Välityspalkkiot – Asunnon välityspalkkiot vertailussa

7.2.2024 | Teksti: Vertaamo.fi

Jaa kaverille

LÖYDÄ HALVIN VÄLITYSPALKKIO 2024

Kilpailuttamalla asunnon välityspalkkion säästät aikaa ja kustannuksia. Löydät myös välittäjän, joka tuntee asuntosi ja alueesi hyvin. Kilpailuttamalla asuntojen välityspalkkiot varmistat parhaan mahdollisen hinnan asunnostasi ja vähennät myyntiprosessiin liittyviä riskejä. Kilpailuttaminen ei velvoita mihinkään ja on täysin maksutonta. Kilpailuta ja löydä halvin asunnonvälittäjä!

Kilpailuta asunnonvälityspalkkiot ja välittäjät

Sisällysluettelo

ASUNNONMYYNTI VÄLITYSPALKKIO – MITÄ ON VÄLITYSPALKKIO ASUNNONMYYNNISSÄ?

Välityspalkkio asunnon myynnistä on yksinkertaisuudessaan komissio. Asuntovälityksessä kyseinen komissio on laillisen kiinteistövälitysyrityksen toimeksiannon perusteella annettua sekä perittyä välityspalkkiota. Välityspalkkioon liittyvät yleensä aina asunto-osakkeiden ja kiinteistöjen kaupat. Kiinteistövälitysliikkeelle sovitun komission eli välityspalkkion maksaa asuntokohteen omistava taho, jos kiinteistökauppa on onnistunut.

Välityspalkkiota on olemassa myös toista, erilaista muotoa jota kutsutaan ostotoimeksiannoksi. Tämän kaltaisessa välityspalkkiossa maksuperusteena on uuden ostettava kiinteistökohteen löytäminen. Välityspalkkiot ovat perinteisesti hinnoiteltu prosentuaalisesti eli joko kohteen velattomasta myyntihinnasta tai kokonaisesta myyntihinnasta. Jälkimmäisen kohteen kohdalla välityspalkkiota ei välttämättä peritä kohteen velkaosuudesta.

Välityspalkkio maksetaan yleensä kiinteistön kaupanteon yhteydessä. Välityspalkkiota markkinoidessa pitää myös muistaa ilmoittaa maksetaanko asunnon välityspalkkio velattomasta tai velallisesta myyntihinnasta. Välityspalkkio voidaan vain periä useimmiten myyjältä, joka on tehty tästä pätevän sopimuksen. Perijänä oleva kiinteistönvälitysyritys täytyy myös olla laillisesti pätevä.

Asunnon myynnissä välityspalkkio nähdään maksuna, jonka asunnon omistaja tai haltija maksaa asuntoa välittävälle yritykselle tai yksityishenkilölle asunnon myynnistä tai vuokraamisesta. Välityspalkkio peritään yleensä asunnon myyntihinnasta tai vuokrahinnasta prosentuaalisena osuutena. Välityspalkkioiden suuruus vaihtelee eri välittäjien ja alueiden välillä, ja se voi olla esimerkiksi 2-6 % myyntihinnasta tai kuukausivuokrasta.

Asunnon välityspalkkioon sisältyy yleensä välittäjän tarjoamat palvelut, kuten asunnon markkinointi, asiakkaiden kanssa käyntien järjestäminen ja asunnon myynti- tai vuokrasopimuksen tekeminen.

Asunnon välityspalkkio

ASUNTOJENHINNAT.FI VÄLITYSPALKKIOVERTAILU

Helppo tapa kilpailuttaa välittäjät.

Kilpailuta välittäjä

Asuntojenhinnat-palvelun avulla voit helposti kilpailuttaa asuinalueesi välittäjät ja säästät aikaa ja rahaa. Näin löydät asunnollesi välittäjän joka tuntee hintatason ja parhaat tavat myydä asuntojesi nopeasti ja vaivattomasti. 

Kilpailuttamalla asuntosi välittäjän löydät parhaan mahdollisen vaihtoehdon juuri sinulle. Kilpailutus auttaa sinua löytämään halvimman välittäjän. 


Välittäjän kilpailuttaminen on täysin ilmaista, eikä sido mihinkään. Kilpailutus vie vain 2 minuuttia.

Kilpailuttamisen hyödyt

- Sinun ei tarvitse itse etsiä paikallisia asunnonvälittäjiä

- Kilpailuttamalla varmistat, ettet maksa liikaa ja saat aina kilpailukykyisen tarjouksen asuntosi välityksestä

- Löydät välittäjän joka tuntee alueesi ja saa sinun asunnostasi parhaimman hinnan

Miten välittäjän kilpailutus toimii?

1. Jätä asuntosi tiedot täyttämällä ne lomakkeeseen tarvittavin lisätiedoin

2. Vastaanota tarjouksia. Saat enintään 5 tarjousta asuntosi välityksestä. Etsimme sopivat välittäjät alueeltasi, jotka myyvät asuntosi paremmalla hinnalla sekä nopeasti

3. Valitse sopivin. Valitse yksi tai useampi käymään luonasi ja  keskustelemaan asuntosi myynnistä

Kilpailutuksia on tehty vuodesta 2020 lähtien lähes 12000 kappaletta. 

ASUNTO JA SEN VÄLITYSPALKKIO – VERTAA ASUNNONVÄLITYSPALKKIO

Asunnon myyntiprosessiin liittyvät kustannukset voivat vaikuttaa merkittävästi myyntitulokseen. Yksi keskeinen osa näitä kuluja on välityspalkkio, jonka myyjä maksaa kiinteistönvälittäjälle palveluista. Välityspalkkion suuruus vaihtelee välittäjien ja alueiden välillä, ja sen vertaaminen ennen valinnan tekemistä on tärkeää.

Välityspalkkio on korvaus kiinteistönvälittäjälle heidän tarjoamistaan palveluista asunnon myyntiprosessissa. Palkkio kattaa useita vaiheita, kuten asunnon arvioinnin, markkinoinnin, näyttöjen järjestämisen, neuvottelut sekä kauppakirjan laatimisen. Yleensä välityspalkkio maksetaan myyjän toimesta, ja se voi olla joko kiinteä summa tai prosenttiosuus asunnon myyntihinnasta.

