Vertaa äänikirjat – Löydä paras äänikirjapalvelu täältä

ÄÄNIKIRJAT, ÄÄNIKIRJASOVELLUKSET JA ÄÄNIKIRJAPALVELUT

Äänikirjat ovat kirjallisia teoksia, jotka ovat tarkoitettu kuunneltavaksi. Tavallisia äänikirjan tallennusmuotoja ovat CD, c-kasetti ja MP3-tiedosto, mutta nykyisin nämä muodot ovat poistuneet tai poistumassa. Nykyisin äänikirjoja tarjoavat maksulliset äänikirjapalvelut kuten esimerkiksi Supla, Bookbeat, Nextory ja Storytel. Myös kirjastoista voi lainata äänikirjoja kuunneltavaksi ihan ilmaiseksi. Ne ovat käteviä tapoja hankkia esimerkiksi tietoa jostain uudesta asiasta ja samalla voit tehdä muutakin kuin kuunnella esimerkiksi käydä lenkillä, laittaa ruokaa, tehdä kotitöitä tai mitä ikinä keksitkään. Äänikirjoina voi olla tietokirjoja, romaaneja, lasten kirjoja tai lähes mitä kirjoja tahansa.

Äänikirjasovellukset ovat taas sovelluksia, jotka on suunniteltu äänikirjojen kuunteluun. Ne tarjoavat käyttäjille mahdollisuuden kuunnella äänikirjoja eri laitteilla, kuten älypuhelimilla, tabletteilla ja tietokoneilla. Yleisesti ottaen äänikirjasovellukset tarjoavat käyttäjille mahdollisuuden etsiä ja selata äänikirjoja, lisätä niitä suosikkilistalle ja kuunnella niitä. Ne tarjoavat usein myös käyttäjille mahdollisuuden säätää äänenvoimakkuutta, nopeuttaa tai hidastaa kuuntelunopeutta ja luoda kohdennettuja soittolistoja.

Audible, joka on Amazonin omistama äänikirjapalvelu on yksi esimerkki äänikirjasovelluksesta, se tarjoaa laajan valikoiman äänikirjoja, ja tarjoaa jäsenille erilaisia ​​kuuntelumahdollisuuksia. Lisäksi Storytel, Nextory on sovelluksia, joissa tarjolla on valikoima kotimaisia kirjoja. Useat äänikirjasovellukset ovat ilmaisia ​​ladattavaksi, mutta vaativat maksuja jäsenyydestä tai yksittäisten kirjojen ostamisesta. Jos etsit äänikirjasovellusta, kannattaa tutkia eri vaihtoehtoja ja vertailla niitä, jotta voit löytää sovelluksen, joka täyttää tarpeesi ja mieltymyksesi.

Tutustu äänikirjojen maailmaan ja maailma avartuu uudelleen!

SUOMEN PARHAAT ÄÄNIKIRJAPALVELUT 2023


BookBeat

Storytel

Elisa Kirja

Nextory
700 000+ kirjaa500 000+ kirjaa20 000+ kirjaa100 000+ kirjaa
Kielet: Suomi, ruotsi, englanti ja saksaKielet: Suomi, ruotsi, englanti,
venäjä, espanja ja italia

Kielet: Suomi, ruotsi ja englantiKielet: Suomi ja ruotsi
+ Aikuiset, nuoret ja lapset
+ Ääni- ja e-kirjoja
+ Voi käyttää myös offline-tilassa
+ Perhetili saatavilla
+ Aikuiset, nuoret ja lapset
+ Ääni- ja e-kirjoja
+ Toimii myös offline-tilassa
+ Perhetili saatavilla
+ Aikuiset, nuoret ja lapset
+ Ääni- ja e-kirjoja
+ Toimii myös offline-tilassa
+ Aikuiset, nuoret ja lapset
+ Ääni- ja e-kirjoja
+ Toimii myös offline-tilassa
+ Perhetili saatavilla

Alk. 9,99 €/kk

30 pv ilmainen
kokeilujakso
Alk. 9,99 €/kk

30 pv ilmainen
kokeilujakso
16,99 €/kk

30 pv ilmainen
kokeilujakso
11,99 €/kk

30 pv ilmainen kokeilujakso
Ei määräaikaa, voit
peruuttaa milloin vain

Ei määräaikaa, voit
peruuttaa milloin vain

Ei määräaikaa, voit
peruuttaa milloin vain

Ei määräaikaa, voit
peruuttaa milloin vain
LUNASTA TARJOUSLUNASTA TARJOUSLUNASTA TARJOUSLUNASTA TARJOUS

ÄÄNIKIRJAT JA E-KIRJAT OVAT SUURESSA SUOSIOSSA

Äänikirjat ja e-kirjat ovat suuresti viime vuosien aikana yleistynyt trendi, mikä ei ole ollenkaan ihme. Ne nimittäin ovat mahdollistaneet lukemisen sellaisillekin ihmisryhmille, jotka eivät syystä tai toisesta pysty lukemaan tavallisia kirjoja. Esimerkiksi iän myötä heikentyneestä näöstä tai rappeutuneesta silmänpohjasta kärsivät ihmiset eivät välttämättä enää pysty lukemaan tavallisia kirjoja tai ne rasittavat heidän silmiään niin paljon, että he ovat joutuneet jättämään lukemisen sivuun kokonaan. Äänikirjapalvelut ovat kuitenkin tulleet apuun, sillä myös tällaiset ihmiset pystyvät yleensä lukemaan e-kirjoja, joiden tekstin saa älylaitteella suurennettua moninkertaiseksi helposti. Sähköinen kirja on helpompi vaihtoehto myös lapsille, jotka vasta opettelevat lukemaan. Tee äänikirjavertailu ja aloita kuunteleminen jo tänään.

Lisäksi äänikirjapalvelut sopivat heille, jotka eivät pysty perinteistä kirjaa lukemaan ollenkaan. Esimerkiksi näkövammaiset ovat suuri äänikirjasovellusten kuluttajaryhmä. Äänikirjapalvelu saattaa olla sokeana syntyneen ainoa keino päästä lukemaan kirjoja. Äänikirjasovellus on helppokäyttöinen myöskin perheen pienimmille ja mahdollistaa tarinoiden lukemisen silloinkin, kun vanhempi ei syystä tai toisesta ehdi lapselle kirjaa lukemaan. Nykyisin on varsin yleistä, että lapsille ei enää lueta kirjoja siinä määrin kuin ennen. Sikäli äänikirjapalvelut ovat tulleet varsin loistavaan aikaan. Satujen lukeminen lapsille vaikuttaa nimittäin todistetusti lapsen aivojen ja luovuuden kehittymiseen. Lisäksi se laajentaa lapsen sanavarastoa ja stimuloi aivoja niin, että oppiminen on myöhemminkin elämässä helpompaa.

Monet aikuiset saattavat nykyisin usein huomata, että aika ei tahdo enää riittää lukemiselle. Myös tämä pulma saadaan onneksi helposti ratkaistua äänikirjojen a e-kirjojen avulla, sillä niitä voi helposti lukea tai kuunnella esimerkiksi ratikkamatkalla töihin. Toisin sanoen äänikirjojen, sähköisten kirojen ja e-kirjojen kuunteleminen sopii aivan jokaiselle ja juuri tällainen lukeminen vastaakin parhaiten moderniin kirjatarpeeseen.

ÄÄNIKIRJAT, E-KIRJAT JA NIIDEN HINNAT

Onko äänikirjojen ja e-kirjojen kuuntelu sekä lukeminen sitten kallista? Ei ollenkaan! Toisinaan se voi olla jopa täysin ilmaista. Monet äänikirjapalvelut, kuten Storytel ja Nextory tarjoavat käyttäjilleen ilmaista kokeilujaksoa, jonka aikana äänikirjoja ja e-kirjapalvelua voi kokeilla tietyn ajan täysin maksutta. Tällöin käyttäjän käyttöön tulee täysin ilmainen e-kirjasto, jossa tämä saa nauttia jopa tuhansista kirjoista täysin ilmaiseksi.

Kuulostaako mikään paremmalta, kuin ilmaiset e-kirjat? ”E-kirja ilmainen” on yksi käyttäjien eniten hakemista e-kirjoihin liittyvistä hauista, eikä ihme. Moni haluaa nykyisin kokeilla näitä palveluita, mutta ostopäätöksen tekeminen kylmiltään saattaa olla vaikeaa. Siksi onkin mainiota, että äänikirjapalveluita voi kokeilla täysin maksutta. Maksuttoman kokeilujakson jälkeen palveluiden hinnat vaihtelevat noin kahdeksasta eurosta pariin kymppiin riippuen tilauksen laajuudesta. Hyödynnä vaikkapa Storytel tarjous jo tänään.

ÄÄNIKIRJAT ILMAISEKSI

Äänikirjoja voit kuunnella joko maksullisesti äänikirjapalvelun kautta tai myös ilmaiseksi. Maksullisissa äänikirjapalveluissa voit kuunnella myös tietyn jakson verran ilmaiseksi äänikirjoja. Tämä jakso voi olla jopa kuukausi, mutta yleisimmiten palvelut tarjoavat kaksi viikkoa ilmaista kuunteluaikaa. Äänikirjoja voit kuunnella ilmaiseksi myös Yle areenan ja kirjaston kautta (pääkaupunkiseudulla helmet järjestelmän kautta voit varata äänikirjoja). Lisäksi voit ostaa äänikirjoja esimerkiksi Adlibriksen tai Elisan kautta.Vaihtoehtoja onkin nykypäivänä todella paljon, ja voit vain valita itsellesi sopivan palvelun. Voit myös kokeilla ilmaisjaksojen verran vaikkapa kaikkia palveluita. Olemme jopa havainneet, että YouTubessakin on äänikirjoja. Näihin kaikkiin kannattaakin ensin tutustua ja sitten pitäytyä jossain maksullisessa palvelussa.

