Tililuotto – Hae tililuottoa tilille heti

7.2.2024 | Teksti: Vertaamo.fi

Jaa kaverille

 

TILILUOTTO HETI – SINULLE PARAS TILILUOTTO

Tililuottoa voit hakea lainojen kilpailutuspalveluista ja valitse sinulle paras tililuotto. Palveluiden käyttö on maksutonta.

TILILUOTTO ON JOUSTAVA LUOTTOTILI

Tililuotto, tai luottotili, on rahoitusvaihtoehto, jonka avulla kuluttajat voivat saada joustavaa luottoa tililtään tarpeidensa mukaan. Tämä luottomuoto on suosittu vaihtoehto lyhytaikaiseen rahoitukseen, tarjoten monia etuja perinteisiin luottomuotoihin verrattuna. Tässä tarkastelemme tililuoton toimintaa sekä sen mukanaan tuomia hyötyjä ja riskejä.

Tililuotto on joustava luottomuoto, jossa asiakkaalle luodaan erillinen maksutili. Tälle tilille myönnetään ennalta sovittu määrä luottoa, jota ei tarvitse käyttää kerralla kokonaisuudessaan. Sen sijaan asiakas voi nostaa luottoa tarpeen mukaan ja maksaa sen takaisin erissä. Tämä antaa joustoa taloudenhoitoon ja mahdollistaa nopean rahoituksen ilman suuria kuluja.

Tililuoton yhteydessä myönnetään usein myös luottokortti, joka mahdollistaa maksut tai käteisnostot tililtä ennalta sovittuun luottorajaan asti. Kaikkia varoja ei tarvitse nostaa kerralla, vaan nostoja voi tehdä useissa erissä. Luottoa voi maksaa takaisin joko erissä tai kokonaan, jolloin takaisinmaksettu summa tulee jälleen käytettäväksi tilillä. Tämä rakenne tarjoaa kuluttajalle joustavan tavan hallita talouttaan.

TILILUOTTO ON KUIN LUOTTOTILI NETISSÄ

Tililuoton avaaminen on vaivatonta ja helppoa verkossa. Seuraavat vaiheet ohjaavat sinut läpi prosessin:

1. Määritä tarvitsemasi tililuoton määrä
2. Valitse vertailustamme alta sopivin kilpailutuspalvelu
3. Täytä lainahakemus verkkosivustolla
4. Vertaile saamiasi luottotarjouksia
5. Hyväksy itsellesi sopivin tarjous ja avaa tililuotto

Tilin avaamisen jälkeen saat luottokortin, jonka avulla voit tehdä korttimaksuja ja käteisnostoja tarpeidesi mukaan. Tämä prosessi mahdollistaa nopean ja kätevän pääsyn tarvitsemaasi luottoon.

TILILUOTTOVERTAILU – VERTAA KAIKKI TILILUOTOT

Tililuottoa voit helpoiten hakea lainan kilpailutuspalveluista ja valita sinulle paras tililuotto tarjous. Vertaamalla kaikki tililuotot, varmistat sinulle parhaan tililuotto ratkaisun.

Vertaamies - Vertaa lainat - Vertaamo.fi

MIKSI HAKEA TILILUOTTOA?

Tililuotto on usein nopeampi hakea ja päätös on nopeammin saatavilla kuin laina. Sen voi myös hakea ennakkoon, sillä tilinhoidosta ei useimmiten ole kuluja ilman luottoa. Näin tiedät saavasi tarvittaessa luottoa aina 2 000 euroon saakka ja tili on aina käytössäsi. Voit nostaa tililuottoa myös pienempiä summia tarpeesi mukaan niin kauan, kunnes kokonaisluotto täyttyy.

  1. Aina käytössäsi ns. vararahastona pahan päivän varalle
  2. Yleensä joustavat takaisinmaksuajat
  3. Tililuotto on nopeasti pankkitililläsi

Toisin sanoen, toisin kuin pikavippi, jonka asiakassuhde katkeaa kun vippi on maksettu, tililuotto on jatkuva luottosopimus. Sinulla on käytössäsi tiettymäärä luottoa hankintoihisi ilman erillisiä hakemuksia kerta toisensa jälkeen. Jatkuvasta tililuotosta ei siis sinällään ole haittaa, koska tilistä ei ole kuluja, jollei siellä ole veloitettavaa. Toimintatapa on siis kuin luottokortilla, mutta et tarvitse korttia. Se mahdollistaa tietynlaista joustavuutta ja sujuvuutta elämääsi.