Asunnon myynnin välityspalkkiot voivat vaihdella 2-6 prosentin välillä asunnon myyntihinnasta. On tärkeää ymmärtää, mitä palveluita välityspalkkio kattaa, ja arvioida, mikä vaihtoehto sopii parhaiten omiin tarpeisiin. Kiinteä summa voi olla selkeämpi vaihtoehto, kun taas prosenttiosuus voi kannustaa välittäjää saamaan mahdollisimman hyvän hinnan asunnosta. Monien kiinteistövälitysfirmojen hinnoissa ja palvelun tasossa voi olla suuriakin eroja.

Suuri palkkioprosentti ei aina takaa tehokasta palvelua, joten myyjän tulee aina olla erittäin tarkka välitysfirman valinnassa. Myöskään edullinen välityspalkkio ei aina ole paras vaihtoehto, sillä välitysfirman mahtipontiset lupaukset eivät välttämättä toteudu, oli kyseessä miten houkutteleva tarjous tahansa.

Kuten monessakin muussakin tapauksessa, kallein ei aina ole paras, mutta halvin ei myöskään ole aina huonoin. Mikäli mahdollista, ennen välitysfirman palkkaamista, myyjän tulisi ottaa mukaansa asiaa tunteva sukulainen tai läheinen, joka auttaa varsinkin ensikertalaista välttämään mahdolliset sudenkuopat asuntokaupoissa.

Välityspalkkion vertaaminen eri välittäjien välillä on suositeltavaa. Kannattaa pyytää tarjouksia useammalta välittäjältä ja vertailla heidän tarjoamiaan palveluita sekä palkkioiden suuruutta. Myös välittäjän kokemus alueesta ja myyntituloksista voivat olla merkittäviä tekijöitä valinnassa.

On myös mahdollista neuvotella välityspalkkiosta. Monet välittäjät ovat valmiita keskustelemaan palkkion suuruudesta, erityisesti jos myytävänä oleva asunto on arvokas tai alue on kiinteistömarkkinoilla aktiivinen. Neuvottelutilanteessa on tärkeää pitää mielessä, että laadukkaista palveluista kannattaa olla valmis maksamaan.

Kaiken kaikkiaan välityspalkkion vertaaminen ja huolellinen valmistautuminen ovat avainasemassa onnistuneessa asunnon myyntiprosessissa. Selvitä, mitä palveluita välityspalkkioon sisältyy, ja valitse välittäjä, jonka tarjous ja palvelut vastaavat parhaiten odotuksiasi.

VÄLITYSPALKKIOVERTAILU – LÖYDÄ ITSELLESI HALVIN VÄLITYSPALKKIO

Välityspalkkio on keskeinen osa asunnon myyntikuluja, ja sen suuruus vaihtelee välitysliikkeiden ja alueiden välillä. Välityspalkkiovertailu on tärkeää, sillä se auttaa sinua löytämään itsellesi edullisimman vaihtoehdon ja maksimoimaan voittosi asunnon myynnistä. Tässä käsittelemme, mitä välityspalkkiovertailuun kannattaa kiinnittää huomiota ja miten voit löytää itsellesi parhaan tarjouksen.

Välityspalkkioiden vertailussa, kuten myös asuntolainojen kilpailutuksessa kannattaa ottaa huomioon muutakin kuin vain hinta. Tärkeä on myös palvelun laatu, ammattitaito ja viime kädessä se, kuinka luottavainen olet välittäjän kykyyn myydä asuntosi. Älä pelkää kysyä, mitä palveluja palkkio sisältää ja onko olemassa piilokustannuksia. Loppujen lopuksi haluat löytää parhaan mahdollisen välittäjän asunnollesi.

Muista, että välityspalkkioiden kilpailuttaminen ja vertailu ei vain auta sinua löytämään parhaan mahdollisen välittäjän, vaan se myös säästää rahaa ja tarjoaa mielenrauhaa tietäen, että olet tehnyt asiantuntevan päätöksen. On aika tehdä oma kilpailutus ja vertailu – oletko valmis aloittamaan?

  Jos olet epävarma mistä aloittaa, tässä on joitakin faktoja, jotka saattavat auttaa sinua aloittamaan asuntojen välityspalkkioiden kilpailuttamisen ja vertailun: 

 • Välityspalkkion suuruus
  Välityspalkkio voi vaihdella suuresti eri välittäjien välillä. On tärkeää verrata näitä hintoja, kun teet päätöstä siitä, kuka hoitaa asuntosi myyntiin.
 • Välittäjien palvelutaso
  Kaikkien välittäjien palvelutaso ei ole sama. Joidenkin välittäjien palvelut saattavat sisältää esimerkiksi asunnon stailauksen ja valokuvauksen, kun taas toiset perivät näistä lisämaksun.
 • Välittäjäverkoston laajuus
  Suuremmilla välittäjäyrityksillä saattaa olla laajempi asiakasverkosto, joka voi auttaa asuntosi myynnissä. Mutta se ei tarkoita, etteikö pienempi välittäjä voisi tarjota yhtä laadukasta palvelua.
 • Asiantuntemus
  On tärkeää löytää välittäjä, joka tuntee asuinalueesi hyvin ja pystyy antamaan asiantuntevia neuvoja asuntosi arvosta ja markkinatilanteesta.
 • Arvostelut ja suositukset
  Asiakkaiden arvostelut ja suositukset voivat olla erittäin tärkeitä tietolähteitä välityspalkkioiden kilpailutuksessa ja vertailussa. Ne voivat antaa sinulle käsityksen välittäjän asiantuntemuksesta, asiakaspalvelusta ja luotettavuudesta.

Jokainen asunnon myynnissä oleva henkilö kohtaa saman kysymyksen: miten löytää oikea kiinteistönvälittäjä minun asunnolleni? Tämä voi tuntua ylivoimaiselta tehtävältä, kun otetaan huomioon kaikki eri tekijät, joita pitää ottaa huomioon: palkkiot, palvelutaso, asiantuntemus, maine ja niin edelleen. Mutta älä huoli, koska on olemassa erinomainen tapa helpottaa tätä prosessia: välityspalkkioiden kilpailuttaminen ja vertailu. 

