Asuntolainalaskuri

7.2.2024 | Teksti: Vertaamo.fi

Jaa kaverille

ASUNTOLAINALASKURI ASUNTOLAINALLE

Kolme hyvää syytä käyttää asuntolainalaskuria ennen lainahakemuksen jättämistä.

Asuntolainalaskuri on kätevä tapa laskea asuntolainasi kuukausierä, lainamäärä ja laina-aika
Asuntolainalaskuri auttaa löytämään sopivan asuntolainan joka on myös edullisin ja sinulle paras vaihtoehto
Asuntolainalaskuri auttaa sinua suunnittelussa kun uusi asunto on jo ehkä tiedossa

Etua.fi lainapalvelu kilpailuttaa maksutta asuntolainasi helposti ja vaivattomasti. Voit hakea uutta asuntolainaa tai kilpailuttaa nykyisen lainasi marginaalin. Palvelun käyttäminen on näin helppoa:

Täytä lainahakemus, Etua välittää sen eteenpäin useille eri pankeille.
Vastaanotat pankeilta lainatarjouksia tai kutsun henkilökohtaiseen lainaneuvotteluun konttoriin muutaman päivän sisällä.
Vertailemalla pankkien eri lainatarjouksia voit valita niistä itsellesi parhaan ja sopivimman vaihtoehdon.

Tee Etua.fi asuntolainalaskurilla laskelma miltä lainasi näyttäisi ja jätä ilmainen nettihakemus: ASUNTOLAINALASKURI

KOKEILE ASUNTOLAINALASKURIA ENNEN UUDEN ASUNNON OSTOA

Uusi asunto voi siintää jo kirkkaana mielessä ja olisi mukava saada laina-asiat kuntoon nopeasti. Asuntolainan kilpailutus on aina erittäin kannattavaa ja voit säästää selvää rahaa. Asuntolainalaskuri auttaa sinua suunnittelussa, mutta kannattaa kuitenkin muistaa että tulokset ovat suuntaa-antavia. Tarkemman lainalaskelman kuluineen kuten hoitokulut ja toimitusmaksut saat lainatarjouksen antaneelta pankista. Voit myös yhdellä lainahakemuksella saada useita lainatarjouksia eri pankeilta ja näin säästät selvää aikaa ja rahaa. Tee tästä ilmainen hakemus mutta et vielä sitoudu mihinkään.

ASUNTOLAINALASKURI AVUKSI ASUNTOLAINAN SUUNNITTELUSSA

Asuntolainalaskuri kertoo yksinkertaisesti paljonko lyhennysaikaa on kuukaudessa. Asuntolainalaskuri kertoo myös paljonko lyhennyssummasta menee lainan itsensä lyhentämiseen ja kuinka paljon menee korkoihin. Kun miettit asuntolainan ottamista kannattaa laskelmat tehdä mieluummin yläkanttiin kuin alakanttiin. Tällöin ei tule pettymyksiä tai taloudellisia vaikeuksia itsellesi. Asuntolainalaskuria käyttäessä kannattaa myös muistaa muut kulut kuten varainsiirtovero.

ASUNTOLAINALASKURI JA ASUNTOLAINAN KILPAILUTTAMINEN

Asuntolaina kannattaa aina ehdottomasti kilpailuttaa ja kuten muutenkin yleensä vertailla lainoja, näin saatat säästää jopa satoja tai parhaimmillaan tuhansia euroja vertailemalla erilaisia vaihtoehtoja asuntolainalle. Oma pankkisi jossa olet ollut kenties jo pitkään asiakkaana, saattaa asuntolainaan liittyvissä asioissa olla hyvinkin joustamaton ja kankea. Järkevin tapa aloittaa kilpailuttaminen on tehdä se netissä ilmaisella asuntolainahakemuksella. Saat useita eri lainatarjouksia, useilta eri pankeilta ja et sitoudu vielä mihinkään. Kun käytät Etuan ilmaista asuntolainalainalaskuria ja jätät hakemuksen on saamillasi lainatarjouksilla jopa ratkaisevaa vaikutusta kilpailutilanteeseen ja saat hyvän etulyöntiaseman neuvotteluihin oman pankkisi kanssa.