TILILUOTTO TARJOAA JOUSTOA TALOUTEEN

Tililuotot ovat joustavia taloudellisia ratkaisuja, mutta niiden käytössä on tärkeää olla huolellinen ja tietoinen. Ensimmäinen ja ehkä tärkein seikka on ymmärtää tililuoton ehdot ja kustannukset. Monet tililuotot ovat jatkuvaluottoja, mikä tarkoittaa, että luotto on aina käytettävissäsi tietyltä luottorajalta. Sinun tulee olla tietoinen korkotasosta, nostopalkkioista ja muista mahdollisista kuluista, jotka voivat liittyä tililuoton käyttöön.

Toiseksi, mieti tarkkaan, kuinka paljon tarvitset luottoa ja kuinka paljon voit realistisesti maksaa takaisin. Tililuotot voivat tarjota nopean ja helpon rahoitusratkaisun, mutta on tärkeää olla houkutuksen vallassa ottamaan liikaa luottoa, mikä voi johtaa taloudellisiin vaikeuksiin tulevaisuudessa.

Luoton takaisinmaksuaika on kolmas merkittävä huomioitava tekijä. Vaikka tililuotot tarjoavat usein joustavan takaisinmaksuaikataulun, on tärkeää tietää, miten ja milloin maksut tulee suorittaa. Viivästyneet maksut voivat aiheuttaa lisäkustannuksia ja vaikuttaa luottotietoihisi.

Myös tililuoton korko voi vaihdella eri tarjoajien välillä. On suositeltavaa vertailla eri tililuottojen korkoja ja ehtoja ennen päätöksen tekemistä. Huomioi erityisesti todellinen vuosikorko (APR), joka sisältää kaikki lainan kustannukset. Matala kuukausikorko voi näyttää houkuttelevalta, mutta piilotetut kulut voivat nostaa todellisen kustannuksen korkeammaksi.

Luoton nostopalkkiot ovat myös olennainen osa tililuottoa. Näitä maksuja peritään jokaisesta luoton nostosta, ja ne voivat vaihdella merkittävästi eri palveluntarjoajien välillä. Tarkista, mitä maksuja tililuoton käyttö voi aiheuttaa, ja laske, miten ne vaikuttavat kokonaiskustannuksiin.

Lisäksi, mieti omaa taloudellista tilannettasi ja kuinka tililuotto sopii siihen. On tärkeää olla rehellinen itsensä kanssa ja harkita, onko tililuotto oikea ratkaisu sinulle. Jos sinulla on epävarmuutta, harkitse ammattilaisen neuvojen pyytämistä.

Luotonantajan maine ja asiakaspalvelu ovat myös tekijöitä, joita ei tule unohtaa. Lue asiakasarvosteluja ja tarkista luotonantajan luotettavuus. Hyvämaineinen yritys tarjoaa selkeät ehdot, avoimen viestinnän ja reilun kohtelun asiakkailleen.

Tililuoton käyttöön liittyy monia etuja, kuten joustavuus ja nopeus. Kuitenkin se vaatii myös vastuullista taloudenpitoa ja tietoisuutta omista taloudellisista rajoituksista. Huolellinen harkinta ja vertailu eri tililuottojen välillä auttavat tekemään informoituja päätöksiä ja varmistamaan, että tililuotto toimii tukirakenteena eikä aiheuta taloudellisia haasteita.

Tililuotosta voidaan käyttää myös nimeä joustoluotto, joustolimiitti tai luottotili. Käytännössä nämä tarkoittavat kaikki samaa asiaa. Aina lainan hankkimista mietittäessä ja ottaessa tulee harkita lainan todellinen tarve. On hyvä tehdä laskelmia ja miettiä ajaako lainan takaisinmaksaminen talouden ylitiukalle. Nopea ja kätevä laina on aina maksettava takaisin ja tähän tulevat päälle vielä korot ja muut lainakulut.

