SM-liiga loppuu Discoveryn suoratoistopalvelussaKaverille kans

 
Muutama päivä sitten saatiin tieto siitä, että MTV:n urheilukanavien jakelu Discoveryn palvelussa päättyy 29. helmikuuta. Tämä päätös koskee myös jääkiekon SM-liigaa, mikä herätti kysymyksiä ja huolta lajin ystävien keskuudessa.

Discoveryn suoratoistopalvelu sisälsi monipuolisen valikoiman, kuten snookerin ammattilaisturnaukset, tenniksen grand slam -turnaukset, jääkiekon EHT-turnaukset, sekä MTV:n urheilukanavien sisällön, kuten Mestarien liigan jalkapallon, MM-rallin, ATP-tenniksen ja SM-liigan. Palvelun hinta oli 34,99 euroa kuukaudessa.

Valitettavasti MTV ja Warner Bros. Discovery eivät päässeet yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta, mikä johti yhteistyön katkeamiseen.

Nyt asiakkaat joutuvat maksamaan enemmän, sillä samasta sisällöstä täytyy hankkia erikseen Discoveryn urheilut ja MTV Katsomon urheilut. Hinnankorotus on vähintään 12 euroa kuukaudessa. Toki MTV Katsomossa on hieman laajempi urheilutarjonta ja muuta sisältöä, mutta kustannusten nousu on silti merkittävä.

Taustalla on EU-komission vaatimus, joka liittyy Telian MTV:n osto-operaatioon. EU-komissio edellytti, että MTV:n urheilukanavien jakelu tulisi avata myös toiselle toimijalle. Tämä johtui huolesta liian suuresta markkina-asemasta, joka syntyisi Telian ja MTV:n yhteistyöstä. EU-komission asettama ehto on voimassa vielä kuusi vuotta, ja sen seurauksena MTV etsii nyt uutta kumppania.

MTV:n edustajan mukaan heillä on neuvottelut käynnissä uudesta yhteistyöstä, ja lisätietoja jaetaan kun asiat varmistuvat. Sopimuksen julkistamisen aikatauluun vaikuttaa EU-komission vaatima hyväksyntä asiassa. Tulevaisuudessa jää nähtäväksi, miten tämä muutos vaikuttaa urheilun ystäviin ja millaisia uusia mahdollisuuksia uusi kumppanuus voi tuoda mukanaan.

Vertaa kaikki urheilun tv-oikeudet ja maksukanavat.

Aiheesta uutisoi lltasanomat

Lue seuraavaksi: Äänikirjat rentoutumisen tukena – kuinka äänikirjat voivat auttaa rentoutumaan ja vähentämään stressiä

Vertaamo.fi - vertaamalla paras.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *