Budjettilaskuri

LATAA ILMAINEN BUDJETTILASKURI

Raha-asioiden suunnitteleminen ja ennakoiminen on järkevää ja kannattavaa. Vältyt ikäviltä yllätyksiltä ja rahanpuute ei pääse yllättämään ennen seuraavaa palkkapäivää. Autamme sinua tekemään budjetin perustuen omiin tuloihisi ja menoihisi ja saat kattavan kokonaiskuvan omasta taloudestasi.

NÄIN KÄYTÄT KOTITALOUDEN BUDJETTILASKURIA

Lataa näppärä Excel-taulukko koneellesi
Syötä taloutesi tulot ja menot
Ole rehellinen
Pyöristä aina ylöspäin
Muista yllättävät menot
Päivitä budjettilaskurin tiedot säännöllisesti

 

MIKÄ ON BUDJETTILASKURI?

Jokaisella on unelmia ja tavoitteita, joihin tähdätään. Nämä kuitenkin vaativat usein säästöjä sekä budjetointia. Hyvällä suunnitelmalla ja budjetoinnilla voit helpommin päästä toteuttamaan unelmiasi. Budjettilaskuri on tässä tapauksessa apuna.

Monella suomalaisella ei ole kotitaloudellensa minkäänlaista budjettia, vaikka kotitaloutensa tuloja ja menoja on hyvä seurata ja suunnitella kuukausittain. Kaikista järkevintä olisi tehdä kuukausittainen tai viikoittainen budjetti, jossa esimerkiksi asumismenoihin, ruokaan, bensaan ja hygieniatuotteisiin on kaikkiin budjetoitu tietty summa rahaa, ja pyrkiä myös pysymään tässä budjetissa. Tämä kannattaa varsinkin, jos tili tuntuu olevan aina nollilla jo ennen palkkapäivää, tai mikäli toiveena on saada säästettyä rahaa johonkin suurempaan hankintaan. Ehkäpä haaveissasi on lomamatka, auton hankinta tai jopa oman kodin ostaminen?

Kotitalouden budjetin suunnittelussa voi käyttää avuksi budjettilaskuria. Laskurin avulla saat tarkasti selvitettyä kuukausittaiset tulosi ja menosi sekä mahdollisesti yli jäävän rahan. Muistathan laskea tuloihin mukaan kaikki mahdolliset tulot: palkat, tuet, vuokratulot ja niin edelleen. Älä myöskään huijaa itseäsi menojen kohdalla. Jos merkitset menosi laskuriin vain omien arvioidesi perusteella, tulee menot helposti merkittyä alakanttiin. Pidä kirjaa kaikista menoistasi esimerkiksi kuukauden ajan ja merkitse laskuriin tarkat summat. Muista merkitä menoihin myös lainojen takaisinmaksuerät. Kun olet merkinnyt menosi laskuriin, jälkeen se laskee, kuinka paljon sinulla jää jäljelle tuloistasi kaikkien kuukauden menojesi jälkeen.

MITEN BUDJETTILASKURI VOI AUTTAA SÄÄSTÖTAVOITTEIDEN SAAVUTTAMISESSA?

Kun olet merkinnyt laskuriin ne summat, mitä sinulla todellisuudessa on kulunut kuukauden aikana, voit alkaa miettiä, mistä voisit vähentämään. Näin siis ainakin siinä tapauksessa, jos et ole tyytyväinen summaan, joka sinulla jäi käteen menojen jälkeen. Käytitkö vaikkapa ruokaan, kosmetiikkaan tai huvitteluun aivan liikaa rahaa? Onko mitään kuukausittaisia menoja, jotka voisi jättää pois kokonaan? Tai olisiko esimerkiksi sähkö-, puhelin- tai nettilaskua mahdollista pienentää kilpailuttamalla sähkösopimus ja liittymät?

Jos olet karsinut menoista jo kaiken mahdollisuuden, mahdollisuudeksi jää enää korottaa tuloja. Olisiko sinun mahdollista tehdä enemmän töitä tai yrittää vaihtaa paremmin palkattuun työhön? Oletko hakenut kaikki tuet, mihin olet oikeutettu?

Suunnittele aiempien menojesi pohjalta laskuria apuna käyttäen uusi budjetti, joka auttaa sinua säästämään rahaa kuukausittain. Muistathan olla suunnitelmissasi realistinen! Kuukauden kuluttua voit sitten tarkistaa, kuinka hyvin pysyit budjetissasi. Ehkä onnistuit jopa käyttämään vielä vähemmän rahaa, kuin suunnittelit?

Hankintoja ja maksuja on suunniteltava aina tarkkaan. Joskus on niin että on vielä maksamatta aiempia hankintoja tai sitoumuksia, jotta voi toteuttaa uusia. Aina ei voi saada kaikkea, mutta budjettilaskurilla suunnittelet kätevästi maksut ja hankinnat, niin että uusien hankintojen toteutuminen on kivuttomampaa.

BUDJETTILASKURI ON KOKO TALOUDEN LASKURI

Budjettilaskuri on koko talouden laskuri kodin budjetin suunnitteluun, yleisten lainojen kuten kulutusluottojen ja talouden seurantaan. Omien tulojen ja menojen laskeminen on helppoa ja hauskaa. Lasket budjettilaskurilla tarkasti kuukausitasolla budjetoinnin koko perheelle tai yhden hengen taloudelle.

Kirjaa budjettilaskuriin kotitaloutesi tulot ja menot sekä muut lainat kuten esim. tililuoton, niin yllätyt kuinka paljon voi jäädä rahaa säästöön.

Mikä on sinun paras budjetointivinkkisi? Anna hyvän kiertää, lähetä se meille ja jaamme sen Vertaamon käyttäjille. Voit lähettää vinkkisi tästä.