Äänikirjapalvelu – Paras ja halvin 2024 – Vertaa äänikirjat ja löydä parhaat äänikirjatarjoukset

6.6.2024 | Teksti: Vertaamo.fi
Tarjoukset ja hinnat päivitetty 17.6.2024

Kaverille kans

 

PARAS JA HALVIN ÄÄNIKIRJAPALVELU 2024

Vuonna 2024 paras ja halvin äänikirjapalvelu tarjoaa laadukkaan kirjavalikoiman kohtuuhintaan. Hyödynnä äänikirjat tarjous tai äänikirjojen ilmainen kokeilu!

Palvelu

Hinta alk./kk

Ilmaiskokeilu

Katso tarjous

Storytel

9,99 €

Katso tarjous

BookBeat

9,99 €

Nextory

11,99 €

Katso tarjous

Briif

8,33 € 11,99 €

Audible

7,99 £

Ajankohtaiset äänikirjojen tarjoukset ja kampanjat: 

Storytel

Premium pysyvästi -50%
9,99 € 24.6. asti

Briif

99,99 €/vuosi – vain 8,33 €/kk – säästä 30%!

BookBeat

Kokeile maksutta 90 päivää. Voimassa uusille asiakkaille 24.6. saakka


ÄÄNIKIRJAT TARJOUS

Etsitkö edullisia kuunteluhetkiä? Hyödynnä nyt huikeat äänikirjojen tarjousmahdollisuudet ja nappaa sinulle paras äänikirjat tarjous. Näin sukellat tarinoiden maailmaan ilman suurta budjettia. Laaja valikoima kirjallisuutta odottaa kuuntelijoitaan ja äänikirjojen tarjoukset tekevät luku- ja kuunteluhetkistä entistä houkuttelevampia. Älä missaa tilaisuutta äänikirjojen tarjouksista uppoutua kirjallisuuden lumoavaan maailmaan edullisesti!

Äänikirjojen tarjoukset ja niiden hyödyntäminen on erinomainen tapa tutustua äänikirjojen laajaan valikoimaan. Näitä tarjouksia voit löytää monista eri lähteistä, kuten sähköpostiviesteistä, vaikuttajien sosiaalisen median kanavista ja internetistä yleisesti. Yksi suosituimmista tavoista kokeilla äänikirjapalveluita on hyödyntää ilmaisjaksoja, jotka mahdollistavat palvelun testaamisen ennen sitoutumista. Mikäli palvelu ei miellytä kirjavalikoimalla tai toiminnoillaan, voit lopettaa käytön helposti ilman lisäkustannuksia. Äänikirjojen kokeileminen tarjousjaksojen avulla on siis kätevää.

Kannattaa kokeilla useita eri äänikirjapalveluita hyödyntämällä niiden äänikirjat tarjouksia, jotta löydät juuri sinulle sopivan palvelun. Näin voit kuunnella eri palveluiden tarjontaa ja tehdä päätöksen sen perusteella, mikä parhaiten vastaa makuasi ja tarpeitasi. Äänikirjojen tarjoukset ovat siis oiva tapa kokeilla äänikirjapalvelua, ennen sitoutumista kuukausimaksulliseen jäsenyyteen.

Äänikirja-alennukset eli äänikirjat ale tarjoavat myös mahdollisuuden ostaa suosikkiäänikirjoja omaksi edulliseen hintaan. Edulliset äänikirjat tarjouksessa ilahduttavat aina uudestaan ja ne voivat olla myös oiva lahjaidea. Voit jakaa äänikirja tarjoukset helposti läheisillesi esimerkiksi sivun ylälaidassa olevan jakamistoiminnon avulla.

Äänikirjojen tarjoukset vaihtelevat suuresti riippuen muun muassa kirjojen suosiosta ja uutuusasteesta. Tässä muutamia yleisiä paikkoja, joista voit etsiä äänikirjojen tarjouksia:

Äänikirjojen vertailupalvelu Vertaamo:
Vertaamo pitää lukijat aina ajantasalla äänikirjapalveluiden tarjouksista. Lisää meidät kirjanmerkkeihin ja tiedät mistä löydät parhaat tarjoukset. Tarjoamme myös joskus äänikirjat alennuskoodi. Alennuskoodilla voi ilmainen tutustumisjakso olla pidempi. Äänikirjat alekoodi on hyvä pitää silmällä myös podcasteissa. Äänikirjat alennuskoodi voi tarjota pidemmän ilmaisen tutustumisjakson ja äänikirja alennuskoodi voi tulla myös jonkun muun ostoksen kylkiäisinä. Menneitä tarjouksia ovat mm. Nextory 30 päivää 1 € ja BookBeat 30 päivää 1 €. Mikäli etsinnässä on äänikirjapalvelu vertailu, äänikirjat tarjous tai paras äänikirjapalvelu, löydät sen aina Vertaamosta. Päivitämme säännöllisesti äänikirjojen tarjoukset ja hinnat sivullemme.

PalveluHinta alk./kkIlmaiskokeilu
Storytel9,99 €14 päivää 0 €
BookBeat9,99 €30 päivää 0 €
Nextory11,99 €30 päivää 0 €
Elisa KirjaYhdistyy BookBeatiin17.6.2024
Audible9,99 €30 päivää 0 €
Briif11,99 €14 päivää 0 €

 

Äänikirjapalvelut ja niiden omat sivustot:
Äänikirjapalvelut kuten Audible, Storytel, BookBeat ja Nextory tarjoavat usein äänikirjojen tilaajille erilaisia tarjouksia ja alennuksia. Kaikki tarjoavat äänikirjojen ilmaisen kokeilun ja kokeilujakso on yleensä 7-30 päivää. Joskus äänikirjojen ilmainen kokeilu voi olla jopa 90 päivän mittainen. Usein tarjoukset ovat kuten Storytelilla, eli saat puolen vuoden jakson -50% alennuksella.

Kirjakaupat ja verkkokaupat:
Kirjakaupat kuten Adlibris tarjoavat äänikirjoja myös verkkokaupassaan ja heillä saattaa silloin tällöin olla tarjouksia äänikirjojen hinnoista. Voit tarkistaa myös paikkakunnallasi sijaitsevien kirjakauppojen tarjoukset.

Verkkokaupoista esim. Amazon ja Audiobooks.com myyvät äänikirjoja ja heillä saattaa silloin tällöin olla tarjouksia äänikirjojen hinnoista.

Sosiaalinen media:
Seuraa suosittuja äänikirjapalveluita ja kirjailijoita sosiaalisessa mediassa. Monet palvelut jakavat erityisiä tarjouksia ja alennuskoodeja seuraajilleen.

Sähköpostilistat:
Liity äänikirjapalveluiden ja kirjailijoiden sähköpostilistoille saadaksesi tiedon uusimmista äänikirjojen tarjouksista ja kampanjoista suoraan sähköpostiisi.

Kirjablogit ja -sivustot:
Monet kirjablogit ja -sivustot jakavat säännöllisesti tietoa ajankohtaisista äänikirjatarjouksista ja alennuksista.

Vaikuttajien suositukset:
Seuraa suosittuja vaikuttajia, jotka usein jakavat äänikirjojen eksklusiivisia tarjouksia ja alennuskoodeja seuraajilleen.

PARHAAT ÄÄNIKIRJAPALVELUT SUOMESSA 2024

Lue seuraavassa äänikirjapalveluiden arvostelut. Katso mikä on paras äänikirja app ja hyödynnä äänikirjojen ilmainen kokeilu. Katso myös äänikirjojen ajankohtaiset tarjoukset.

Storytel
Pohjoismaiden suurin äänikirjapalvelu5/5
BookBeat
Suomen suosituin äänikirjapalvelu5/5
Nextory
Satojatuhansia e- ja äänikirjoja4/5
Elisa Kirja
Yhdistyy BookBeatiin4/5
Audible
Audible on äänikirjafanin unelma3/5

 

 

STORYTEL TARJOUS JA ILMAINEN KOKEILU

Storytel tarjoaa uusille asiakkaille ilmaisen kokeilujakson. Ilmaiseen kokeilujaksoon sisältyy Unlimited-paketin ominaisuudet. Katso Storytel äänikirjat tarjous.

Storytel on Pohjoismaiden suurin äänikirjapalvelu. 1,5 miljoonaa käyttäjää globaalisti.

1. Storytel

Katso päivän tarjous

Kokeile tästä syystä


- Älykäs sovellus
- Laaja valikoima
- Synkkaa e- ja äänikirjat

Storytel kuuluu maailman johtaviin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalveluihin, ja sen tavoitteena on tehdä maailmasta empaattisempi paikka tarinoiden avulla.

Storytelin kirjapalvelu tarjoaa yli 700 000 tuotteen valikoiman, johon kuuluvat äänikirjat, e-kirjat, podcastit ja ainutlaatuiset Storytel Original -sisällöt, täysin ilman rajoituksia. Voit joko suoratoistaa kirjat suoraan sovelluksessa tai ladata ne offline-tilaan, jolloin voit nauttia kuuntelemisesta tai lukemisesta myös ilman internet-yhteyttä. Anna tarinoiden piristää arkipäivääsi tai työmatkojasi, uppoudu kiehtoviin kertomuksiin ja luo omat säännöt siitä, mitä, missä ja miten luet - täysin omilla ehdoillasi. Storytel-tilauksesi ei sido pitkiin määräaikoihin, ja voit perua sen milloin tahansa. Uusilla asiakkailla on mahdollisuus kokeilla palvelua ilmaiseksi.