Henkilöt jotka tarvitset helppoa ja vaivatonta lisärahaa aika-ajoin pienissä erissä, niin tililuotto on oivallinen vaihtoehto. Tililuoton saaminen ei aina ole helppoa, koska tililuoton luottorajat ovat suuremmat kuin pikalainoissa. Vaikka palkkapäivä olisikin tulossa, niin pakon edessä tililuotto voi auttaa. Näin tililuotto on kuin jatkuvasti käytössä oleva varatili, josta rahaa saa aina hetkeksi aikaa tilille. Rahan nostaminen on helppoa, jatkuvan tililuoton ansiosta ja pienien nostojen tekeminen on mahdollista tarpeen mukaan. Tililuoton kanssa uutta hakemusta ei siis tarvitse tehdä joka kerta kun tarvitset rahaa äkillisiin tarpeisiin.

Tililuotto on järkevää hakea luotettavasta lainapalvelusta, joka ilmoittaa lainaehdot ja luoton todelliset kustannukset selkeästi. On mahdollista että tililuoton voi saada tilille käytännössä heti ja lainahakemukset käsitellään toimistoaikoina välittömästi. Tililuoton lainaajalle määritetään oma luottoraja, jonka salliessa nostoja voi suorittaa omaan käyttöön. Tililuoton luottoraja on yleensä 2 000-4 000 €. Luottoraja saattaa tuntua isolta mutta se ei tarkoita, että lainaa tulee ottaa koko summan edestä heti. Tililuoton ehdoton etu on, että tarvittaessa lainaa voi nostaa lisää mutta korkokuluja kertyy vain nostetusta summasta. Tililuoton nostoja tehdään verkkopalvelussa mutta osa lainantarjoajista tarjoaa myös mobiiliapplikaatiolla tai perinteisellä tekstiviestillä suoritettavia vaihtoehtoja.

Vuoden 2013 lakimuutoksen myötä Suomessa saa alle 2 000 € lainoille asettaa maksimissaan 51% vuosikoron. Tämän lakimuutoksen myötä pikavippejä tarjonneet yritykset joutuivat muokkaamaan liikentoimintaansa ja tuotevalikoimiaan ja näin sai alkunsa tililuotto, jota kutsutaan myös joustoluotoksi. Kunhan tililuotto on vähintään 2 000 € arvoinen, niin sitä ei koske lain asettama 51% korkokatto. Tililuottoa kutsutaan myös nimillä joustoluotto, luottotili, joustolimiitti, limiitti. Myöhemmin lakimuutos asetti korkokaton 20 prosenttiin.

Koronavirusepidemia 2020- on vaikuttanut koko Suomen talouteen ja se näkyy jokaisen arkielämässä enemmän tai vähemmän. Monet yritykset ja työntekijät ovat altistuneet lomautuksille sekä työttömyydelle. Kuluttajat saattavat joutua yhä useammin turvautumaan luottorahoitukseen selvitäkseen tilapäisistä tulojen menetyksistä tai laskusta. Ehkäistäkseen talousahdingosta johtuvia velkaongelmien kasvua, Suomen hallitus päätti tilapäisestä kulutusluottoja koskevasta lakimuutoksesta, joka tuli voimaan Suomessa 1.7.2020. Se oli aluksi voimassa vuoden 2020 loppuun mutta pandemiatilanteen pitkittyessä sitä jatkettiin 30.9.2021 saakka. Lakimuutoksen myötä vakuudettomien lainojen kulut laskevat. Kulutusluottojen korkokatto puolittui, maksimikorko laski 20 % 10 prosenttiin.

Uusin muutos lakiin tuli voimaan lokakuussa 2023. Tämän jälkeen myönnettyjen kulutusluottojen nimelliskorko saa olla maksimissaan 15%. Nimelliskoron lisäksi voidaan veloittaa vielä viitekorko. Lainan kokonaiskorko ei saa silti nousta yli 20 prosentin.

