Ilmainen virustorjunta vs. maksullinen virustorjunta – Vinkit parhaan virustorjunnan valintaanKaverille kans

Tästä artikkelista saat vinkit parhaan virustorjunnan valintaan. Ilmainen virustorjunta vs. maksullinen virustorjunta – jokainen haluaa omien päätelaitteidensa olevan hyvin suojattuja ja mielellään vielä ilmaiseksi. Monia myös mietityttää ovatko ilmaiset virustorjuntaohjelmat riittävän hyviä ja mitä eroa niillä on maksullisiin verrattuna.

Ilmaisen ja maksullisen virustorjunnan erot

Ilmaiset virutorjuntaohjelmat ovat tyypillisesti ns. av-ohjelmia, jotka perustuvat koneelle ladattaviin virustunnisteisiin. Tunnistetuista ja olemassa olevista viruksista on syötetty tieto ohjelmaan. Tämä tarkoittaa, että kun tulee uusia haittaohjelmia ja viruksia, ohjelman ylläpidon täytyy ohjelmoida virustietokantaa. Sitten ylläpidon täytyy jotenkin informoida ohjelmaa käyttäviä, jotta nämä päivittäisivät ohjelmaversion uudempaan versioon. Mikäli näin ei tee, ohjelma ei kykene suojaamaan uusilta uhilta.

Maksullinen virustorjunta sisältää av-ohjelman lisäksi paljon muutakin. Maksulliset ohjelmat hyödyntävät keinoälyä ja koneoppimista. Tällaiset virustorjuntaohjelmat “nuuskivat” mm. tiedostoja ja verkkoliikennettä. Epäilyttävää toimintaa havaitessaan virustorjunta ryhtyy toimenpiteisiin automaattisesti. Se myös kehittää ja päivittää itseään kokoajan ja on siten ajan tasalla ilman, että tarvitaan ihminen tekemään tätä työtä.

Virustorjunnan päivittyminen

Ero ilmaisen ja maksullisen virustorjuntaohjelman välillä on ohjelmien päivittymisen nopeus. Erona on siis myös sen valmius suojata. Erityisesti yritysten on hyvä huomioida miten hyvin tarjolla olevat vaihtoehdot soveltuvat liiketoiminnan tarpeisiin.. Tunnetut valmistajat tuovat tietoturvaohjelmillaan turvallisuutta automatiikan ja keinoälyn avulla.

Ilmaisohjelmien haasteena voidaan nähdä päivittymishitaus, koska se voi olla aina hieman jäljessä. Uusia haittaohjelmia syntyy kokoajan ja niiden perässä voi olla vaikea pysyä. Verkkohyökkäyksiä tapahtuu nykyisin yhä lisääntyvällä vauhdilla ja siksi on välttämätöntä suojautua viruksia vastaan. Virustorjuntaohjelmat auttavat peittämään näitä tietoturva-aukkoja.

Paras ilmainen virustorjunta olisi siis aina ajantasalla. Nykyiset ohjelmat ovat onneksi nopeasti toimivia ja niin kevyitä, etteivät ne vaikuta laitteen nopeuteen. Parhaat ohjelmat sisältävät virustorjunnan lisäksi paljon muutakin ja voivat näin kattaa tietoturvan asettamat tarpeet.

Sama virustorjunta usealle laitteelle

Moni tulee pohtineeksi voiko samaa virustorjuntaa käyttää useammalla laitteella. Lähtökohtana on, että ei. Monet virustorjuntayritykset kuitenkin myyvät paketteja, joihin kuuluu useampi lisenssi. Paras virustorjunta voi olla myös edullinen kun hinta per laite on halvempi kuin jos ostaisi joka laitteelle oman. Lisäksi, jos vaihtaa tietokonetta, jo ostetun virustorjunnan saa siirrettyä uudelle koneelle.

Lue seuraavaksi: Tililuoton hakeminen – 3 hyvää syytä hakea tililuottoa

Vertaamo.fi - vertaamalla paras.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *