Pikalaina

Kuinka paljon haluat lainata?

Laina-aika:

kuukautta

Lainasumma 2002 kuukaudeksi

Alla oleva taulukko on päivitetty, halvin lainavaihtoehto ensimmäisenä.

Lainojen hinnat suuntaa-antavia. Tarkat tiedot saat hakiessasi lainaa lainanantajan sivuilla.

LainaajaLainaLyhennys:
200
2 kk ajan
Todellinen vuosikorkoLaina-aikaKäyttäjä-arvostelu
Min.Maks.Min.Maks.

Ei osumia? Hae uudelleen eri lainasummalla ja -ajalla tai katso kaikki lainat.

PIKALAINA ON SUOSITTU LAINA

Pikalainat ovat yleisimpiä lainavaihtoehtoja, koska niiden tarve on arjen kulutukseen sidonnaista. Pikalaina on nopeasti verkossa haettavissa oleva laina joka maksetaan tilille kertaluontoisesti ja yleensä heti. Pikalainalle ei aina ole välttämätöntä tarvetta mutta tieto siitä, että pikalainan avulla voi tehdä elämän hienosta tapahtumasta entistäkin hienomman sekä varmuus siitä, että lainan takaisinmaksu onnistuu vaivatta vaikka heti seuraavalla viikolla. Pikalainoista saattaa tulla mieleen myös negatiivisia mielikuvia, jotka juontavat juurensa rahoitusmarkkinoiden ensimmäisistä pikalainatuotteiden korkeista koroista ja niiden aiheuttamista talousongelmista kuluttajille. Pikalainat ovat kuitenkin nykyisin korkotasoltaan huomattavasti edullisempia ja löydät nämä vertailustamme, jotta sinulle parhaan pikalainan löytäminen helpottuu.

PIKALAINA NOPEASTI TILILLE

Pikalaina on lainamuoto jota voidaan kutsua myös nimellä pikavippi. Pikalaina voi olla tilille siirrettävä luotto tai se voi olla myös kortille annettava luotto. Toisinaan esim. 2 000 euron lainasta tai luottolimiitistä kuulee käytettävän sanaa pikalaina. Kun tarvitset lainaa nopeasti ja joustavasti, pikalaina on nopea vaihtoehto lainalle. Pikalaina maksetaan takaisin nopeasti, yleensä 30 päivän sisällä. Mahdollisuuksien mukaan pikalainalle on myös mahdollista saada pidempi maksuaika. Lainanhakija saa pikalainan yleensä tilille 15 minuutin sisällä. Pikalaina ilman vakuuksia tai takaajia on mahdollista saada tilille nopeasti.

PIKALAINA ILMAN VAKUUKSIA JA TAKAAJIA

Pikalaina ilman vakuuksia on laina, johon ei tarvita toista henkilöä tai omaisuutta vakuudeksi. Useimmiten kaikki pikalainat ovat lainoja ilman vakuuksia tai takaajia. Lainanottajan on usein todennettava kuitenkin tulotaso. Monet pikalainaa myöntävät yritykset vaativatkin todistuksen tuloista ennen lainan myöntämistä. Perinteinen pikalaina on erinomainen valinta tilanteessa, kun tiedät tarvitsevasi vain pienen lainan. Usein pikalainaa tarvitaan yllättäviin pieniin menoihin ja pikalaina on yleensä kertaluonteinen. Nopean lainan voit tarvita esimerkiksi kun pesukone hajoaa, auto piiputtaa ja on pakko viedä korjaukseen, lemmikki voi tarvita nopeaa ja odottamatonta lääkärihoitoa tai haluat vaikka lähteä risteilylle rentoutumaan. Tarpeita pikalainalle on useita mutta usein tarvitaan pikalaina heti tilille. Pikalainan saa yleensä tilille heti kun se haetaan pankkitunnuksilla ja nettihakemuksella.

PIKALAINOJEN EDUT

Pikalaina on Suomessa suosittu vaihtoehto rahoittamaan talouden pieniä ja nopeita tarpeita. Muutamat seikat kertovat selkeästi miksi pikalainat ovat suosittuja.

Nopeus. Pikalaina saadaan tilille nopeasti kun tarvitaan lainaa heti tilille. Pikalainan voi saada nopeimmillaan tilille jopa minuuteissa. Lainahakemus on nopea täyttää ja päätös tulee useimmilta lainantarjoajilta heti. Kun pikalaina on hyväksytty se maksetaan nopeasti tilille ja on näin heti nostettavissa – näin pikalaina on heti valmis käytettäväksi.

Näppärä. Pikalaina on helppo saada ja se vie kauaa aikaa eikä myöskään vaivaa. Yleensä lainaa haetaan yhdellä nettihakemuksella, eikä tositteita tarvitse lähetellä erikseen vaan tästä pitävät huolen tietokoneohjelmat ja tietokannat. Tärkeää on hakemuksen huolellinen täyttäminen.

Moniulotteinen. Rahoitusmarkkinoilla on kilpailu kiristynyt viime vuosina ja tämä on lainaajan etu. Ennen lainaamista voit vertailla ja kilpailuttaa lainasi. Helppokäyttöiset vertailut satavat aina kuluttajan laariin ja onkin erittäinen suositeltavaa käyttää vertailupalvelut hyödykseen.

PIKALAINAN KULUT JA TAKAISINMAKSU

Ennen kuin hyväksyt lainatarjouksen kannattaa aina tarkistaa pikalainan kulut. Perinteisesti pienempien pikalainojen kulut ovat olleet prosentuaalisesti erittäinkin korkeakorkoisia. Kannattaa aina ensin tehdä vertailu pikalainasta.
Pyydä myös aina ennen lainanottamista ensin lainatarjous, jotta näet kaikki pikalainaan liittyvät maksut aina kuluista korkoihin. Loppupeleissä voit päättää hyväksytkö vai hylkäätkö pyytämäsi tarjouksen pikalainasta kun olet ensin saanut selville kulut sekä tiedä loppusumman.
Pikalainan takaisinmaksun aikataulut vaihtelevat hakijan omien henkilökohtaisten tietojen, lainanantajan vaatimusten sekä lainattavan summan mukaan. Lainaan voi myös vaikuttaa eri tekijät jotka lainantarjoaja määrittelee omassa toiminnassaan.
Luottotiedot. Hakijan luottotiedot tarkistetaan ja ne tulee olla moitteettomat jotta laina hyväksytään. Tämä ei kuitenkaan aina ole pakollinen toimenpide lainaa myönnettäessä koska pikalainan pienimmät summat voidaan myöntää ilman takaajia tai vakuuksia. Mikäli jotain merkintöjä luottotiedoista löytyy niin saatat joutua toimittamaan ylimääräiset tositteet ja tämä voi viivästyttää lainaprosessia. Puhtaat luottotiedot on nopein väylä saada pikalaina ja lainapäätös tulee yleensä minuuteissa.

Ikä. Yleisesti ikäraja pikalainoille on täysi-ikäisyys eli 18 vuotta. Alaikäraja voi vaihdella 18-25 vuoden välillä. Hakijan tulee olla suomalainen ja asua Suomessa vakituisesti.

Tulot. Lainasumman suuruus tulee olla linjassa tuloihin ja säästöihin. Tällä pyritään takaamaan lainan takaisinmaksu suunnitelman mukaisesti, eikä karhuamista ja ikäviä oikeusprosesseja tarvita.

Edelliset velat. Vanhat velat eivät ole este uudelle lainalle mikäli ne on hoidettu hyvin pois ja maksuhäiriömerkintöjä ei ole. Jos vanhoja lainoja on useassa paikoissa, summat ovat pienempiä ja kuluja syntyy itsekseen niin on hyvä vaihtoehto yhdistää lainat ja säästää huomattavasti lainakuluissa.

Säästöt ja takuut. Mikäli ongelmia on maksuhäiriöiden muodossa kertynyt niin tämä ei kuitenkaan välttämättä estä uuden lainan hakemista jos hakijalla on säästöjä tai takaajia löytyy lähipiiristä. Nämä yleensä antavat positiivisen signaalin ja lainapäätös voi olla myönteinen.