 • – Ilmainen kokeilujakso
 • – Vieraskielisiä äänikirjoja
 • – Äänikirjat YLE Areena
 • – Äänikirjat kirjasto
 • – Äänikirjat Elisa Kirja

 

PARAS ÄÄNIKIRJAPALVELU – MIKÄ ON PARAS ÄÄNIKIRJAPALVELU?

Entä mikä on paras äänikirjapalvelu? Markkinoille on viime vuosien aikana tullut useita äänikirjapalveluita ja myös e-kirjapalveluita, kuten Nextory ja Storytel, ja näistä voikin olla vaikea päättää, mikä on paras äänikirja sovellus. Paras äänikirjasovellus on vaikea spesifioida, sillä eri äänikirjapalvelut sopivat eri käyttäjien tarpeisiin. Toisen mielestä parhaat äänikirjapalvelut eivät jonkun toisen mielestä olekaan niitä ykkösiä. Siksi äänikirjojen sovellusten vertailut ovat jotakin sellaista, mikä kannattaa lukaista läpi.

Äänikirjapalveluiden vertailut kertovat hyvin eri äänikirjapalveluiden hyvistä ja huonoista puolista. Äänikirjojen vertailun luettuasi tiedät paremmin eri sovellusten tarjoamista hyvistä ja huonoista puolista ja osaat helpommin valita niistä omiin tarpeisiisi sopivimman. Eri palvelut tarjoavat hyvin erilaisia paketteja sekä erityyppistä luettavaa, joten suurelle lapsiperheelle sopii aivan eri palvelu kuin vaikkapa yksittäiselle satunnaiselle lukijalle. Juuri tämän takia äänikirjojen vertailut on tehty – jotta juuri sinä löydät itsellesi parhaan äänikirjapalvelun.

Useat eri äänikirjapalvelut tarjoavat erilaisia ​​valikoimia ja toimintoja, joten kannattaa tutkia useita eri vaihtoehtoja ja vertailla niitä.

Yleisesti ottaen Audible, joka on Amazonin omistama äänikirjapalvelu, on yksi tunnetuimmista ja suosituimmista vaihtoehdoista. Se tarjoaa valikoiman kirjoja, mukaan lukien uusimmat julkaisut sekä klassikot, ja se tukee useita eri laitteita, kuten älypuhelimia, tabletteja ja tietokoneita. Audible tarjoaa myös jäsenyyden, joka antaa sinulle pääsyn valikoimaan äänikirjoja kuukausittain.

Storytel ja Nextory ovat myös hyviä valintoja äänikirjojen kuunteluun, erityisesti jos kotimaiset kirjat ovat lähellä sydäntäsi. Näissä palveluissa on laaja valikoima kotimaisia kirjoja ja tarjolla on usein erilaisia tilausmahdollisuuksia.

Itse asiassa on paljon erilaisia äänikirjapalveluja, joten on tärkeää tarkistaa eri vaihtoehtoja ja lukea arvosteluja ennen valinnan tekemistä. Huomaa myös, että jotkin äänikirjapalvelut tarjoavat ilmaista kokeilujaksoa, joka voi olla hyödyllinen tapa tutustua palveluun ennen sitoutumista.

ÄÄNIKIRJAT TARJOUS

Hyvä tapa kokeilla äänikirjoja on tarttua johonkin äänikirjatarjoukseen. Näitä tarjouksia voit löytää lähes mistä vain: sähköpostista, vaikuttajien somekanavista tai internetistä. Hyvä tapa on kokeilla ensin ilmaisjakson verran ja sen jälkeen päättää, jatkaako palvelun käyttöä vai ei. Mikäli palvelu ei miellytä sinua kirjavalikoimalla tai visuaalisesti, niin voit lopettaa palvelun käytön saman tien ja sinulle ei koidu siitä kuluja. Voit kokeilla vaikka kaikkia äänikirjatarjouksia kaikkiin äänikirjapalveluihin ja vasta sen jälkeen päättää, mistä valitset maksullisen palvelun. Tässä kannattaakin kuunnella itseä ja omaa kirjamakua ja päättää sen mukaan.

Äänikirjojen tarjoukset vaihtelevat paljon, ja ne riippuvat mm. kirjojen suosiosta ja uutuusasteesta. Joitain yleisiä paikkoja, joista voit etsiä äänikirjojen tarjouksia ovat esimerkiksi:

Kirjakaupat: Monet kirjakaupat tarjoavat äänikirjoja myös verkkokaupassaan, ja heillä saattaa silloin tällöin olla tarjouksia äänikirjojen hinnoista. Voit tarkistaa myös paikkakunnallasi sijaitsevien kirjakauppojen tarjoukset.

Äänikirjojen tarjoajat: Palvelut kuten Audible, Storytel ja Nextory tarjoavat usein äänikirjojen tilaajille erilaisia tarjouksia ja alennuksia. Voit tutustua näiden palveluiden tarjontaan ja kysyä heiltä lisätietoja tarjouksista.

Verkkokaupat: Monet verkkokaupat, kuten Amazon, myyvät äänikirjoja, ja heillä saattaa silloin tällöin olla tarjouksia äänikirjojen hinnoista. Voit tarkistaa myös muiden verkkokauppojen tarjoukset.

Sosiaalinen media: Monet äänikirjoja tarjoavat yritykset julkaisevat tarjouksia ja alennuksia sosiaalisessa mediassa. Seuraamalla näiden yritysten sivuja saatat löytää hyviä tarjouksia.

BOOKBEAT ILMAINEN KOKEILU

BookBeat tarjoaa uusille asiakkaille ilmainen kahden viikon kokeilujakson. Ilmaiseen kokeilujaksoon sisältyy Premium-paketin ominaisuudet. BookBeat hinta ja paketit:

 • – BookBeat Basic -paketti maksaa 9,99 €/kk ja sillä voit kuunnella kirjoja 20 tuntia/kk. Tämä paketti sopii täydellisesti, jos kuuntelee tai lukee vähän vähemmän.
 • – BookBeat Premium -paketti maksaa 16,90 €/kk ja sillä voi lukea ja kuunnella kirjoja niin paljon kuin haluaa. Tämä paketti sopii niille, jotka rakastavat kuunnella ja lukea kirjoja loputtomasti.
 • – BookBeatissa on myös perhetili, jonka voi jakaa perheenjäsenten kanssa. Yksi lisäprofiili maksaa 4,90 €/kk ja yhdellä käyttäjätilillä voi olla jopa 5 käyttäjää.

Aloita 2 viikon ilmainen kokeilu

STORYTEL ILMAINEN KOKEILU

Storytel tarjoaa uusille asiakkaille ilmaisen kahden viikon kokeilujakson. Ilmaiseen kokeilujaksoon sisältyy Unlimited-paketin ominaisuudet. Storytel hinta ja paketit:

 • – Storytel Light -paketti maksaa 9,99 €/kk ja sillä voit kuunnella kirjoja 20 tuntia/kk.
 • – Storytel Unlimited -paketti maksaa 16,99 €/kk ja sillä voi lukea ja kuunnella kirjoja niin paljon kuin haluaa.
 • – Storytelissa on myös Family-paketit, joissa on 2-3 käyttäjää ja hinta alkaen 20,99 €/kk.

Aloita 2 viikon ilmainen kokeilu

NEXTORY ILMAINEN KOKEILU

Nextory tarjoaa uusille asiakkaille ilmaisen kahden viikon kokeilujakson. Ilmaiseen kokeilujaksoon sisältyy Pronssi-, Kulta- tai Perhe-paketin ominaisuudet. Nextory hinta ja paketit:

 • – Nextory Pronssi -paketti maksaa 9,99 €/kk ja sillä voit kuunnella kirjoja 20 tuntia/kk.
 • – Nextory Kulta -paketti maksaa 16,99 €/kk ja sillä voi lukea ja kuunnella kirjoja niin paljon kuin haluaa.
 • – Nextoryssa on myös Perhe-paketti, joissa on 2-4 käyttäjää ja hinta 19,99 €/kk.

Aloita 2 viikon ilmainen kokeilu

ELISA KIRJA ILMAINEN KOKEILU

Elisa Kirja tarjoaa uusille asiakkaille ilmaisen kahden viikon kokeilujakson. Ilmaiseen kokeilujaksoon sisältyy Unlimited-paketin omainaisuudet. Storytel hinta ja paketit:

 • – Elisa Kirja kuukausitilaus -paketti maksaa 16,99 €/kk ja sillä voit kuunnella rajoituksetta.
 • – Elisa Kirjasta voi ostaa myös yksittäisiä äänikirjoja ja e-kirjat ovat tulossa talven 2021 aikana

Aloita 2 viikon ilmainen kokeilu

MUUT ÄÄNIKIRJAPALVELUT

Muita suosittuja äänikirjapalveluita Suomessa ovat Supla ja Suomalainen Plus. Supla tarjoaa 14 päivän maksuttoman kokeilujakson. Tilaus jatkuu hintaan 14,99 €/kk ja sen voi lopettaa koska tahansa. Suomalainen Plus antaa uusille käyttäjille 2 viikon ilmaisen kokeilujakson, jonka jälkeen jatkuva lukuaikatilaus 16,95 €/kk.

Äänikirjoja voi myös ostaa myös kirjoja myyvistä verkkokaupoista kuten Adlibris. Tulemme lisäämään myös nämä palvelut myöhemmin vertailuumme.