Kun kilpailutat välityspalkkiot ja vertailet niitä, sinulla on mahdollisuus ei ainoastaan löytää paras hinta-laatu-suhde, vaan myös ymmärtää, mitä palvelutasoa ja asiantuntemusta voit odottaa vastineeksi maksamillesi rahoille. Voit ajatella sitä sijoituksena: haluat saada parhaan mahdollisen tuoton ja minimoida riskit. Ja paras tapa tehdä tämä on tietää, mihin rahasi menevät. 

HALVIMMAN VÄLITYSPALKKION METSÄSTYS – MIKSI VERTAILLA VÄLITYSPALKKIOT

Asunnon myyntiprosessiin liittyy useita kuluja, ja välityspalkkio on yksi merkittävimmistä. Välityspalkkiovertailun avulla voit säästää merkittäviä summia ja saada enemmän rahaa myytävästä omaisuudestasi. On tärkeää huomata, että välityspalkkio ei aina ole kiinteä prosenttiosuus, ja välitysliikkeillä voi olla erilaisia tarjouksia ja palvelupaketteja.

Kun kilpailutat välityspalkkiot, et ole enää yhden välittäjän armoilla hinnoittelun suhteen. Voit verrata eri välittäjien tarjouksia ja valita sen, joka tarjoaa parhaan palvelun parhaaseen hintaan. Tämä antaa sinulle lisäksi mahdollisuuden neuvotella paremmista ehdoista ja palkkioista. 

Välityspalkkioiden vertailu ei ole vain hintojen vertailua. Nämä palkkiot heijastavat myös välittäjän palvelun laatua ja hänen asiantuntemustaan. Jos välittäjän palkkiot ovat korkeat, hänellä todennäköisesti on paljon kokemusta tai erityisosaamista, joka voi lisätä asuntosi arvoa ja nopeuttaa sen myyntiä. Toisaalta, halvat palkkiot saattavat viitata puutteelliseen palveluun tai vähäiseen kokemukseen. 

Kilpailuttaminen ja vertailu eivät ole vain työkaluja parhaan välittäjän löytämiseksi. Ne ovat myös erinomainen tapa määrittää asuntomarkkinan suunta ja antaa valtaa sinulle, asunnon myyjälle. Kun teet informoituja päätöksiä, varmistat että saat parhaan mahdollisen tuoton sijoituksellesi.Kun tarkastelet välittäjien tarjoamia palveluita ja hintoja, voit nopeasti havaita, kuinka paljon markkinoilla on vaihtelua. Tämä tieto on kullanarvoista, sillä se nostaa omat neuvotteluvalttisi uudelle tasolle. 

Toisaalta, välittäjien tarjoamat palvelut ovat usein monimutkaisia ​​ja niiden vertailu saattaa tuntua haastavalta. Tähän voit kuitenkin kiinnittää huomiota muutamiin avainkohtiin. Mieti esimerkiksi, kuinka paljon aikaa välittäjä on valmis viettämään asuntosi markkinoinnin ja esittelyn parissa. Asunnon esittely on aikaa vievää, ja sitoutunut välittäjä investoi tähän aikaa ja vaivaa, mikä voi johtaa parempaan lopputulokseen.

Välityspalkkion suuruus on myös merkittävä tekijä – mutta se ei välttämättä tarkoita, että halvin on paras. Usein välittäjän kokemus, asiantuntemus ja palvelun laatu korreloivat suoraan välityspalkkion kanssa. Tämän vuoksi on tärkeää ymmärtää, mitä palveluja palkkio pitää sisällään. 

Kilpailuttaminen ja vertailu antavat sinulle kattavamman kuvan markkinasta ja helpottavat päätöksentekoa. Kun ymmärrät paremmin, mitä odottaa ja miten arvioida välittäjän palveluita, olet paremmin varustautunut tekemään tietoon perustuvan päätöksen.

Muista, että asunnon myynti on merkittävä päätös ja sen onnistumiseen vaikuttaa moni tekijä. Huolellinen ja järkevä välittäjän valinta on yksi näistä tekijöistä. Käyttämällä aikaa ja vaivaa välittäjien kilpailuttamiseen ja vertailuun, pystyt tekemään parhaan mahdollisen päätöksen asuntokauppojesi kannalta.

Lopulta, asunnonvälittäjien kilpailuttaminen ja vertailu eivät ole vain keinoja säästää rahaa. Ne ovat myös olennainen osa oikean välittäjän löytämisprosessia. Kun teet näitä asioita huolellisesti, voit löytää välittäjän, joka ymmärtää tarpeesi, kunnioittaa toiveitasi ja on valmis tekemään kaikkensa saavuttaakseen parhaan mahdollisen lopputuloksen asuntokaupassasi.Kysymys ei ole siitä, että haluaisit löytää halvimman vaihtoehdon. On kyse siitä, että haluat löytää kumppanin, jolla on sekä taitotietoa että kokemusta neuvotella asuntosi hinnasta ja tehdä tarvittavat järjestelyt sen myymiseksi. Ja mikä tärkeintä, sinun täytyy luottaa tähän henkilöön. 

Asunnonvälittäjien kilpailuttaminen on arvokas työkalu, joka antaa sinulle ymmärrystä eri välittäjien hinnoista ja palveluista. Se antaa sinulle, asunnon myyjänä, mahdollisuuden olla perillä siitä, mitä markkinoilla tapahtuu. 

Välittäjän valinnassa ei ole kyse vain kuluista, vaan myös heidän ammatillisuudestaan, kokemuksestaan, ja tiedostaan paikallisesta markkinatilanteesta. Onko välittäjällä suhde potentiaalisiin ostajiin tai yhteys muihin alan ammattilaisiin? Miten välittäjä aikoo markkinoida asuntoasi? Kaikki nämä tekijät ovat yhtä tärkeitä kuin itse välityspalkkio.

Muista, että asunnonvälittäjä toimii sinun edustajanasi. Hänen tehtävänsä on saada asuntosi myytyä parhaaseen mahdolliseen hintaan ja ehdoilla. Tästä syystä on tärkeää olla valmis investoimaan aikaa ja vaivaa löytääkseen parhaan mahdollisen kumppanin tähän tehtävään. Tämä on syysi siihen miksi asuntojen välityspalkkioiden kilpailuttaminen ja vertailu on niin tärkeää. 

Joten, älä kiirehdi päätöksen tekemisessä. Vertaile, mieti ja kyseenalaista. Mitä tarkemmin tutkit vaihtoehtoja, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on löytää juuri oikea välittäjä sinulle ja asunnollesi.

Useimmiten kiire johtaa äkkinäisiin päätöksiin, jotka voivat kostautua myöhemmin. 

MITÄ HUOMIOIDA VÄLITYSPALKKIOVERTAILUSSA

Ei ole väliä, oletko myymässä ensimmäistä asuntoasi tai olet kokeneempi asuntosijoittaja, asunnonvälittäjien kilpailuttaminen ja vertailu kannattaa aina. Ensinnäkin, sinun pitäisi etsiä eri välitystoimistoja ja pyytää heiltä tarjouksia. Näin saat selville, millaisia palveluita he tarjoavat ja millaisin ehdoin. Muista myös tarkistaa välittäjien aiempi kokemus ja asiakaspalautteet – nämä antavat hyvän käsityksen siitä, millaista palvelua voit itse odottaa. 

Muista, että välittäjän valinta ei ole päätös, jota pitäisi tehdä kevyesti. Välityspalkion kilpailuttaminen ja vertailu antavat sinulle tarvittavat työkalut oikean päätöksen tekemiseen. Ne antavat sinulle mahdollisuuden nähdä, miten eri välittäjät suhtautuvat työhönsä, mitä he tarjoavat ja minkä arvoisia heidän palvelunsa ovat sinulle. 

Sitoutumalla tähän prosessiin voit valita välittäjän, joka ei vain auta sinua saamaan parhaan mahdollisen hinnan asunnostasi, vaan myös välittäjän, joka on sitoutunut tukemaan sinua koko myyntiprosessin ajan.

  Huomioi nämä seikat kun etsit halvinta välityspalkkiota ja parasta välittäjää asunnollesi:

 • Prosenttiosuus myyntihinnasta
 • Usein välityspalkkio määritellään prosenttiosuutena asunnon myyntihinnasta. Vertaile eri välittäjien tarjoamia prosenttiosuuksia ja laske, kuinka paljon palkkio vaikuttaisi myyntituloosi.

 • Mahdolliset kiinteät maksut
 • Joissain tapauksissa välityspalkkio voi olla kiinteä summa, erityisesti kalliimpien asuntojen kohdalla. Tarkista, onko välityspalkkiota mahdollista neuvotella tai saada alennusta kiinteistön arvosta riippuen.

 • Palvelupaketit
 • Välitysliikkeet tarjoavat erilaisia palvelupaketteja, ja näihin voi sisältyä esimerkiksi valokuvaus, markkinointi ja näyttöjen järjestäminen. Vertaile, mitä palveluita kukin välitysliike tarjoaa palkkionsa vastineeksi.

 • Arvioi välittäjän osaaminen
 • Välityspalkkion lisäksi on tärkeää arvioida välittäjän kokemus ja osaaminen. Kokenut välittäjä voi auttaa saamaan parhaan mahdollisen hinnan asunnostasi ja hoitaa myyntiprosessin sujuvasti.

KUINKA LÖYTÄÄ HALVIN VÄLITYSPALKKIO?

Kun lähdet etsimään asuntoa, saatat ajatella, että halvin välityspalkkio on paras vaihtoehto. Mutta onko se todella niin? Palkkio on vain yksi osa kokonaiskuvaa, joka muodostuu monista tekijöistä, kuten välittäjän asiantuntemuksesta, ammattitaidosta, palvelun laadusta ja kokemuksesta. Joten, vaikka halvin välityspalkkio voi näyttää houkuttelevalta, se ei välttämättä ole paras valinta.

Välittäjä, jolla on korkeampi palkkio, saattaa tarjota parempia palveluita ja saada asuntosi myytyä nopeammin ja korkeammalla hinnalla. Toisaalta, edullisempi välittäjä ei ehkä kykene tarjoamaan samanlaista palvelua.

Joten, kun etsit sopivaa välittäjää, on tärkeää kilpailuttaa välityspalkkiot ja vertailla niitä, mutta on myös tärkeää arvioida välittäjän palvelun laatua ja ammattitaitoa. Halvin välityspalkkio ei välttämättä ole paras, mutta se on yksi tekijä, jota kannattaa harkita.

Asuntojen välityspalkkioiden kilpailuttaminen ja vertailu antaa sinulle parhaan mahdollisuuden löytää asunnolle sopiva välittäjä. Se auttaa sinua arvioimaan, mikä on kohtuullinen hinta, mutta myös ymmärtämään, mitä muuta välittäjä tarjoaa sinulle ja asunnollesi. 

Ota aikaa kilpailuttaa ja vertailla erilaisia huoneistojen välityspalveluita. Aseta laatikriteerit ja pidä ne yhtenäisina koko prosessin ajan, jotta voit tehdä tasapuolisen ja kattavan vertailun.

Älä unohda kysyä ystäviltä, perheeltä ja kollegoilta heidän kokemuksistaan tietyistä välittäjistä. Suositukset auttavat usein saamaan selville, mitä voit odottaa yhteistyöltä potentiaalisten välittäjien kanssa. 

Asettamalla ammattitaidon etusijalle valitset välittäjän, joka todennäköisesti saavuttaa toivotut lopputulokset myös hinnaltaan kilpailukykyisellä välityspalkkiolla. Muista, että asuntokaupassa kokemus ja ammattitaito todella merkitsevät. Tämän tärkeyden tiedostaminen voi estää sinua tekemästä virheellistä päätöstä välityspalkkion perusteella. 

Kasvoton numeroiden vertailu ei kerro koko totuutta. Ole yhteydessä välittäjiin, jotta voit tunnistaa, kuka vastaa parhaiten kysymyksiisi ja kuka ymmärtää asuntomarkkinan ja sen tarjoamat mahdollisuudet. 

Muista, että asunnonvälittäjä on kumppanisi, joka ohjaa sinua asunnon myyntiprosessin läpi. Hänen tulisi olla henkilö, jonka kanssa kommunikointi on helppoa ja sujuvaa, ja johon voit luottaa.