Suunnitelma takaisinmaksusta. Maksusuunnitelma tulee olla realistinen ja perustua todellisiin lukuihin. Maksuaika tuleekin säätää sen mukaan, että rahaa jää lainanlyhennyksen jälkeen myös muuhun elämiseen kuten laskut, ruoka, asuminen, harrastukset jne. elämän peruskustannukset. Maksuerien myöhästyessä on edessä ensin maksumuistutus ja merkintä maksuhäiriöstä voi seurata jo 60 päivän päästä maksamattomasta laskusta. Pikalainan summat tosin ovat pieniä ja ne on helpompi maksaa takaisin.

NÄIN HAET PIKALAINAA

Pikalainaa, tai mitä tahansa lainaa hankittaessa on ensiarvoisen tärkeää tehdä kunnollinen vertailu markkinatilanteesta ja omista mahdollisuuksista. Lainan ehdot ja vaatimukset tulee selvittää tarkasti ja miettiä tulee myös lainan takaisinmaksu ja siihen liittyvät kulut ja oikeudet. Pikalaina on nopein ja helpoin hakea netistä.

Pikalaina netistä lainattaessa on vertailun tekeminen eri tarjoajien kesken helppoa ja kätevää. Sopivin laina omalle lainatarpeelle löytyy nopeasti ja vältät pankissa käymisen sekä pitkät lainaneuvottelut. Ennen kaikkea tämä säästää aikaa ja paljon energiaa. Hakemuksen täyttäminen vie vain minuutteja ja kun esityö tehdään hyvin voit säästää kuluissa jopa satoja euroja valitessasi juuri sinulle sopivimman lainatarjouksen. Joustavuutta lainaehdoissa on lainaajien kesken myös yllättävän paljon. Lainattavat summat vaihtelevat muutamista kymmenistä euroista aina tuhansiin euroihin asti. Jos lainatarve on pieni, voit valita vaikka korottoman pikalainan jossa korkoa ei ole tai se on lähes olematon. Koron suuruuteen vaikuttavat myös hakijan henkilökohtaiset tiedot luottotiedot, merkinnät makshäiriöistä, ikä, taloudellinen tilanne tuloineen, laina-aika ja erien suuruusluokka.

Myös perinteiset rahoituslaitokset eli pankit lainaavat rahaa mutta prosessi on pidempi, monimutkaisempi ja työläämpi. Pankit myös usein haluavat tietää tarkkaan mihin lainattu raha käytetään ja hyvinkin perusteltu tarve voi kohdata eriävän mielipiteen.

Viime kädessä on kuluttajan päätettävissä mistä lainan hakee mutta jos tarve on saada lainaa heti tilille, mahdollisimman nopeasti ja vaivatta on ilmainen online hakemus erittäin hyvä vaihtoehto. Ehdottomasti tärkeää tässäkin tapauksessa on käyttää lainavertailua ja selvittää tarkkaan oma tarve, lainan ehdot ja kulut sekä takaisinmaksu.

PIKALAINAN KÄYTTÄMINEN

Pikalaina on sopiva kaikkiin arjen kuluihin ja kun sen hankkii nettihakemuksella, ei tarvitse erikseen selittää ja ilmoittaa sen käyttötarkoitusta. Pikalaina voidaan käyttää lomamatkan kuluihin, yllättäviin laskuihin jne. Sillä voidaan taata sujuvampi arki, jos tiedossa on palkka tai muu saatava mutta viimeiset päivät tekevät tiukkaa. Lainaa heti tilille haetaan yleisesti näistä syistä.
Laskut. Lasku voi kolahtaa postiluukusta yllättäen ja se voi olla peräisin lääkärikuluista, unohdetuista maksuista, asunnon hoitokuluista, eläinlääkärimaksuista. Omat lääkekustannukset voivat tehdä yllättävän loven, hammas voi lohjeta, jääkaappi laueta tai asunto kaipaa pikaremonttia koska ketsuppipullo räjähti keittiössä. Lasku voi olla myöhässä ja perintätoimiston sijaan sen maksaminen pikalainalla voi olla hyvä vaihtoehto. Syyt ovat moninaiset mutta lainaa heti tilille on tärkeää saada ja pikalaina oivallinen ratkaisu ja auttaa pahimpien aikojen yli.
Autoilu ja matkat. Oman auton omistaminen on esimerkiksi työn kannalta joskus elintärkeää. Liikkuminen voi varsinkin taajamien ulkopuolella olla mahdotonta ilman omaa menopeliä. Pelkkä auton omistaminen maksaa, jos unohdetaan hankintakulut. Huollot, renkaat, remontit, bensa yms. kulut ovat iso kuluerä. Pikalaina tuo lainaa heti tilille kun sitä eniten tarvitaan paikkaamaan liikkumisen akuutteja peruskuluja,
Harrastukset. Omat tai lasten harrasteet vapaa-ajalla voivat viedä setelin jos toisenkin lompakosta. Joskus se uusi kypärä pitää ostaa tai jumppa-asu ratkeaa ja uusi on hankittava tilalle. Usein tarve on akuutti, se voi olla juniorin pelireissu Ruotsiin tai halu vain satsata omiin juoksutossuihin.