ÄÄNIKIRJAT JA ÄÄNIKIRJAPALVELUT VERTAILU

Mistä sitten löytää parhaimmat äänikirjat? Tämä onkin mielenkiintoinen kysymys, sillä jokaisella meillä on myös oma kirjamakunsa. Yleisimmistä maksullisista äänikirjapalveluista löydät suunnilleen samat kirjat ja niissä ei ole sen koommin suuria eroavaisuuksia. Ensin kannattaa tutustua ilmaisiin äänikirjoja tarjoaviin palveluihin kuten esimerkiksi YouTube, YLE ja kirjastot. Mikäli ne eivät miellytä, niin tutustu tämän jälkeen maksullisiin palveluihin. Lisäksi voit etsiä googlen avulla suosikkikirjoja äänikirjoista ja tarkistaa, mistä ne löytyisivät ja valita sen mukaan äänikirjapalvelun. Äänikirjojen tai äänikirjapalveluiden vertailu on aina hitusen vaikeaa, sillä jokainen asettaa omat toiveet ja tavoitteet äänikirjoille tai äänikirjapalveluille.

Äänikirjojen vertailu tarkoittaa eri äänikirjojen tarkastelemista ja vertailemista eri tekijöiden, kuten laadun, hinnan, valikoiman ja toiminnallisuuden perusteella. Tämä auttaa käyttäjiä löytämään äänikirjoja, jotka sopivat heidän tarpeisiinsa ja mieltymyksiinsä. Yksi tärkeä tekijä, joka kannattaa ottaa huomioon äänikirjojen vertailussa on laatu. Äänikirjojen laatu vaihtelee eri julkaisijoittain ja lukijoittain, joten kannattaa etsiä äänikirjoja, jotka ovat laadukkaita ja kuunneltavia. Kannattaa myös etsiä äänikirjoja, jotka on lukenut ammattilainen äänenkäyttäjä, sillä heidän äänestään kuulee aina ammattitaitonsa.

Hinta on toinen tärkeä tekijä äänikirjojen vertailussa. On tärkeää tarkistaa eri äänikirjojen hinnat ja vertailla niitä, jotta voit löytää äänikirjan, joka sopii budjettiisi. Huomaa, että äänikirjojen hinnat vaihtelevat paljon ja useat äänikirjapalvelut tarjoavat erilaisia ​​jäsenyyksiä ja tarjouksia, joten on tärkeää tarkistaa eri vaihtoehtoja.

Valikoima on myös tärkeä tekijä äänikirjojen vertailussa. Äänikirjapalvelut tarjoavat erilaisia ​​valikoimia, joten kannattaa tarkistaa, tarjoavatko ne kirjoja, joita olet kiinnostunut kuuntelemaan. Erityisesti, jos haluat kuunnella kotimaisia kirjoja, on tärkeää tarkistaa, että valikoima sisältää myös niitä.

Äänikirjapalvelut ja äänikirjasovellukset kannattaa siis vertailla ennen ostamista. Kaikki vertailumme palvelut tarjoavat ilmaisen kokeilujakson, jonka aikana palvelun käytettävyys ja valikoiman laajuus tulevat tutuiksi. Kannattaa siis käyttää hyödyksi ilmainen kokeilujakso. Mikäli palveluun ei ole tyytyväinen, on palvelu mahdollista peruuttaa ennen kuin alat maksamaan siitä kuukausimaksua. Ennen ilmaisen kokeilujakson ja palvelun valintaa kannattaa miettiä kuinka paljon palvelua käyttää kuukaudessa. Halvimmat paketit sisältävät yleensä 20 tuntia kuuntelua kuukaudessa. Tämän voi miettiä niin, että voit kuunnella yhden tunnin jokaisena arkipäivänä. Usein tämä riittää, jos käytät esim. työmatkat äänikirjojen kuunteluun. Mieti myös onko sinulla käyttöä e-kirjoille. Kannattaa myös tehdä hakuja ja tarkistaa löytyykö lukulistallasi olevat kirjat palvelusta.

HALVIN ÄÄNIKIRJAPALVELU – MISTÄ HALVIN ÄÄNIKIRJAPALVELU?

Hinnat vaihtelevat äänikirjapalveluiden välillä ja riippuvat useista tekijöistä, kuten valikoimasta, jäsenyyksistä ja yksittäisten kirjojen hinnoista. On vaikea sanoa tarkasti, mikä on halvin äänikirjapalvelu, koska se riippuu henkilökohtaisista tarpeistasi ja mieltymyksistäsi. Kuitenkin, jos etsit halpoja äänikirjoja ja äänikirjapalvelua, kannattaa katsoa tarjouksia ja ilmaisia tarjouksia, jotka tarjotaan useilla palveluilla.

Yleisesti ottaen, ilmaiset äänikirjapalvelut, kuten Librivox, ovat edullisia vaihtoehtoja, sillä ne tarjoavat ilmaisen pääsyn valikoimaan äänikirjoja, jotka ovat saatavilla julkisesti. Ilmaiset äänikirjapalvelut tarjoavat myös valikoiman äänikirjoja, jotka ovat vapaasti saatavilla verkossa. Jos etsit äänikirjapalvelua, jolla on laaja valikoima äänikirjoja, joihin kuuluu myös uusimmat julkaisut sekä klassikot, Audible, Nextory ja Storytel tarjoavat usein tarjouksia jäsenyydestä, joka saattaa olla edullinen vaihtoehto. Myös jäsenyyden myötä saat usein kuukausittain valikoiman äänikirjoja ilmaiseksi.

