohteen omistava taho, jos kiinteistökauppa on onnistunut.

Välityspalkkiota on olemassa myös toista, erilaista muotoa jota kutsutaan ostotoimeksiannoksi. Tämän kaltaisessa välityspalkkiossa maksuperusteena on uuden ostettava kiinteistökohteen löytäminen. Välityspalkkiot ovat perinteisesti hinnoiteltu prosentuaalisesti eli joko kohteen velattomasta myyntihinnasta tai kokonaisesta myyntihinnasta. Jälkimmäisen kohteen kohdalla välityspalkkiota ei välttämättä peritä kohteen velkaosuudesta.

Välityspalkkio maksetaan yleensä kiinteistön kaupanteon yhteydessä. Välityspalkkiota markkinoidessa pitää myös muistaa ilmoittaa maksetaanko asunnon välityspalkkio velattomasta tai velallisesta myyntihinnasta. Välityspalkkio voidaan vain periä useimmiten myyjältä, joka on tehty tästä pätevän sopimuksen. Perijänä oleva kiinteistönvälitysyritys täytyy myös olla laillisesti pätevä.

VÄLITYSPALKKIO JA SEN VERTAAMINEN ASUNTOKAUPASSA KANNATTAA

Välityspalkkio on maksettava aina toimeksiantajan puolesta kun asuntokauppaa käydään. Välityspalkkion maksaa loppupeleissä joko asunnon ostaja tai myyjä. Välityspalkkion suuruudella ei ole merkitystä, koska kulujen jälkeiseen summaan kannattaa aina kiinnittää eniten huomiota myyjän puolelta. Toimeksiantosopimus välityspalkkiota varten asuntokaupassa on sähköisesti tai kirjallisesti. Yksittäinen sopimus välityspalkkion kohdalla voi olla voimassa korkeintaan neljä kuukautta kerrallaan.

Asunnon välityspalkkiot eli kiinteistövälityspalkkio ovat provisio, jonka kiinteistövälittäjät veloittavat asunnon myynnistä ja sen määrä koostuu monesta eri seikasta. Välityspalkkiot riippuvat paljon kiinteistövälitysfirmasta, osa edullisimmista veloittaa vain yhden prosentin asunnon myyntihinnasta, kalleimmat taas 4-5 prosenttia. Prosenttimäärä ei kuulosta suurelta näin aluksi, mutta kun kyseessä on esimerkiksi satojen tuhansien eurojen hintainen omakotitalo, muutaman prosentin heitosta puhutaan jo useista tuhansista euroista.

Asuntojen välityspalkkioiden vertailu kannattaa lähes poikkeuksetta aina. Välityspalkkioiden vertailu ei välttämättä ole tarpeen harvoissa tapauksissa, kun kyseessä on jo kokenut asunnonmyyjä sekä sopusuhtaiset hinnat tarjoava luotettava kontakti. Muissa tapauksissa välityspalkkioiden vertailu kannattaa aina, sillä myyjä voi säästää palkkioiden maksussa useita tuhansia euroja sekä runsaasti aikaa. Ja tietysti nämä säästetyt eurot on aina parempi käyttää vaikkapa uuden asunnon remontointiin tai sisustamiseen!

Monien kiinteistövälitysfirmojen hinnoissa ja palvelun tasossa voi olla suuriakin eroja. Suuri palkkioprosentti ei aina takaa tehokasta palvelua, joten myyjän tulee aina olla erittäin tarkka välitysfirman valinnassa. Myöskään edullinen välityspalkkio ei aina ole paras vaihtoehto, sillä välitysfirman mahtipontiset lupaukset eivät välttämättä toteudu, oli kyseessä miten houkutteleva tarjous tahansa. Kuten monessakin muussakin tapauksessa, kallein ei aina ole paras, mutta halvin ei myöskään ole aina huonoin. Mikäli mahdollista, ennen välitysfirman palkkaamista, myyjän tulisi ottaa mukaansa asiaa tunteva sukulainen tai läheinen, joka auttaa varsinkin ensikertalaista välttämään mahdolliset sudenkuopat asuntokaupoissa.

VÄLITYSPALKKIOVERTAILU – LÖYDÄ ITSELLESI HALVIN VÄLITYSPALKKIO

Välityspalkkioiden hintoja voi nykyään vertailla myös netissä. Monet eri palvelut tarjoavat valmiiksi koottuja taulukoita välityspalkkioiden vertailuun ympäri Suomea usealta eri välitysfirmalta. Parhaassa mahdollisessa tapauksessa edullisemn välityspalkkion löytäminen on helppoa ja vaivatonta. Ennen vertailun aloittamista on kuitenkin tärkeää varmistaa, että hintataulukko on oikealta vuodelta, sillä suurin osa välitysfirmoista päivittää hintansa lähes joka vuosi. Täten välityspalkkioiden vertailu vuodelle 2020 ei mene täysin hukkaan. Käytännössä nämä hintataulukot eivät kuitenkaan määrää välityspalkkion lopullista hintaa, sillä asunnon myyjä voi aina sopia välityspalkkion suoraan välittäjän kanssa. Palkkioprosentti riippuu esimerkiksi talon koosta, sijainnista, kunnosta ja myös ajasta, jossa välittäjä arvioi myyvänsä talon. Mitä pidemmän ajan talon myyminen ottaa, sitä suuremmaksi palkkio yleensä kasvaa. Toisinaan siis suuremman palkkioprosentin tarjoava tehokas ja taitava kiinteistövälittäjä saattaa tulla loppujen lopuksi edullisemmaksi, kuin tehoton ja edullisempi kiinteistövälitysfirma. Edullisin välityspalkkio on siis mahdollista saada ja löytää. Vertailu ja neuvottelut useiden välitysfirmojen kanssa lopulta takaavat sen, että myyjä saa asunnostaan mahdollisimman hyvän hinnan.

