Lainaa opiskelijalle heti kätevästi ja nopeasti

Parhaat lainat opiskelijoille 2023

LainaajaIkärajaHae laina

Saldo 300-2000 €
18 v.KLIKKAA TÄSTÄ

Lainasto 300-600 €
18 v.KLIKKAA TÄSTÄ

Vippi 300-2000 €
18 v.KLIKKAA TÄSTÄ

Ferratum 3000 €
23 v.KLIKKAA TÄSTÄ

Opiskelijaelämä tuo yleensä tullessaan useita muutoksia ja yksi suurimmista on raha ja sen käyttö. Korkeakoulussa opiskeleva saa keskimäärin 250 € opintotukea Kelalta ja tämän päälle yleistä asumistukea. Asumistuki on sidonnainen tulojen määrään. Myönnetyistä tuista maksetaan verot ja kaiken kaikkiaan opiskelijoiden tuet ovat yhteenlaskettuna keskimäärin 500 € tienoilla. Opiskelijaelämä sisältää rankan opiskelun lisäksi myös joskus rankat huvit. Juhlia ja kissanristiäisiä on vaikka jokaiselle päivälle isoimmissa opiskelijakaupungeissa. Näiden lisäksi tietysti rahankäyttöön vaikuttavat omat harrastukset, ruoka, vaatteet, asuminen jne. elämän peruskustannukset (voit laskea oman budjettisi Vertaamon budjettilaskurilla. Aina opintotuki, muut tuet ja mahdolliset ansiotulot sekä avustukset suvulta eivät riitä kattamaan kaikkia menoja. Opiskelijakin voi tarvita niukalle taloudelleen puskuria tilapäisen opiskelijalainan muodossa. Ehdottomasti järkevää tässä tilanteessa on vertailla opiskelijalainat ja niiden kustannukset ennakkoon. Kannattaa myös miettiä erittäin tarkasti lainan takaisinmaksu korkoineen ja kuluineen. Laske aina ennen lainan hyväksymistä, että varasi riittävät lainakuluihin.

LAINAA OPISKELIJALLE HETI

Lainaa opiskelijalle myöntävät yleensä pankit. Lainaa opiskelijalle pankista myönnettäessä valtion takauksella tekevät nämä opiskelijoista hyviä asiakkaita pankeille. Yleisesti ottaen tämä tarkoittaa opiskelijalle pitkää maksuaikaa ja edullista korkoa. Nopea laina opiskelijalle ei kuitenkaan ole mahdollista opintolainan muodossa.

Opiskelija tarvitsee myös joskus lainaa heti ja tällöin voi opiskelija hakea lainaa myös netistä. Opiskeluiden ohella tulee joskus yllättäviä tarpeita rahan suhteen, joten kannattaa myös kartoittaa muita mahdollisuuksia kuten pikalaina tai kulutusluotto. Muutkin lainamuodot voivat toimia opiskelijalle, koska lainaa opiskelijalle ja opiskeluun tarvitaan heti. Äkillinen lainansaanti voi auttaa menoissa, joita kertyy yllättävänkin paljon opiskeluiden ohessa. Myös opiskelija voi hakea pikalainaa jos kaikki tarvittavat tiedot ovat kunnossa, kuten ikä ja vakituiset tulot. Nopea laina opiskelijalle voi olla usein tarpeen, siinä missä työssäkäyvällekin. Tärkeää on kuitenkin aina varmistua takaisinmaksukyvystä ja vertailla opiskelijalainat ennen lainanhakemusta.

Yleisesti opiskelijalainaa netistä voi saada kun:

  • sinulla ei ole maksuhäiriöitä
  • olet vähintään tietyn ikäinen (yleensä vähintään 18-23 v.)
  • sinulla on vakituinen osoite Suomessa
  • sinulla on säännölliset tulot

MISTÄ OPISKELIJA VOI HAKEA LAINAA?

Opiskelijavuodet kuuluvat monen nuoren aikuisen mielenkiintoisimpiin vuosiin. Tällöin tulevaisuus on vielä avoin ja huolet aikuisuuden tuomasta vastuusta vielä vähäiset. Monen opiskelijan elämään kuuluu kuitenkin tenttikiireiden lisäksi huoli taloudesta. Vaikka opinnot Suomessa ovat ilmaisia, toisin kuin monessa muussa maassa, on opiskelijalla silti paljon juoksevia kuluja. Näitä ovat vuokra, laskut, ruoka ja muut kulut, joihin uppoaa satoja tai jopa tuhat euroa kuussa. Eritoten pääkaupunkiseudulla pelkästään opiskelija-asuntoloiden vuokrat saattavat liikkua viidessäkin sadassa eurossa.

Moni opiskelija hakeutuu töihin, mutta lukuisten kurssien ja tenttien takia täyspäiväinen kokoaikatyö on harvoin mahdollista. Osa-aikatöillä harvoin tienaa edes riittävästi kattamaan pakollisia kuluja. Monelle opiskelijalle lainan ottaminen jää ainoaksi vaihtoehdoksi. Opiskelija voi saa lainaa heti täyttämällä verkkohakemuksen aivan kuten kaikki muutkin lainanhakijat. Ensiksi on on kuitenkin varmistuttava lainan takaisinmaksusta.

LAINAA OPISKELIJALLE ELÄMISEEN JA OPISKELUUN

Usea suomalainen opiskelija kokee opintojensa jossain vaiheessa tilanteita, missä omat rahavarat eivät riitä kattamaan kaikkia elämisen kuluja. Opintoihin voi hakea ja saada sille varattua opintotukea ja opiskelua voi rahoittaa tekemällä töitä osa-aikaisesti iltaisin ja viikonloppuisin sekä lomien aikana. Hyvin usein opiskelijat haluavat keskittää kaiken fokuksen ja tarmonsa opiskeluun, jotta valmistuisi ja pääsisi siirtymään työelämään. Tässä tilanteessa pelkkä opintotuki ei välttämättä riitä kattamaan kaikkia menoja ja kuluja arjessa. Tässä tapauksessa voi olla järkevää hakea opiskelijalle nopeaa lainaa netistä, joka voi ja yleensä on opiskelijan tapauksessa opintolaina. Opintolainan lisäksi on myös muitakin tapoja, joilla voi rahoittaa elämisen tai tarvittavat hankinnat myös opintojen aikana. Ratkaisu voi olla pikavippi opiskelijalle.

LAINAVAIHTOEHTOJA LÖYTYY MYÖS OPISKELIJOILLE

Suomessa opiskelijat voivat hakea opintolainaa opintonsa rahoittamiseen. Opintolainaa myöntää Kansaneläkelaitos (Kela) ja sen saaminen edellyttää, että opiskelija täyttää tiettyjä kriteerejä.

Opintolainan saaminen edellyttää mm:

  • Että opiskelija on Suomessa asuva ja hänellä on suomalainen henkilötunnus.
  • Että opiskelija on aloittanut opiskelun ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa tai hän suorittaa opintoja korkeakoulussa tai yliopistossa.
  • Että opiskelija ei ole aiemmin saanut valtion opintotukea tai opintolainaa.

Opintolainaa voidaan myöntää opiskelijalle, jolla on tarvetta opintojen rahoittamiseen. Opintolainaa myönnetään joko opintotukea tai opintolainaa tai niiden yhdistelmää. Opintotukea voidaan myöntää opiskelijalle, jolla on alhainen tulo ja opintolainaa voidaan myöntää opiskelijalle, jolla on korkeampi tulo.

Lisätietoja opintolainasta saa Kelan verkkosivuilta sekä opintolainahakemuksen täyttäminen ja lainahakemuksen käsittely tapahtuu Kelan kautta.

Ensimmäinen vaihtoehto opiskelijalle onkin yleensä opintolaina. Opintolaina on valtion takaama laina, joten pankit myöntävät lainaa mielellään opiskelijoille. Opintolainaa voidaan myöntää koko opiskeluajaksi tai opiskelijan hakemalle ajalle, esimerkiksi yhdeksi vuodeksi. Opintolainan määrä kuussa on 400 euroa ja ulkomailla opiskelevalle tai vaihdossa olevalle opiskelijalle summa on 700 euroa kuussa. Lainaa nostetaan kuukausittain, eikä opiskelijan ole pakko nostaa myönnettyä summaa kokonaan. Opintolainan hyviä puolia ovat edulliset korot ja pitkä maksuaika. Opintolainaa aletaan yleensä maksaa vasta 10-20 vuoden päästä opintojen päätyttyä. Sen voi toki maksaa pois milloin vain lainanottaja haluaa.

Opiskelija voi myös hakea kulutusluottoa, mutta hakijan tulot tarkastetaan ja esimerkiksi työtön tai osa-aikatyötä tekevä opiskelija ei yleensä ole soveltuva kulutuslainan ottajaksi. Toivoa ei kuitenkaan kannata heittää heti menemään, sillä opiskelija voi helposti kilpailuttaa ja vertailla lainoja. Kulutusluottoja saattaa löytyä netissä ilman takaajia myös opiskelijoille ja on mahdollista löytää luotonmyöntäjä tai pankki, joka myöntää kulutusluoton opiskelijalle.

