Välityspalkkiot – Asunnon välityspalkkiot vertailussa

7.2.2024 | Teksti: Vertaamo.fi

Jaa kaverille

LÖYDÄ HALVIN VÄLITYSPALKKIO 2024

Kilpailuttamalla asunnon välityspalkkion säästät aikaa ja kustannuksia. Löydät myös välittäjän, joka tuntee asuntosi ja alueesi hyvin. Kilpailuttamalla asuntojen välityspalkkiot varmistat parhaan mahdollisen hinnan asunnostasi ja vähennät myyntiprosessiin liittyviä riskejä. Kilpailuttaminen ei velvoita mihinkään ja on täysin maksutonta. Kilpailuta ja löydä halvin asunnonvälittäjä!

Kilpailuta asunnonvälityspalkkiot ja välittäjät

Asuntojenhinnat


Neliöhinta

ASUNNONMYYNTI VÄLITYSPALKKIO – MITÄ ON VÄLITYSPALKKIO ASUNNONMYYNNISSÄ?

Välityspalkkio asunnon myynnistä on yksinkertaisuudessaan komissio. Asuntovälityksessä kyseinen komissio on laillisen kiinteistövälitysyrityksen toimeksiannon perusteella annettua sekä perittyä välityspalkkiota. Välityspalkkioon liittyvät yleensä aina asunto-osakkeiden ja kiinteistöjen kaupat. Kiinteistövälitysliikkeelle sovitun komission eli välityspalkkion maksaa asuntokohteen omistava taho, jos kiinteistökauppa on onnistunut.

Välityspalkkiota on olemassa myös toista, erilaista muotoa jota kutsutaan ostotoimeksiannoksi. Tämän kaltaisessa välityspalkkiossa maksuperusteena on uuden ostettava kiinteistökohteen löytäminen. Välityspalkkiot ovat perinteisesti hinnoiteltu prosentuaalisesti eli joko kohteen velattomasta myyntihinnasta tai kokonaisesta myyntihinnasta. Jälkimmäisen kohteen kohdalla välityspalkkiota ei välttämättä peritä kohteen velkaosuudesta.

Välityspalkkio maksetaan yleensä kiinteistön kaupanteon yhteydessä. Välityspalkkiota markkinoidessa pitää myös muistaa ilmoittaa maksetaanko asunnon välityspalkkio velattomasta tai velallisesta myyntihinnasta. Välityspalkkio voidaan vain periä useimmiten myyjältä, joka on tehty tästä pätevän sopimuksen. Perijänä oleva kiinteistönvälitysyritys täytyy myös olla laillisesti pätevä.

Asunnon myynnissä välityspalkkio nähdään maksuna, jonka asunnon omistaja tai haltija maksaa asuntoa välittävälle yritykselle tai yksityishenkilölle asunnon myynnistä tai vuokraamisesta. Välityspalkkio peritään yleensä asunnon myyntihinnasta tai vuokrahinnasta prosentuaalisena osuutena. Välityspalkkioiden suuruus vaihtelee eri välittäjien ja alueiden välillä, ja se voi olla esimerkiksi 2-6 % myyntihinnasta tai kuukausivuokrasta.

Asunnon välityspalkkioon sisältyy yleensä välittäjän tarjoamat palvelut, kuten asunnon markkinointi, asiakkaiden kanssa käyntien järjestäminen ja asunnon myynti- tai vuokrasopimuksen tekeminen.

Asunnon välityspalkkio

ASUNTOJENHINNAT.FI VÄLITYSPALKKIOVERTAILU

Helppo tapa kilpailuttaa välittäjät.

Kilpailuta välittäjä

Asuntojenhinnat-palvelun avulla voit helposti kilpailuttaa asuinalueesi välittäjät ja säästät aikaa ja rahaa. Näin löydät asunnollesi välittäjän joka tuntee hintatason ja parhaat tavat myydä asuntojesi nopeasti ja vaivattomasti. 

Kilpailuttamalla asuntosi välittäjän löydät parhaan mahdollisen vaihtoehdon juuri sinulle. Kilpailutus auttaa sinua löytämään halvimman välittäjän. 


Välittäjän kilpailuttaminen on täysin ilmaista, eikä sido mihinkään. Kilpailutus vie vain 2 minuuttia.