Storytel toimii samalla periaatteella kuin Spotify, Netflix ja monet muut digitaaliset suoratoistopalvelut. Unlimited-käyttäjänä voit kuunnella ja lukea kirjoja niin paljon kuin haluat kiinteällä 22,99 euron kuukausimaksulla. Tarjoamme myös vaihtoehdon vähemmän kuunteleville Storytel Basic -tilauksen muodossa, joka mahdollistaa kirjojen kuuntelun ja lukemisen enintään 20 tuntia kuukaudessa hintaan 9,99 euroa. Perheille on tarjolla edullinen Storytel Family -tilausvaihtoehto, ja jokaiseen Storytel-tilaukseen kuuluu Kids Mode -tila, joka tarjoaa lapsille turvallisen pääsyn lastenkirjavalikoimaan. Jos olet erityisen kiinnostunut e-kirjoista, voit tehdä lukemisesta entistäkin miellyttävämpää yhdistämällä Storytel-tilisi erikseen myytävään Storytel Reader -lukulaitteeseen.

Sovellusarvostelut

Apple Store 

4,7

Google Play

4,5

BOOKBEAT TARJOUS JA ILMAINEN KOKEILU

BookBeat tarjoaa uusille asiakkaille ilmaisen kokeilujakson. Ilmaiseen kokeilujaksoon sisältyy Premium-paketin ominaisuudet. Äänikirjat BookBeat tarjoaa laadukkaan käyttökokemuksen. Katso BookBeat äänikirjat tarjous.

Suomen suosituin äänikirjapalvelu. Yli 800 000 e- ja äänikirjaa.

2. BookBeat

Katso päivän tarjous

Kokeile tästä syystä


- Sovellusta on helppo käyttää
- Laaja valikoima
- Kirjasuositukset toimivat hyvin

BookBeat edustaa e-kirjojen ja äänikirjojen suoratoistopalveluja, joissa tarjolla on kolme erilaista tilauspakettia, jotta voit valita itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Basic-paketilla saat 20 tuntia kirjojen kuuntelua ja lukemista kuukaudessa hintaan 9,99 €/kk. Standard-paketti tarjoaa 40 tuntia kuuntelua ja lukemista kuukaudessa hintaan 14,99 €/kk. Premium-paketilla voit nauttia 100 tunnista kuukaudessa hintaan 19,99 €/kk.

Perhetilillä voit jakaa BookBeat-käyttäjätilisi jopa neljälle lisäprofiilille, ja näille lisäprofiileille on omat hintansa: Basic-paketilla 4,90 €/kk, Standard-paketilla 5,99 €/kk ja Premium-paketilla 6,99 €/kk. Rekisteröityminen on helppoa kotisivuillamme, ja voit lisätä profiileja tarpeesi mukaan. Lataa BookBeat-sovellus älypuhelimeesi tai tabletillesi, ja voit aloittaa kirjojen kuuntelun ja lukemisen. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

BookBeat tarjoaa yli 800 000 e-kirjaa ja äänikirjaa, joita voit kuunnella suoratoistona tai ladata offline-tilaan. Offline-tila on erityisen kätevä matkustaessasi ilman wifi-yhteyttä tai mobiiliverkkoa. BookBeat mahdollistaa myös kirjojen kuuntelun Apple CarPlaylla ja Apple Watch -kellolla.


Bonnieriin kuuluva BookBeat tuo mukanaan yli sadan vuoden kokemuksen tarinoiden luomisesta, kehittämisestä ja jakamisesta.

Tavoitteenamme on tarjota markkinoiden paras digitaalinen kirjapalvelu, ja toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi nauttimaan hyvistä tarinoista kanssamme.

Sovellusarvostelut

Apple Store 

4,6

Google Play

4,3

NEXTORY TARJOUS JA ILMAINEN KOKEILU

Nextory tarjoaa uusille asiakkaille ilmaisen kokeilujakson. Ilmaiseen kokeilujaksoon sisältyy Pronssi-, Kulta- tai Perhe-paketin ominaisuudet. Katso Nextory äänikirjat tarjous.

Satojatuhansia e-kirjoja + äänikirjoja.

3. Nextory

Katso päivän tarjous


Kokeile tästä syystä

- Painotus e-kirjoissa
- Mainio hakuominaisuus
- Hyvä e-lukija 

Nextory perustettiin vuonna 2015 Tukholmassa, ja sen päämääränä on tehdä maailman kirjat saavutettaviksi useammille ihmisille sekä haastaa perinteiset näkemykset kirjojen lukemisesta. Teknologian nopea kehitys on muuttanut maailmaamme, ja Nextoryn visio on nyt entistäkin ajankohtaisempi: haluamme rikastuttaa lukukokemusta ja innostaa ihmisiä lukemaan ja kuuntelemaan tarinoita pikemminkin kuin selata merkityksettömiä kuvia.

Nextory on tällä hetkellä yksi Pohjoismaiden suurimmista ääni- ja e-kirjojen tilauspalveluista, ja sen sovellus on laajentunut myös muihin eurooppalaisiin markkinoihin. Nextoryn avulla löydät helposti oikeat kirjat puhelimeesi tai tablettiisi, sillä valittavanasi on satojatuhansia kirjoja.

Olipa kyse sitten liikunnasta, kokkauksesta, autossa istumisesta tai yksinkertaisesti rentoutumisesta, lempikirjasi ovat aina saatavillasi. Valitse itse, mitä haluat lukea ja kuunnella, tai anna inspiroitua kirjalistojemme avulla.

Nextory Basic -paketti maksaa 9,99 €/kk, ja sen avulla voit kuunnella ja lukea kirjoja 25 tuntia kuukaudessa.
Nextory Premium -paketti maksaa 15,99 €/kk, ja sen avulla voit nauttia kirjoista 100 tuntia kuukaudessa.
Nextory Unlimited -paketti maksaa 19,99 €/kk, ja siinä on mahdollisuus käyttää sovellusta samanaikaisesti 1–4 profiililla.

Basicissa ja Premiumissa voi olla käytössä 1 käyttäjä samanaikaisesti, mutta voit luoda jopa 4 profiilia.

Sovellusarvostelut

Apple Store 

4,5

Google Play

4,4

ELISA KIRJA TARJOUS JA ILMAINEN KOKEILU

Elisa Kirja tarjoaa uusille asiakkaille ilmaisen kokeilujakson. Ilmaiseen kokeilujaksoon sisältyy Unlimited-paketin omainaisuudet. Katso Elisa äänikirjat tarjous. HUOM! Elisa Kirja yhdistyy BookBeatiin.

Suosituin suomalainen ääni- ja e-kirjapalvelu

4. Elisa Kirja

Elisa Kirja yhdistyy BookBeatiin 17.6.2024

Katso päivän tarjous

Kokeile tästä syystä

- Iso suomalainen valikoima
- Voit ostaa kirjoja tilaamatta

Elisa Kirjan yhdistyessä BookBeatiin 17.6.2024, Elisa Kirja poistuu käytöstä. Kuukausimaksulliset tilaukset siirtyvät automaattisesti BookBeatiin, ja myös Elisa Kirjasta hankittuja kirjoja voi kuunnella ja lukea jatkossa BookBeat-sovelluksella.

Nauti Elisa Kirjan laajasta ääni- ja e-kirjavalikoimasta tilaamalla palvelu kiinteällä kuukausihinnalla. Pääset käsiksi kaikkiin kuumiin uutuuksiin, keskustelua herättäneisiin kirjahitteihin ja rakastettuihin klassikoihin - voit kuunnella ja lukea juuri sitä, mitä haluat, milloin haluat.

Valitse itsellesi sopivin vaihtoehto: Elisa Kirja Premium tai Elisa Kirja Mini. Elisa Kirja Premium tarjoaa 110 tuntia kuuntelu- ja lukuaikaa kuukaudessa, kun taas Elisa Kirja Mini sisältää 20 tuntia kuuntelu- ja lukuaikaa kuukaudessa.

Palvelun käyttöönotto on vaivatonta - tarvitset vain Elisa Kirja -sovelluksen, jonka voit ladata ilmaiseksi puhelimeesi tai tablettiisi sovelluskaupasta. Kirjaudu sisään omalla käyttäjätunnuksellasi, jonka voit luoda samalla kun tilaat palvelun.

Elisa Kirjan ääni- ja e-kirjapalvelusta löydät laajan valikoiman suomenkielisiä äänikirjoja ja e-kirjoja. Valikoima kattaa kaikki kuumimmat uutuudet, keskustelluimmat kirjahitit ja rakastetuimmat klassikot, lasten suosikit mukaan lukien. Valikoima kasvaa jatkuvasti, uusia kirjoja lisätään jopa päivittäin. Valikoimasta löytyy myös ruotsin- ja englanninkielisiä ääni- ja e-kirjoja sekä podcasteja.

Palvelu kattaa käytännössä kaikki Elisa Kirjan suomenkieliset ääni- ja e-kirjat, lukuun ottamatta tilanteita, joissa kirjan kustantajalla ei ole jakeluoikeuksia kiinteään kuukausihintaan. Näitä kirjoja ei ole saatavilla myöskään muista kuukausimaksullisista ääni- ja e-kirjapalveluista, mutta ne voivat olla ostettavissa Elisa Kirjan verkkokaupasta erikseen kappalehintaan.