Suosittelemme tutkimaan ja vertaamaan eri äänikirjapalveluiden tarjouksia ja hinnoittelua ennen päätöksen tekemistä. Huomaa, että monet äänikirjapalvelut tarjoavat ilmaisen kokeilujakson, joka voi olla hyödyllinen tapa tutustua palveluun ennen sitoutumista.

SUOSITUIMMAT ÄÄNIKIRJAT 2023

Useampi äänikirjapalvelu listaa suosituimpia ja kuunnelluimpia kirjoja eri kategorioissa. Tässä BookBeatin kaikkien aikojen suosikit TOP-20 (02/2021):

 • 1. Harry Potter ja Feeniksin kilta – J.K. Rowling
 • 2. Harry Potter ja liekehtivä pikari – J.K. Rowling
 • 3. Minun tarinani – Michelle Obama
 • 4. Harry Potter ja kuoleman varjelukset – J.K. Rowling
 • 5. Harry Potter ja puoliverinen prinssi – J.K. Rowling
 • 6. Aki Hintsa – Voittamisen anatomia – Oskari Saari
 • 7. Idiootit ympärilläni – Thomas Erikson
 • 8. Harry Potter ja Azkabanin vanki – J.K. Rowling
 • 9. Jere – Aki Linnanahde
 • 10. Harry Potter ja viisasten kivi – J.K. Rowling
 • 11. Suon villi laulu – Delia Owens
 • 12. Sapiens – Yuval Noah Harari
 • 13. Harry Potter ja salaisuuksien kammio – J.K. Rowling
 • 14. Seitsemän sisarta – Lucinda Riley
 • 15. LOIRI. – Jari Tervo
 • 16. Myrskyn sisar – Lucinda Riley
 • 17. Auringon sisar – Lucinda Riley
 • 18. Auschwitzin tatuoija – Heather Morris
 • 19. Kuun sisar – Lucinda Riley
 • 20. Varjon sisar – Lucinda Riley

MISSÄ TILANTEESSA ÄÄNIKIRJOJA VOI KUUNNELLA?

Äänikirjoja voit kuunnella lähes tilanteessa kuin tilanteessa ja siksipä ne ovatkin lyöneet läpi ihmisten suosiossa. Monet meistä kuuntelevat äänikirjoja esimerkiksi matkustettaessa bussilla, junalla, tai autolla, lenkillä kävellen tai juosten, kotitöitä tehden tai illalla sängyssä. Äänikirjojen kuunteleminen on nopeampaa kuin kirjojen perinteinen lukeminen ja kärsimättömille ihmisille äänikirjat ovat aikamoinen pelastus esimerkiksi jännittävissä romaaneissa: saat loppuratkaisun tietoosi nopeammin! Monissa äänikirjapalveluissa äänen säätäminen onnistuu helposti ja vaivattomasti ja se tekee vielä kirjoista kivempia. Äänen laatu ei kuitenkaan kärsi nopeudesta ja nämä ovat suunniteltu siten, että ääni on sujuvaa ja kuunneltavaa, oli nopeus mikä tahansa.

KOKEMUKSIA ÄÄNIKIRJOISTA

Äänikirjapalveluissa on paljon samaa, mutta eroavaisuuksia löytyy esimerkiksi kirjavalikoimassa ja käyttöliittymän käyttömukavuudessa. Suurinta valikoimaa mainostavat BookBeat ja Storytel. Suomalaisuus edellä itseään myy Elisa Kirja. Hinnoittelu on kaikilla samankaltainen. Valittavissa on 2-4 erilaista pakettia. Myös perheenjäsenet ovat huomioitu, sekä lapset joille voi luoda omia profiileita. Halvimmissa paketeissa on yleensä kuuntelu rajattu 20 tuntiin kuukaudessa. Vajaalla kahdellakympillä kuukaudessa saakin sitten kuunnella jo rajattomasti kirjoja. Eroja alkaa syntymään e-kirjojen puolella. Tämä on kuitenkin taas käyttäjän omista mieltymyksistä kiinni, kuunteleeko enemmän vai lukeeko kirjat esim. tabletilta. Joskus kirjat julkaistaan vain tietyn palvelun kautta yksinoikeudella. Tämä voi vaikuttaa lopulliseen ostopäätökseen kun valitaan äänikirjapalvelua. Hyvä puoli on, että kaikki äänikirjapalvelut tarjoavat ilmaisen kokeilujakson ja näin voi muodostaa omat kokemuksensa äänikirjoista.

KYSYMYKSIÄ ÄÄNIKIRJAPALVELUISTA

Miten äänikirja ja e-kirja eroavat toisistaan?
Äänikirja on kirjan kuunneltava versio ja e-kirja on luettava, digitaalisessa muodossa oleva kirja.

