Tililuotto

Kuinka paljon haluat lainata?

Laina-aika:

kuukautta

Lainasumma 2 00012 kuukaudeksi

Alla oleva taulukko on päivitetty, halvin lainavaihtoehto ensimmäisenä.

Lainojen hinnat suuntaa-antavia. Tarkat tiedot saat hakiessasi lainaa lainanantajan sivuilla.

LainaajaLainaLyhennys:
2 000
12 kk ajan
Todellinen vuosikorkoLaina-aikaKäyttäjä-arvostelu
Min.Maks.Min.Maks.

Ei osumia? Hae uudelleen eri lainasummalla ja -ajalla tai katso kaikki lainat.

TILILUOTOT KANNATTAA VERTAILUTTAA

Tililuotot ovat kasvattaneet suosiotaan, koska pikavippejä koskevat lait tiukentuvat. Lainavertailu tililuottojen kohdalla kannattaa, koska tämä paljastaa lainojen ja luottojen todelliset kulut ja hintaerot. Tililuotto myönnetään usein korkeintaan 2 000 eurolle. Tililuotto on paljon monipuolisempi kuin pikavippi ja onkin tarkoitettu hetkelliseen käyttöön. Hetken tarpeeseen tai vaikka matkaunelman toteuttamiseen tililuotto sopii mainiosti. Huomioithan aina lainaa tai luottoa hakiessasi todellisen maksukykysi, jotta en velkaannuta itseäsi liiaksi. Ihmiset joilla on selkeä käsitys omastq maksukyystä ja lainaehdot sopivat omaan elämäntilanteeseen, on tililuotto hyvä vaihtoehto.

MIKSI TILILUOTOT KANNATTAA VERTAILLA?

Hintavertailu ja tarjouspyyntö kannattaa tietysti aina lainassa kuin lainassa kuten tililuotossa, jotta löydät itsellesi sopivimmat ehdot. Ehtoihin kuuluu mm. takaisinmaksu ja sen erät, laina-aika, luoton määrä ja hinta eli korkokulut. Jos haet tililuottoa 2 000 eurolle, mieti nostatko koko summan kerralla vai osissa. Jotkut palvelut veloittavat rahan nostoista erikseen, jolloin takaisinmaksun hintakin nousee. Takaisinmaksun voi suorittaa kerralla tai osamaksuna useassa erässä. Osamaksussa on usein lyhennyksen minimi summa kuukausihintana, mutta voit maksaa tililuoton loppuerän pois milloin tahdot. Tutustu siis kuukausierien suuruuteen, mikä voi vaihdella lainan määrän mukaan.

Jäljelle jäänyt maksamaton tililuotto kasvattaa korkoa. Joten mitä kauemmin tililuoton takaisinmaksu kestää, sitä kalliimmaksi luotto tulee. Vertaile palveluntarjoajien korkojen lisäksi mahdollisia tilinhoitomaksuja ja laskutuslisiä. Luoton kulut voivat erota suurestikin. Tililuotto ei kuitenkaan rajoitu vain yhteen 2000 euroon, vaan se toimii tilisi luottorajana ja voit käyttää sitä kuten parhaaksi katsot.

MIKSI HAKEA TILILUOTTOA?

Tililuotto on usein nopeampi hakea ja päätös on nopeammin saatavilla kuin laina. Sen voi myös hakea ennakkoon, sillä tilinhoidosta ei useimmiten ole kuluja ilman luottoa. Näin tiedät saavasi tarvittaessa luottoa aina 2 000 euroon saakka ja tili on aina käytössäsi. Voit nostaa tililuottoa myös pienempiä summia tarpeesi mukaan niin kauan, kunnes kokonaisluotto täyttyy.

Toisin sanoen, toisin kuin pikavippi, jonka asiakassuhde katkeaa kun vippi on maksettu, tililuotto on jatkuva luottosopimus. Sinulla on käytössäsi tiettymäärä luottoa hankintoihisi ilman erillisiä hakemuksia kerta toisensa jälkeen. Jatkuvasta tililuotosta ei siis sinällään ole haittaa, koska tilistä ei ole kuluja, jollei siellä ole veloitettavaa. Toimintatapa on siis kuin luottokortilla, mutta et tarvitse korttia. Se mahdollistaa tietynlaista joustavuutta ja sujuvuutta elämääsi.

TILILUOTTO ON JOUSTAVA LUOTTO

Tililuotosta voidaan käyttää myös nimeä joustoluotto, joustolimiitti tai luottotili. Käytännössä nämä tarkoittavat kaikki samaa asiaa. Aina lainan hankkimista mietittäessä ja ottaessa tulee harkita lainan todellinen tarve. On hyvä tehdä laskelmia ja miettiä ajaako lainan takaisinmaksaminen talouden ylitiukalle. Nopea ja kätevä laina on aina maksettava takaisin ja tähän tulevat päälle vielä korot ja muut lainakulut. Tililuotto on järkevää hakea luotettavasta lainapalvelusta, joka ilmoittaa lainaehdot ja luoton todelliset kustannukset selkeästi. On mahdollista että tililuoton voi saada tilille käytännössä heti ja lainahakemukset käsitellään toimistoaikoina välittömästi. Tililuoton lainaajalle määritetään oma luottoraja, jonka salliessa nostoja voi suorittaa omaan käyttöön. Tililuoton luottoraja on yleensä 2 000-4 000 €. Luottoraja saattaa tuntua isolta mutta se ei tarkoita, että lainaa tulee ottaa koko summan edestä heti. Tililuoton ehdoton etu on, että tarvittaessa lainaa voi nostaa lisää mutta korkokuluja kertyy vain nostetusta summasta. Tililuoton nostoja tehdään verkkopalvelussa mutta osa lainantarjoajista tarjoaa myös mobiiliapplikaatiolla tai perinteisellä tekstiviestillä suoritettavia vaihtoehtoja.

Vuoden 2013 lakimuutoksen myötä Suomessa saa alle 2 000 € lainoille asettaa maksimissaan 51% vuosikoron. Tämän lakimuutoksen myötä pikavippejä tarjonneet yritykset joutuivat muokkaamaan liikentoimintaansa ja tuotevalikoimiaan ja näin sai alkunsa tililuotto, jota kutsutaan myös joustoluotoksi. Kunhan tililuotton vähintään 2 000€ arvoinen, niin sitä ei koske lain asettama 51% korkokatto. Tililuottoa kutsutaan myös nimillä joustoluotto, luottotili, joustolimiitti, limiitti.

Henkilöt jotka tarvitset helppoa ja vaivatonta lisärahaa aika-ajoin pienissä erissä, niin tililuotto on oivallinen vaihtoehto. Tililuoton saaminen ei aina ole helppoa, koska tililuoton luottorajat ovat suuremmat kuin pikalainoissa. Vaikka palkkapäivä olisikin tulossa, niin pakon edessä tililluotto voi auttaa. Näin tililuotto on kuin jatkuvasti käytössä oleva varatili, josta rahaa saa aina hetkeksi aikaa tilille. Rahan nostaminen on helppoa, jatkuvan tililuoton ansiosta ja pienien nostojen tekeminen on mahdollista tarpeen mukaan. Tililuoton kanssa uutta hakemusta ei siis tarvitse tehdä joka kerta kun tarvitset rahaa äkillisiin tarpeisiin.

TILILUOTTO ON KUIN LUOTTOKORTTI NETISSÄ

Tililuotto on kuin luottokortti netissä. Voit tehdä tililuoton kautta nostoja omalle tilille, kun rahantarve pahiten iskee. Tililuottoa on saatavilla jopa 10 000 euroon asti. Hyvin tavallista on, että tililuotto maksetaan takaisin joko erissä tai koko summa kerrallaan. Tililuoton laina-aika on yleensä vähintään 6 kuukautta. Tililuotto on paras vaihtoehto siinä tapauksessa, kun et tiedä milloin ja miten paljon tarkalleen tarvitset lainaa.
Jatkuvasta sopimuksesta tililuotolle ei ole sinänsä haittaa, sillä mitään kiinteitä kuluja ei peritä jollet käytä tililuottoa ja ota lainaa käyttöösi. Tililuottoa hakiessa hakijalle myönnetään luottoraja, joka voi olla joko vakio tai harkinnanvarainen. Tyypillinen luottoraja tililuotolle on yleensä 2 000 euroa tililuottoa.

Tililuotto on ollut Suomessa jo joitain vuosia. Muun muassa Ferratum on tarjonnut tililuottoa vuosia. Muita tililuottoihin ja luottotileihin keskittyneitä palveluita on kuitenkin tullut paljon lisää vuosien aikana.

TILILUOTON HAKEMINEN

Tililuottoa haetaan netissä, ilmaisella online lomakkella. Muiden lainojen tapaan myös tililuottoa voi hakea netissä 24/7 eli aivan milloin vain. Lainahakemukset käsitellään nopeasti lainapalvelujen aukioloaikoina eli useimmiten saat lainan tilillesi jopa 12 tunnin sisällä, parhaimmillaan muutamissa minuuteissa. Tililuottoa voi hakea raha-asiansa hoitanut, Suomessa vakituisesti asuva, jolla on pankkitunnukset ja puhelinliittymä vähintään 18-vuotias suomalainen. Myös muita kriteereitä lainoille asettavat luotontarjoajat ja nämä näet aina luotonehdoista lainaa hakiessasi. Tyypillinen ikäraja tililuotolle on 20 vuotta.

VOINKO SAADA TILILUOTTOA?

Kuten kaikkien lainojen, myös tililuottojen ehdot ja myöntämisen kriteerit vaihtelevat eri lainanantajien kesken. Lainaa ei tunnetusti voida myöntää alaikäisille tai henkilöille jotka eivät ole oikeustoimikelpoisia. Tililuottoa hakevalla täytyy olla mallikkaasti hoidetut raha-asiat, maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla. Tämä ei kuitenkaan aina estä lainan myöntämistä mutta vaikeuttaa sitä poikkeuksetta. Hakijalla tulee olla säännöllisiä palkka- ja / tai eläketuloja. Tililuottoa varten voidaan vaatia toimittamaan palkkakuitti, joka on mahdollista lähettää myös sähköisesti. Pieniä lainasummia varten ei yleensä erikseen tuloja tarvitse lähteä selvittämään, vaan lainanhakijan omat laskelmat ja ilmoitus näistä riittää lainahakemuksen liitteenä. Isompiin lainoihin tililuoton kohdalla todistuksia voidaan kuitenkin pyytää. Tililuotto, kuten mikä hyvänsä luotto, kannattaa ottaa tarkkaa harkintaa käyttäen. Täsmällisesti mitoitettuna tililuotto antaa mukavasti joustoa arkeen ja nopeuttaa mahdollisuutta tehdä arjen pienempiä ja suurempia hankintoja, kuten lomamatkat ja vaikka uusi auto.

TILILUOTON NOSTAMINEN TILILLE

Lainapalvelusta riippuen on tililuoton nostaminen omalle pankkitilille mahdollista milloin vain, kun tililuotolla on katetta. Tililuoton kohdalla ensimmäinen nosto tulee tapahtua päiväsaikaan. Tämän jälkeen nostot ovat mahdollisia vaikka keskellä yötä.

TILILUOTON KULUT

Tililuotto ei kerrytä mitään kuluja jos et tee nostoja tililtä. Sen vuoksi tililuotto onkin oivallinen sukanvarsirahasto. Rahaa voit nostaa tililuotolta tilillesi heti kun sitä tarvitset. Maksat siis kulut vain käytetystä tililuotosta. Kannattaa aina tehdä ensin tililuottovertailu. Et maksa luottorajasta vaan silloin kuin käytät lainaa tililuotolta. Tililuoton korot koostuvat nostoprovisioista ja korosta. Tililuotolla voi olla korotonta maksuaikaa esim. yksi kuukausi ja sen ajan kuluessa maksetusta lainasta maksetaan ainoastaan nostoprovisio. Täytyy kuitenkin muistaa, että kaikki tililuottoa tarjoavat yritykset eivät tarjoa korotonta maksuaikaa.

TILILUOTON EDUT

Tililuotto voi olla juuri sinulle hyvä vaihtoehto, jos haluat jatkuvaa luottoa. Tililuottoa haetaan vain kerran ja on jatkuva luotto. Tililuotto on hakuprosessin jälkeen vapaasti käytettävissä vuorokauden ympäri. Ero muihin lainatuotteisiin kuten vertaislaina on se, että tililuotto on tili jolta voi nostaa rahaa heti kun sitä eniten tarvitset.

Aina käytössäsi ns. vararahastona pahan päivän varalle
Yleensä joustavat takaisinmaksuajat
Tililuotto on nopeasti pankkitililläsi

NETTILAINAT SUOMESSA 2020

Vertaamo.fi listaa ja rankkaa kaikki Suomessa myönnettävät nettilainat ja lainapalvelut.

LainapalveluLainasumma Min.Lainasumma Maks.IkärajaMaksuaikaa Lisätiedot

Bank Norwegian
1000 €50 000 €23 v1 - 15 vLUE LISÄÄ

Credigo
100 €2500 €20 v6 kk - 5 vLUE LISÄÄ

Credit24
50 €4000 €19 v.3 kk - 3 vLUE LISÄÄ

Creditstar
50 €2000 €18 v.1 - 12 kkLUE LISÄÄ

Ege.fi
100 €2800 €20 v.2 - 12 kkLUE LISÄÄ

Etua.fi
1000 €50 000 €20 v1 - 15 vLUE LISÄÄ

Euro24
100 €2000 €21 v1 - 12 kkLUE LISÄÄ

Fellow Finance
500 €15 000 €20 v2 - 7 vLUE LISÄÄ

Ferratum
50 €2000 €20 v3 kk - 4 vLUE LISÄÄ

Komplett Bank
1000 €50 000 €23 v.6 kk - 10 vLUE LISÄÄ

Bondora
500 €10000 €22 v.3 kk - 5 vLUE LISÄÄ

Limiitti.fi
100 €2000 €18 v.3 - 30 kkLUE LISÄÄ

Vippi.fi
100 €2000 €20 v.1 - 30 kkLUE LISÄÄ

Vivus
10 €2010 €20 v.3 - 30 pvLUE LISÄÄ