Kilpailuttamisen hyödyt

- Sinun ei tarvitse itse etsiä paikallisia asunnonvälittäjiä

- Kilpailuttamalla varmistat, ettet maksa liikaa ja saat aina kilpailukykyisen tarjouksen asuntosi välityksestä

- Löydät välittäjän joka tuntee alueesi ja saa sinun asunnostasi parhaimman hinnan

Miten välittäjän kilpailutus toimii?

1. Jätä asuntosi tiedot täyttämällä ne lomakkeeseen tarvittavin lisätiedoin

2. Vastaanota tarjouksia. Saat enintään 5 tarjousta asuntosi välityksestä. Etsimme sopivat välittäjät alueeltasi, jotka myyvät asuntosi paremmalla hinnalla sekä nopeasti

3. Valitse sopivin. Valitse yksi tai useampi käymään luonasi ja  keskustelemaan asuntosi myynnistä

Kilpailutuksia on tehty vuodesta 2020 lähtien lähes 12000 kappaletta. 

ASUNTO JA SEN VÄLITYSPALKKIO – VERTAA ASUNNONVÄLITYSPALKKIO

Asunnon myyntiprosessiin liittyvät kustannukset voivat vaikuttaa merkittävästi myyntitulokseen. Yksi keskeinen osa näitä kuluja on välityspalkkio, jonka myyjä maksaa kiinteistönvälittäjälle palveluista. Välityspalkkion suuruus vaihtelee välittäjien ja alueiden välillä, ja sen vertaaminen ennen valinnan tekemistä on tärkeää.

Välityspalkkio on korvaus kiinteistönvälittäjälle heidän tarjoamistaan palveluista asunnon myyntiprosessissa. Palkkio kattaa useita vaiheita, kuten asunnon arvioinnin, markkinoinnin, näyttöjen järjestämisen, neuvottelut sekä kauppakirjan laatimisen. Yleensä välityspalkkio maksetaan myyjän toimesta, ja se voi olla joko kiinteä summa tai prosenttiosuus asunnon myyntihinnasta.

Asunnon myynnin välityspalkkiot voivat vaihdella 2-6 prosentin välillä asunnon myyntihinnasta. On tärkeää ymmärtää, mitä palveluita välityspalkkio kattaa, ja arvioida, mikä vaihtoehto sopii parhaiten omiin tarpeisiin. Kiinteä summa voi olla selkeämpi vaihtoehto, kun taas prosenttiosuus voi kannustaa välittäjää saamaan mahdollisimman hyvän hinnan asunnosta. Monien kiinteistövälitysfirmojen hinnoissa ja palvelun tasossa voi olla suuriakin eroja.

Suuri palkkioprosentti ei aina takaa tehokasta palvelua, joten myyjän tulee aina olla erittäin tarkka välitysfirman valinnassa. Myöskään edullinen välityspalkkio ei aina ole paras vaihtoehto, sillä välitysfirman mahtipontiset lupaukset eivät välttämättä toteudu, oli kyseessä miten houkutteleva tarjous tahansa.

Kuten monessakin muussakin tapauksessa, kallein ei aina ole paras, mutta halvin ei myöskään ole aina huonoin. Mikäli mahdollista, ennen välitysfirman palkkaamista, myyjän tulisi ottaa mukaansa asiaa tunteva sukulainen tai läheinen, joka auttaa varsinkin ensikertalaista välttämään mahdolliset sudenkuopat asuntokaupoissa.

Välityspalkkion vertaaminen eri välittäjien välillä on suositeltavaa. Kannattaa pyytää tarjouksia useammalta välittäjältä ja vertailla heidän tarjoamiaan palveluita sekä palkkioiden suuruutta. Myös välittäjän kokemus alueesta ja myyntituloksista voivat olla merkittäviä tekijöitä valinnassa.

On myös mahdollista neuvotella välityspalkkiosta. Monet välittäjät ovat valmiita keskustelemaan palkkion suuruudesta, erityisesti jos myytävänä oleva asunto on arvokas tai alue on kiinteistömarkkinoilla aktiivinen. Neuvottelutilanteessa on tärkeää pitää mielessä, että laadukkaista palveluista kannattaa olla valmis maksamaan.

