Rahoituslaskuri

7.2.2024 | Teksti: Vertaamo.fi

Jaa kaverille

RAHOITUSLASKURI LASKEE LAINAN MÄÄRÄN

Oletko miettinyt, että minkä kokoinen käsiraha sopii budjettiisi? Tai mikä olisi riittävän rahoitusajan pituus? Rahoituslaskurilla lasket helposti ja kätevästi lainan määrän. Rahoituslaskurin avulla voit suunnitella itselle sopivimman osamaksuratkaisun.5000 €12 kkRAHOITUSLASKURILLA SUUNNITTELET LAINAMÄÄRÄN

Jokainen meistä tarvitsee jossain elämäntilanteessa lainaa tai rahoitusta suurempiin tai pienempiin hankintoihin. Kaikki ostokset ja hankinnat vaikuttavat pidemmän aikavälin taloutesi budjetointiin, oli kyseessä minkä kokoinen hankinta tahansa. Haetko rahoitusta esim. keittiöremonttiin, uutta autoa varten tai kesämökin remonttiin, kannattaa kustannukset laskea ja miettiä etukäteen tarkasti kuukausibudjettiisi sopivaksi ja huomioida tulee myös kaikki mahdolliset kustannukset ja menot. Rahoituslaskuri on tehty juuri tätä varten ja budjettilaskuri auttaa kattavampaan talouden hallintaan. Rahoituslaskurilla voit laskea lainasi kuukausierät. Tällöin voit ja osaat varautua hetkellisesti kasvaviin kuluihin.

Vertaamies - Vertaa lainat - Vertaamo.fi

YHDELLÄ LAINAHAKEMUKSELLA USEAMPIA LAINATARJOUKSIA

Lainahakemuksen käsittelyn jälkeen valitse lainatarjous esim. kulutusluoton tai tililuoton väliltä, joka sopii parhaiten juuri sinulle. Lainavertailupalveluiden käyttö on maksutonta. Täytä lainahakemus omaan tahtiin ja rauhassa ennen lähettämistä ja se ei vielä sido mihinkään. Vertailtuasi eri lainatarjouksia valitse niiden joukosta juuri sinulle sopiva lainavaihtoehto.

LAINAA ILMAN VAKUUKSIA

Lainanvälityspalveluiden vakuudeton laina onnistuu ilman henkilötakausta, eli voit hakea lainaa ilman vakuuksia. Vakuudettomat lainat ovat toki mahdollista hakea rinnakkaishakijan kanssa ja hakemukseen voit ottaa mukaan rinnakkaishakijaksi esim. puolison tai sukulaisen ja näin varmistat, että saat lainan parhain mahdollisin ehdoin ja hinnoin. Suomen kattavimmat lainanvälityspalvelut Etua.fi ja Rahalaitos takaavat edullisen lainan.

LAINAA ALHAISELLA KOROLLA

Lainanvälittäjät lähettävät lainahakemukset useille pankeille sekä rahoituslaitoksille. Hakemalla lainatarjoukset useasta pankista, pyrkivät palvelut löytämään lainan mahdollisimman alhaisella korolla sekä parhailla lainaehdoilla.

MITÄ OVAT LAINAN TODELLINEN VUOSIKORKO JA NIMELLINEN VUOSIKORKO?

Todellinen vuosikorko tarkoittaa summaa, joka ilmoittaa kaikki lainasta tai luotosta aiheutuvat kustannukset vuotuisena korkoprosenttina. Varsinaisen lainan koron lisäksi todellinen vuosikorko huomioi myös lainaan liittyvät muut kustannukset, kuten mahdolliset avausmaksut, laskutuslisät ja tilinhoitopalkkiot. Todellinen vuosikorko on erinomainen mittari eri rahoitusvaihtoehtojen vertailuun. Lyhytaikaisissa luotoissa se ei kuitenkaan toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Esim. jos lainataan 100 € yhden kuukauden takaisinmaksuajalla ja kuluja kertyy 10 euroa, todellinen vuosikorko nouseekin jo yli 200 prosenttiin. Luku kuulostaakin huimalta, vaikka euroiksi muutettuna kustannuksia ei tullutkaan kymmentä euroa enempää.

Nimelliskorolla tarkoitetaan lainan tai luoton korkoa, johon ei ole sisälly muita lainasta aiheutuvia kustannuksia, kuten esim. avausmaksua tai tilinhoitokuluja. Nimelliskoron ja todellisen vuosikoron ero onkin, että todellinen vuosikorko huomioi nimelliskorosta poiketen kaikki lainasta aiheutuvat kulut.

Rahoituslaitokset ovat velvollisia ilmoittamaan lainaesimerkin. Suomalainen Etua.fi ilmoittaa sen näin: Nimelliskorko 6,99 % ja todellinen vuosikorko 7,9 %, kun lainan määrä on 15 000 euroa, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5 €/kk). Laina-aika 1-18 vuotta. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,68% – 20% ja vuosittaiset muut kustannukset välillä 0 – 150€. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.