Asuntojen välityspalkkio

ASUNNON VÄLITYSPALKKION VERTAAMINEN KANNATTAA

Jos olet myymässä asuntoasi, niin toisinaan kannattaa käyttää kiinteistövälittäjien palveluita. On hyvin tavallista, että ihmiset valitsevat alan ammattilaisen tekemään myyntityön. Asunnon välityspalkkion vertaaminen on myös useimmissa tapauksissa kannattavaa.

VERTAAMALLA ASUNTOJEN VÄLITYSPALKKIOITA SÄÄSTÄÄ SELVÄÄ RAHAA

Jos epäilet kykyjäsi saada asunnostasi markkinoiden mukainen hyvä hinta tai paperityöt tuntuvat työläiltä, on välittäjän hankkiminen avuksi oikea ratkaisu. Välittäjä voi säästää sinut monelta huolelta ja vaivalta, mutta asuntojen välityspalkkoiden vertaamisessa voi säästää selvää rahaa.

Välittäjän palkkiota ei kannata maksaa kaikissa tapauksissa. Valitsemalla kiinteistövälittäjän voi säästöä parhaimmillaan useita tuhansia euroja. Jos kuitenkin olet myymässä asuntoa itse – lisäksi omaat jonkin verran kokemusta asuntomarkkinoinnista ja toteutat itse asuntonäytöt – ei välittäjän palkkiota tarvitse aina maksaa. Joissakin tapauksissa kalleimmat yhtiöt voivat rokottaa jopa viisikertaa enemmän asunnon välityspalkkiosta kuin halvemmat yhtiöt.

Tämän lisäksi välittäjien tarjoamassa asunnon myynnissä on yleensä merkittäviä eroja. Tärkeintä on ensisijaisesti tarkistaa ja varmistaa missä asuntoilmoitus on ja miten usein asuntonäytöt ovat. Erityisen edulliselta kuulostava ja näyttävä asunnonvälittäjä voi luvata hyvää kauppaa mutta yleensä ostajaa ei näy.

Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse tai pidä tehdä itse. Epäillessäsi omia kykyjäsi saada omasta asunnosta markkinoiden mukainen kilpaileva sekä hyvä tai lisäksi jos paperityöt tuntuvat raskailta, niin kuitenkin välittäjän hankkiminen avuksi voi olla oikea ratkaisu.

VÄLTÄ VÄLITTÄJÄN PROVISIOPALKAT
VERTAAMALLA ASUNTOJEN VÄLITYSPALKKIOITA

Välittäjät toimivat useimmiten provisiopalkalla, joka on yleensä muutama prosentti asunnon myyntihinnasta. Myös kiinteitä asuntojen välityspalkkiota käytetään jonkin verran ja tämä voikin olla yleensä myyjälle edullisempi vaihtoehto. Se ei kuitenkaan kannusta myyjää samalla tavalla kuin korkeampi provisiopalkka. Myös asuntojen välityspalkkiota voi ja kannattaa vertailla ennen tärkeän valinnan tekemistä.

Asuntojenmyynti.fi on ilmainen hintavertailu. Palvelussa voit tehdä vertailua kiinteistönvälitysyritysten ilmoittamien hintojen perustella. Asuntojen välityspalkkiovertailu on aina ajantasalla ja sitä päivitetään vuoden jokaisena arkipäivänä. Kun olet myymässä asuntoa niin ennen välittäjien kutsumista paikalle kannattaa tehdä vertailua alueesi välitystarjonnasta palvelun kautta. Näin säästät parhaassa tapauksessa tuhansia euroja.

VERTAA ASUNTOJEN VÄLITYSPALKKIOT JA VÄLTÄ VÄLITTÄJÄN PROVISIOPALKAT

Asunnonvälittäjien toimintatapana on usein provisiopalkka. Asuntojen välityspalkkio on yleensä noin muutaman prosentin asunnon myyntihinnasta. Myyjälle edullisempi vaihtoehto voi tarvittaessa olla niin sanottu kiinteä asunnon välityspalkkio. Tätä kyseistä asunnon välityspalkkiota käytetään myös jonkin verran ja se voi olla parempi vaihtoehto kuin provisiopalkka. Asuntojen välityspalkkiota kannattaa ehdottomasti verrata ennen kuin teet ehkä elämäsi tärkeimmän ostopäätöksen.

Asuntojen välityspalkkion kohdalla jokainen välittäjä suhteuttaa palkkion käytännössä sen mukana miten nopeasti hän arvelee kohteen menevän kaupaksi. On toki normaalia, että kauemmin myytävässä asunnossa on työtä enemmän, joten myös asunnon välityspalkkion osuus voi nousta korkeammaksi. Käytössäsi on kuitenkin asunnon välityspalkkioiden ilmainen hintavertailu, jota kannattaa aina hyödyntää.

Rekisteröidy välityspalkkiovertailuun ilmaiseksi KLIKKAA TÄSTÄ