Kaiken kaikkiaan välityspalkkion vertaaminen ja huolellinen valmistautuminen ovat avainasemassa onnistuneessa asunnon myyntiprosessissa. Selvitä, mitä palveluita välityspalkkioon sisältyy, ja valitse välittäjä, jonka tarjous ja palvelut vastaavat parhaiten odotuksiasi.

VÄLITYSPALKKIOVERTAILU – LÖYDÄ ITSELLESI HALVIN VÄLITYSPALKKIO

Välityspalkkio on keskeinen osa asunnon myyntikuluja, ja sen suuruus vaihtelee välitysliikkeiden ja alueiden välillä. Välityspalkkiovertailu on tärkeää, sillä se auttaa sinua löytämään itsellesi edullisimman vaihtoehdon ja maksimoimaan voittosi asunnon myynnistä. Tässä leipätekstissä käsittelemme, mitä välityspalkkiovertailuun kannattaa kiinnittää huomiota ja miten voit löytää itsellesi parhaan tarjouksen.

MIKSI VERTAILLA VÄLITYSPALKKIOT

Asunnon myyntiprosessiin liittyy useita kuluja, ja välityspalkkio on yksi merkittävimmistä. Välityspalkkiovertailun avulla voit säästää merkittäviä summia ja saada enemmän rahaa myytävästä omaisuudestasi. On tärkeää huomata, että välityspalkkio ei aina ole kiinteä prosenttiosuus, ja välitysliikkeillä voi olla erilaisia tarjouksia ja palvelupaketteja.

MITÄ HUOMIOIDA VÄLITYSPALKKIOVERTAILUSSA

Prosenttiosuus myyntihinnasta
Usein välityspalkkio määritellään prosenttiosuutena asunnon myyntihinnasta. Vertaile eri välittäjien tarjoamia prosenttiosuuksia ja laske, kuinka paljon palkkio vaikuttaisi myyntituloosi.

Mahdolliset kiinteät maksut
Joissain tapauksissa välityspalkkio voi olla kiinteä summa, erityisesti kalliimpien asuntojen kohdalla. Tarkista, onko välityspalkkiota mahdollista neuvotella tai saada alennusta kiinteistön arvosta riippuen.

Palvelupaketit
Välitysliikkeet tarjoavat erilaisia palvelupaketteja, ja näihin voi sisältyä esimerkiksi valokuvaus, markkinointi ja näyttöjen järjestäminen. Vertaile, mitä palveluita kukin välitysliike tarjoaa palkkionsa vastineeksi.

Arvioi välittäjän osaaminen
Välityspalkkion lisäksi on tärkeää arvioida välittäjän kokemus ja osaaminen. Kokenut välittäjä voi auttaa saamaan parhaan mahdollisen hinnan asunnostasi ja hoitaa myyntiprosessin sujuvasti.

KUINKA LÖYTÄÄ HALVIN VÄLITYSPALKKIO?

Kilpailuta välitysliikkeet
Kilpailuta välitysliikkeet ja käytä kilpailutuspalveluita ja saat kahden minuutin työllä useita eri tarjouksia alueesi parhailta välittäjiltä.

Neuvottele
Älä epäröi neuvotella välityspalkkiosta. Monet välitysliikkeet ovat valmiita joustamaan palkkioissaan saadakseen asiakkaan.

Tutki arvosteluja
Lue muiden myyjien kokemuksia eri välitysliikkeistä. Asiakkaiden arvostelut voivat antaa arvokasta tietoa välittäjien palvelun tasosta.

Ole tietoinen sopimuksen ehdoista
Tutki tarkasti välityssopimuksen ehdot ennen allekirjoittamista. Varmista, että ymmärrät kaikki palkkioon liittyvät yksityiskohdat.

Välityspalkkiovertailu on olennainen osa asunnon myyntiprosessia, ja se voi säästää merkittävästi kuluissa. Huolellinen vertailu auttaa sinua löytämään luotettavan välittäjän edullisimmalla palkkiolla ja varmistamaan, että myyntiprosessi sujuu mahdollisimman sujuvasti.

VERTAA ASUNNON VÄLITYSPALKKIO JA SÄÄSTÄT SELVÄÄ RAHAA

Kiinteistövälittäjän värvääminen mukaan asuntovälitykseen ja lopullisiin asuntokauppoihin on kannattavaa jos epäilet omia kykyjäsi saada asunnostasi markkinoiden mukainen hinta tai paperityöt pelottava. Asunnon välitys voi olla vaivalloista hommaa itsenäisesti, joten hyvä kiinteistövälittäjä voi säästää hermoja, huolia sekä vaivaa. Asuntojen välityksessä välityspalkkioiden vertaaminen kuitenkin kannattaa, koska voit säästää selvää rahaa.

Kiinteistövälittäjien tarjoamassa palvelussa sekä itse asunnon myynnissä voi yleensä olla muita merkittäviä eroja. Tarkista ja varmista aina että missä ilmoitus asunnostasi on sekä miten usein asuntonäytöt pidetään. Henkilö joka kuulostaa ja vaikuttaa hyvältä asunnonvälittäjältä voi luvata todella hyvää asuntokauppaa ja edullista välityspalkkiota, mutta joskus ostajaa ei vain näy.

Vertaa ja kilpailuta asunnon välityspalkkiot sekä kiinteistövälittäjäyritykset, sillä voit säästää selvää rahaa. Kaikkea ei tarvitse aina tehdä paperitöistä lähtien yksin vaan voi saada asunnollesi hyvän kilpailukykyisen hinnan sekä samalla halvan välityspalkkion, kun ensin vertaat välityspalkkiot.

KIINTEÄ JA PROVISIOPALKKIO ASUNNON VÄLITYSPALKKIOISSA

Välityspalkkoiden kohdalla kannattaa aina kuitenkin olla tarkkana välittäjien provisiopalkoissa. Vaikkakin kiinteitä välitypalkkoita käytetään enemmän kuin aikaisemmin, niin yleensä myös välittäjät toimivat useimmiten provisiopalkalla. Provisiopalkka asunnon välityksestä on yleensä muutaman prosentin verran asunnon lopullisesta myyntihinnasta. Kiinteistökaupan kohdalla kiinteä provisiopalkka eli välityspalkkio on kannattavampaa. Tämä ei kuitenkaan ei kannusta asuntovälityksessä monesti kiinteistövälittäjää tekemään hyviä asuntokauppoja. Kannattaa aina ensisijaisesti kilpailuttaa sekä vertailla välityspalkkio asuntovälityksessä ennen kuin tekee lopullisen päätöksen asunnon myymisestä.

Netistä löytyy oivallisia hintavertailuja kuten Asuntojenhinnat.fi. Välityspalkkion kilpailuttaminen säästää selvää rahaa ja palvelu on täysin ilmainen. Palvelun kautta voit vertailla kiinteistövälitysyritysten ilmoittamia hintoja. Välityspalkkion vertailu on aina ajan tasalla. Vertailua välityspalkkoiden kohdalla päivitetään jokaisena arkipäivänä läpi vuoden. Aina ennen kuin tulet tekemään lopullista päätöstä asuntokaupasta tai kun olet kutsumassa kiinteistövälittäjää paikalle kannattaa vilkaista kyseistä palvelua oman asuinalueen kohdalta. Voit säästää parhaassa tapauksessa välityspalkkioissa jopa tuhansia euroja.

MISTÄ ASUNNON VÄLITYSPALKKIO KOOSTUU?

Asunnonvälityspalkkio on yksi merkittävimmistä kuluista asunnon myyntiprosessissa, ja sen koostumus voi vaihdella välitysliikkeiden ja alueiden välillä. On tärkeää ymmärtää, mistä asunnonvälityspalkkio muodostuu ja mitä palveluita se kattaa. Asunnonvälityspalkkio koostuu tiivistetysti seuraavista osa-alueista.

ARVIOINTI JA MARKKINOINTI – VÄLITYSPALKKIO

Ensimmäinen vaihe sisältää asunnon arvioinnin ja markkinoinnin. Kiinteistönvälittäjä arvioi asunnon arvon ja suunnittelee markkinointistrategian. Palkkio kattaa nämä alkuvaiheet, joissa määritetään asunnon hinta ja laaditaan suunnitelma myynnin edistämiseksi.

MAINOSMATERIAALI JA VALOKUVAT – VÄLITYSPALKKIO

Asunnon välityspalkkio voi sisältää valokuvien ja mainosmateriaalin tuottamisen. Ammattimaiset valokuvat ja houkutteleva esittelymateriaali voivat parantaa asunnon houkuttelevuutta potentiaalisille ostajille.

NÄYTTÖJEN JÄRJESTÄMINEN – VÄLITYSPALKKIO

Välityspalkkioon sisältyy yleensä myös näyttöjen järjestäminen. Kiinteistönvälittäjä vastaa potentiaalisten ostajien kanssa tapaamisista ja esittelyistä.

NEUVOTTELUT JA KAUPPAKIRJAN LAATIMINEN – VÄLITYSPALKKIO

Kun asunnon ostaja on löytynyt, välityspalkkio kattaa neuvotteluvaiheen. Kiinteistönvälittäjä osallistuu hintaneuvotteluihin ja avustaa kauppakirjan laatimisessa.

KAUPAN SEURANTA – VÄLITYSPALKKIO

Välityspalkkioon voi sisältyä myös kaupan seuranta. Kiinteistönvälittäjä voi tarjota apua kaupan edetessä ja huolehtia siitä, että kaikki tarvittavat dokumentit ja käytännön järjestelyt ovat kunnossa.

Esimerkki 1: Käytännön esittelypaketti
Asunnonvälityspalkkio saattaa sisältää valmiin esittelypaketin, johon kuuluu valokuvia, 3D-virtuaaliesittely, sekä printtimateriaalia. Esimerkiksi korkeampi palkkio voi oikeuttaa laadukkaampaan esittelyyn.

Esimerkki 2: Näytöt ja neuvottelut
Toinen välityspalkkion muoto voi olla perustunut asuntoon järjestettyjen näyttöjen määrään ja onnistuneista neuvotteluista. Tämä kannustaa välittäjää aktiiviseen myyntityöhön.

Esimerkki 3: Kiinteä palkkio prosenttiosuuden sijasta
Joillain alueilla ja kiinteistönvälitysyrityksillä voi olla käytössä kiinteä välityspalkkio, joka ei ole prosenttiosuus myyntihinnasta. Tämä voi olla selkeämpi vaihtoehto myyjälle, erityisesti jos asunnon arvo on korkea.

On tärkeää käydä läpi välityssopimus huolellisesti ennen allekirjoittamista ja ymmärtää, mitä palveluita välityspalkkioon sisältyy. Välittäjän ammattitaito ja kokemus voivat olla ratkaisevia tekijöitä, kun arvioit, onko välityspalkkio suhteessa tarjottuun palveluun.

TAUSTATYÖ JA ASUNNON HINTA-ARVIO – VÄLITYSPALKKIO

Ennen saapumista arviokäynnille kohteeseen, on kiinteistövälittäjä selvittänyt asunnon, alueen ja mahdollisen talonyhtiön taustat. Taustatyö toimii välityspalkkion määrittämisen perustana. Taustoihin kuuluu myös alueen toteutuneisiin kauppahintoihin sekä tilastoihin perehtyminen. Usein välittäjä käy myös puhelimessa tarkemmat tiedot läpi asiakkaan kanssa.

VÄLITTÄJÄN ARVIOKÄYNTI JA ASUNNON VÄLITYSPALKKION NEUVOTTELEMINEN – VÄLITYSPALKKIO

Ensimmäinen tapaaminen asiakkaan ja välittäjän kesken on usein ilmainen arviokäynti myyntikohteessa. Arvio ja keskustelut käydään myyntiin tulevassa kohteessa. Välityspalkkiosta puhuminen ja neuvottelu käydään myös tällä kohtaamisella. Välittäjä selvittää arviokäynnillä myös tulisiko kohteelle tehdä remontti tai stailaus ennen myynnin aloittamista. Usein pintaremontti vaikuttaa positiivisesti asunnon myynnistä saatavaan hintaan.

