Nykyaikana monet meistä kuuntelevat paljon äänisisältöjä digilaitteilta kuten esimerkiksi äänikirjat ja podcastit. Siksi onkin hyvä, että äänikirjapalveluita on monia erilaisia, joista jokainen voi valita sen oman suosikkinsa. Äänikirjat ovat oiva tapa kuluttaa esimerkiksi työmatkaa ja jopa siivoaminen on kivempaa suosikkiäänikirjan avulla.
Mikä on paras äänikirjapalvelu
Bookbeat, Nextory ja Storytel ovat suosittuja äänikirjapalveluita, mutta mikä on paras äänikirjapalvelu? Se on varmasti jokaisen henkilökohtainen mielipide, johon ei ole täysin suoraa vastausta, mutta tässä kappaleessa annamme omia vinkkejä äänikirjapalvelun valitsemiseen.
- Valitse sellainen, jonka visuaalinen ulkonäkö miellyttää sinua.
- Tutustu jokaiseen äänikirjapalveluun, niin saat jo paremman kuvan niistä. Jokaisella äänikirjapalvelulla on ilmaisia jaksoja, jolloin niihin voi tutustua helposti.
- Tutustu myös palvelun valikoimiin. Niissä voi olla eroja, sillä esimerkiksi Bookbeatilla on valikoimassaan myös monia erikielisiä kirjoja, joita ei välttämättä muualla ole.
- Paras äänikirjasovellus löytyy tutustumisen ja kokeilun avulla. Onneksi on valikoimaa, niin jokainen löytää varmasti parhaan äänikirjapalvelun itselle.
Äänikirjapalvelut vertailu
Parhaan äänikirjapalvelun voi löytää vain tutustumalla ja kokeilemalla niitä ja niinpä paras äänikirjapalvelu on jokaisen henkilökohtainen mielipide. Äänikirjapalveluita voi kuitenkin vertailla eri mittareiden avulla esimerkiksi hinnan, kirjavalikoiman, ilmaisen tutustumisjakson tai vaikkapa eri kielisten kirjojen laajuuden mukaan. Ilmaisia tutustumisjaksoja lienee kaikilla äänikirjapalveluilla, mutta niiden pituudessa voi olla eroja. Hinnat ovat kaikilla äänikirjapalveluilla aika samansuuntaiset, joten pelkän hinnan perusteella on vaikeampi vertailla palvelua.
Jos tykkäät lukea tai kuunnella vieraskielisiä kirjoja, niin tutustumisjakson aikana kannattaa kiinnittää huomio niihin. Tämä voi nimittäin vaihdella eri palveluiden välillä. Löysimme esimerkiksi Bookbeatista vieraskielisiä kirjoja yli neljällä kielellä, kun taas esimerkiksi Nextorystä emme löytäneet kirjoja kuin suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Kaikissa äänikirjapalveluissa on aika samat toiminnot kuten uniajastin, äänen nopeuden säätö tai hakutoiminto, joten toimintojen perusteella ei pysty vertailemaan kovin kattavasti eri palveluita. Joissain äänikirjapalveluissa tosin uniajastin voi olla hieman erilainen kuten loppuvaiheessa äänen hiljeneminen. Lisäksi kannattaa muistaa myös eri kirjastojen ilmaiset äänikirjapalvelut. Aina ei välttämättä tarvitse hakeutua maksullisten sovellusten pariin vaan äänikirjoja voi kuunnella myös oman kirjaston kautta. Kirjaston äänikirjapalvelu saattaa olla hieman suppeampi kuin maksulliset äänikirjapalvelut, mutta hyvin varteenotettava vaihtoehto kuitenkin.
Lue seuraavaksi: Maksatko sähköstä liikaa? Kilpailuta ja vertaa sähkö