PIKALAINA JA SEN TULEVAISUUS

On mahdollista, että tulevaisuudessa pikalainojen määrät vähenevät. Sen sijaan pikalainojen lainasummat tulevat kasvamaan. Jo tänä päivänä on mahdollista löytää lainantarjoajia joilta voi saada yli 2 000€ pikalainaa. Pikalaina on kuitenkin nopeasti takaisinmaksettuna useimmiten edullisempaa lainaa kuin suurempi kulutusluotto.

KULUTUSLUOTOT SUOMESSA 2017

Vertaamo.fi listaa ja rankkaa kaikki Suomessa myönnettävät kulutusluotot ja lainapalvelut.

LainapalveluLainasumma Min.Lainasumma Maks.IkärajaMaksuaikaa Lisätiedot

Bank Norwegian
1000 €50 000 €23 v1 - 15 vLUE LISÄÄ

Cashbuddy
1000 €3000 €22 v1 - 5 vLUE LISÄÄ

Credigo
100 €2500 €20 v6 kk - 5 vLUE LISÄÄ

Credit24
50 €4000 €19 v.3 kk - 3 vLUE LISÄÄ

Creditstar
50 €2000 €18 v.1 - 12 kkLUE LISÄÄ

Ege.fi
100 €2800 €20 v.2 - 12 kkLUE LISÄÄ

Ekstraluotto
10 €2100 €21 v1 kk - 8 vLUE LISÄÄ

Etua.fi
1000 €50 000 €20 v1 - 15 vLUE LISÄÄ

Euro24
100 €2000 €21 v1 - 12 kkLUE LISÄÄ

Eurolimiitti
10 €3000 €21 v1 kk - 4 vLUE LISÄÄ

Euroloan
500 €10 000 €18 v3 kk - 3 vLUE LISÄÄ

Eurovippi
20 €2250 €18 v7 - 90 vrkLUE LISÄÄ

Everyday.fi
20 €2000 €21 v1 - 5 kkLUE LISÄÄ

Fellow Finance
500 €15 000 €20 v2 - 7 vLUE LISÄÄ

Ferratum
50 €2000 €20 v3 kk - 4 vLUE LISÄÄ

Fixura
1000 €10 000 €21 v.2 - 5 vLUE LISÄÄ

Komplett Bank
1000 €50 000 €23 v.6 kk - 10 vLUE LISÄÄ

Lainaaja.fi
800 €6000 €22 v.2 - 3 vLUE LISÄÄ

Limiitti.fi
100 €2000 €18 v.3 - 30 kkLUE LISÄÄ

Ostosraha
400 €5000 €20 v.1 - 6 vLUE LISÄÄ

Pikavippi.fi
100 €300 €18 v.1 - 6 kkLUE LISÄÄ

Suomilimiitti
10 €2000 €21 v.1 - 50 kkLUE LISÄÄ

Vippi.fi
100 €2000 €20 v.1 - 30 kkLUE LISÄÄ

Vivus
10 €2010 €20 v.3 - 30 pvLUE LISÄÄ