Mikä on paras äänikirjapalvelu?
Äänikirjapalvelut eroavat enimmäkseen hinnan ja valikoiman suhteen. Vertailumme kertoo, että montako kirjaa palvelussa on saatavilla, tarjoukset ja mikä palvelu on edullisin kokeilujakson jälkeen. Kannattaa miettiä kuinka ja paljonko käytät äänikirjapalvelua. BookBeat ja Storytel ovat valikoimaltaan kattavimpia esim. lasten- ja hyvinvointikirjojen kategorioissa. Elisa Kirja eroaa hieman hinnoittelultaan muista ja mainostaa suomalaisuutta ja suomenkielisten sisältöjen runsautta.

BookBeat vai Storytel?
Storytel ja BookBeat tarjoavat selkeästi kattavimman valikoiman ääni- ja e-kirjoja. Tutki ja vertaile arvostelut eri äänikirjapalveluista ennen tilauksen tekemistä ja hyödynnä ilmainen kokeilujakso.

Löytyykö vertailusta tai netistä ilmainen äänikirja?
Ilmainen äänikirja löytyy jokaisesta äänikirjapalvelusta kun hyödynnnät tutustumisjaksosi. Myös Yle Areenassa on ilmaisia äänikirjoja. Myös kirjastot tarjoavat ilmaisia äänikirjoja kuunteluun. Vertailussamme löydät listattuna äänikirjapalvelut, joista voit kuunnella kirjoja ilmaiseksi tutustumisjakson ajan. Ilmaiset kokeilut ovat saatavilla kaikille uusille käyttäjille ja tehdä päätöksen ilmaisjakson aikana haluatko jatkaa palvelun tilaamista jatkossa.

Löytyykö äänikirjoja lapsille?
Lapsille löytyy paljon äänikirjoja jokaisesta palvelusta ja eniten niitä tarjoavat BookBeat sekä Storytel. Lue kokemuksia eri äänikirjapalveluista ja valitse parhaiten lapsille sopiva sovellus. Storytel tarjoaa lapsille omat käyttäjäprofiilinsa Netflixin tapaan.

Voinko antaa äänikirjan lahjaksi?
Äänikirjapalvelun voi ostaa myös lahjaksi. Lahjatilaukset löytyvät ainakin BookBeatilta ja Storytelilta ja saat käyttöösi samat tarjoukset kuin tilatessasi itsellesi.

ÄÄNIKIRJAPALVELU LAHJAKSI

Äänikirjan antaminen lahjaksi on mainio ja ekologinen valinta. Äänikirjapalvelut sisältävät paljon eri aihealueita dekkareista oppikirjoihin ja kuunneltavaa riittää kaikille eri makuja unohtamatta. Äänikirjapalvelu joululahjaksi tai synttärilahjaksi on loistava lahjaidea, joka ilahduttaa saajaansa pitkään. Storytel ja BookBeat äänikirjapalvelut voi tilata lahjaksi sekä molemmat tarjoavat myös perhepaketit. Näin voit ilahduttaa perheenjäsenesi lisäksi myös itseäsi lahjalla.

LASTEN ÄÄNIKIRJAT NETISTÄ

Perheen pienimmille, jotka eivät osaa vielä lukea ovat äänikirjat erityisen sopiva vaihtoehto. Lasten ja nuorten äänikirjat löytyvät jokaisesta äänikirjapalvelusta. Äänikirjat sopivat hyvin lasten rentoutumiseen ja esimerkiksi auto- tai lentomatkoille sekä myös joskus unisaduksi. BookBeat, Storytel ja Nextory tarjoavat mahdollisuuden luoda lapsille oma profiili perhepaketin mukana. Tämä toimii samoin kuin Netflixissä, eli lapsi pääsee käsiksi vain hänelle tarkoitettuun sisältöön.

ÄÄNIKIRJAT VANHUKSILLE

Tässä kappaleessa esitellään hyvä äänikirjapalvelu vanhuksille. Se on nimittäin Celian äänikirjapalvelu. Vanhukset, jotka eivät välttämättä jaksa tihrustaa pientä romaanitekstiä, ovat kuitenkin ahkeria kirjojen kuluttajia, ja mikäpä sen parempi idea kuin äänikirjat. Vanhukset saavat iloa ja elämyksiä äänikirjoista ja kenties jopa uutta tietoakin. Celian äänikirjapalvelussa on 45 000 äänikirjaa, jotka ovat viihderomaaneja, elämäkertoja, muistelmia tai dekkareita. Celian palvelu on helposti saatavilla internetissä ja sinun täytyy vain rekisteröityä sinne. Kirjoja voit kuunnella tabletilla, puhelimella tai tietokoneella. Mainitsemisen arvoinen asia on, että kirjoja voi lainata vanhuksen läheinen tai muu yhteishenkilö. Lisäksi voit saada opastusta ja neuvoja tähän palveluun kirjastosta.