ASUNNON ASIAKIRJOIHIN PEREHTYMINEN – VÄLITYSPALKKIO

Välittäjä ottaa selvää asunnon ja yhtiön dokumenteista ennen myyntiprosessin aloittamista. Asiakkaan on usein hyvä selvittää välittäjää varten nämä tiedot jo ennen arviokäyntiä. Lähes poikkeuksetta kuitenkin kiinteistönvälittäjä osaa auttaa oikeiden asiakirjojen hankkimisessa. Välittäjän velvollisuuksia on kohteen myyjän haastattelu, yleinen katselmus kohteessa ja dokumenttien & selvitysten kerääminen. Välityspalkkion muodostumiseen vaikuttaa suuresti asunnon tiedot. Välityspalkkio koostuu välittäjän määrällisesti tekemästä työstä. Myytävän kohteen tiedoilla ja kunnolla on huomattava vaikutus myyntiaikaan ja työmäärään.

Asunto-osakkeen tärkeitä asiakirjoja myynnissä:

 • Isännöitsijäntodistus
 • Energiatodistus
 • Yhtiöjärjestys
 • Viimeinen tilinpäätös sis. tuloslaskelma, tase ja toimintakertomus
 • Talousarvio
 • Taloyhtiön tulevat remontit ja kustannusarviot
 • Pohjapiirros
 • Asunto-osakkeen asiakirjat ja selvitykset
 • PTS tai vastaava kuntoa koskeva selvitys
 • Kaavoitustiedot
 • Selvitys osakkeiden mahdollisesta panttauksesta
 • Vuokrasopimus kohteen ollessa vuokrattuna
 • Muut sopimukset

 

VÄLITYSTARJOUS JA TOIMEKSIANTOSOPIMUS – VÄLITYSPALKKIO

Myyntikohteen tarpeellisten tietojen selvittyä, pystyy välittä kertomaan asunnon hinta-arvion sekä välityspalkkion suuruuden. Tiedot löytyvät välitystarjouksesta ja toimeksiantosopimuksesta. Välityspalkkion määrä muodostuu sen mukaan, mitä palveluita sopimus sisältää ja kuinka vaikeaksi välittäjä katsoo asunnon myynnin koituvan. Tarjoukseen voi sisältyä arvio myyntiajasta ja alueellinen markkina-analyysi. Toimeksiantosopimus tehdään kirjallisesti tai sähköisesti. Sähköinen sopimus voidaan allekirjoittaa esimerkiksi pankkitunnuksilla. Toimeksiantosopimus voi olla voimassa enintään neljä kuukautta kerrallaan. Sopimusten allekirjoituksen jälkeen alkaa asunnon myyminen.

ASUNNON VALOKUVAAMINEN JA MYYNTI-ILMOITUKSEN JULKAISEMINEN – VÄLITYSPALKKIO

Kiinteistönvälittäjän tehtäviä ovat lähes poikkeuksetta myyntiesitteen laatiminen, pohjakuvan tuottaminen, asunnon valokuvaaminen sekä myyntitekstien tekeminen. Joskus käytetään ammattivalokuvaajia. Näissä löytyy eroja eri kiinteistövälittäjien välillä. Osa panostaa myynti-ilmoituksen laatuun ja osa taas muihin seikkoihin. Myyntiteksteissä on myös eroja ja joskus näihin kiinteistövälitystoimistot käyttävät ulkopuolista apua. Välityspalkkion suuruuteen voi vaikuttaa tähän työvaiheeseen käytetty aika. Huolella laadittu esite ja materiaalit voivat mahdollistaa paremman myyntihinnan asunnosta.

ASUNNON MARKKINOINTI ERI KANAVISSA – VÄLITYSPALKKIO

Käytetyimmät kanavat myyntikohteen markkinoinnissa ovat Oikotie.fi ja Etuovi.com. Usein ilmoitusmaksut sisältyvät välityspalkkioon ja välittäjä voi tehdä lisämarkkinointia palveluissa, lisäten ilmoituksen näkyvyyttä. Myyntikohteen markkinointi määrittää välityspalkkion määrää. Parhaan myyntihinnan saadakseen on välittäjän tunnettava markkinoinnin erilaiset keinot myös digitaalisissa kanavissa. Google, Facebook ja Instagram voivat olla lisämaksullisia palveluita välityspalkkion päälle. Sisustus- ja stailauspalvelut ja markkinointivideot kustantavat lisää. Kaikki ovat neuvoteltavissa toimeksiantosopimuksen yhteydessä. Tietyillä alueilla perinteisemmät myyntikanavat eli paikallis- ja kaupunginosalehdet ovat edelleen hyvä keino tavoittaa potentiaalinen kohderyhmä. Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä kertoo eri markkinointikanavista ja tarjoaa näitä myös lisämaksusta. Kohteen lopullinen kauppahinta on tärkein seikka, ei välityspalkkion määrä.

