Vertaislaina

Kuinka paljon haluat lainata?

Laina-aika:

kuukautta

Lainasumma 5 00036 kuukaudeksi

Alla oleva taulukko on päivitetty, halvin lainavaihtoehto ensimmäisenä.

VERTAISLAINAA HAKEVA PÄÄTTÄÄ ITSE VAATIMUKSET

Vertaislaina on niin sanottu p2p -tyyppinen laina, jossa lainataan ihmiseltä toiselle ihmiselle. Vertaislainaus on yksityiselle henkilölle oivallinen tapa parempiin tuottoihin sijoituksissaan. Samalla myös pienempää lainaa tarvitsevat henkilöt hyötyvät, koska vertaislainassa korko on yleensä alhaisempi kuin pikalainassa.

Vertaislainan mahdollistavat palvelut, jotka tarjoavat vertaislainaa. Nämä palvelut toimivat sijoittajan ja lainaajan välikätenä. Suomessa vertaislaina on vasta lapsen kengissä, mutta on yleistynyt paljon viime vuosina. Näitä toimijoita ovat mm. Fellow Finance ja Fellow Finance.

VERTAISLAINAA HAKEVA PÄÄTTÄÄ ITSE VAATIMUKSET

Vertaislainan kohdalla on yksi lainaaja. Tästä huolimatta on kuitenkin kymmenittäin eri lainanantajia ja näistä jokainen lähtee mukaan sijoittamalla haluamansa rahasumman. Vertaislainan kohdalla lainahakemus ei aina välttämättä ole sijoittajien mieleen. Sijoittajille vertaislainan liian alhainen korko tai tuotto on yleensä syynä tähän. Vertaislaina voi tästä syystä jäädä helposti rahoittamatta.

Vertaislainan palvelussa yleensä lainaa hakeva voi itse päättää vertaislainan laina- sekä korkovaatimukset lainattavalle summalle. Ennen kuin vertaislaina myönnetään hakijalle on lainanantajan hyväksyttävä lainan myöntämisen ehdot. On hyvä muistaa, että vertaislaina ei ole pikavippialan jatke. Vertaislainan alan yritykset ovat ennemmin Airbnb:n ja Uberin kaltaisia toimijoita.

VERTAISLAINAT OVAT SUOSITUIMPIA KUIN KOSKAAN

Vertaislaina on lainamuotona yllättänyt monet nopealla suosiollaan. On hyvin mahdollista, että ihmisten on mukavampaa hakea lainaa toiselta ihmiseltä sen sijaan että lainaisi vakiintuneilta isoilta rahoituslaitoksilta. Vertaislainan hakeminen on paljon helpommin lähestyttävä ja maanläheisempi vaihtoehto. Lainaajalle voi olla vieras ajatus siitä, että lainojen korot menevät tuntemattomille suuryrityksille. Vertaislainan kohdalla kyse on tuikitavallisista yksityishenkilöistä.

Vertaislainassa korkojen tasot ovat verrattain muihin sijoitustapoihin verrattuna korkeita ja ennakolta määriteltävissä. Tämän vuoksi vertaislaina voi yleensä olla sijoittajille tuottoisa liiketoiminnan muoto. Luottotappiot ovat mahdollisia vertaislainan kohdalla. Tämä johtuu siitä, että tuotto ei aina ole aivan samalla tasolla kuin ennakolta ja niin suoraan laskettuna voitaisiin olettaa.

Lue lisää »

Lainojen hinnat suuntaa-antavia. Tarkat tiedot saat hakiessasi lainaa lainanantajan sivuilla.

LainaajaLainaLyhennys:
5 000
36 kk ajan
Todellinen vuosikorkoLaina-aikaKäyttäjä-arvostelu
Min.Maks.Min.Maks.

Ei osumia? Hae uudelleen eri lainasummalla ja -ajalla.