Kilpailuttaminen ja vertailu on tärkeä osa asunnonvälittäjän valintaa. Ota siis rohkeasti ensimmäinen askel tällä matkalla: aloita kilpailuttaminen ja vertailu. Ja muista, olet tässä ottamassa suurta askelta kohti uutta elämää asunnossasi – tee se harkiten ja huolella.Kuitenkin muistathan, ettei halpa välityspalkkio aina tarkoita paras valinta sinulle. Onko välittäjä aktiivinen, kokenut, luotettava? Nämä ovat myös tärkeitä tekijöitä huomioon ottaessasi.

HALVIN VÄLITYSPALKKIO – NÄIN LÖYDÄT HALVIMMAN ASUNTOJEN VÄLITYSPALKKION

Voidaan sanoa, että välityspalkkion vertailu on yksi tärkeimmistä askelista asunnon myynti- tai ostotapahtumassa. On olemassa monia eri seikkoja, jotka tekevät yhdestä välittäjästä paremman kuin toisesta, mutta yksi merkittävä tekijä on hinta. 

Eri välittäjien hinnat voivat vaihdella suuresti, joten on tärkeää tehdä laaja vertailu ennen päätöksentekoa. Vaikka halvin ei aina tarkoita parasta, hinta on tärkeä tekijä päätöksenteossa. Siksi on hyvä idea kilpailuttaa välityspalkkiot ja vertailla, mikä välittäjä tarjoaa parasta vastinetta rahoillesi. 

Kukaan ei haluaisi maksaa asunnonvälityspalkkiosta ylihintaa. Kilpailuttamalla ja vertailemalla välityspalkkiot, voit välttää tällaisen tilanteen. On aina mahdollista, että löydät muita edullisemman vaihtoehdon. Kilpailuta siis, äläkä tyydy ensimmäiseen tarjoukseen. 

Välitysmaksujen kilpailuttaminen voi myös säästää aikaa ja vaivaa. Sen sijaan, että olisit itse yhteydessä jokaiseen välittäjään erikseen, käyttämällä välityspalkkiovertailua, saat kaikki tarvittavat tiedot yhdestä paikasta. Näin voit helposti ja nopeasti valita itsellesi sopivimman välittäjän. 

Kilpailuttaminen voi myös auttaa tuomaan esiin välittäjän erikoisosaamisen. Esimerkiksi, jotkut välittäjät saattavat olla erityisen päteviä tietyntyyppisten asuntojen myymisessä, ja kilpailutusprosessi antaa heille mahdollisuuden nostaa tätä osaamistaan esiin. 

  Ota huomioon nämä seikat kun etsit halvinta välityspalkkiota:

 • Kilpailuta välitysliikkeet
 • Kilpailuta välitysliikkeet ja käytä kilpailutuspalveluita ja saat kahden minuutin työllä useita eri tarjouksia alueesi parhailta välittäjiltä.

 • Neuvottele
 • Älä epäröi neuvotella välityspalkkiosta. Monet välitysliikkeet ovat valmiita joustamaan palkkioissaan saadakseen asiakkaan.

 • Tutki arvosteluja
 • Lue muiden myyjien kokemuksia eri välitysliikkeistä. Asiakkaiden arvostelut voivat antaa arvokasta tietoa välittäjien palvelun tasosta.

 • Ole tietoinen sopimuksen ehdoista
 • Tutki tarkasti välityssopimuksen ehdot ennen allekirjoittamista. Varmista, että ymmärrät kaikki palkkioon liittyvät yksityiskohdat.

Välityspalkkiovertailu on olennainen osa asunnon myyntiprosessia, ja se voi säästää merkittävästi kuluissa. Huolellinen vertailu auttaa sinua löytämään luotettavan välittäjän edullisimmalla palkkiolla ja varmistamaan, että myyntiprosessi sujuu mahdollisimman sujuvasti.

VERTAA ASUNNON VÄLITYSPALKKIO JA SÄÄSTÄT SELVÄÄ RAHAA

Kiinteistövälittäjän värvääminen mukaan asuntovälitykseen ja lopullisiin asuntokauppoihin on kannattavaa jos epäilet omia kykyjäsi saada asunnostasi markkinoiden mukainen hinta tai paperityöt pelottava. Asunnon välitys voi olla vaivalloista hommaa itsenäisesti, joten hyvä kiinteistövälittäjä voi säästää hermoja, huolia sekä vaivaa. Asuntojen välityksessä välityspalkkioiden vertaaminen kuitenkin kannattaa, koska voit säästää selvää rahaa.

Kiinteistövälittäjien tarjoamassa palvelussa sekä itse asunnon myynnissä voi yleensä olla muita merkittäviä eroja. Tarkista ja varmista aina että missä ilmoitus asunnostasi on sekä miten usein asuntonäytöt pidetään. Henkilö joka kuulostaa ja vaikuttaa hyvältä asunnonvälittäjältä voi luvata todella hyvää asuntokauppaa ja edullista välityspalkkiota, mutta joskus ostajaa ei vain näy.

Vertaa ja kilpailuta asunnon välityspalkkiot sekä kiinteistövälittäjäyritykset, sillä voit säästää selvää rahaa. Kaikkea ei tarvitse aina tehdä paperitöistä lähtien yksin vaan voi saada asunnollesi hyvän kilpailukykyisen hinnan sekä samalla halvan välityspalkkion, kun ensin vertaat välityspalkkiot.

KIINTEÄ JA PROVISIOPALKKIO ASUNNON VÄLITYSPALKKIOISSA

Välityspalkkoiden kohdalla kannattaa aina kuitenkin olla tarkkana välittäjien provisiopalkoissa. Vaikkakin kiinteitä välitypalkkoita käytetään enemmän kuin aikaisemmin, niin yleensä myös välittäjät toimivat useimmiten provisiopalkalla. Provisiopalkka asunnon välityksestä on yleensä muutaman prosentin verran asunnon lopullisesta myyntihinnasta. Kiinteistökaupan kohdalla kiinteä provisiopalkka eli välityspalkkio on kannattavampaa. Tämä ei kuitenkaan ei kannusta asuntovälityksessä monesti kiinteistövälittäjää tekemään hyviä asuntokauppoja. Kannattaa aina ensisijaisesti kilpailuttaa sekä vertailla välityspalkkio asuntovälityksessä ennen kuin tekee lopullisen päätöksen asunnon myymisestä.

