Vertaa äänikirjat – Löydä paras äänikirjapalvelu täältä

ÄÄNIKIRJAT JA E-KIRJAT

Äänikirjat ja e-kirjat ovat suuresti viime vuosien aikana yleistynyt trendi, mikä ei ole ollenkaan ihme. Ne nimittäin ovat mahdollistaneet lukemisen sellaisillekin ihmisryhmille, jotka eivät syystä tai toisesta pysty lukemaan tavallisia kirjoja. Esimerkiksi iän myötä heikentyneestä näöstä tai rappeutuneesta silmänpohjasta kärsivät ihmiset eivät välttämättä enää pysty lukemaan tavallisia kirjoja tai ne rasittavat heidän silmiään niin paljon, että he ovat joutuneet jättämään lukemisen sivuun kokonaan. Äänikirjapalvelut ovat kuitenkin tulleet apuun, sillä myös tällaiset ihmiset pystyvät yleensä lukemaan e-kirjoja, joiden tekstin saa älylaitteella suurennettua moninkertaiseksi helposti. Sähköinen kirja on helpompi vaihtoehto myös lapsille, jotka vasta opettelevat lukemaan. Tee äänikirjavertailu ja aloita kuunteleminen jo tänään.

Suomen parhaat äänikirjapalvelut 2021


BookBeat

Storytel

Elisa Kirja

Nextory
100 000+ kirjaa200 000+ kirjaa10 000+ kirjaa100 000+ kirjaa
Kielet: Suomi, ruotsi, englanti ja saksaKielet: Suomi, ruotsi, englanti, venäjä, espanja ja italia

Kielet: Suomi, ruotsi ja englantiKielet: Suomi ja ruotsi
+ Aikuiset, nuoret ja lapset
+ Ääni- ja e-kirjoja
+ Voi käyttää myös offline-tilassa
+ Perhetili saatavilla
+ Aikuiset, nuoret ja lapset
+ Ääni- ja e-kirjoja
+ Toimii myös offline-tilassa
+ Perhetili saatavilla
+ Aikuiset, nuoret ja lapset
+ Ääni- ja e-kirjoja
+ Toimii myös offline-tilassa
+ Aikuiset, nuoret ja lapset
+ Ääni- ja e-kirjoja
+ Toimii myös offline-tilassa
+ Perhetili saatavilla

Alk. 9,99 €/kk

2 viikon ilmainen kokeilujakso
Alk. 9,99 €/kk

2 viikon ilmainen kokeilujakso
16,99 €/kk

2 viikon ilmainen kokeilujakso
9,99 €/kk

2 viikon ilmainen kokeilujakso
Ei määräaikaa, voit peruuttaa milloin vain

Ei määräaikaa, voit
peruuttaa milloin vain

Ei määräaikaa, voit peruuttaa milloin vain

Ei määräaikaa, voit peruuttaa milloin vain
LUNASTA TARJOUSLUNASTA TARJOUSLUNASTA TARJOUSLUNASTA TARJOUS

Lisäksi äänikirjapalvelut sopivat heille, jotka eivät pysty perinteistä kirjaa lukemaan ollenkaan. Esimerkiksi näkövammaiset ovat suuri äänikirjasovellusten kuluttajaryhmä. Äänikirjapalvelu saattaa olla sokeana syntyneen ainoa keino päästä lukemaan kirjoja. Äänikirjasovellus on helppokäyttöinen myöskin perheen pienimmille ja mahdollistaa tarinoiden lukemisen silloinkin, kun vanhempi ei syystä tai toisesta ehdi lapselle kirjaa lukemaan. Nykyisin on varsin yleistä, että lapsille ei enää lueta kirjoja siinä määrin kuin ennen. Sikäli äänikirjapalvelut ovat tulleet varsin loistavaan aikaan. Satujen lukeminen lapsille vaikuttaa nimittäin todistetusti lapsen aivojen ja luovuuden kehittymiseen. Lisäksi se laajentaa lapsen sanavarastoa ja stimuloi aivoja niin, että oppiminen on myöhemminkin elämässä helpompaa.

