Liittymävertailu 2023 – Vertaa puhelinliittymät täällä

LIITTYMÄVERTAILU JA PARHAAN LIITTYMÄN VALITSEMINEN SINUN TARPEISIISI

Nykypäivänä lähes kaikilla on ainakin yksi puhelinliittymä ja monesti jopa useampia, joten liittymävertailu on erittäin tärkeää, jotta et maksaisi liikaa ominaisuuksista joita et tarvitse puhelinliittymissä. Vertaamo.fi on koonnut runsaan tietopaketin puhelinliittymistä ja niiden vertailusta, jotta liittymävertailu onnistuu sinulta helposti ja nopeasti. Liittymävertailu on ei ehkä ole koskaan ollut näin helppoa. Löydät sivuiltamme Suomen isoimpien operaattorien DNA:n, Elisan, Telian ja Moin kaikki liittymät. Voit näppärästi ja helposti vertailla kaikki erilaiset liittymätyypit ja -paketit ja löytää edullisimman liittymän sinun tarpeisiisi. Jokaisella on omat erilaiset tarpeet, joten sama liittymä ei välttämättä sovi kaikille. Operaattorit painottavat erilaisia asioita liittymissään ja markkinoinnissaan, joten voi olla vaikea saada selvää mitä liittymät tarkalleen pitävät sisällään. Jos sinulla on hankaluuksia ymmärtää erilaista sanastoa ja termejä, ei huolta. Olemme nimittäin tehneet liittymävertailumme niin, että se on selkeä ja kertoo liittymävertailun vaiheet yksi kerrallaan ja selkeästi.

  1. Syötä tiedot puhelinliittymääsi koskien alle ja saat operaattoreiden liittymätarjoukset hintajärjestyksessä. Vertailu huomioi puheajan, tekstiviestit, datakäytön sekä datan siirtonopeuden.
  2. Puhelinliittymän tilaaminen on helppoa, nopeaa ja turvallista. Liittymävertailu antaa liittymävaihtoehdot hintajärjestyksessä ja näyttää mitä puhelinliittymä sisältää. Tilaa liittymä klikkaamalla ”Tilaa” ja pääset operaattorin sivuille täyttämään asiakastiedot.
  3. Hinnat suoraan operaattoreilta. Liittymävertailun hintatiedot tulevat suoraan operaattoreilta tai näiden tarjouksista. Varmista hinnat vielä operaattorin sivuilla liittymätilausta tehdessäsi.
  4. Palvelu on ilmainen. Autamme sinua löytämään sopivimman ja edullisimman liittymän.

SUOSITUIMMAT PUHELINLIITTYMÄT


Moi Mobiili on uusimpia liittymäoperaattoreita Suomessa. Moin idea perustuu verkkopalveluun – yksi tili, monta liittymää. Moi Mobiilin aloituspakkaukseen kuuluu yksi puhelinliittymä hinnaltaan 9 €/kk. Moin puhelinliittymä sisältää nopean 4G netin ja puhelut sekä tekstiviestit maksavat 0,055 €/min ja 0,055 €/kpl. Oma Moi -tunnuksilla liittymiä voi tilata lisää. Lisäliittymät maksavat 9 €/kk. Moi Mobiili on nopeasti tullut suosituksi perheiden ja yhteisöjen kesken, koska liittymien hallinta, seuranta, muokkaus on tehty helpoksi Oma Moi -palvelun kautta. Moi Mobiili puhelinliittymään saa lisäpalveluita edullisesti. Esimerkiksi rajaton 4G data maksaa 18 €/kk/liittymä. Rajaton 5G 1000 Mbit/s nopeudella maksaa 44 €/kk.

TILAA TÄSTÄ


Elisa Saunalahti on suomalainen operaattori. Elisa Saunalahden suosittuja puhelinliittymiä ovat Saunalahti Huoleton -llttymät. Niissä on rajattomasti puheaikaa ja tekstiviestejä. Saunalahti Huolettomiin voi myös valita nettinopeuden itse, jonka perusteella puhelinliittymän hinta määräytyy. Halvin liittymä maksaa 150 Mbit/s netillä 22,90 €/kk ja nopein 1000 Mbit/s netin alennettu hinta on 49,90 €/kk. Saunalahti Huoleton -puhelinliittymissä on valittavana myös kolme muuta nettinopeutta. Liittymissä ei ole datarajoitusta. Puhelinliittymien avausmaksu on 4,90 €.