ASUNTONÄYTÖT OVAT OSA MYYNTIÄ – VÄLITYSPALKKIO

Asunnon myynnissä on mahdollista järjestää yksityisiä näyttöjä ja yleisiä näyttöjä. Asunnon ensinäyttö on tärkeä. Ensinäyttö tulee järjestää muutaman päivän sisällä asuntoilmoituksen julkaisun jälkeen. Näin selvitetään kuinka suuri joukko kiinnostuneita ostajia markkinoilla on. Tämän jälkeen yleisnäyttöjä järjestään sopivissa määrin ja pidetään mielessä kiinnostuneet henkilöt. Kiinnostuneille kannattaa järjestää yksityisnäyttöjä. Kiinteistönvälittäjä pitää usein aktiivisesti yhteyttä kiinnostuneisiin ostajaehdokkaisiin myös asuntonäyttöjen jälkeen. Tarkoitus on hankkia yksi tai useampia ostotarjouksia ja mahdollisesti hinta nousee kun kohteesta on kilpailua.

OSTOTARJOUKSET JA MYYNTINEUVOTTELUT – VÄLITYSPALKKIO

Ostajan ilmaantuessa välittäjä vastaanottaa ostotarjouksen. Kiinnostuneita ostajia voi olla useampia ja alkaa tarjouskilpailu myytävästä kohteesta. Välittäjän tehtäviin kuuluu tarjousmenettelyn ohjaaminen ja hoitaminen molemmille osapuolille. Kirjalliseen ostotarjoukseen määritellään usein käsiraha. Tällä halutaan varmistaa asunnonostajan sitoutuminen kauppaan. Kiinteistönvälittäjien ammattitaito punnitaan usein kaupanteon tässä vaiheessa. Tämä vaihe voi näkyä positiivisesti kauppahinnan määrässä kun prosessi hoidetaan mallikkaasti.

ASUNTOKAUPAT, ASUNNON VÄLITYSPALKKION MAKSAMINEN JA JÄLKITYÖT – VÄLITYSPALKKIO

Asunnosta tehdään kaupat kun ostotarjous on hyväksytty. Yleensä kaupat järjestetään kohteen ostajan pankissa. Välittäjä huolehtii kauppaan kuuluvien asiakirjojen valmistelun kauppatilaisuutta varten. Tässä tilaisuudessa maksetaan myös sovittu välityspalkkio. Asunto-osakkeiden kauppa on mahdollista hoitaa myös sähköisesti. Kauppasopimus voidaan allekirjoittaa muuallakin kuin yhteisesti kaupantekotilaisuudessa. Digitaalinen asuntokauppa DIAS auttaa myyjän ja ostajan tilannetta kun pankista ei löydy riittävän nopeasti kaikille sopivia allekirjoitusaikoja.

Kiinteistönvälittäjä hoitaa usein myös asuntokaupan jälkeiset tehtävät ja pitää myyjän ja ostajan kärryillä kauppaan liittyvistä tapahtumista. Välittäjän vastuu asuntokaupassa on merkittävä. Laillistetut kiinteistönvälittäjät (LKV) ovat suorittaneet tutkinnon lainsäädännön ja Hyvän välitystavan osaamisesta. Tämä auttaa kiinteistönvälittäjää palvelemaan asiakkaitaan paremmin. Välittäjän tehtävä on valvoa loppukauppahinnan suorittaminen ja asuntokaupan maksuehtojen toteutuminen. Välittäjän velvollisuuksiin kuuluu myös huolehtia ilmoituksista isännöitsijälle ja varainsiirtoverojen ilmoittaminen verottajalle.

ASUNNON VÄLITYSPALKKIO KYSYMYKSET

Mikä on välityspalkkio asunnonvälityksessä?
Välityspalkkio on asunnonvälityksessä maksettava korvaus kiinteistönvälittäjälle tai välitysliikkeelle heidän tarjoamistaan palveluista. Tämä palkkio kattaa välitysliikkeen ammattiosaamisen, markkinointitoimenpiteet, asunnon arvioinnin, neuvottelut sekä muut myyntiprosessin vaiheet.

Yleensä välityspalkkio maksetaan asunnon myyjän toimesta, ja se voi olla joko kiinteä summa tai prosenttiosuus asunnon myyntihinnasta. Palkkio sovitaan etukäteen myyjän ja välittäjän välillä, ja se voi vaihdella eri välitysliikkeiden välillä. Välityspalkkio kattaa välittäjän palvelut ja motivoi heitä myymään asunto parhaaseen mahdolliseen hintaan.

Mikä on tyypillinen välityspalkkio Suomessa?
Välityspalkkiot vaihtelevat yleensä 3-6% asunnon myyntihinnasta. Tarkka prosenttiosuus määräytyy välitysliikkeen, alueen ja asunnon arvon perusteella.

Sisältyykö arvonlisävero välityspalkkioon?
Kyllä, välityspalkkioon lisätään arvonlisävero. Tämä on tärkeä huomioida, kun lasket myyntikuluja.

Voiko välityspalkkio olla kiinteä summa?
Joillain alueilla ja kiinteistönvälitysyrityksillä välityspalkkio voi olla kiinteä summa, erityisesti kalliimpien asuntojen kohdalla.

Miten voin kilpailuttaa välityspalkkiot?
Voit pyytää tarjouksia käyttämällä kilpailutuspalveluita ja vertailla saamiasi tarjouksia sekä palkkiotasoa.

Onko välityspalkkio ainoa kulu asunnon myynnissä?
Ei, muihin myyntikuluihin kuuluvat muun muassa markkinointikulut, mahdolliset korjaukset ja siivous ennen myyntiä.

Voiko välityspalkkio olla neuvoteltavissa?
Usein välityspalkkiota voi neuvotella, erityisesti tilanteissa, joissa kyseessä on korkeamman arvon omaava asunto tai monimutkainen myyntitilanne.

Miten välityspalkkio maksetaan?
Välityspalkkio maksetaan yleensä asunnon myyntituloista kaupanteon yhteydessä.

Sisältyykö välityspalkkioon esimerkiksi valokuvaus ja markkinointi?
Välityspalkkio voi kattaa joitain perusmarkkinointipalveluita, mutta laajempi markkinointi voi aiheuttaa lisäkuluja.

Onko välityspalkkio vähennyskelpoinen verotuksessa?
Välityspalkkio on vähennyskelpoinen vuokratulojen verotuksessa. Välityspalkkion voidaan vähentää täysin (100%) vuokratulojen verotuksessa.

Mitä teen, jos en ole tyytyväinen välityspalkkion määrään?
Voit neuvotella välityspalkkiosta välittäjän kanssa tai harkita muita välitysyrityksiä, jotka tarjoavat kilpailukykyisempiä ehtoja.

VÄLITYSPALKKIO HELSINKI JA MUU SUOMI

Sen sijaan, että hakisit kiinteistövälittäjiä omasta kaupungistasi, laita välityspalkkion kilpailutuspalvelut tekemään se puolestasi.

Kiinteistövälitys Helsinki

Kiinteistövälitys Turku

Kiinteistövälitys Lahti

Kiinteistövälitys Vaasa

Kiinteistövälitys Joensuu

Kiinteistövälitys Rovaniemi

 Kiinteistövälitys Kokkola

Kiinteistövälitys Kotka

Kiinteistövälitys Kirkkonummi

Kiinteistövälitys Nurmijärvi

Kiinteistövälitys Espoo

Kiinteistövälitys Vantaa

Kiinteistövälitys Jyväskylä

Kiinteistövälitys Kouvola

Kiinteistövälitys Hämeenlinna

Kiinteistövälitys Järvenpää

Kiinteistövälitys Porvoo

Kiinteistövälitys Hyvinkää

Kiinteistövälitys Salo

Kiinteistövälitys Kerava

Kiinteistövälitys Tampere

Kiinteistövälitys Oulu

Kiinteistövälitys Kuopio

Kiinteistövälitys Pori

Kiinteistövälitys Seinäjoki

Kiinteistövälitys Lappeenranta

Kiinteistövälitys Mikkeli

Kiinteistövälitys Tuusula

Kiinteistövälitys Lohja

Kiinteistövälitys Rauma