Monet aikuiset saattavat nykyisin usein huomata, että aika ei tahdo enää riittää lukemiselle. Myös tämä pulma saadaan onneksi helposti ratkaistua äänikirjojen a e-kirjojen avulla, sillä niitä voi helposti lukea tai kuunnella esimerkiksi ratikkamatkalla töihin. Toisin sanoen äänikirjojen, sähköisten kirojen ja e-kirjojen kuunteleminen sopii aivan jokaiselle ja juuri tällainen lukeminen vastaakin parhaiten moderniin kirjatarpeeseen.

ÄÄNIKIRJAT, E-KIRJAT JA NIIDEN HINNAT

Onko äänikirjojen ja e-kirjojen kuuntelu sekä lukeminen sitten kallista? Ei ollenkaan! Toisinaan se voi olla jopa täysin ilmaista. Monet äänikirjapalvelut, kuten Storytel ja Nextory tarjoavat käyttäjilleen ilmaista kokeilujaksoa, jonka aikana äänikirjoja ja e-kirjapalvelua voi kokeilla tietyn ajan täysin maksutta. Tällöin käyttäjän käyttöön tulee täysin ilmainen e-kirjasto, jossa tämä saa nauttia jopa tuhansista kirjoista täysin ilmaiseksi.

Kuulostaako mikään paremmalta, kuin ilmaiset e-kirjat? ”E-kirja ilmainen” on yksi käyttäjien eniten hakemista e-kirjoihin liittyvistä hauista, eikä ihme. Moni haluaa nykyisin kokeilla näitä palveluita, mutta ostopäätöksen tekeminen kylmiltään saattaa olla vaikeaa. Siksi onkin mainiota, että äänikirjapalveluita voi kokeilla täysin maksutta. Maksuttoman kokeilujakson jälkeen palveluiden hinnat vaihtelevat noin kahdeksasta eurosta pariin kymppiin riippuen tilauksen laajuudesta. Hyödynnä vaikkapa Storytel tarjous jo tänään.

PARAS ÄÄNIKIRJAPALVELU – MIKÄ ON PARAS ÄÄNIKIRJAPALVELU?

Entä mikä on paras äänikirjapalvelu? Markkinoille on viime vuosien aikana tullut useita äänikirjapalveluita ja myös e-kirjapalveluita, kuten Nextory ja Storytel, ja näistä voikin olla vaikea päättää, mikä on paras äänikirja sovellus. Paras äänikirjasovellus on vaikea spesifioida, sillä eri äänikirjapalvelut sopivat eri käyttäjien tarpeisiin. Toisen mielestä parhaat äänikirjapalvelut eivät jonkun toisen mielestä olekaan niitä ykkösiä. Siksi äänikirjojen sovellusten vertailut ovat jotakin sellaista, mikä kannattaa lukaista läpi.

Äänikirjapalveluiden vertailut kertovat hyvin eri äänikirjapalveluiden hyvistä ja huonoista puolista. Äänikirjojen vertailun luettuasi tiedät paremmin eri sovellusten tarjoamista hyvistä ja huonoista puolista ja osaat helpommin valita niistä omiin tarpeisiisi sopivimman. Eri palvelut tarjoavat hyvin erilaisia paketteja sekä erityyppistä luettavaa, joten suurelle lapsiperheelle sopii aivan eri palvelu kuin vaikkapa yksittäiselle satunnaiselle lukijalle. Juuri tämän takia äänikirjojen vertailut on tehty – jotta juuri sinä löydät itsellesi parhaan äänikirjapalvelun.