TILILUOTTO ON KUIN LUOTTOKORTTI NETISSÄ

Tililuotto on kuin luottokortti netissä. Voit tehdä tililuoton kautta nostoja omalle tilille, kun rahantarve pahiten iskee. Tililuottoa on saatavilla jopa 10 000 euroon asti. Hyvin tavallista on, että tililuotto maksetaan takaisin joko erissä tai koko summa kerrallaan. Tililuoton laina-aika on yleensä vähintään 6 kuukautta. Tililuotto on paras vaihtoehto siinä tapauksessa, kun et tiedä milloin ja miten paljon tarkalleen tarvitset lainaa.
Jatkuvasta sopimuksesta tililuotolle ei ole sinänsä haittaa, sillä mitään kiinteitä kuluja ei peritä jollet käytä tililuottoa ja ota lainaa käyttöösi. Tililuottoa hakiessa hakijalle myönnetään luottoraja, joka voi olla joko vakio tai harkinnanvarainen. Tyypillinen luottoraja tililuotolle on yleensä 2 000 euroa tililuottoa. Lue lisää tililuotosta.

Tililuotto on ollut Suomessa jo vuosia. Muun muassa Ferratum on tarjonnut tililuottoa vuosia. Muita tililuottoihin ja luottotileihin keskittyneitä palveluita on kuitenkin tullut paljon lisää vuosien aikana.

TILILUOTON HAKEMINEN

Tililuottoa haetaan netissä, ilmaisella online lomakkella. Muiden lainojen tapaan myös tililuottoa voi hakea netissä 24/7 eli aivan milloin vain. Lainahakemukset käsitellään nopeasti lainapalvelujen aukioloaikoina eli useimmiten saat lainan tilillesi jopa 12 tunnin sisällä, parhaimmillaan muutamissa minuuteissa. Tililuottoa voi hakea raha-asiansa hoitanut, Suomessa vakituisesti asuva, jolla on pankkitunnukset ja puhelinliittymä vähintään 18-vuotias suomalainen. Myös muita kriteereitä lainoille asettavat luotontarjoajat ja nämä näet aina luotonehdoista lainaa hakiessasi. Tyypillinen ikäraja tililuotolle on 20 vuotta.

VOINKO SAADA TILILUOTTOA?

Kuten kaikkien lainojen, myös tililuottojen ehdot ja myöntämisen kriteerit vaihtelevat eri lainanantajien kesken. Lainaa ei tunnetusti voida myöntää alaikäisille tai henkilöille jotka eivät ole oikeustoimikelpoisia. Tililuottoa hakevalla täytyy olla mallikkaasti hoidetut raha-asiat, maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla. Tämä ei kuitenkaan aina estä lainan myöntämistä mutta vaikeuttaa sitä poikkeuksetta. Hakijalla tulee olla säännöllisiä palkka- ja / tai eläketuloja. Tililuottoa varten voidaan vaatia toimittamaan palkkakuitti, joka on mahdollista lähettää myös sähköisesti. Pieniä lainasummia varten ei yleensä erikseen tuloja tarvitse lähteä selvittämään, vaan lainanhakijan omat laskelmat ja ilmoitus näistä riittää lainahakemuksen liitteenä. Isompiin lainoihin tililuoton kohdalla todistuksia voidaan kuitenkin pyytää. Tililuotto, kuten mikä hyvänsä luotto, kannattaa ottaa tarkkaa harkintaa käyttäen. Täsmällisesti mitoitettuna tililuotto antaa mukavasti joustoa arkeen ja nopeuttaa mahdollisuutta tehdä arjen pienempiä ja suurempia hankintoja, kuten lomamatkat ja vaikka uusi auto.

TILILUOTON NOSTAMINEN TILILLE

Lainapalvelusta riippuen on tililuoton nostaminen omalle pankkitilille mahdollista milloin vain, kun tililuotolla on katetta. Tililuoton kohdalla ensimmäinen nosto tulee tapahtua päiväsaikaan. Tämän jälkeen nostot ovat mahdollisia vaikka keskellä yötä.

TILILUOTON KULUT

Tililuotto ei kerrytä mitään kuluja jos et tee nostoja tililtä. Sen vuoksi tililuotto onkin oivallinen sukanvarsirahasto. Rahaa voit nostaa tililuotolta tilillesi heti kun sitä tarvitset. Maksat siis kulut vain käytetystä tililuotosta. Kannattaa aina tehdä ensin tililuottovertailu. Et maksa luottorajasta vaan silloin kuin käytät lainaa tililuotolta. Tililuoton korot koostuvat nostoprovisioista ja korosta. Tililuotolla voi olla korotonta maksuaikaa esim. yksi kuukausi ja sen ajan kuluessa maksetusta lainasta maksetaan ainoastaan nostoprovisio. Täytyy kuitenkin muistaa, että kaikki tililuottoa tarjoavat yritykset eivät tarjoa korotonta maksuaikaa.