Elisa Kirja Mini -paketti maksaa 9,99 €/kk ja voit kuunnella 20 tuntia kuukaudessa.
Elisa Kirja Premium -paketti maksaa 16,99 €/kk ja sen avulla voit nauttia 110 tunnista kuuntelu- ja lukuaikaa kuukaudessa.

Sovellusarvostelut

Apple Store 

4,5

Google Play

3,7

AUDIBLE TARJOUS JA ILMAINEN KOKEILU

Audible tarjoaa uusille asiakkaille ilmaisen kokeilujakson. Ilmaiseen kokeilujaksoon sisältyy yksi ilmainen äänikirja jonka saat omaksi. Äänikirjat englanniksi löytyvät ison valikoiman laajuudelta Audiblesta. Katso Audible äänikirjat tarjous.

Audible on äänikirjafanin unelma.

5. Audible

Katso päivän tarjous

Kokeile tästä syystä

- Valtava valikoima
- Audible-alkuperäisteoksia
- Tyytyväisyystakuu äänikirjoissa

Audible on maailman suurin äänikirjapalvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman äänikirjoja ja muita äänielämyksiä kuuntelijoille ympäri maailman. Palvelu on osa Amazonin kirjallisuusmaailmaa ja se on erityisen suosittu äänikirjojen ystävien keskuudessa.

Audiblen valikoima kattaa satojatuhansia kirjoja eri genreistä, mukaan lukien bestsellereitä, klassikoita, podcasteja ja alkuperäissarjoja. Käyttäjät voivat valita mieluisensa tarinan, oli sitten kyseessä jännittävä trilleri, sydäntä lämmittävä romaani tai tietokirja uudesta kiinnostavasta aiheesta.

Audiblen äänikirjat ovat saatavilla niin älypuhelimille, tablet-laitteille kuin myös Amazonin Kindle-lukulaitteille. Lisäksi Audible tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden nauttia kirjoista offline-tilassa, mikä on erityisen kätevää esimerkiksi matkoilla tai tilanteissa, joissa internet-yhteyttä ei ole saatavilla.

Yksi Audiblen hienoimmista ominaisuuksista on laadukkaat äänikirjojen lukijat, jotka tuovat tarinat elävästi kuuntelijoiden korviin. Monet kirjat ovat saatavilla myös alkuperäisinä äänikirjoina, joissa ammattinäyttelijät ja jopa kirjailijat itse voivat lukea teoksensa.

Audible tarjoaa myös kuukausittaisen tilausmallin, joka sisältää kuukausittaisen ilmaisen äänikirjan sekä alennuksia lisäostoksista. Audiblen tilaukset perustuvat krediitteihin, joilla voit ostaa äänikirjoja ilmaiseksi näiden hinnasta riippumatta.

Plus 7,99 £/kk
Audible Monthly 2 krediittiä 14,95 £/kk
Audible Premium Plus Annual 12 krediittiä 69,99 £/vuosi

Audible Premium Plus Annual 24 krediittiä 109,99 £/vuosi

Sovellusarvostelut

Apple Store 

4,8

Google Play

4,5

VERTAA ÄÄNIKIRJAPALVELUT, ÄÄNIKIRJAPALVELU VERTAILU, ÄÄNIKIRJA VERTAILU

Mistä sitten löytää parhaimmat äänikirjat? Tämä onkin mielenkiintoinen kysymys, sillä jokaisella meillä on myös oma kirjamakunsa. Ensin tehdä ilmaisten äänikirjapalveluiden vertailu tai äänikirja vertailu. Esimerkiksi YouTube, Yle Areena ja kirjastot tarjoavat valikoimissaan ilmaisia äänikirjoja. Mikäli ne eivät miellytä, niin tutustu tämän jälkeen maksullisiin palveluihin. Äänikirjojen tai äänikirjapalveluiden vertailu on aina hitusen vaikeaa, sillä jokainen asettaa omat toiveet ja tavoitteet äänikirjoille tai äänikirjapalveluille.

Äänikirjojen vertailu auttaa käyttäjiä löytämään äänikirjoja, jotka sopivat heidän tarpeisiinsa ja mieltymyksiinsä. Tämä onkin jo huomattavasti vaikeampaa kuin äänikirjapalvelu vertailu. Makuja on niin monenlaisia kirjallisuuden suhteen, että arvosteluseikoiksi kannattaakin nostaa enemmän laadulliset seikat.

Tärkeä seikka joka kannattaa ottaa huomioon äänikirjojen vertailussa on siis laatu. Äänikirjojen laatu vaihtelee eri julkaisijoittain ja lukijoittain, joten kannattaa etsiä äänikirjoja, jotka ovat laadukkaita ja kuunneltavia. Kannattaa myös etsiä äänikirjoja, jotka on lukenut äänenkäytön ammattilainen. Joskus hyväkin äänikirja voi jäädä kesken, jos lukijan ääni ei miellytä.

Hinta on toinen tärkeä tekijä äänikirjojen vertailussa. On tärkeää tarkistaa eri äänikirjojen hinnat ja vertailla niitä, jotta voit löytää äänikirjan, joka sopii budjettiisi. Huomaa, että äänikirjojen hinnat vaihtelevat paljon ja useat äänikirjapalvelut tarjoavat erilaisia ​​jäsenyyksiä ja tarjouksia, joten on tärkeää tarkistaa eri vaihtoehtoja.

Valikoima on myös tärkeä tekijä äänikirjojen vertailussa. Äänikirjapalvelut tarjoavat erilaisia ​​valikoimia, joten kannattaa tarkistaa, tarjoavatko ne kirjoja, joita olet kiinnostunut kuuntelemaan. Erityisesti, jos haluat kuunnella kotimaisia kirjoja, on tärkeää tarkistaa, että valikoima sisältää myös niitä.

Maksullisten äänikirjapalveluiden ja äänikirja sovellusten vertailu kannattaa tehdä ennen ostopäätöstä. Kaikki vertailumme äänikirjapalvelut tarjoavat ilmaisen kokeilujakson, jonka aikana palvelun käytettävyys ja valikoiman laajuus tulevat tutuiksi. Kannattaa siis käyttää hyödyksi ilmainen kokeilujakso. Mikäli palveluun ei ole tyytyväinen, on palvelu mahdollista peruuttaa ennen kuin alat maksamaan siitä kuukausimaksua. Ennen ilmaisen kokeilujakson ja palvelun valintaa kannattaa miettiä kuinka paljon palvelua käyttää kuukaudessa. Halvimmat paketit sisältävät yleensä 20 tuntia kuuntelua kuukaudessa. Tämän voi miettiä niin, että voit kuunnella yhden tunnin jokaisena arkipäivänä. Usein tämä riittää, jos käytät esim. työmatkat äänikirjojen kuunteluun. Mieti myös onko sinulla käyttöä e-kirjoille. Kannattaa myös tehdä hakuja ja tarkistaa löytyykö lukulistallasi olevat kirjat palvelusta.

Suomessa saatavilla olevista merkittävistä maksullisista äänikirjapalveluista on löydettävissä eroja vertailun avulla. Hinnat, sovellusten käytettävyys, kirjakategoriat ovat kuitenkin jokseenkin samoja kaikilla äänikirjapalveluilla. Suurimmat erot löytyvät kirjojen määrässä ja kieliversioissa. Myös äänikirjojen ilmainen kokeilujakso vaihtelee seitsemästä päivästä aina 30 vuorokauteen ilmaisia äänikirjoja.

Storytel
Storytel tarjoaa laajan valikoiman äänikirjoja monilta eri genreiltä. Palvelu on saatavilla useilla kielillä ja se sisältää monikielisiä kirjoja. Kategorioita löytyy runsaasti ja hinta vaihtelee tilausvaihtoehdoista riippuen. Sovelluksen käytettävyys on hyvä ja se tarjoaa selkeän ja intuitiivisen käyttöliittymän. Muita huomioita ovat monipuoliset ominaisuudet, kuten e-kirjojen sisällyttäminen palveluun.
 


BookBeat
BookBeat tarjoaa kohtuuhintaisia tilausmahdollisuuksia ja suuren valikoiman äänikirjoja. Vaikka valikoima voi olla hieman rajoitetumpi kuin joillakin kilpailijoilla, se tarjoaa silti monipuolisia kategorioita. Hinta-laatusuhde on vahva ja sovelluksen käytettävyys on hyvä.
 

Nextory
Nextory yhdistää ääni- ja e-kirjat tarjoten monipuolisen valikoiman. Valikoima voi olla joillekin käyttäjille rajoittunut, mutta palvelu tarjoaa silti monipuolisia kategorioita. Hinta-laatusuhde voi vaihdella käyttäjäkohtaisesti. Sovellus tarjoaa helpon tavan käyttää sekä ääni- että e-kirjoja.

Elisa Kirja
Elisa Kirja on suomalainen palvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman suomenkielisiä äänikirjoja. Kategorioita on tarjolla, mutta valikoima voi olla suppeampi kuin kansainvälisillä kilpailijoilla. Hinta-laatusuhde on kohtuullinen suomalaisille käyttäjille. Sovellus on suunniteltu selkeäksi ja helppokäyttöiseksi.