ÄÄNIKIRJAT YOUTUBE

Mikäli et halua maksaa äänikirjojen kuuntelemisesta, niin on olemassa myös mahdollisuuksia kuunnella äänikirjoja ilmaiseksi. Nimittäin esimerkiksi YouTube tarjoaa ilmaiseksi äänikirjoja. Valikoima ei tällöin ole välttämättä sama kuin äänikirjapalveluissa, mutta voit ainakin kokeilla äänikirjojen kuuntelemista YouTuben kautta. YouTuben kautta löydät äänikirjoja esimerkiksi lapsille, mikä onkin oiva tapa tutustuttaa jälkikasvu äänikirjojen maailmaan. Lapsi voi itse valita YouTubesta mieleisen sadun. Onkin hyvä, että on olemassa ilmaisia äänikirjojen kuuntelumahdollisuuksia, sillä monet meistä haluavat kuitenkin minimoida elämiseen liittyviä kuluja. Aloittamalla äänikirjojen kuuntelemisen YouTuben kautta sinulla ei kulu euron euroa ja voit lopettaa sen hetkenä minä hyvänsä, jos se ei ollutkaan oma juttusi.

ÄÄNIKIRJAT YLE

Yksi toinen hyvä ilmainen äänikirjapalvelu on Yle. Tiesitkö, että Ylenkin kautta voit kuunnella ilmaiseksi äänikirjoja? Monelle meistä tulee Ylestä mieleen TV-ohjelmat, mutta totta se on, voit kuunnella Ylen kautta myös äänikirjoja. Äänikirjat Ylen palvelusta löydät Yle Audion kautta joko puhelin tai internetselaimen kautta. Ylen äänikirjoina löydät mm. Aleksis Kiven romaanin Seitsemän veljestä tai muita klassikkoromaaneja. Ylen äänikirjat ovat mahdollisesti suunnattu vanhemmille ihmisille eikä sieltä välttämättä löydy lapsille tarkoitettuja äänikirjoja. Ainakaan vielä, nämä nimittäin muuttuvat sen verran tiuhasti, että aina säännöllisesti kannattaa kuitenkin tsekata, jos sinnekin on tullut uusi äänikirjoja.

ÄÄNIKIRJAT KIRJASTO

Meidän ei sovi myöskään unohtaa kirjastojen valikoimaa. Ajattelemme välillä niin kaupallisesti, ettemme muista kirjastojen olemassaoloa. Monet kirjastot nimittäin tarjoavat nykyisin myös äänikirjoja. Sinä tarvitset vain kirjastokortin ja digitaaliset tunnukset siihen, ja voit aloittaa äänikirjojen kuuntelun. Monissa kirjastoissa äänikirjojen lukumäärä on kuitenkin maltillinen, ja voit joutua jonottamaan äänikirjoja. Yleensä äänikirjat tulevat nopeasti sinulle, mutta välillä suosituissa kirjoissa voi olla viikkojenkin odotusaika. Tämä ei tietenkään haittaa, sillä voit valita useita kirjoja ja mahdollisesti saat odotusajallesi toisen äänikirjan. Äänikirjat kuunteleminen kirjastojen kautta on helppoa, kätevää ja täysin ilmaista. Mikä olisikaan sen parempi tapa tutustua äänikirjojen maailmaan kuin kirjastot!

ÄÄNIKIRJAT ELISA

Elisa Kirja on Elisan omistama äänikirjoja tarjoava maksullinen palvelu, ja sen avulla voit kuunnella tuhansia äänikirjoja. Elisan äänikirjoja kuuntelet helposti Elisan sovelluksen avulla. Sen avulla voit kuunnella äänikirjoja joko kuukausimaksullisesti tai kertaostolla. Mikäli valitset kuukausimaksutavan, niin voit kuunnella kaksi äänikirjaa kuukaudessa tietyllä hinnalla. Kertaostoilla voit ostaa äänikirjoja kuuntelusi mukaan. Elisan palvelussa on tuhansia kirjoja, ja se toimii samoin kuin Amazonin Audible palvelu. Elisan palvelu on helppokäyttöinen eikä ole sidottu Elisan puhelinliittymiin eli kuka tahansa voi ottaa palvelun käyttöön. Elisan palvelussa ei ole saatavilla vieraskielisiä kirjoja eli palvelu sopii suomenkielisiä äänikirjoja kuunteleville.

ÄÄNIKIRJAT SUPLA

Yksi mainitsemisen arvoinen sovellus on Supla. Supla on Suomen monipuolisin äänikirja- , radio- ja podcastpalvelu. Nämä kaikki kolme ovat siis samassa sovelluksessa ja se onkin kätevää. Suplan palveluun sinun täytyy kuitenkin rekisteröityä ja se on osittain maksullinen. Palvelussa on kahden viikon ilmainen kokeilujakso ja sen aikana voit kokeilla äänikirjoja. Sen jälkeen voit päättää tilauksesi ja sinulle ei tule mitään kuluja. Suplan äänikirjoista löydät suosittuja kirjoja sekä bestsellereitä. Suplan palvelusta löydät myös lapsille sopivia äänikirjoja sekä vieraskielisiä kirjoja. Supla on todella monipuolinen palvelu ja sopiikin lähes jokaiselle. Tutustu ja kokeile heti!