Virustorjunta – Vertaa virustorjuntaohjelmat ja löydä sopivin virustorjunta

VIRUSTORJUNTA – LÖYDÄ ERI VIRUSTORJUNTAOHJELMAT JA VERTAILE

Onko sinulla virusohjelma suojaamassa laitettasi? Oletko koskaan miettinyt, mikä on paras virustorjunta tai virustorjuntaohjelma? Mitä eroa niissä oikeastaan loppupeleissä on? Myös nimellä antivirus tunnettu ohjelmisto turvaa tietokoneesi tai älylaitteesi turvallisuuden, eikä tällöin asiakkaan tarvitse huolehtia siitä, että hän tietonsa tai pahimmassa tapauksessa rahat joutuisivat vääriin käsiin. Hyviä virustorjuntaohjelmia on luonnollisesti todella paljon, mutta olemme tässä artikkelissa käyneet kaikista tärkeimmät olennaisimmat vaihtoehdot lävitse. Kerromme myös, miksi virusturva on jokaisella hyvä olla omasta tilanteesta riippumatta. Viruksentorjuntaohjelma on nimittäin hyödyllinen olla ihan jokaisella, joka jonkinlaista älylaitetta käyttää, jo ihan oman turvallisuutensa vuoksi.

ILMAINEN VIRUSTORJUNTA – PARAS ILMAINEN VIRUSTORJUNTA 2023

Ilmainen virustorjunta on päivän polttava puheenaihe myös vuonna 2023. Paras ilmainen virustorjunta, sitä on hankala määritellä mutta useita hyviä ilmaisia virustorjuntaohjelmia on löydettävissä joka tapauksessa. Paras ilmainen virustorjunta on usein sellainen, joka suojaa mielellään käyttäjän jokaisen verkkolaitteen aina puhelimesta tietokoneeseen tai tablettiin. Tällöin laitteiden käyttö on huomattavasti helpompaa, eikä siitä muodostu samanlaista painetta tietoturvan suhteen kuin ilman virustorjuntaa. Paras ilmainen virustorjunta onkin ilman muuta ohjelmisto, jonka avulla käyttäjä kokee omien tietojensa olevan täysin turvassa. Miten nämä sitten käytännössä toimivat? Lähes kaikki virustorjuntaohjelmat toimivat siten, että käyttäjä asentaa ensin erillisen sovelluksen tai ohjelman tietokoneelleen, jonka jälkeen hän saa aktivointilinkin tai lisenssiavaimen, jolla sovellus otetaan käyttöön. Ilmaiset virustorjuntaohjelmat ovat varsin hyviä, mutta niistä puuttuu jonkin verran maksullisissa vastaavissa olevia ominaisuuksia, joten suosittelemme varovaisuuteen niitä käytettäessä.

VIRUSTORJUNTA PUHELIMEEN – PARHAAT VIRUSTORJUNNAT IPHONE JA ANDROID

Nykyään on paljon kiistelyä siitä, millainen Android tai iPhone-laitteen virusturvan tulisi olla. On kuitenkin selvä että jonkinlainen virusturva puhelimeen on hyvä olla, oli sitten kyseessä iPhone virustorjunta tai android virustorjunta. Myös tässä ilmainen virustorjunta on varsin oiva ratkaisu, mutta hieman maksavissa ohjelmissa tietoturva ja ominaisuudet ovat usein aivan eri tasolla. Virustutka androidiin on syytä olla hyvällä tasolla, sillä Android-laitteet ovat hieman haavoittuvaisempia kuin iPhone-laitteet. Paras ilmainen virustorjunta Android-laitteelle 2023 on hankalampi kysymys, sillä mielestämme riittää, että yhteys sekä laite on parhaalla mahdollisella tavalla salattu sekä suojattu pahimman mahdollisen tilanteen varalta. Ilmainen virustorjunta puhelimeen on kuitenkin ennen kaikkea tapa varustautua pahimmalta, eli siltä, että omat tiedot joutuisivat vääriin käsiin, mikä nykypäivänä on valitettavan mahdollista.

PITÄÄKÖ ÄLYPUHELIMESSA OLLA VIRUSTORJUNTA?

Pitääkö älypuhelimessa olla virusturva? Itse olemme sitä mieltä, että ehdottomasti pitää olla. Mikään ei ole ärsyttävämpää, kuin tilanne, jossa kuluttaja huomaa tietonsa vuotaneen jonnekin, vaikka tämä olisi ollut täysin vältettävissä oikeanlaisella virustorjunnalla. On kuitenkin erittäin tärkeää suojaa hyvin esimerkiksi pankkitietonsa, sillä tämä voi kuluttajan loppuelämän kannalta erittäin tärkeä valinta. Hyvä virusturva turvaa sekä käyttäjän pankkitiedot että esimerkiksi sähköpostin sekä henkilötiedot, eikä jätä minkäänlaista mahdollisuutta sille, että käyttäjän tiedot voitaisiin varastaa johonkin rikolliseen tarkoitukseen. Hyvä ohjelma on myös helppo käyttää eikä ole laitteelle liian raskas. Tämä on erittäin tärkeä ominaisuus myös hyvällä virusturvalle.

VIRUSTORJUNTA TIETOKONEELLE

Virustorjunta tietokoneelle on omalla tavallaan hieman monimutkaisempi kokonaisuus, sillä erilaisia ohjelmia ja palveluntarjoajia on todella paljon. Pienellä tutkailulla niitä on kuitenkin helppoa karsia, ja jäljelle jäävät parhaat mahdolliset toimijat, joista jonkin valitseminen on erittäin helppoa. Mikäli sähköpostin tai tietokoneen käyttö on jokapäiväistä herkkua, on myös syytä varustautua virusturvalla, sillä niiden kautta tietomurrot ovat mahdollisia, mikäli käyttäjä ei ole suojannut tietokonettaan asianmukaisella tavalla oikein.