BOOKBEAT ILMAINEN KOKEILU

BookBeat tarjoaa uusille asiakkaille ilmainen kahden viikon kokeilujakson. Ilmaiseen kokeilujaksoon sisältyy Premium-paketin ominaisuudet. BookBeat hinta ja paketit:

 • – BookBeat Basic -paketti maksaa 9,99 €/kk ja sillä voit kuunnella kirjoja 20 tuntia/kk. Tämä paketti sopii täydellisesti, jos kuuntelee tai lukee vähän vähemmän.
 • – BookBeat Premium -paketti maksaa 16,90 €/kk ja sillä voi lukea ja kuunnella kirjoja niin paljon kuin haluaa. Tämä paketti sopii niille, jotka rakastavat kuunnella ja lukea kirjoja loputtomasti.
 • – BookBeatissa on myös perhetili, jonka voi jakaa perheenjäsenten kanssa. Yksi lisäprofiili maksaa 4,90 €/kk ja yhdellä käyttäjätilillä voi olla jopa 5 käyttäjää.

 
Aloita 2 viikon ilmainen kokeilu

STORYTEL ILMAINEN KOKEILU

Storytel tarjoaa uusille asiakkaille ilmaisen kahden viikon kokeilujakson. Ilmaiseen kokeilujaksoon sisältyy Unlimited-paketin ominaisuudet. Storytel hinta ja paketit:

 • – Storytel Light -paketti maksaa 9,99 €/kk ja sillä voit kuunnella kirjoja 20 tuntia/kk.
 • – Storytel Unlimited -paketti maksaa 16,99 €/kk ja sillä voi lukea ja kuunnella kirjoja niin paljon kuin haluaa.
 • – Storytelissa on myös Family-paketit, joissa on 2-3 käyttäjää ja hinta alkaen 20,99 €/kk.

 
Aloita 2 viikon ilmainen kokeilu

NEXTORY ILMAINEN KOKEILU

Nextory tarjoaa uusille asiakkaille ilmaisen kahden viikon kokeilujakson. Ilmaiseen kokeilujaksoon sisältyy Pronssi-, Kulta- tai Perhe-paketin ominaisuudet. Nextory hinta ja paketit:

 • – Nextory Pronssi -paketti maksaa 9,99 €/kk ja sillä voit kuunnella kirjoja 20 tuntia/kk.
 • – Nextory Kulta -paketti maksaa 16,99 €/kk ja sillä voi lukea ja kuunnella kirjoja niin paljon kuin haluaa.
 • – Nextoryssa on myös Perhe-paketti, joissa on 2-4 käyttäjää ja hinta 19,99 €/kk.

 
Aloita 2 viikon ilmainen kokeilu

ELISA KIRJA ILMAINEN KOKEILU

Elisa Kirja tarjoaa uusille asiakkaille ilmaisen kahden viikon kokeilujakson. Ilmaiseen kokeilujaksoon sisältyy Unlimited-paketin omainaisuudet. Storytel hinta ja paketit:

 • – Elisa Kirja kuukausitilaus -paketti maksaa 16,99 €/kk ja sillä voit kuunnella rajoituksetta.
 • – Elisa Kirjasta voi ostaa myös yksittäisiä äänikirjoja ja e-kirjat ovat tulossa talven 2021 aikana

 
Aloita 2 viikon ilmainen kokeilu

MUUT ÄÄNIKIRJAPALVELUT

Muita suosittuja äänikirjapalveluita Suomessa ovat Supla ja Suomalainen Plus. Supla tarjoaa 14 päivän maksuttoman kokeilujakson. Tilaus jatkuu hintaan 14,99 €/kk ja sen voi lopettaa koska tahansa. Suomalainen Plus antaa uusille käyttäjille 2 viikon ilmaisen kokeilujakson, jonka jälkeen jatkuva lukuaikatilaus 16,95 €/kk.

Äänikirjoja voi myös ostaa myös kirjoja myyvistä verkkokaupoista kuten Adlibris. Tulemme lisäämään myös nämä palvelut myöhemmin vertailuumme.