Kolmas vaihtoehto opiskelijalle on tililuotto. Yleisin tililuoton muoto luottokortti, jonka monet pankit voivat myöntää myös opiskelijalle. Luottokortin saamiseksi monet pankit vaativat pelkästään tietyn määrän opintopisteitä eikä opiskelijalla tarvitse olla ollenkaan säännöllisiä palkkatuloja. Luottokortin luottoraja on kuitenkin näissä tapauksissa varsin pieni, yleensä 1000 euron luokkaa. Luottokortti voi kuitenkin olla erinomainen vaihtoehto opiskelijalle, koska tililuotto tarjoaa korotonta maksuaikaa 15-50 päiväksi.

OPINTOLAINA JA OPINTOTUKI

Korkeakoulussa opiskeleva ja 18 vuotta täyttänyt muu kuin korkeakouluopiskelija ovat oikeutettuja saamaan lainaa valtion takauksella 400 € kuukaudessa. Jos opiskelu tapahtuu ulkomailla on määrä 700 € kuukautta kohti. Suuri hyöty on lisäksi opintolainavähennys eli opintolainan korot ovat vähennyskelpoisia verotuksessa ja näin ollen erittäin edullista lainaa pitkällä maksuajalla. Kun opiskelija valmistuu ajallaan, niin velkasummasta leikkaantuu verotuksen myötä satoja, jopa tuhansia euroja. Kiistattomista hyödyistä huolimatta vain harva käyttää tätä edut koska noin 40 % muita opintotukia nostavista ottavat tätä halpaa lainaa.

Suomen valtion maksama opintotuki pitää sisällään usean osan, joista tärkeimmät ovat opintolaina sekä vastikkeeton osuus eli opintoraha. Opintoraha on vuodesta 2016 ollut noin 150 – 340 € per kuukausi. Opintolainan takaisinmaksu alkaa yleensä vasta valmistumisen jälkeen. Saat arvion omasta opintorahasta käyttämällä opintotuen laskuria. Opintotuki pitää sisällään myös asumislisän sekä muita pienempiä tukia. Opintotukea voi nostaa vain rajatulta määrältä kuukausia ja tähän vaikuttavat mm. opintojen edistyminen sekä omat tulot.

OPISKELUT, TYÖNTEKO JA ASUMINEN

Yksi yleisimmistä päänvaivoista opiskelijoille on työnteko ja tienaaminen. Opiskeluvuoden aikana voi vahingossa tienata liikaa. Lopputuloksena opiskelija joutuu yleensä maksamaan takaisin osan opintorahasta.

Toisena päänvaivana opiskelijoilla voi olla asuminen ja siitä koituvat kustannukset. Asuminen on yleensä kaikista suurin menoerä opiskelijalle. Yleensä paikkakunnilla on erilaisia opiskelijajärjestöjä. Nämä järjestöt auttavat opiskelijoita hankkimaan edullisimpia asuntoja ja yleensä myös itse tarjoavat niitä. Edullista asuntoa ei voi luonnollisesti hakea tai saada ennen kuin on päässyt opiskelemaan yliopistoon tai ammattikorkeakouluun.

MUUT LAINAT OPISKELIJALLE AUTTAMAAN ARJESSA

Opiskelijoiden ohessa tulee väistämättä vastaan rahareikiä jo pelkkien asumiskustannusten lisäksi. Pikalainaa, kulutusluottoa tai muuta lainaa hakeva opiskelija joutuu yleensä kokeilemaan muutamaa erilaista lainantarjoajaa ennen kuin onnistuu saamaan lainan.

Lainayritysten yleinen suhtautuminen opiskelijoihin vaihtelee melko paljon ja kulutusluottoa voi olla hieman hankalampaa saada. Jotkut kulutusluottoa myöntävät lainayritykset eivät myönnä opiskelijalle lainaa ollenkaan, mutta toisille riittää, jos opiskelija on edes osa-aikatöissä. Lainan myöntäminen opiskelijalle selviää vasta kun lainapäätös on ensin saatu lainahakemuksen täyttämisen jälkeen.

Toisena hyvänä vaihtoehtona on aina miettiä erilaisia lainanvälittäjiä. Näiden kautta saa useimmiten vastauksen ja lainahakemus tarvitsee täyttää useimmiten vain kerran. Täytyy kuitenkin muistaa, että tämän tyyppisiin lainoihin ei saa valtiontakausta. Viime kädessä kovin helposti minkään tyyppistä lainaa ei voi saada, jos taustalla on maksuhäiriömerkintöjä tai hoitamattomia opintolainojen maksuja.