Audible
Audible, Amazonin omistama palvelu, tarjoaa laajan valikoiman kansainvälisiä kirjoja. Premium-tilauksella saat kuukausittain ilmaisen kirjan. Palvelu saattaa olla kalliimpi, mutta tarjoaa monipuolisen valikoiman kategorioita. Sovelluksen käytettävyys on korkealla tasolla ja se integroituu saumattomasti muihin Amazon-palveluihin.

Jokainen äänikirjapalvelu tarjoaa omanlaisensa kokemuksen. Lopullinen valinta riippuukin käyttäjän henkilökohtaisista tarpeista ja mieltymyksistä. Hinta, valikoima, kielet ja käytettävyys ovat kuitenkin yleisesti keskeisiä tekijöitä päätöstä tehtäessä. Vertailustamme löytyy myös halvin äänikirjpalvelu.

Storytel

BookBeat

Nextory

Elisa Kirja

Audible

Äänikirjat

E-kirjat

Podcastit

Määrä yht.

900.000+

700.000+

300.000+

30.000+

250.000+

Aikuiset

Nuoret

Lapset

Offline-tila

Perhetili

Profiilit

3

4

4

1

1

Kielet

Suomi, ruotsi, englanti, saksa yht. 10

Suomi, ruotsi, englanti ja saksa

Suomi ja ruotsi

Suomi, ruotsi ja englanti

Englanti, espanja, ranska, saksa yht. 12

Ilmainen
kokeilu

7 pv

30 pv

30 pv

45 pv

30 pv

Hinta

9,99 €/kk

9,99 €/kk

11,99 €/kk

9,99 €/kk

9,99 €/kk

ÄÄNIKIRJAT, E-KIRJAT JA NIIDEN HINNAT

Onko äänikirjojen ja e-kirjojen nauttiminen sitten taloudellisesti haastavaa? Ei lainkaan! Usein se voi olla jopa täysin ilmaista. Useat äänikirjapalvelut, kuten Storytel ja Nextory, tarjoavat käyttäjilleen ilmaisen kokeilujakson, jonka aikana äänikirjojen ja e-kirjojen maailmaan voi sukeltaa täysin veloituksetta. Tällä aikavälillä käyttäjät pääsevät tutustumaan laajaan kirjastoon, josta voi nauttia tuhansista kirjoista täysin maksutta. Katso alta äänikirjat hinta.

PalveluHinta alk./kkKokeile
Storytel9,99 €14 päivää 0 €
BookBeat9,99 €30 päivää 0 €
Elisa Kirja9,99 €45 päivää 0 €
Audible9,99 €30 päivää 0 €
Nextory11,99 €30 päivää 0 €
Briif11,99 €14 päivää 0 €

 

Kuulostaisiko mikään paremmalta kuin ilmaiset e-kirjat? “E-kirja ilmainen” on yksi käytetyimmistä hakusanoista e-kirjoihin liittyen, eikä ihme. Monet haluavat kokeilla näitä palveluita, mutta sitoutuminen ostopäätökseen ilman kokemusta saattaa tuntua hankalalta. Siksi on hienoa, että äänikirjapalveluita voi testata ilman kustannuksia. Kokeilujakson jälkeen palveluiden hinnat vaihtelevat noin kahdeksasta eurosta pariin kymppiin riippuen tilauksen laajuudesta. Hyödynnä esimerkiksi Storytelin tarjous tai katso äänikirjat hinta BookBeat ja aloita lukeminen tai kuunteleminen edullisesti jo tänään.

HALVIN ÄÄNIKIRJAPALVELU – MISTÄ HALVIN ÄÄNIKIRJAPALVELU?

Hinnat vaihtelevat äänikirjapalveluiden välillä ja riippuvat useista tekijöistä, kuten valikoimasta jäsenyyksistä ja yksittäisten kirjojen hinnoista. On vaikea sanoa tarkasti, mikä on halvin äänikirjapalvelu, koska se riippuu henkilökohtaisista tarpeistasi ja mieltymyksistäsi. Kuitenkin, jos etsit halpoja äänikirjoja ja äänikirjapalvelua, kannattaa katsoa tarjouksia ja ilmaisia kokeiluja, joiden aikana voi tutustua äänikirjapalveluun ja sen ominaisuuksiin.

Yleisesti ottaen, ilmaiset äänikirjapalvelut, kuten Librivox, ovat edullisia vaihtoehtoja, sillä ne tarjoavat ilmaisen pääsyn valikoimaan äänikirjoja, jotka ovat saatavilla julkisesti. Ilmaiset äänikirjapalvelut tarjoavat myös valikoiman äänikirjoja, jotka ovat vapaasti saatavilla verkossa. Jos etsit äänikirjapalvelua, jolla on laaja valikoima äänikirjoja, joihin kuuluu myös uusimmat julkaisut sekä klassikot, Audible, BookBeat ja Storytel tarjoavat usein tarjouksia jäsenyydestä, joka saattaa olla edullinen vaihtoehto. Myös jäsenyyden myötä saat usein kuukausittain valikoiman äänikirjoja ilmaiseksi. Perushinnoittelu on kaikilla äänikirjapalveluilla jokseenkin sama, alkaen hinta lähtee kymmenestä eurosta.

Suosittelemme tutkimaan ja vertaamaan eri äänikirjapalveluiden tarjouksia ja hinnoittelua ennen päätöksen tekemistä. Huomaa, että monet äänikirjapalvelut tarjoavat ilmaisen kokeilujakson, joka voi olla hyödyllinen tapa tutustua palveluun ennen sitoutumista.

MUUT ÄÄNIKIRJAPALVELUT JA ÄÄNIKIRJA SOVELLUKSET

Vähemmän suosittu äänikirjapalvelu Suomessa oli Supla. Suplan tilaukset siirrettiin BookBeatiin. Suomalainen Plus yhdistyi Storytelin kanssa ja Suomalainen Plus -palvelun toiminta päättyi 1.7.2023. Uusi äänikirja ja podcast tulokas on Podimo. Myös Spotify on julkaissut äänikirjatoimintonsa mutta se ei ole saatavilla vielä Suomessa.

Äänikirjoja voi myös ostaa myös kirjoja myyvistä verkkokaupoista kuten Adlibris. Google Play tarjoaa myös hyvä valikoiman äänikirjoja ja osa niistä on ilmaisia.

ÄÄNIKIRJAT, ÄÄNIKIRJA SOVELLUKSET JA ÄÄNIKIRJAPALVELUT: KUUNTELE KIRJOJA MISSÄ JA MILLOIN HALUAT

Äänikirjat ovat kirjallisuutta, joka on tarkoitettu kuunneltavaksi. Perinteiset tallennusmuodot kuten CD:t ja c-kasetit ovat väistyneet. Äänikirjat ovat nousseet suosioon digitaalisessa muodossa. Maksulliset äänikirjapalvelut, kuten BookBeat, Storytel ja Nextory tarjoavat laajan valikoiman kirjoja eri genreistä. Kirjastoista voi lainata äänikirjoja ilmaiseksi, mikä laajentaa niiden valikoimaa. Äänikirjoja voit kuunnella tehtävien lomassa, kuten juoksu, ruoanlaitto tai kotityöt.

Äänikirja sovellukset ovat sovelluksia, jotka on suunniteltu helpottamaan äänikirjojen kuuntelua. Sovellusten avulla äänikirjoja voi kuunnella eri laitteilla, kuten älypuhelimilla, tableteilla ja tietokoneilla. Äänikirjasovellukset mahdollistavat käyttäjille kirjojen etsimisen ja selailun. Kirjat voi lisätä suosikkilistalle sekä äänenvoimakkuus, kuuntelunopeus ja soittolistojen muokkaus onnistuu. Äänikirjat offline tilassa on myös suosittua. Näin voit kuunnella vaikka äänikirjoja lentokoneessa, kun ne on tallennettu laitteelle. Äänikirjat englanniksi voi olla hyvä tapa opiskella kieliä. Kielivalikoimaa löytyy runsaasti eri äänikirjapalveluista. Äänikirjat lapsille ovat saatavilla monipuolisesti eri palveluiden kautta. Näin vanhemmat saavat joskus tarvittaessa tauon iltasadun lukemisesta.

Maailman suurimmista ja suosituimmista äänikirjapalveluista mainittakoon Audible ja Storytel. Audible on Amazonin omistama palvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman ja monipuoliset kuuntelumahdollisuudet. Globaalisti suosittu äänikirjojen palvelu on Storytel.

Elisa Kirja on Suomessa suosittu kotimainen palvelu, jossa painottuu suomalainen kirjatarjonta. Monet äänikirjasovellukset ovat ilmaisia ladattavaksi. Äänikirjapalveluiden jäsenyyksiin tai yksittäisten kirjojen ostoon voi liittyä maksuja. Usein äänikirjapalvelut tarjoavat tutustumistarjouksen tai ilmaisen kokeilun. Etsiessäsi äänikirjasovellusta, tutki eri vaihtoehtoja ja vertaile. Näin löydät sovelluksen, joka vastaa parhaiten tarpeitasi ja mieltymyksiäsi. Kuuntele kirjoja missä ja milloin haluat äänikirjasovellusten avulla.

ÄÄNIKIRJAT JA E-KIRJAT OVAT SUURESSA SUOSIOSSA

Äänikirjat ja e-kirjat ovat suuresti viime vuosien aikana yleistynyt trendi, mikä ei ole ollenkaan ihme. Ne nimittäin ovat mahdollistaneet lukemisen sellaisillekin ihmisryhmille, jotka eivät syystä tai toisesta pysty lukemaan tavallisia kirjoja. Esimerkiksi iän myötä heikentyneestä näöstä tai rappeutuneesta silmänpohjasta kärsivät ihmiset eivät välttämättä enää pysty lukemaan tavallisia kirjoja tai ne rasittavat heidän silmiään niin paljon, että he ovat joutuneet jättämään lukemisen sivuun kokonaan. Äänikirjapalvelut ovat kuitenkin tulleet apuun, sillä myös tällaiset ihmiset pystyvät yleensä lukemaan e-kirjoja, joiden tekstin saa älylaitteella suurennettua moninkertaiseksi helposti. Sähköinen kirja on helpompi vaihtoehto myös lapsille, jotka vasta opettelevat lukemaan. Tee äänikirjavertailu ja aloita kuunteleminen jo tänään. Äänikirjat liikunnan lomassa ovat jo monille arkipäivää ja ilahduttavasti klassikkoromaanien ääniversiot ovat ilmestyneet myös suomalaisiin palveluihin.

Lisäksi äänikirjapalvelut sopivat heille, jotka eivät pysty perinteistä kirjaa lukemaan ollenkaan. Esimerkiksi näkövammaiset ovat suuri äänikirjasovellusten kuluttajaryhmä. Äänikirjapalvelu saattaa olla sokeana syntyneen ainoa keino päästä lukemaan kirjoja. Äänikirjasovellus on helppokäyttöinen myöskin perheen pienimmille ja mahdollistaa tarinoiden lukemisen silloinkin, kun vanhempi ei syystä tai toisesta ehdi lapselle kirjaa lukemaan. Nykyisin on varsin yleistä, että lapsille ei enää lueta kirjoja siinä määrin kuin ennen. Sikäli äänikirjapalvelut ovat tulleet varsin loistavaan aikaan. Satujen lukeminen lapsille vaikuttaa nimittäin todistetusti lapsen aivojen ja luovuuden kehittymiseen. Lisäksi se laajentaa lapsen sanavarastoa ja stimuloi aivoja niin, että oppiminen on myöhemminkin elämässä helpompaa.

Sisällöltään opettavaiset äänikirjat, rentouttavat äänikirjat mindfulnessiin ja self help äänikirjat ovat muodostuneet erittäin suosituiksi genreiksi. Nämä tosin kilpailevat myös podcastien rinnalla, joista voi olla usein saatavilla ajankohtaisempaa tietoa.

Monet aikuiset saattavat nykyisin usein huomata, että aika ei tahdo enää riittää lukemiselle. Myös tämä pulma saadaan onneksi helposti ratkaistua äänikirjojen a e-kirjojen avulla, sillä niitä voi helposti lukea tai kuunnella esimerkiksi ratikkamatkalla töihin. Toisin sanoen äänikirjojen, sähköisten kirojen ja e-kirjojen kuunteleminen sopii aivan jokaiselle ja juuri tällainen lukeminen vastaakin parhaiten moderniin kirjatarpeeseen.

ÄÄNIKIRJAT ILMAISEKSI

Kuulostaako ilmaiset äänikirjat hyvältä? Äänikirjoja voit kuunnella joko maksullisesti äänikirjapalvelun kautta tai myös ilmaiseksi. Maksullisissa äänikirjapalveluissa voit kuunnella myös tietyn jakson verran ilmaiseksi äänikirjoja. Tämä jakso voi olla jopa kuukausi, mutta useimmin palvelut tarjoavat kaksi viikkoa ilmaista kuunteluaikaa. Äänikirjoja voit kuunnella ilmaiseksi myös Yle Areenan ja eKirjaston kautta (esim. pääkaupunkiseudulla Helmet-järjestelmän kautta voit varata äänikirjoja). Lisäksi voit ostaa äänikirjoja esimerkiksi Adlibriksen tai Elisan kautta. Vaihtoehtoja onkin nykypäivänä todella paljon ja voit vain valita itsellesi sopivan palvelun. Voit myös kokeilla ilmaisjaksojen verran vaikkapa kaikkia palveluita. Olemme jopa havainneet, että YouTubessakin on äänikirjoja, sekä Apple äänikirjat on myös saatavilla. Näihin kaikkiin kannattaakin ensin tutustua ja sitten pitäytyä jossain maksullisessa palvelussa. Äänikirjat ilmaiseksi löytyvät myös Celiasta. Ilmaiset äänikirjat saattavat sisältää mainoksia, jos kuuntelet ne jossain ilmaispalvelussa. Äänikirja ilmainen kuukausi, on tietysti paras tapa päästä käsiksi äänikirjojen maailmaan. Ilmaiset äänikirjat päättyvät kuitenkin jakson jälkeen, joten tarkistathan aina tilausehdot. Ruotsinkieliset äänikirjat ilmaiseksi löytyy BookBeatin ja Storytelin valikoimista kun hyödyntää ilmaisen kokeilujakson.

  Ilmaiset äänikirjat suomeksi ja muilla kielillä löydät mm. näistä palveluista:

 • Yle Areena
 • Google Play
 • eKirjasto
 • YouTube

 

PARAS ÄÄNIKIRJAPALVELU – MIKÄ ON PARAS ÄÄNIKIRJAPALVELU?

Entä mikä on paras äänikirjapalvelu? Markkinoille on viime vuosien aikana tullut useita äänikirjapalveluita ja myös e-kirjapalveluita, kuten BookBeat ja Storytel ja näistä voikin olla vaikea päättää, mikä on paras äänikirja sovellus. Paras äänikirjasovellus on vaikea spesifioida, sillä eri äänikirjapalvelut sopivat eri käyttäjien tarpeisiin. Toisen mielestä parhaat äänikirjapalvelut eivät jonkun toisen mielestä olekaan aivan ykkönen. Siksi äänikirjojen sovellusten vertailut ovat jotakin sellaista, mikä kannattaa lukaista läpi.

StorytelBookBeatNextoryElisa KirjaAudible
500.000+ kirjaa700.000+ kirjaa100.000+ kirjaa20.000+ kirjaa225.000+ kirjaa
Alk. 9,99 €/kkAlk. 9,99 €/kkAlk. 11,99 €/kkAlk. 9,99 €/kki7,99 £/kk
5/55/54/54/53/5
Tilaa tästäTilaa tästäTilaa tästäTilaa tästäTilaa tästä

 

Äänikirjojen kuukausihinnoittelu on kaikilla hyvin samankaltainen. Halvin on Audible ja muut kustantavat alkaen. 9,99 € kuukaudessa.

Äänikirjapalveluiden vertailut kertovat hyvin eri äänikirjapalveluiden hyvistä ja huonoista puolista. Äänikirjojen vertailun luettuasi tiedät paremmin eri sovellusten tarjoamista hyvistä ja huonoista puolista ja osaat helpommin valita niistä omiin tarpeisiisi sopivimman. Eri palvelut tarjoavat hyvin erilaisia paketteja sekä erityyppistä luettavaa, joten suurelle lapsiperheelle sopii aivan eri palvelu kuin vaikkapa yksittäiselle satunnaiselle lukijalle. Juuri tämän takia äänikirjojen vertailut on tehty – jotta juuri sinä löydät itsellesi parhaan äänikirjapalvelun.

Äänikirjapalveluiden sovellukset Apple Storessa ja Google Playssa keräävät paljon arvosteluja. Parhaat arvosanat on saanut Audible mutta eroa muihin on vain vähän. Voidaankin todeta, että sovellukset ovat hyvin samankaltaisia toiminnoiltaan. Äänikirjasovelluksista voi kuitenkin löytyä erilaisia ja toimintoja, joten kannattaa tutkia useita eri vaihtoehtoja ja vertailla niitä.

Yleisesti ottaen Audible, joka on Amazonin omistama äänikirjapalvelu, on yksi tunnetuimmista ja suosituimmista vaihtoehdoista. Se tarjoaa valikoiman kirjoja, mukaan lukien uusimmat julkaisut sekä klassikot ja se tukee useita eri laitteita, kuten älypuhelimia, tabletteja ja tietokoneita. Audible tarjoaa myös jäsenyyden, joka antaa sinulle pääsyn valtavaan valikoimaan äänikirjoja kuukausittain. Amazon äänikirjat hurmaa valikoimallaan.

Elisa Kirja ja BookBeat ovat myös hyviä valintoja äänikirjojen kuunteluun, erityisesti jos suomalaiset äänikirjat ovat lähellä sydäntäsi. Näissä palveluissa on laaja valikoima kotimaisia kirjoja ja tarjolla on usein erilaisia tilausmahdollisuuksia.