Omaa asuntoaan myydessä ei ole aina oikeaa tai väärää tapaa. Asuntoaan myydessä kannattaa kuitenkin aina pyrkiä käyttämään kiinteistövälittäjien palveluita. Ihmiset valitsevatkin useimmiten alan ammattilaisen tekemään myyntityön, koska esimerkiksi asunnon myynnin kohdalla samalla haaveena on tottakai myös edullisin välityspalkkio. Välityspalkkiovertailu kannattaa aina, jotta ei tule yllätyksiä ja voit saada hyvinkin säästöjä välityspalkkioiden kohdalla.

VERTAA ASUNNON VÄLITYSPALKKIO NIIN SÄÄSTÄT SELVÄÄ RAHAA

Kiinteistövälittäjän värvääminen mukaan asuntovälitykseen ja lopullisiin asuntokauppoihin on kannattavaa jos epäilet omia kykyjäsi saada asunnostasi markkinoiden mukainen hinta tai paperityöt pelottava. Asunnon välitys voi olla vaivalloista hommaa itsenäisesti, joten hyvä kiinteistövälittäjä voi säästää hermoja, huolia sekä vaivaa. Asuntojen välityksessä välityspalkkioiden vertaaminen kuitenkin kannattaa, koska voit säästää selvää rahaa.

Kiinteistövälittäjien tarjoamassa palvelussa sekä itse asunnon myynnissä voi yleensä olla muita merkittäviä eroja. Tarkista ja varmista aina että missä ilmoitus asunnostasi on sekä miten usein asuntonäytöt pidetään. Henkilö joka kuulostaa ja vaikuttaa hyvältä asunnonvälittäjältä voi luvata todella hyvää asuntokauppaa ja edullista välityspalkkiota, mutta joskus ostajaa ei vain näy.

Vertaa ja kilpailuta asunnon välityspalkkiot sekä kiinteistövälittäjäyritykset, sillä voit säästää selvää rahaa. Kaikkea ei tarvitse aina tehdä paperitöistä lähtien yksin vaan voi saada asunnollesi hyvän kilpailukykyisen hinnan sekä samalla halvan välityspalkkion, kun ensin vertaat välityspalkkiot.

VÄLITYSPALKKIOSSA VOIT VÄLTTÄÄ VÄLITTÄJÄN PROVISIOPALKAT

Välityspalkkoiden kohdalla kannattaa aina kuitenkin olla tarkkana välittäjien provisiopalkoissa. Vaikkakin kiinteitä välitypalkkoita käytetään enemmän kuin aikaisemmin, niin yleensä myös välittäjät toimivat useimmiten provisiopalkalla. Provisiopalkka asunnon välityksestä on yleensä muutaman prosentin verran asunnon lopullisesta myyntihinnasta. Kiinteistökaupan kohdalla kiinteä provisiopalkka eli välityspalkkio on kannattavampaa. Tämä ei kuitenkaan ei kannusta asuntovälityksessä monesti kiinteistövälittäjää tekemään hyviä asuntokauppoja. Kannattaa aina ensisijaisesti kilpailuttaa sekä vertailla välityspalkkio asuntovälityksessä ennen kuin tekee lopullisen päätöksen asunnon myymisestä.

Netistä löytyy oivallisia hintavertailuja kuten Asuntojenmyynti.fi voi säästää selvää rahaa, joka on täysin ilmainen. Palvelun kautta voit vertailla kiinteistövälitysyritysten ilmoittamia hintoja. Välityspalkkion vertailu on aina ajan tasalla. Vertailua välityspalkkoiden kohdalla päivitetään jokaisena arkipäivänä läpi vuoden. Aina ennen kuin tulet tekemään lopullista päätöstä asuntokaupasta tai kun olet kutsumassa kiinteistövälittäjää paikalle kannattaa vilkaista kyseistä palvelua oman asuinalueen kohdalta. Voit säästää parhaassa tapauksessa välityspalkkioissa jopa tuhansia euroja.

Rekisteröidy välityspalkkion vertailuun ilmaiseksi

PalveluHintaAlueRekisteröidy

Asuntojenmyynti.fi
IlmainenKoko SuomiKLIKKAA TÄSTÄ

Salaovi.fi
IlmainenPK-seutuKLIKKAA TÄSTÄ