ASUNTOLAINAN MARGINAALI

Asuntolainan marginaali kutsutaan pankin osuutta korosta. Asuntolainan marginaalilla katetaan esim. pankin toiminnasta aiheutuvia kustannuksia ja luoton myöntämisestä aiheutuvaa riskiä.

Asuntolainan marginaali on asiakaskohtainen. Asuntolainan marginaaliin vaikuttavat mm. luotolle tarjottavat vakuudet, luotonottajan maksukyky sekä muu asiakkuus. Lopullisesta lainatarjouksesta näkee lainan todellisen vuosikoron, jonka avulla tarjousta on mahdollista verrata myös muihin asuntolainatarjouksiin. Yleisimmät viitekorot ovat jo vuosien ajan olleet negatiivisia, joten käytännössä lainasta maksettava korko muodostuu ainoastaan pankin perimästä marginaalista.

Pankin tarjoaman marginaalin suuruus riippuu useasta tekijästä. Asuntolainan kilpailutuksella haetaan yleensä pienimmän marginaalin löytämistä tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tärkeimmät marginaaliin vaikuttavat seikat ovat yleensä:

Pankkien kilpailutilanne. Pankit kilpailevat asuntolaina-asiakkaista, koska asuntolaina sitoo asiakkaan pankkiin usein vuosiksi eteenpäin. Asuntolaina-asiakkaille tarjotaan lainan lisäksi myös muita pankkipalveluita ja nämä kerryttävät pankille lisätuloja. Pankkien välinen kilpailu on ollut viime vuosien aikana etenkin isoissa kasvukeskuksissa kovaa ja tämä onkin laskenut uusien asuntolainatarjousten marginaaleja selvästi.

Asuntolainan vakuus. Asuntolainan vakuus on yleisimmin ostettava asunto. Asunnon kunto, sijainti ja muut tekijät vaikuttavat, millaisen vakuusarvon pankki määrittää ostettavalle asuntokohteelle. Haettavan lainasumman ollessa selvästi pienempi kuin asunnon realistinen vakuusarvo, on asiakkaalla paremmat mahdollisuudet saada edullinen lainamarginaali. Pankin kannalta asunto-osake on usein turvallisempi vakuus kuin omakoti- tai paritalo ja tämä seikka saattaa vaikuttaa lainamarginaalin suuruuteen.

Asiakkaan oma talous. Pankit ovat jo lain myötä velvoitettuja ottamaan selvää asiakkaan taloudellisesta tilanteesta ja näin varmistamaan, että asiakkaan maksukyky riittää hoitamaan asuntolainan lyhennykset myös yllättävissä käänteissä. Pankit tekevät asiakkaille stressitestin, jolla mitataan asiakkaan maksukyky selvästi nykyistä suuremmalla viitekorolla. Asiakas, jonka tulot mahdollistavat säästämisen asuntolainan lyhennysten ohella, on pankin kannalta erityisen houkutteleva ja tämä lisää mahdollisuutta saada halpa marginaali asuntolainalle.

Lainatarjousten määrä. Asiakkaan mahdollisuus saada edullinen asuntolainamarginaali paranee, jos lainatarjouksia on haettu useilta pankeilta. Ilman vertailukelpoisia tarjouksia asuntolainaa anovan asiakkaan on lähes mahdotonta tietää, onko juuri se lainatarjous edullinen vaiko ei. Suomen Pankin ylläpitämista tilastoista voi seurata uusien asuntolainojen keskikorkoa, mutta tämä tilasto ei selvennä yksittäisen asiakkaan lainamarginaalia.