Mistä lainaa opiskelijalle kätevästi ja nopeasti?

Suomen suosituimmat pikalainat opiskelijoille 2018.

LainaajaIkärajaHae laina

100-2000 €
18 v.KLIKKAA TÄSTÄ

100-400 €
18 v.KLIKKAA TÄSTÄ

100-4000 €
19 v.KLIKKAA TÄSTÄ

100-2000 €
20 v.KLIKKAA TÄSTÄ

50-2000 €
20 v.KLIKKAA TÄSTÄ

100-2500 €
20 v.KLIKKAA TÄSTÄ

Opiskelijaelämä tuo yleensä tullessaan useita muutoksia ja yksi suurimmista on raha ja sen käyttö. Korkeakoulussa opiskeleva saa keskimäärin 250 € opintotukea Kelalta ja tämän päälle yleistä asumistukea, joka on sidonnainen tulojen määrään. Näistä maksetaan tietysti verot ja kaiken kaikkiaan opiskelijoiden tuet ovat yhteenlaskettuna keskimäärin 500 € tienoilla. Opiskelijaelämä sisältää rankan opiskelun lisäksi myös joskus rankat huvit. Juhlia ja kissanristiäisiä on vaikka jokaiselle päivälle isoimmissa opiskelijakaupungeissa ja näiden lisäksi tietysti rahankäyttöön vaikuttavat omat harrastukset, ruoka, vaatteet, asuminen jne. elämän peruskustannukset (voit laskea oman budjettisi Vertaamon budjettilaskurilla. Aina opintotuki, muut tuet ja mahdolliset ansiotulot sekä avustukset suvulta eivät riitä kattamaan kaikkia yllättäviä menoja. Opiskelijakin voi tarvita niukalle taloudelleen varapuskuria tilapäisen lainan muodossa. Ehdottomasti järkevää tässä tilanteessa on vertailla lainat ja niiden kustannukset ennakkoon, sekä miettiä erittäin tarkasti lainan takaisinmaksu korkoineen ja kuluineen. Laske aina ennen lainan hyväksymistä, että varasi riittävät lainakuluihin.

Lainaa opiskelijalle myöntävät yleensä pankit. Lainaa opiskelijalle pankista myönnettäessä valtion takauksella tekevät nämä opiskelijoista hyviä asiakkaita pankeille. Yleisesti ottaen tämä tarkoittaa opiskelijalle pitkää maksuaikaa ja edullista korkoa. Opiskeluiden ohella tulee aina kuitenkin yllättäviä tarpeita rahan suhteen, joten kannattaa myös kartoittaa muita mahdollisuuksia kuten pikalainaa tai kulutusluottoa.

Lainaa opiskelijalle

OPINTOLAINA JA OPINTOTUKI

Korkeakoulussa opiskeleva ja 18 vuotta täyttänyt muu kuin korkeakouluopiskelija ovat oikeutettuja saamaan lainaa valtion takauksella 400 € kuukaudessa. Jos opiskelu tapahtuu ulkomailla on määrä 700 € kuukautta kohti. Suuri hyöty on lisäksi opintolainavähennys eli opintolainan korot ovat vähennyskelpoisia verotuksessa ja näin ollen erittäin edullista lainaa pitkällä maksuajalla. Jos opiskelija valmistuu ajallaan, niin velkasummasta leikkaantuu verotuksen myötä satoja, jopa tuhansia euroja. Kiistattomista hyödyistä huolimatta vain harva käyttää tätä edut koska noin 40 % muita opintotukia nostavista ottavat tätä halpaa lainaa.

Suomen valtion maksama opintotuki pitää sisällään usean osan, joista tärkeimmät ovat opintolaina sekä vastikkeeton osuus eli opintoraha. Opintoraha on vuodesta 2016 ollut noin 150 – 340 € per kuukausi. Opintolainan takaisinmaksu alkaa yleensä vasta valmistumisen jälkeen. Saat arvion omasta opintorahasta käyttämällä opintotuen laskuria. Opintotuki pitää sisällään myös asumislisän sekä muita pienempiä tukia. Opintotukea voi nostaa vain rajatulta määrältä kuukausia ja tähän vaikuttavat mm. opintojen edistyminen sekä omat tulot.

OPISKELUT, TYÖNTEKO JA ASUMINEN

Yksi yleisimmistä päänvaivoista opiskelijoille on työnteko ja tienaaminen. Opiskeluvuoden aikana voi vahingossa tienata liikaa. Lopputuloksena opiskelija joutuu yleensä maksamaan takaisin osan opintorahasta.

Toisena päänvaivana opiskelijoilla voi olla asuminen ja siitä koituvat kustannukset. Asuminen on yleensä kaikista suurin menoerä opiskelijalle. Yleensä paikkakunnilla on erilaisia opiskelijajärjestöjä. Nämä järjestöt auttavat opiskelijoita hankkimaan edullisimpia asuntoja ja yleensä myös itse tarjoavat niitä. Edullista asuntoa ei voi luonnollisesti hakea tai saada ennen kuin on päässyt opiskelemaan yliopistoon tai ammattikorkeakouluun.

MUUT LAINAT OPISKELIJALLE AUTTAMAAN ARJESSA

Opiskelijoiden ohessa tulee väistämättä vastaan rahareikiä jo pelkkien asumiskustannusten lisäksi. Pikalainaa, kulutusluottoa tai muuta lainaa hakeva opiskelija joutuu yleensä kokeilemaan muutamaa erilaista lainantarjoajaa ennen kuin onnistuu saamaan lainan.

Lainayritysten yleinen suhtautuminen opiskelijoihin vaihtelee melko paljon ja kulutusluottoa voi olla hieman hankalampaa saada. Jotkut kulutusluottoa myöntävät lainayritykset eivät myönnä opiskelijalle lainaa ollenkaan, mutta toisille riittää, jos opiskelija on edes osa-aikatöissä. Lainan myöntäminen opiskelijalle selviää vasta kun lainapäätös on ensin saatu lainahakemuksen täyttämisen jälkeen.

Toisena hyvänä vaihtoehtona on aina miettiä erilaisia lainanvälittäjiä. Näiden kautta saa useimmiten vastauksen ja lainahakemus tarvitsee täyttää useimmiten vain kerran. Täytyy kuitenkin muistaa, että tämän tyyppisiin lainoihin ei saa valtiontakausta. Viime kädessä kovin helposti minkään tyyppistä lainaa ei voi saada, jos taustalla on maksuhäiriömerkintöjä tai hoitamattomia opintolainojen maksuja.