TILILUOTON EDUT

Tililuotto voi olla juuri sinulle hyvä vaihtoehto, jos haluat jatkuvaa luottoa. Tililuottoa haetaan vain kerran ja on jatkuva luotto. Tililuotto on hakuprosessin jälkeen vapaasti käytettävissä vuorokauden ympäri. Ero muihin lainatuotteisiin kuten vertaislaina on se, että tililuotto on tili jolta voi nostaa rahaa heti kun sitä eniten tarvitset.

TILILUOTTO VAI LUOTTOKORTTI?

Luottokortti on fyysinen kortti, usein perinteinen muovikortti lompakossa. Tililuotto on ikäänkuin virtuaalinen kortti ja tililuotolta nostetaan rahaa omalle käyttötilille. Käyttötililtä voit maksaa ostokset siihen liitetyltä maksukortilta. Edullisin ja tarpeisiisi sopiva vaihtoehto on kannattavaa selvittää ennen luoton hakemista ja käyttämistä. Tililuottojen korkotaso voi olla 2021 luottokortteja edullisempi. Tililuotto kannattaa vertailla ennen hakemuksen sisään laittamista.

YLEISIMMÄT TILILUOTON KÄYTTÖTARKOITUKSET

Tililuotto eli tililimiitti tai luottotili toimii useimmiten tilanteissa, joissa tarvitaan joustavuutta tulojen ja menojen väliaikaiseen tasapainottamiseen. Loman alkaessa tililuotto voi olla mainio ratkaisu. Lomarahat maksetaan tilille usein vasta lomaltapaluun jälkeen. Veronpalautukset on toinen merkittävä tulonlähde usealla kuluttajalla. Veronpalautuspäivän lähestyessä voi yllättäviä hankintoja tulla eteen jo aikaisemmin. Tililuotto voi olla hyvä ratkaisu tähän tilanteeseen.

Tililuottoa käytetään talouden tasapainottamiseen näissä tilanteissa:

  1. 1. Tarvitset rahaa ennen lomarahojen maksamista
  2. 2. Veronpalautusta on tulossa mutta tarvitset rahaa käyttöön jo ennakkoon
  3. 3. Tärkeät menot kuten vuokravakuus tai rikkoutunut laite kuten jääkaappi tai pesukone
  4. 4. Projektityöntekijät, kuten freelancerit joille maksetaan vasta valmistuneen työn jälkeen
  5. 5. Olet vaihtamassa autoa tai hankkimassa muuta arvokasta ja haluat ostaa uuden ennen vanhan myymistä

TILILUOTTO KYSYMYKSET

Mikä on tililuotto?
Tililuotto eli luottotili tai luottolimiitti on jatkuva kulutusluotto. Tililuotossa maksetaan korkoa ja kulua sen mukaan, kuinka paljon luottoa tosiasiallisesti käytetään.

Kuinka tililuotto nostetaan omalle tilille?
Tililuoton myöntämisen jälkeen voit tehdä nostot luotonantajan nettipalvelun kautta omalle tilillesi.

Mitä voin maksaa tililuotolla?
Tililuotolta nostetuilla rahoilla voit maksaa mitä tahansa ostoksia tai talouden menoja. Voit maksaa myös kortilla jos omaan pankkitiliisi on liitetty kyseinen maksuväline.

Onko tililuotto haettava omasta pankista?
Tililuottoa ei ole pakko hakea oman pankin kautta. Monet perinteiset pankit luotollisia tilejä ns. luottolimiittejä. Tililuotot kannattaa vertailla ennen hakemista.

Onko tililuotto edullisempi kuin perinteinen laina?
Laina ja tililuotto lasketaan asiakkaan omien tietojen perusteella. Molempien korot vaihtelevat myös luotonmyöntäjien välillä. Tililuotto kannattaa aina vertailla.

Voinko saada tililuottoa ilman luottotietoja?
Lainanhakijan tärkein ominaisuus on kelvolliset luottotiedot. Lähtökohtaisesti tililuottoa ei myönnetä jos on maksuhäiriömerkintöjä.