Netistä löytyy oivallisia hintavertailuja kuten Asuntojenhinnat.fi. Välityspalkkion kilpailuttaminen säästää selvää rahaa ja palvelu on täysin ilmainen. Palvelun kautta voit vertailla kiinteistövälitysyritysten ilmoittamia hintoja. Välityspalkkion vertailu on aina ajan tasalla. Vertailua välityspalkkoiden kohdalla päivitetään jokaisena arkipäivänä läpi vuoden. Aina ennen kuin tulet tekemään lopullista päätöstä asuntokaupasta tai kun olet kutsumassa kiinteistövälittäjää paikalle kannattaa vilkaista kyseistä palvelua oman asuinalueen kohdalta. Voit säästää parhaassa tapauksessa välityspalkkioissa jopa tuhansia euroja.

MISTÄ ASUNNON VÄLITYSPALKKIO KOOSTUU?

Asunnonvälityspalkkio on yksi merkittävimmistä kuluista asunnon myyntiprosessissa, ja sen koostumus voi vaihdella välitysliikkeiden ja alueiden välillä. On tärkeää ymmärtää, mistä asunnonvälityspalkkio muodostuu ja mitä palveluita se kattaa. Asunnonvälityspalkkio koostuu tiivistetysti seuraavista osa-alueista.

ARVIOINTI JA MARKKINOINTI – VÄLITYSPALKKIO

Ensimmäinen vaihe sisältää asunnon arvioinnin ja markkinoinnin. Kiinteistönvälittäjä arvioi asunnon arvon ja suunnittelee markkinointistrategian. Palkkio kattaa nämä alkuvaiheet, joissa määritetään asunnon hinta ja laaditaan suunnitelma myynnin edistämiseksi.

MAINOSMATERIAALI JA VALOKUVAT – VÄLITYSPALKKIO

Asunnon välityspalkkio voi sisältää valokuvien ja mainosmateriaalin tuottamisen. Ammattimaiset valokuvat ja houkutteleva esittelymateriaali voivat parantaa asunnon houkuttelevuutta potentiaalisille ostajille.

NÄYTTÖJEN JÄRJESTÄMINEN – VÄLITYSPALKKIO

Välityspalkkioon sisältyy yleensä myös näyttöjen järjestäminen. Kiinteistönvälittäjä vastaa potentiaalisten ostajien kanssa tapaamisista ja esittelyistä.

NEUVOTTELUT JA KAUPPAKIRJAN LAATIMINEN – VÄLITYSPALKKIO

Kun asunnon ostaja on löytynyt, välityspalkkio kattaa neuvotteluvaiheen. Kiinteistönvälittäjä osallistuu hintaneuvotteluihin ja avustaa kauppakirjan laatimisessa.

KAUPAN SEURANTA – VÄLITYSPALKKIO

Välityspalkkioon voi sisältyä myös kaupan seuranta. Kiinteistönvälittäjä voi tarjota apua kaupan edetessä ja huolehtia siitä, että kaikki tarvittavat dokumentit ja käytännön järjestelyt ovat kunnossa.

Esimerkki 1: Käytännön esittelypaketti
Asunnonvälityspalkkio saattaa sisältää valmiin esittelypaketin, johon kuuluu valokuvia, 3D-virtuaaliesittely, sekä printtimateriaalia. Esimerkiksi korkeampi palkkio voi oikeuttaa laadukkaampaan esittelyyn.

Esimerkki 2: Näytöt ja neuvottelut
Toinen välityspalkkion muoto voi olla perustunut asuntoon järjestettyjen näyttöjen määrään ja onnistuneista neuvotteluista. Tämä kannustaa välittäjää aktiiviseen myyntityöhön.

Esimerkki 3: Kiinteä palkkio prosenttiosuuden sijasta
Joillain alueilla ja kiinteistönvälitysyrityksillä voi olla käytössä kiinteä välityspalkkio, joka ei ole prosenttiosuus myyntihinnasta. Tämä voi olla selkeämpi vaihtoehto myyjälle, erityisesti jos asunnon arvo on korkea.

On tärkeää käydä läpi välityssopimus huolellisesti ennen allekirjoittamista ja ymmärtää, mitä palveluita välityspalkkioon sisältyy. Välittäjän ammattitaito ja kokemus voivat olla ratkaisevia tekijöitä, kun arvioit, onko välityspalkkio suhteessa tarjottuun palveluun.

TAUSTATYÖ JA ASUNNON HINTA-ARVIO – VÄLITYSPALKKIO

Ennen saapumista arviokäynnille kohteeseen, on kiinteistövälittäjä selvittänyt asunnon, alueen ja mahdollisen talonyhtiön taustat. Taustatyö toimii välityspalkkion määrittämisen perustana. Taustoihin kuuluu myös alueen toteutuneisiin kauppahintoihin sekä tilastoihin perehtyminen. Usein välittäjä käy myös puhelimessa tarkemmat tiedot läpi asiakkaan kanssa.

VÄLITTÄJÄN ARVIOKÄYNTI JA ASUNNON VÄLITYSPALKKION NEUVOTTELEMINEN – VÄLITYSPALKKIO

Ensimmäinen tapaaminen asiakkaan ja välittäjän kesken on usein ilmainen arviokäynti myyntikohteessa. Arvio ja keskustelut käydään myyntiin tulevassa kohteessa. Välityspalkkiosta puhuminen ja neuvottelu käydään myös tällä kohtaamisella. Välittäjä selvittää arviokäynnillä myös tulisiko kohteelle tehdä remontti tai stailaus ennen myynnin aloittamista. Usein pintaremontti vaikuttaa positiivisesti asunnon myynnistä saatavaan hintaan.

ASUNNON ASIAKIRJOIHIN PEREHTYMINEN – VÄLITYSPALKKIO

Välittäjä ottaa selvää asunnon ja yhtiön dokumenteista ennen myyntiprosessin aloittamista. Asiakkaan on usein hyvä selvittää välittäjää varten nämä tiedot jo ennen arviokäyntiä. Lähes poikkeuksetta kuitenkin kiinteistönvälittäjä osaa auttaa oikeiden asiakirjojen hankkimisessa. Välittäjän velvollisuuksia on kohteen myyjän haastattelu, yleinen katselmus kohteessa ja dokumenttien & selvitysten kerääminen. Välityspalkkion muodostumiseen vaikuttaa suuresti asunnon tiedot. Välityspalkkio koostuu välittäjän määrällisesti tekemästä työstä. Myytävän kohteen tiedoilla ja kunnolla on huomattava vaikutus myyntiaikaan ja työmäärään.