TILAA TÄSTÄ


Matkapuhelinoperaattori DNA jakaa puhelinliittymänsä liittymiin, joissa on rajattomasti puhetta sekä tekstiviestejä ja liittymiin, joissa puheluista ja tekstiviesteistä maksetaan käytön mukaan. Kaikkein suosituin DNA-liittymä on Rajaton. Rajaton sisältää rajattomasti puhetta ja tekstiviestejä Suomessa. Rajaton puhelinliittymään kuuluu rajaton nettidata 4G yhteydellä. Halvimmillaan Rajaton -liittymä maksaa 22,90 €/kk ja siinä on 1 Mbit/s netti. Nopeampi 400 Mbit/s 5G liittymä maksaa alennetuin hinnoin 34,90 €/kk. DNA puhelinliittymät voi irtisanoa milloin tahansa, myös sopimuskauden aikana. DNA puhelinliittymissä on avausmaksu 4,90 €.

TILAA TÄSTÄ


Telia tarjoaa halvimmillaan hitaimmalla netillä Rajaton liittymän 12 kuukaudeksi hintaan 14,90 €/kk (tarjoushinta norm. 19,90 €/kk). 5 G netin eli 1000 M saa Telialta hintaan 49,90 €/kk. Telian puhelinliittymät sisältävät rajattoman määrän dataa kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa. Avausmaksu Telian puhelinliittymissä on 5,00 €.

TILAA TÄSTÄ

Suosituimmat operaattorit Suomessa 2021

 

VERTAA PUHELINLIITTYMÄT – MITEN VERRATA PUHELINLIITTYMIÄ?

Hyvä idea on aloittaa määrittelemällä omat puhelinliittymätarpeesi. Mieti esimerkiksi, kuinka paljon puheluita ja tekstiviestejä lähetät kuukaudessa, kuinka paljon käytät mobiilidataa ja tarvitsetko lisäominaisuuksia tai lisää puheluiden määrää. Tämän jälkeen voit vertailla eri puhelinliittymiä näiden kriteereiden perusteella.

Hinta on usein yksi tärkeimmistä vertailukohdista. Vertaile eri puhelinliittymien hintoja ja huomioi myös mahdolliset lisämaksut tai lisäpalvelut. Huomioi myös, että halvemmassa liittymässä saatat joutua maksamaan lisää esimerkiksi puheluista tai tekstiviesteistä, joten muut kuin hintakriteerit voivat olla tärkeitä.

Puheminuuttien ja tekstiviestien määrä voi olla tärkeä vertailukohta, jos lähetät paljon puheluita tai tekstiviestejä. Vertaile eri liittymien tarjoamia minuutti- ja viestimääriä ja huomioi myös niiden hinta. Muista, että jos ylität tarjoamasi minuutti- tai viestimäärän, saatat joutua maksamaan lisää.

Mobiilidatan käytön määrä on tärkeä vertailukohta, jos käytät puhelintasi paljon esimerkiksi netin selaamiseen tai videopuheluihin. Vertaile eri liittymien tarjoamia mobiilidatan määriä ja huomioi myös niiden hinta. Muista, että jos ylität tarjoamasi mobiilidatan määrän, saatat joutua maksamaan lisää.

MILLOIN PUHELINLIITTYMÄ KANNATTAA VAIHTAA?

Puhelinliittymän vaihtamiseen voi olla useita eri syitä mutta yleisimmät syyt vaihtoon ova nykyisen liittymän huono vastaavuus tarpeisiin ja liittymä on liian kallis. Mikäli maksat puhelinliittymästä tällä hetkellä yli 30 €, suosittelemme vahvasti tutustumaan eri operaattoreiden tarjouksiin ja puhelinliittymiin. 30 € voi tuntua pieneltä rahamäärältä mutta jos voit puhelinliittymiin tutustumalla ja kilpailuttamalla säästää melkein kolmasosan, niin se kannattaa ilman muuta tehdä. Kymmenen euron säästöllä kuukaudessa, on jo vuositasolla 120 euroa. Toinen yleinen syy puhelinliittymän vaihtamiseen on se, että liittymän ominaisuudet eivät enää vastaa nykyistä tarvetta tai ovat puutteelliset. Nettiyhteys voi olla huono. Elokuvien ja videoiden katsominen tökkii, yhteyttä ei saa muodostettua. Etätöiden tekeminen on myös nykyisen maailmantilanteen myötä lisääntynyt. Hidas yhteys tai pätkiminen ei välttämättä johdu verkon kuormittumisesta, vaan liian hitaasta liittymästä tarpeisiisi. Puhelinliittymän nettiyhteys on tässä tapauksessa yksinkertaisesti liian hidas käyttöösi. Aikaisemmin liittymän data on voinut olla sinulle riittävä, mutta netin käyttö on viime aikoina lisääntynyt yllättäen eikä liittymäsi ole enää soveltuva nykyiseen tarkoitukseen. Yleensä operaattorit arvottavat nopeammat yhteydet hitaiden edelle kun kaistaa jaetaan. Nykyään puhelin on useilla koko ajan käytössä, joten puhelinliittymän päivittäminen ajantasalle on syytä tehdä 1-2 kertaa vuodessa.

KYSYMYKSIÄ LIITTYMISTÄ JA LIITTYMÄVERTAILUSTA

Mikä on paras puhelinliittymä?
Yksiselitteisesti parasta puhelinliittymää tuskin on olemassa. Paras liittymä on se joka vastaa hinnaltaan ja ominaisuuksiltaan tarpeitasi. Vertaa liittymien hinnat ja ominaisuudet tältä sivulta.

Kannattaako minun tehdä liittymävertailu?
Liittymävertailu on kannattavaa koska puhelinliittymissä on eroja sekä hinnassa, että ominaisuuksissa. Vertaamalla liittymät löydät halvimman ja taloutesi kiittää.

Kuinka usein minun tulee tehdä puhelinliittymien vertailu?
Puhelinliittymät kannattaa vertailla aina kun nykyinen tarjouksesi päättyy. Usein operaattori soittaa ja tarjoaa jatkoa edullisemmalla hinnalla taas vuodeksi eteenpäin. Muuten vertailu tulee tehdä noin kerran vuodessa. Näin varmistat aina edullisimman sopimuksen sekä liittymäsi ominaisuudet ovat päivitetty vastaamaan tarpeitasi.

Millaisia eroja liittymien väliltä löytyy?
Puhelinliittymien erot löytyvät esim. näistä. Puhepaketti, tekstiviestit, nettinopeus, datakatto, avausmaksu, liittymän hinta ja hinnoittelutyyppi. Myös sopimuksen pituuksissa on eroja.

Kuinka paljon voin säästää kun vertaan puhelinliittymät?
Tekemällä liittymävertailun voit säästää joitain kymppejä ja joskus satoja euroja vuodessa. Tee vertailu palvelussamme ja tarkista paljonko säästösi on.

Kuinka liittymän vaihtaminen tapahtuu?
Liittymän vaihtaminen on tehty kuluttajalle helpoksi. Valitse liittymävertailustamme sinulle sopivin liittymä ja klikkaamalla Tilaa-nappia, siirryt operaattorin sivuille viimeistelemään tilauksen.

Muuttuuko puhelinnumeroni kun vaihdan operaattorin?
Saat säilyttää vanhan puhelinnumerosi. Jos haluat voit myös hankkia uuden numeron.

Mitkä operaattorit ja puhelinliittymät ovat vertailussa mukana?
Liittymävertailusta löytyvät kaikki Suomen suurimmat puhelinoperaattorit Telia, Elisa, DNA ja Moi Mobiili liittymineen ja hintoineen.

Onko liittymävertailu ilmainen?
Liittymävertailu on täysin maksuton palvelu.