ÄÄNIKIRJAT VERTAILU

Äänikirjapalvelut ja äänikirjasovellukset kannattaa vertailla ennen ostamista. Kaikki vertailumme palvelut tarjoavat ilmaisen kokeilujakson, jonka aikana palvelun käytettävyys ja valikoiman laajuus tulevat tutuiksi. Kannattaa siis käyttää hyödyksi ilmainen kokeilujakso. Mikäli palveluun ei ole tyytyväinen, on palvelu mahdollista peruuttaa ennen kuin alat maksamaan siitä kuukausimaksua. Ennen ilmaisen kokeilujakson ja palvelun valintaa kannattaa miettiä kuinka paljon palvelua käyttää kuukaudessa. Halvimmat paketit sisältävät yleensä 20 tuntia kuuntelua kuukaudessa. Tämän voi miettiä niin, että voit kuunnella yhden tunnin jokaisena arkipäivänä. Usein tämä riittää, jos käytät esim. työmatkat äänikirjojen kuunteluun. Mieti myös onko sinulla käyttöä e-kirjoille. Kannattaa myös tehdä hakuja ja tarkistaa löytyykö lukulistallasi olevat kirjat palvelusta.

SUOSITUIMMAT ÄÄNIKIRJAT 2021

Useampi äänikirjapalvelu listaa suosituimpia ja kuunnelluimpia kirjoja eri kategorioissa. Tässä BookBeatin kaikkien aikojen suosikit TOP-20 (02/2021):

 • 1. Harry Potter ja Feeniksin kilta – J.K. Rowling
 • 2. Harry Potter ja liekehtivä pikari – J.K. Rowling
 • 3. Minun tarinani – Michelle Obama
 • 4. Harry Potter ja kuoleman varjelukset – J.K. Rowling
 • 5. Harry Potter ja puoliverinen prinssi – J.K. Rowling
 • 6. Aki Hintsa – Voittamisen anatomia – Oskari Saari
 • 7. Idiootit ympärilläni – Thomas Erikson
 • 8. Harry Potter ja Azkabanin vanki – J.K. Rowling
 • 9. Jere – Aki Linnanahde
 • 10. Harry Potter ja viisasten kivi – J.K. Rowling
 • 11. Suon villi laulu – Delia Owens
 • 12. Sapiens – Yuval Noah Harari
 • 13. Harry Potter ja salaisuuksien kammio – J.K. Rowling
 • 14. Seitsemän sisarta – Lucinda Riley
 • 15. LOIRI. – Jari Tervo
 • 16. Myrskyn sisar – Lucinda Riley
 • 17. Auringon sisar – Lucinda Riley
 • 18. Auschwitzin tatuoija – Heather Morris
 • 19. Kuun sisar – Lucinda Riley
 • 20. Varjon sisar – Lucinda Riley

KOKEMUKSIA ÄÄNIKIRJOISTA

Äänikirjapalveluissa on paljon samaa, mutta eroavaisuuksia löytyy esimerkiksi kirjavalikoimassa ja käyttöliittymän käyttömukavuudessa. Suurinta valikoimaa mainostavat BookBeat ja Storytel. Suomalaisuus edellä itseään myy Elisa Kirja. Hinnoittelu on kaikilla samankaltainen. Valittavissa on 2-4 erilaista pakettia. Myös perheenjäsenet ovat huomioitu, sekä lapset joille voi luoda omia profiileita. Halvimmissa paketeissa on yleensä kuuntelu rajattu 20 tuntiin kuukaudessa. Vajaalla kahdellakympillä kuukaudessa saakin sitten kuunnella jo rajattomasti kirjoja. Eroja alkaa syntymään e-kirjojen puolella. Tämä on kuitenkin taas käyttäjän omista mieltymyksistä kiinni, kuunteleeko enemmän vai lukeeko kirjat esim. tabletilta. Joskus kirjat julkaistaan vain tietyn palvelun kautta yksinoikeudella. Tämä voi vaikuttaa lopulliseen ostopäätökseen kun valitaan äänikirjapalvelua. Hyvä puoli on, että kaikki äänikirjapalvelut tarjoavat ilmaisen kokeilujakson ja näin voi muodostaa omat kokemuksensa äänikirjoista.

KYSYMYKSIÄ ÄÄNIKIRJAPALVELUISTA

Miten äänikirja ja e-kirja eroavat toisistaan?
Äänikirja on kirjan kuunneltava versio ja e-kirja on luettava, digitaalisessa muodossa oleva kirja.

Mikä on paras äänikirjapalvelu?
Äänikirjapalvelut eroavat enimmäkseen hinnan ja valikoiman suhteen. Vertailumme kertoo, että montako kirjaa palvelussa on saatavilla, tarjoukset ja mikä palvelu on edullisin kokeilujakson jälkeen. Kannattaa miettiä kuinka ja paljonko käytät äänikirjapalvelua. BookBeat ja Storytel ovat valikoimaltaan kattavimpia esim. lasten- ja hyvinvointikirjojen kategorioissa. Elisa Kirja eroaa hieman hinnoittelultaan muista ja mainostaa suomalaisuutta ja suomenkielisten sisältöjen runsautta.

BookBeat vai Storytel?
Storytel ja BookBeat tarjoavat selkeästi kattavimman valikoiman ääni- ja e-kirjoja. Tutki ja vertaile arvostelut eri äänikirjapalveluista ennen tilauksen tekemistä ja hyödynnä ilmainen kokeilujakso.

Löytyykö vertailusta tai netistä ilmainen äänikirja?
Ilmainen äänikirja löytyy jokaisesta äänikirjapalvelusta kun hyödynnnät tutustumisjaksosi. Myös Yle Areenassa on ilmaisia äänikirjoja. Myös kirjastot tarjoavat ilmaisia äänikirjoja kuunteluun. Vertailussamme löydät listattuna äänikirjapalvelut, joista voit kuunnella kirjoja ilmaiseksi tutustumisjakson ajan. Ilmaiset kokeilut ovat saatavilla kaikille uusille käyttäjille ja tehdä päätöksen ilmaisjakson aikana haluatko jatkaa palvelun tilaamista jatkossa.

Löytyykö äänikirjoja lapsille?
Lapsille löytyy paljon äänikirjoja jokaisesta palvelusta ja eniten niitä tarjoavat BookBeat sekä Storytel. Lue kokemuksia eri äänikirjapalveluista ja valitse parhaiten lapsille sopiva sovellus. Storytel tarjoaa lapsille omat käyttäjäprofiilinsa Netflixin tapaan.

Voinko antaa äänikirjan lahjaksi?
Äänikirjapalvelun voi ostaa myös lahjaksi. Lahjatilaukset löytyvät ainakin BookBeatilta ja Storytelilta ja saat käyttöösi samat tarjoukset kuin tilatessasi itsellesi.

ÄÄNIKIRJAPALVELU LAHJAKSI

Äänikirjan antaminen lahjaksi on mainio ja ekologinen valinta. Äänikirjapalvelut sisältävät paljon eri aihealueita dekkareista oppikirjoihin ja kuunneltavaa riittää kaikille eri makuja unohtamatta. Äänikirjapalvelu joululahjaksi tai synttärilahjaksi on loistava lahjaidea, joka ilahduttaa saajaansa pitkään. Storytel ja BookBeat äänikirjapalvelut voi tilata lahjaksi sekä molemmat tarjoavat myös perhepaketit. Näin voit ilahduttaa perheenjäsenesi lisäksi myös itseäsi lahjalla.

LASTEN ÄÄNIKIRJAT NETISTÄ

Perheen pienimmille, jotka eivät osaa vielä lukea ovat äänikirjat erityisen sopiva vaihtoehto. Lasten ja nuorten äänikirjat löytyvät jokaisesta äänikirjapalvelusta. Äänikirjat sopivat hyvin lasten rentoutumiseen ja esimerkiksi auto- tai lentomatkoille sekä myös joskus unisaduksi. BookBeat, Storytel ja Nextory tarjoavat mahdollisuuden luoda lapsille oma profiili perhepaketin mukana. Tämä toimii samoin kuin Netflixissä, eli lapsi pääsee käsiksi vain hänelle tarkoitettuun sisältöön.