Markkinoilta löytyy paljon erilaisia äänikirjapalveluja, joten on tärkeää tarkistaa eri vaihtoehtoja ja lukea arvosteluja ennen valinnan tekemistä. Huomaa myös, että jotkin äänikirjapalvelut tarjoavat ilmaista kokeilujaksoa, joka voi olla hyödyllinen tapa tutustua palveluun ennen sitoutumista.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Vertaamo suosittelee Storytelia ja BookBeatia niiden laajan valikoiman vuoksi ja niistä löytyy paljon äänikirjoja suomen kielellä. Äänikirjojen suurkuluttaja valitsee Audiblen ja Elisa Kirja tarjoaa suomalaista tuotantoa, jota ei muualta löydä. Kaikkia esittelemiämme äänikirjapalveluita voit testata ilmaiseksi. Testaa vaikka kaikki, ennen kuin sitoudut pidempiaikaiseen asiakkuuteen.

 

SUOSITUIMMAT JA PARHAAT ÄÄNIKIRJAT 2024

Useampi äänikirjapalvelu listaa suosituimpia ja kuunnelluimpia kirjoja eri kategorioissa. Esimerkiksi parhaista äänikirjoista Bookbeat listaa kaikkien aikojen suosikit. Suosituimmat fantasiaäänikirjatKatso seuraavassa hyvät äänikirjat ja vinkit niihin ja tutustu itse!

PARHAAT ÄÄNIKIRJAT STORYTEL TOP 10 2024

 • 1. Mestarietsivä Hercule Poirot – Agatha Christie
 • 2. Nälkäpeli – Suzanne Collins
 • 3. Hobitti – J.R.R. Tolkien
 • 4. Punainen kuningatar – Victoria Aveyard
 • 5. Kaikki ne valot, jotka emme näe – Anthony Doerr
 • 6. Tyttö joka leikki tulella – Stieg Larsson
 • 7. Kadotettujen sielujen kaupunki – Cassandra Clare
 • 8. Harry Potter ja viisasten kivi – J.K. Rowling
 • 9. Outoja asioita tapahtuu tänne – Haruki Murakami
 • 10. Siipien särkyessä – Khaled Hosseini

Tutustu ilmaiseksi Storytel.

PARHAAT ÄÄNIKIRJAT BOOKBEAT KAIKKIEN AIKOJEN SUOSIKIT TOP 20 2024

  • 1. Harry Potter ja Feeniksin kilta – J.K. Rowling
  • 2. Harry Potter ja liekehtivä pikari – J.K. Rowling
  • 3. Minun tarinani – Michelle Obama
  • 4. Harry Potter ja kuoleman varjelukset – J.K. Rowling
  • 5. Harry Potter ja puoliverinen prinssi – J.K. Rowling
  • 6. Aki Hintsa – Voittamisen anatomia – Oskari Saari
  • 7. Idiootit ympärilläni – Thomas Erikson
  • 8. Harry Potter ja Azkabanin vanki – J.K. Rowling
  • 9. Jere – Aki Linnanahde
  • 10. Harry Potter ja viisasten kivi – J.K. Rowling
  • 11. Suon villi laulu – Delia Owens
  • 12. Sapiens – Yuval Noah Harari
  • 13. Harry Potter ja salaisuuksien kammio – J.K. Rowling
  • 14. Seitsemän sisarta – Lucinda Riley
  • 15. LOIRI. – Jari Tervo
  • 16. Myrskyn sisar – Lucinda Riley
  • 17. Auringon sisar – Lucinda Riley
  • 18. Auschwitzin tatuoija – Heather Morris
  • 19. Kuun sisar – Lucinda Riley
  • 20. Varjon sisar – Lucinda Riley

BookBeatin valikoimissa myös Antti Holman äänikirjat, jossa hän itse toimii lukijana.

Tutustu ilmaiseksi BookBeat.

PARHAAT ÄÄNIKIRJAT AUDIBLE TOP 5 2024

 • 1. Husband and Wife – K. L. Slater
 • 2. Sherlock Holmes: The Definitive Collection – Stephen Fry
 • 3. The Narrator – K. L. Slater
 • 4. Late Checkout: DCI Kenny Murrain – Alex Walters
 • 5. Geneva – Richard Armitage

Tutustu ilmaiseksi Audible.

PARHAAT ÄÄNIKIRJAT ELISA KIRJA TOP 5 2024

 • 1. Rósa & Björk – Satu Rämö
 • 2. Jakob – Satu Rämö
 • 3. Sateentekijät. Eräänlaiset päiväkirjat 1992−2001 – Björn Wahlroos
 • 4. Mennyt mies – Christian Rönnbacka
 • 5. Kokaiinikeilapallo ja muita huumekytän tapauksia – Kale Puonti

Tutustu ilmaiseksi Elisa Kirjaan.

 

 

MISSÄ TILANTEESSA ÄÄNIKIRJOJA VOI KUUNNELLA?

Äänikirjoja voi nauttia monissa eri tilanteissa, mikä tekee niistä suositun vaihtoehdon monille. Matkoilla bussilla, junalla tai autolla äänikirjojen kuunteleminen on kätevää ja tekee matka-ajasta miellyttävän. Lenkillä ollessa äänikirjat tarjoavat seuraa ja viihdettä, ja ne toimivat myös juostessa. Kotitöitä tehdessä, kuten siivotessa tai ruoanlaittoa, äänikirjat voivat tehdä rutiinit mielenkiintoisemmiksi. Illalla sängyssä äänikirjat tarjoavat rentouttavan tavan päättää päivä.

Äänikirjojen kuunteleminen on erityisen suosittua kiireisille ihmisille, koska se mahdollistaa tarinoiden nauttimisen nopeammin verrattuna perinteiseen lukemiseen. Jännittävissä romaaneissa tämä on erityisen hyödyllistä, sillä loppuratkaisun saa tietoonsa nopeammin. Äänikirjapalvelut tarjoavat usein helpon tavan säätää äänen nopeutta, mikä tekee kuuntelukokemuksesta entistä mukavamman. Äänen laatu säilyy erinomaisena, vaikka nopeutta muuttaisi, ja äänikirjat on suunniteltu takaamaan sujuva ja nautittava kuuntelukokemus kaikilla nopeuksilla.

KOKEMUKSIA ÄÄNIKIRJOISTA

Äänikirjapalveluissa on paljon samaa, mutta eroavaisuuksia löytyy esimerkiksi kirjavalikoimassa ja käyttöliittymän käyttömukavuudessa. Suurinta valikoimaa mainostavat Audible, BookBeat ja Storytel. Suomalaisuus edellä itseään myy Elisa Kirja. Hinnoittelu on kaikilla samankaltainen. Valittavissa on 2-4 erilaista pakettia. Myös perheenjäsenet ovat huomioitu, sekä lapset joille voi luoda omia profiileita. Halvimmissa paketeissa on yleensä kuuntelu rajattu 20 tuntiin kuukaudessa. Vajaalla kahdellakympillä kuukaudessa saakin sitten kuunnella jo rajattomasti kirjoja. Eroja alkaa syntymään e-kirjojen puolella. Tämä on kuitenkin taas käyttäjän omista mieltymyksistä kiinni, kuunteleeko enemmän vai lukeeko kirjat esim. tabletilta. Joskus kirjat julkaistaan vain tietyn palvelun kautta yksinoikeudella. Tämä voi vaikuttaa lopulliseen ostopäätökseen kun valitaan äänikirjapalvelua. Hyvä puoli on, että kaikki äänikirjapalvelut tarjoavat ilmaisen kokeilujakson ja näin voi muodostaa omat kokemuksensa äänikirjoista.

Kokemuksia StorytelKokemuksia BookBeatKokemuksia NextoryKokemuksia Elisa KirjaKokemuksia Audible
Apple StoreApple StoreApple StoreApple StoreApple Store
4,74,64,54,54,8
Google PlayGoogle PlayGoogle PlayGoogle PlayGoogle Play
4,54,34,43,74,5

Sovelluskauppojen Apple Store ja Google Play arvostelujen perusteella, voidaan päätellä että äänikirjapalveluiden käyttäjien kokemukset ovat todella positiivisia. Huonoin arvosana on 3,7 (Elisa Kirja / Google Play) ja korkein Audible 4,8 (Apple Store). Kaikkien äänikirjojen kuuntelijoiden kokemuksia tämä peilaa sangen hyvin, koska ääniä on jätetty runsaasti.

Vertaa äänikirjat - äänikirja tarjoukset Vertaamo.fi

ÄÄNIKIRJAPALVELU LAHJAKSI

Äänikirjat lahjakortti on mainio ja ekologinen valinta. Äänikirjapalvelut sisältävät paljon eri aihealueita dekkareista oppikirjoihin ja kuunneltavaa riittää kaikille eri makuja unohtamatta. Äänikirjapalvelu joululahjaksi tai synttärilahjaksi on loistava lahjaidea, joka ilahduttaa saajaansa pitkään. Storytel ja BookBeat äänikirjapalvelut voi tilata lahjaksi sekä molemmat tarjoavat myös perhepaketit. Näin voit ilahduttaa perheenjäsenesi lisäksi myös itseäsi lahjalla.

LASTEN ÄÄNIKIRJAT NETISTÄ

Lasten satukirjat äänimuodossa perheen pienimmille, jotka eivät osaa vielä lukea ovat äänikirjat erityisen sopiva vaihtoehto. Lasten ja nuorten äänikirjat löytyvät jokaisesta äänikirjapalvelusta. Äänikirjat sopivat hyvin lasten rentoutumiseen ja esimerkiksi auto- tai lentomatkoille sekä myös joskus unisaduksi. BookBeat, Storytel ja Nextory tarjoavat mahdollisuuden luoda lapsille oma profiili perhepaketin mukana. Tämä toimii samoin kuin Netflixissä, eli lapsi pääsee käsiksi vain hänelle tarkoitettuun sisältöön. Maksuttomat äänikirjat lapsille löytyvät Yle Areenasta ja YouTubenkin tarjonta kannattaa tarkistaa.