Asunto-osakkeen tärkeitä asiakirjoja myynnissä:

 • Isännöitsijäntodistus
 • Energiatodistus
 • Yhtiöjärjestys
 • Viimeinen tilinpäätös sis. tuloslaskelma, tase ja toimintakertomus
 • Talousarvio
 • Taloyhtiön tulevat remontit ja kustannusarviot
 • Pohjapiirros
 • Asunto-osakkeen asiakirjat ja selvitykset
 • PTS tai vastaava kuntoa koskeva selvitys
 • Kaavoitustiedot
 • Selvitys osakkeiden mahdollisesta panttauksesta
 • Vuokrasopimus kohteen ollessa vuokrattuna
 • Muut sopimukset

 

VÄLITYSTARJOUS JA TOIMEKSIANTOSOPIMUS – VÄLITYSPALKKIO

Myyntikohteen tarpeellisten tietojen selvittyä, pystyy välittä kertomaan asunnon hinta-arvion sekä välityspalkkion suuruuden. Tiedot löytyvät välitystarjouksesta ja toimeksiantosopimuksesta. Välityspalkkion määrä muodostuu sen mukaan, mitä palveluita sopimus sisältää ja kuinka vaikeaksi välittäjä katsoo asunnon myynnin koituvan. Tarjoukseen voi sisältyä arvio myyntiajasta ja alueellinen markkina-analyysi. Toimeksiantosopimus tehdään kirjallisesti tai sähköisesti. Sähköinen sopimus voidaan allekirjoittaa esimerkiksi pankkitunnuksilla. Toimeksiantosopimus voi olla voimassa enintään neljä kuukautta kerrallaan. Sopimusten allekirjoituksen jälkeen alkaa asunnon myyminen.

ASUNNON VALOKUVAAMINEN JA MYYNTI-ILMOITUKSEN JULKAISEMINEN – VÄLITYSPALKKIO

Kiinteistönvälittäjän tehtäviä ovat lähes poikkeuksetta myyntiesitteen laatiminen, pohjakuvan tuottaminen, asunnon valokuvaaminen sekä myyntitekstien tekeminen. Joskus käytetään ammattivalokuvaajia. Näissä löytyy eroja eri kiinteistövälittäjien välillä. Osa panostaa myynti-ilmoituksen laatuun ja osa taas muihin seikkoihin. Myyntiteksteissä on myös eroja ja joskus näihin kiinteistövälitystoimistot käyttävät ulkopuolista apua. Välityspalkkion suuruuteen voi vaikuttaa tähän työvaiheeseen käytetty aika. Huolella laadittu esite ja materiaalit voivat mahdollistaa paremman myyntihinnan asunnosta.

ASUNNON MARKKINOINTI ERI KANAVISSA – VÄLITYSPALKKIO

Käytetyimmät kanavat myyntikohteen markkinoinnissa ovat Oikotie.fi ja Etuovi.com. Usein ilmoitusmaksut sisältyvät välityspalkkioon ja välittäjä voi tehdä lisämarkkinointia palveluissa, lisäten ilmoituksen näkyvyyttä. Myyntikohteen markkinointi määrittää välityspalkkion määrää. Parhaan myyntihinnan saadakseen on välittäjän tunnettava markkinoinnin erilaiset keinot myös digitaalisissa kanavissa. Google, Facebook ja Instagram voivat olla lisämaksullisia palveluita välityspalkkion päälle. Sisustus- ja stailauspalvelut ja markkinointivideot kustantavat lisää. Kaikki ovat neuvoteltavissa toimeksiantosopimuksen yhteydessä. Tietyillä alueilla perinteisemmät myyntikanavat eli paikallis- ja kaupunginosalehdet ovat edelleen hyvä keino tavoittaa potentiaalinen kohderyhmä. Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä kertoo eri markkinointikanavista ja tarjoaa näitä myös lisämaksusta. Kohteen lopullinen kauppahinta on tärkein seikka, ei välityspalkkion määrä.

ASUNTONÄYTÖT OVAT OSA MYYNTIÄ – VÄLITYSPALKKIO

Asunnon myynnissä on mahdollista järjestää yksityisiä näyttöjä ja yleisiä näyttöjä. Asunnon ensinäyttö on tärkeä. Ensinäyttö tulee järjestää muutaman päivän sisällä asuntoilmoituksen julkaisun jälkeen. Näin selvitetään kuinka suuri joukko kiinnostuneita ostajia markkinoilla on. Tämän jälkeen yleisnäyttöjä järjestään sopivissa määrin ja pidetään mielessä kiinnostuneet henkilöt. Kiinnostuneille kannattaa järjestää yksityisnäyttöjä. Kiinteistönvälittäjä pitää usein aktiivisesti yhteyttä kiinnostuneisiin ostajaehdokkaisiin myös asuntonäyttöjen jälkeen. Tarkoitus on hankkia yksi tai useampia ostotarjouksia ja mahdollisesti hinta nousee kun kohteesta on kilpailua.

OSTOTARJOUKSET JA MYYNTINEUVOTTELUT – VÄLITYSPALKKIO

Ostajan ilmaantuessa välittäjä vastaanottaa ostotarjouksen. Kiinnostuneita ostajia voi olla useampia ja alkaa tarjouskilpailu myytävästä kohteesta. Välittäjän tehtäviin kuuluu tarjousmenettelyn ohjaaminen ja hoitaminen molemmille osapuolille. Kirjalliseen ostotarjoukseen määritellään usein käsiraha. Tällä halutaan varmistaa asunnonostajan sitoutuminen kauppaan. Kiinteistönvälittäjien ammattitaito punnitaan usein kaupanteon tässä vaiheessa. Tämä vaihe voi näkyä positiivisesti kauppahinnan määrässä kun prosessi hoidetaan mallikkaasti.