ÄÄNIKIRJAT VANHUKSILLE

Tässä kappaleessa esitellään hyvä äänikirjapalvelu vanhuksille. Se on Celian äänikirjapalvelu. Vanhukset, jotka eivät välttämättä jaksa tihrustaa pientä romaanitekstiä, ovat kuitenkin ahkeria kirjojen kuluttajia ja mikäpä sen parempi idea kuin äänikirjat. Vanhukset saavat iloa ja elämyksiä äänikirjoista ja kenties jopa uutta tietoakin. Celian äänikirjapalvelussa on 50 000 äänikirjaa, jotka ovat viihderomaaneja, elämäkertoja, muistelmia tai dekkareita. Celian palvelu on helposti saatavilla nettipalveluna ja sinun täytyy vain rekisteröityä sinne. Kirjoja voit kuunnella tabletilla, puhelimella tai tietokoneella. Mainitsemisen arvoinen asia on, että kirjoja voi lainata vanhuksen läheinen tai muu yhteishenkilö. Lisäksi voit saada opastusta ja neuvoja tähän palveluun kirjastosta.

ÄÄNIKIRJAT YOUTUBE

Mikäli et halua maksaa äänikirjojen kuuntelemisesta, niin on olemassa myös mahdollisuuksia kuunnella äänikirjoja ilmaiseksi. Nimittäin esimerkiksi YouTube tarjoaa ilmaiseksi äänikirjoja. Valikoima ei tällöin ole välttämättä sama kuin äänikirjapalveluissa, mutta voit ainakin kokeilla äänikirjojen kuuntelemista YouTuben kautta. YouTuben kautta löydät äänikirjoja esimerkiksi lapsille, mikä onkin oiva tapa tutustuttaa jälkikasvu äänikirjojen maailmaan. Lapsi voi itse valita YouTubesta mieleisen sadun. Onkin hyvä, että on olemassa ilmaisia äänikirjojen kuuntelumahdollisuuksia, sillä monet meistä haluavat kuitenkin minimoida elämiseen liittyviä kuluja. Aloittamalla äänikirjojen kuuntelemisen YouTuben kautta sinulla ei kulu euron euroa ja voit lopettaa sen hetkenä minä hyvänsä, jos se ei ollutkaan oma juttusi. YouTuben kautta äänikirjat tietokoneella on mahdollinen yhdistelmä.

ÄÄNIKIRJAT YLE

Yksi toinen hyvä ilmainen äänikirjapalvelu on Yle, eli äänikirjat Areena. Tiesitkö, että Ylenkin kautta voit kuunnella ilmaiseksi äänikirjoja? Monelle meistä tulee Ylestä mieleen TV-ohjelmat, mutta totta se on, voit kuunnella Ylen kautta myös äänikirjoja. Äänikirjat Ylen palvelusta löydät Yle Areenan kautta joko puhelin tai internetselaimen kautta. Ylen äänikirjoina löydät mm. Aleksis Kiven romaanin Seitsemän veljestä tai muita klassikkoromaaneja. Ylen äänikirjat ovat mahdollisesti suunnattu vanhemmille ihmisille eikä sieltä välttämättä löydy lapsille tarkoitettuja äänikirjoja, kovinkaan paljoa. Ohjelmistot muuttuvat sen verran tiuhasti, että aina säännöllisesti kannattaa kuitenkin tarkistaa, jos sinnekin on tullut uusi äänikirjoja. Äänikirjat Areena lapset on haku, jolla löydät lasten sisällöt.

ÄÄNIKIRJAT KIRJASTO

Meidän ei sovi myöskään unohtaa kirjastojen valikoimaa. Ajattelemme välillä niin kaupallisesti, ettemme muista kirjastojen olemassaoloa. Monet kirjastot nimittäin tarjoavat nykyisin eKirjaston kautta myös äänikirjoja. Sinä tarvitset vain kirjastokortin ja digitaaliset tunnukset siihen ja voit aloittaa äänikirjojen kuuntelun. Monissa kirjastoissa äänikirjojen lukumäärä on kuitenkin maltillinen ja voit joutua jonottamaan äänikirjoja. Yleensä äänikirjat tulevat nopeasti sinulle, mutta välillä suosituissa kirjoissa voi olla viikkojenkin odotusaika. Tämä ei tietenkään haittaa, sillä voit valita useita kirjoja ja mahdollisesti saat odotusajallesi toisen äänikirjan. Äänikirjat kuunteleminen kirjastojen kautta on helppoa, kätevää ja täysin ilmaista. Mikä olisikaan sen parempi tapa tutustua äänikirjojen maailmaan kuin kirjastot! Pääkaupunkiseudun kirjastoista löytyy laaja valikoima cd-äänikirjoja, jotka palvelevat sekä lapsia että aikuisia. HelMet-tietokannasta voit helposti löytää cd-äänikirjoja tekemällä sanahaun ja kirjoittamalla hakusanaksi “äänikirjat”. Tämän jälkeen voit valita aineistovalikosta cd-levyt ja tutustua saatavilla oleviin äänikirjoihin. Äänikirjat cd löytyy siis ainakin pääkaupunkiseuden kirjastoista. Äänikirjat kirjasto, tarjoaa rajatun valikoiman äänikirjoja ja valikoima vaihtelee paikkakunnittain. Äänikirjat Helmet on valikoimaltaan paras.

ÄÄNIKIRJAT SUPLA

Suplan äänikirjapalvelu yhdistyi BookBeatin kanssa 28.3.2023. Suplan äänikirjapalvelun yhdistyminen BookBeatin kanssa tarkoittaa sitä, että Suplan kuukausimaksulliset tilaukset siirtyivät automaattisesti BookBeatin palveluun ilman eri toimenpiteitä.

ÄÄNIKIRJAT ADLIBRIS

Kirjakauppa Adlibris tarjoaa verrattain pienen, mutta laadukkaan valikoiman äänikirjoja. Tarjolla on uutuuksia ja kestosuosikkeja. Äänikirjoja suomenkielellä valikoimissa on yleensä 300-400 kappaletta. Adlibris äänikirjat on mahdollista kuunnella Adlibris-sovelluksessa, tai tallentaa omalle laitteellesi. Ostettuasi e-kirja, sen voi ladata omalle laitteelle Adlibriksen ”Oman tilin” alta löytyvän Digitaalisen kirjaston kautta. Katso tästä Adlibriksen kampanja äänikirjat. Klikkaamalla tästä näet kaikki Adlibriksen äänikirjat. Myös Alma Talent äänikirjat kattaa valikoiman e- ja äänikirjoja, jotka on ostettavissa ja ladattavissa laitteille kuunneltavaksi.

ÄÄNIKIRJAT CELIA

Celia äänikirjat tarjoaa suuren valikoiman äänikirjoja. Celian äänikirjat tarjoavat saavutettavuutta digitaalisessa muodossa. Äänikirjat ovat MP3-muotoisia äänitallenteita, joita lukevat ihmisäänet. Kirjavalikoimaan kuuluu kaunokirjallisuutta, tietokirjoja sekä perus- ja lukioasteen oppikirjoja. Korkeakoulu- ja ammatillisen koulutuksen kurssi- ja oppikirjat ovat pääsääntöisesti koneäänisiä.

Äänikirjat tarjoavat merkittävän apuvälineen niille, joille perinteisen kirjan lukeminen on haastavaa. Lukivaikeudet, näkövamma, heikentynyt näkö, kehitysvamma, keskittymisvaikeudet, CP-vamma tai lihassairaus voivat vaikeuttaa painetun tekstin lukemista.

Celianet-verkkopalvelu sisältää yli 55 000 äänikirjaa, jotka kattavat laajan kirjallisen kirjon. Valikoimaan kuuluu romaaneja, elämäkertoja, tietokirjallisuutta, oppikirjoja sekä lasten ja nuorten kirjallisuutta. Palvelusta löytyy myös ruotsinkielisiä, vieraskielisiä ja noin selkokielisiä äänikirjoja, joissa kieli ja sisältö on muokattu helpommin ymmärrettäväksi.

ÄÄNIKIRJAT PODIMO

Podimo on maksullinen podcast- ja äänikirjapalvelu, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman yksinoikeuspodcasteja sekä suomenkielisiä äänikirjoja edulliseen kuukausihintaan. Podimon saa käyttöönsä kuukausimaksua vastaan. Podimo kattaa viihdepodcastit, true crime -sarjat kuten “Gaala”, “Selvin Päin”, “Murha Joka Tapahtui”, “Pahuuden Jälkeen” ja “Kerhotalo”, sekä podcastit suurilta viihdetähdistä, kuten Aki Linnanahde Talk Show, Sointu Borgin ja Janni Hussin Sana on Vapaa sekä Sara Parikan Saran Kaverikirja. Podimo panostaa jatkuvasti kuuntelukokemuksen parantamiseen ja sen sovellus onkin kerännyt korkeat arviot sovelluskaupoissa. Palvelu rahoittaa myös tutkivaa journalismia ja tekee yhteistyötä tunnettujen tahojen, kuten Disneyn, iHeartMedian, Wonderyn ja Paramount Network Espanjan kanssa.

Euroopan nopeimmin kasvavana audiopalveluna Podimo on tällä hetkellä saatavilla Suomessa, Tanskassa, Norjassa, Saksassa, Espanjassa, Alankomaissa ja Meksikossa. Podimo on yhteensopiva iOS- ja Android-laitteiden, iPadin, CarPlayn sekä selaimen kanssa osoitteessa podimo.fi.

ÄÄNIKIRJAT SPOTIFY

Suoratoistopalvelu Spotify julkisti lokakuussa 2023 äänikirjatoiminnalisuutensa. Spotify tarjoaa Premium-tilaajille mahdollisuuden kuunnella äänikirjoja 15 tunnin verran kuukaudessa ilman lisäkustannuksia. Tämä ominaisuus sisältyy Premium-tilauksen nykyiseen hintaan. Halutessaan käyttäjät voivat ostaa lisäaikaa 15 tunnin rajoituksen ylittävään kuunteluun hintaan 10,99 dollaria kuukaudessa. Tulevaisuudessa Spotify suunnittelee myös premium-tilauksen, joka mahdollistaa 30 tunnin äänikirjojen kuuntelun.

Spotifyn äänikirjavalikoima käsittää tällä hetkellä noin 150 000 nimikettä. Vaikka tämä on runsaasti, se jää huomattavasti esimerkiksi Storytelin 400 000 kirjan tarjonnasta. Merkittävin kilpailija Spotifyn äänikirjapalvelulle on Audible, joka hallitsee englanninkielisiä äänikirjamarkkinoita ja kuuluu Amazonin omistukseen. Audiblen valikoima on lähempänä Spotifyn kokoa, sillä siellä on noin 200 000 äänikirjaa.

Äänikirjapalvelu lanseerattiin aluksi Iso-Britanniassa ja Australiassa ja laajentuminen Yhdysvaltoihin on suunniteltu myöhemmäksi tänä vuonna. Muun maailman osalta tarkkoja aikatauluja ei ole vielä paljastettu.

KYSYMYKSIÄ ÄÄNIKIRJAPALVELUISTA

Miten äänikirja ja e-kirja eroavat toisistaan?
Äänikirja on kirjan kuunneltava versio ja e-kirja on luettava, digitaalisessa muodossa oleva kirja.

Mikä on paras äänikirjapalvelu?
Äänikirjapalvelut eroavat enimmäkseen hinnan ja valikoiman suhteen. Vertailumme kertoo, että montako kirjaa palvelussa on saatavilla, tarjoukset ja mikä palvelu on edullisin kokeilujakson jälkeen. Kannattaa miettiä kuinka ja paljonko käytät äänikirjapalvelua. BookBeat ja Storytel ovat valikoimaltaan kattavimpia esim. lasten- ja hyvinvointikirjojen kategorioissa. Elisa Kirja eroaa hieman hinnoittelultaan muista ja mainostaa suomalaisuutta ja suomenkielisten sisältöjen runsautta.

BookBeat vai Storytel?
Storytel ja BookBeat tarjoavat selkeästi kattavimman valikoiman ääni- ja e-kirjoja. Tutki ja vertaile arvostelut eri äänikirjapalveluista ennen tilauksen tekemistä ja hyödynnä ilmainen kokeilujakso.

Löytyykö vertailusta tai netistä ilmainen äänikirja?
Ilmainen äänikirja löytyy jokaisesta äänikirjapalvelusta kun hyödynnnät tutustumisjaksosi. Myös Yle Areenassa on ilmaisia äänikirjoja. Myös kirjastot tarjoavat ilmaisia äänikirjoja kuunteluun. Vertailussamme löydät listattuna äänikirjapalvelut, joista voit kuunnella kirjoja ilmaiseksi tutustumisjakson ajan. Ilmaiset kokeilut ovat saatavilla kaikille uusille käyttäjille ja tehdä päätöksen ilmaisjakson aikana haluatko jatkaa palvelun tilaamista jatkossa.

Löytyykö äänikirjoja lapsille?
Lapsille löytyy paljon äänikirjoja jokaisesta palvelusta ja eniten niitä tarjoavat BookBeat sekä Storytel. Lue kokemuksia eri äänikirjapalveluista ja valitse parhaiten lapsille sopiva sovellus. Storytel tarjoaa lapsille omat käyttäjäprofiilinsa Netflixin tapaan.

Voinko antaa äänikirjan lahjaksi?
Äänikirjapalvelun voi ostaa myös lahjaksi. Lahjatilaukset löytyvät ainakin BookBeatilta ja Storytelilta ja saat käyttöösi samat tarjoukset kuin tilatessasi itsellesi.

Miten voin kuunnella äänikirjoja offline-tilassa?
Voit yleensä ladata äänikirjoja offline-tilaan äänikirjapalvelun sovelluksessa. Etsi sovelluksesta latausmahdollisuus ja seuraa ohjeita, jotta voit nauttia kirjoista ilman internet-yhteyttä.

Onko äänikirjapalveluiden käyttö turvallista?
Kyllä, äänikirjapalvelut ovat turvallisia käyttää. Ne suojaavat käyttäjätietoja ja tarjoavat salausvaihtoehtoja käyttäjien yksityisyyden suojaamiseksi.

Voinko jakaa äänikirjapalvelun tilini toisen henkilön kanssa?
Yleensä äänikirjapalveluiden käyttöehdot kieltävät tilin jakamisen toisen henkilön kanssa. Jokaisella käyttäjällä tulisi olla oma henkilökohtainen tili palvelussa.

Voinko kuunnella äänikirjoja usealla laitteella samanaikaisesti?
Useimmat äänikirjapalvelut sallivat usean laitteen samanaikaisen käytön samalla tilillä lisämaksusta. Tarkista kuitenkin palvelun käyttöehdot varmistaaksesi tämän ominaisuuden.

Miten peruutan äänikirjapalvelun tilauksen?
Tilauksen peruuttaminen tapahtuu yleensä äänikirjapalvelun verkkosivuilla tai sovelluksessa tilin asetuksissa. Seuraa annettuja ohjeita peruuttaaksesi tilauksesi.

Onko äänikirjoissa tekijänoikeuksia?
Kyllä, äänikirjoilla on tekijänoikeudet samoin kuin painetuilla kirjoilla. Äänikirjapalvelut hankkivat yleensä oikeudet äänikirjojen jakeluun tekijöiltä tai kustantajilta.

Miten voin löytää uusia äänikirjoja omien mieltymysteni mukaan?
Useimmat äänikirjapalvelut tarjoavat personoituja suosituksia käyttäjän lukuhistorian perusteella. Voit myös etsiä kirjoja genreittäin tai käyttää hakutoimintoa.

Voinko säätää äänikirjan lukunopeutta?
Useimmissa äänikirjapalveluissa voit säätää äänikirjan toistonopeutta haluamallasi tavalla, jotta voit kuunnella kirjaa nopeammin tai hitaammin.

Tarjoavatko äänikirjapalvelut myös muita kieliä kuin englantia?
Kyllä, monet äänikirjapalvelut tarjoavat kirjoja useilla eri kielillä. Voit valita kielen asetuksista ja selata kirjojen monikielisiä valikoimia.

Onko äänikirjoissa ääninäyttelijöitä tai musiikkia?
Joissain äänikirjoissa on ääninäyttelijöitä, musiikkia tai äänitehosteita, jotka rikastuttavat lukukokemusta. Tämä vaihtelee kuitenkin kirjoittajasta ja kirjasta riippuen.

Voinko saada äänikirjapalvelusta kuukausittaisia raportteja tai tilastoja?
Joissain äänikirjapalveluissa voit saada kuukausittaisia raportteja lukemistasi tai kuuntelemistasi kirjoista, ajanjaksoista ja muista tilastotiedoista.

Voiko äänikirjoja käyttää oppimisen tukena?
Kyllä, äänikirjoja voidaan käyttää oppimisen välineenä monilla aloilla. Ne voivat tarjota lisätukea opiskeluun ja tehostaa tietojen omaksumista.

Mitä teen, jos en löydä haluamaani kirjaa äänikirjapalvelusta?
Jos et löydä haluamaasi kirjaa äänikirjapalvelusta, voit tarkistaa palvelun kirjavalikoiman päivityksen tai käyttää toista palvelua, joka saattaa tarjota haluamasi kirjan.

Voinko pitää äänikirjapalvelun kirjoja?
Yleensä et voi pitää äänikirjapalvelun kirjoja pysyvästi omassa kirjahyllyssäsi, mutta voit tallentaa ne palvelun sovellukseen niin kauan kuin olet tilaaja.

Voinko käyttää äänikirjapalvelua matkoilla ulkomailla?
Useimmat äänikirjapalvelut mahdollistavat kirjojen kuuntelun ulkomailla, mutta tarkista palvelun käyttöehdot varmistaaksesi, että se on sallittua tilausmaastasi riippumatta.

Mikä on paras äänikirjat tarjous?
Hyviä tarjouksia ovat ilmaiset kokeilujaksot tai vanhoille asiakkaille tarjottavat “kuuntele kaksi kuukautta 1 eurolla” tarjoukset. Paras äänikirjat tarjous on saatavilla usein ystävänpäivänä tai Black Fridayn aikaan.