ASUNTOKAUPAT, ASUNNON VÄLITYSPALKKION MAKSAMINEN JA JÄLKITYÖT – VÄLITYSPALKKIO

Asunnosta tehdään kaupat kun ostotarjous on hyväksytty. Yleensä kaupat järjestetään kohteen ostajan pankissa. Välittäjä huolehtii kauppaan kuuluvien asiakirjojen valmistelun kauppatilaisuutta varten. Tässä tilaisuudessa maksetaan myös sovittu välityspalkkio. Asunto-osakkeiden kauppa on mahdollista hoitaa myös sähköisesti. Kauppasopimus voidaan allekirjoittaa muuallakin kuin yhteisesti kaupantekotilaisuudessa. Digitaalinen asuntokauppa DIAS auttaa myyjän ja ostajan tilannetta kun pankista ei löydy riittävän nopeasti kaikille sopivia allekirjoitusaikoja.

Kiinteistönvälittäjä hoitaa usein myös asuntokaupan jälkeiset tehtävät ja pitää myyjän ja ostajan kärryillä kauppaan liittyvistä tapahtumista. Välittäjän vastuu asuntokaupassa on merkittävä. Laillistetut kiinteistönvälittäjät (LKV) ovat suorittaneet tutkinnon lainsäädännön ja Hyvän välitystavan osaamisesta. Tämä auttaa kiinteistönvälittäjää palvelemaan asiakkaitaan paremmin. Välittäjän tehtävä on valvoa loppukauppahinnan suorittaminen ja asuntokaupan maksuehtojen toteutuminen. Välittäjän velvollisuuksiin kuuluu myös huolehtia ilmoituksista isännöitsijälle ja varainsiirtoverojen ilmoittaminen verottajalle.

ASUNNON VÄLITYSPALKKIO KYSYMYKSET

Mikä on välityspalkkio?

Välityspalkkio on maksu, jonka kiinteistönvälittäjä tai välitysyritys saa kiinteistön tai omaisuuden myynnistä tai vuokrauksesta. Tämä palkkio maksetaan yleensä palvelusta, jonka välittäjä tarjoaa osapuolille, kuten myyjälle tai vuokranantajalle sekä ostajalle tai vuokralaiselle. Välityspalkkio voi olla kiinteä summa tai prosentuaalinen osuus kiinteistön tai omaisuuden hinnasta tai vuokrasta.

Yleensä välityspalkkio maksetaan asunnon myyjän toimesta, ja se voi olla joko kiinteä summa tai prosenttiosuus asunnon myyntihinnasta. Palkkio sovitaan etukäteen myyjän ja välittäjän välillä, ja se voi vaihdella eri välitysliikkeiden välillä. Välityspalkkio kattaa välittäjän palvelut ja motivoi heitä myymään asunto parhaaseen mahdolliseen hintaan.

Mikä on tyypillinen välityspalkkio Suomessa?
Välityspalkkiot vaihtelevat yleensä 3-6% asunnon myyntihinnasta. Tarkka prosenttiosuus määräytyy välitysliikkeen, alueen ja asunnon arvon perusteella.

Sisältyykö arvonlisävero välityspalkkioon?
Kyllä, välityspalkkioon lisätään arvonlisävero. Tämä on tärkeä huomioida, kun lasket myyntikuluja.

Voiko välityspalkkio olla kiinteä summa?
Joillain alueilla ja kiinteistönvälitysyrityksillä välityspalkkio voi olla kiinteä summa, erityisesti kalliimpien asuntojen kohdalla.

Miten voin kilpailuttaa välityspalkkiot?
Voit pyytää tarjouksia käyttämällä kilpailutuspalveluita ja vertailla saamiasi tarjouksia sekä palkkiotasoa.

Onko välityspalkkio ainoa kulu asunnon myynnissä?
Ei, muihin myyntikuluihin kuuluvat muun muassa markkinointikulut, mahdolliset korjaukset ja siivous ennen myyntiä.

Voiko välityspalkkio olla neuvoteltavissa?
Usein välityspalkkiota voi neuvotella, erityisesti tilanteissa, joissa kyseessä on korkeamman arvon omaava asunto tai monimutkainen myyntitilanne.

Miten välityspalkkio maksetaan?
Välityspalkkio maksetaan yleensä asunnon myyntituloista kaupanteon yhteydessä.

Sisältyykö välityspalkkioon esimerkiksi valokuvaus ja markkinointi?
Välityspalkkio voi kattaa joitain perusmarkkinointipalveluita, mutta laajempi markkinointi voi aiheuttaa lisäkuluja.

Onko välityspalkkio vähennyskelpoinen verotuksessa?
Välityspalkkio on vähennyskelpoinen vuokratulojen verotuksessa. Välityspalkkion voidaan vähentää täysin (100%) vuokratulojen verotuksessa.

Mitä teen, jos en ole tyytyväinen välityspalkkion määrään?
Voit neuvotella välityspalkkiosta välittäjän kanssa tai harkita muita välitysyrityksiä, jotka tarjoavat kilpailukykyisempiä ehtoja.

VÄLITYSPALKKIO HELSINKI JA MUU SUOMI

Sen sijaan, että hakisit kiinteistövälittäjiä omasta kaupungistasi, laita välityspalkkion kilpailutuspalvelut tekemään se puolestasi.

Kiinteistövälitys Helsinki

Kiinteistövälitys Turku

Kiinteistövälitys Lahti

Kiinteistövälitys Vaasa

Kiinteistövälitys Joensuu

Kiinteistövälitys Rovaniemi

 Kiinteistövälitys Kokkola

Kiinteistövälitys Kotka

Kiinteistövälitys Kirkkonummi

Kiinteistövälitys Nurmijärvi

Kiinteistövälitys Espoo

Kiinteistövälitys Vantaa

Kiinteistövälitys Jyväskylä

Kiinteistövälitys Kouvola

Kiinteistövälitys Hämeenlinna

Kiinteistövälitys Järvenpää

Kiinteistövälitys Porvoo

Kiinteistövälitys Hyvinkää

Kiinteistövälitys Salo

Kiinteistövälitys Kerava

Kiinteistövälitys Tampere

Kiinteistövälitys Oulu

Kiinteistövälitys Kuopio

Kiinteistövälitys Pori

Kiinteistövälitys Seinäjoki

Kiinteistövälitys Lappeenranta

Kiinteistövälitys Mikkeli

Kiinteistövälitys Tuusula

Kiinteistövälitys Lohja

Kiinteistövälitys Rauma