Vertaa lainoja ja valitse paras lainatarjous lainavertailun avulla

7.2.2024 | Teksti: Vertaamo.fi

Jaa kaverille

 

VERTAA LAINOJA ILMAISEKSI

Vertaa lainat alle minuutissa! Voit vertailla lainoja Suomessa saatavilla olevia lainoja täältä. Vertaamalla lainoja voit säästää jopa tuhansia euroja. Löydät meiltä jo yli 30 suomalaista lainantarjoajaa.

NÄIN VERTAAT LAINOJA

Vertaa lainoja ilmaiseksi, niin saat selville edullisimman lainan.
 Valitse alta lainamuoto
 Määritä lainatiedot eli lainasumma sekä -aika
 Valitse sinulle sopivin lainantarjoaja
 Klikkaa tekemään hakemus lainantarjoajan sivulle

Pikalainat 100 – 300 €
VALITSE PIKALAINAT
Kulutusluotot 500 – 50000 €
VALITSE KULUTUSLUOTOT
Vertaislainat 500 – 15000 €
VALITSE VERTAISLAINAT
Tililuotot 10 – 3000 €
VALITSE TILILUOTOT
Joustoluotot 400 – 5000 €
VALITSE JOUSTOLUOTOT

Vertaamo.fi - vertaa paras!

LAINAT JA LUOTOT SUOMESSA 2024

VERTAA LAINOJA

Suunnitteletko lainan ottamista? Olipa tarkoituksenasi sitten ottaa lainaa asuntoa, lomamatkaa, remonttia tai auton hankintaa varten, kannattaa sinun ehdottomasti vertailla lainoja ennen lainan ottamista.

Lainojen vertailulla tarkoitetaan sitä, että lainatarjouksia pyydetään useilta eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta ja näitä vertaillaan keskenään. Tämän voi toki suorittaa itsekin, mutta kaikista kätevimmin lainojen vertailu onnistuu tarkoitukseen luodun sivuston kautta. Vertaa lainoja, niin säästät myös paljon aikaa.

Todella moni suomalainen ottaa edelleen lainoja suorittamatta ensin kattavaa lainavertailua. Jos lainan ottaa vertailematta, saattaa turhaan joutua maksamaan satoja tai jopa tuhansia euroja ylimääräistä lainan suuruudesta riippuen. Älä sinä tee tätä virhettä, vaan vertaile lainasi ennen lainan ottamista!

Lainojen vertailu on olennainen vaihe, kun etsit itsellesi sopivaa rahoitusratkaisua. Keskitymme tarjoamaan sinulle selkeän yleiskuvan eri lainavaihtoehdoista, jotta voit tehdä informoituja päätöksiä taloudellisissa valinnoissasi.

Kun vertaat lainoja, korostamme korkokannan tärkeyttä. Lainojen väliset korot voivat vaihdella merkittävästi, ja niiden ymmärtäminen on keskeistä kokonaiskustannusten hahmottamiseksi. Kiinnitämme huomiota sekä nimelliskorkoon että todelliseen vuosikorkoon, joka antaa kokonaiskuvan lainan kaikista kustannuksista.

Lainaehtojen huolellinen tarkastelu on toinen keskeinen tekijä vertailussa. Eri lainanantajilla voi olla erilaiset ehdot, ja on tärkeää tunnistaa, mikä soveltuu parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseesi. Pohdi esimerkiksi maksu­vapaita kuukausia, mahdollisuutta maksaa laina etuajassa ilman lisäkuluja ja muita joustoja, jotka voivat vaikuttaa lainan sopivuuteen.

Piilokulut voivat muodostua merkittäväksi osaksi lainan kokonaiskustannuksia. Vertailu auttaa sinua tunnistamaan nämä kulut, kuten tilinhoitomaksut tai avausmaksut, ja varmistamaan, että ymmärrät kaikki mahdolliset lisäkustannukset.

Luotonantajan maine on myös tekijä, johon kiinnitämme huomiota. Asiakasarvostelut ja arviot voivat antaa sinulle käsityksen siitä, kuinka luotettavasti ja reilusti lainanantaja kohtelee asiakkaitaan.

Summaluokka ja laina-aika ovat päätöksenteon kannalta tärkeitä tekijöitä. Vertaa eri lainojen tarjoamia määriä ja aikoja löytääksesi parhaiten omiin tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon.

Lainojen vertailu kannattaa tehdä aika ajoin. Markkinat voivat muuttua, ja uusia tarjouksia voi ilmestyä. Pysy ajan tasalla taloudellisista vaihtoehdoista ja päivitä vertailusi tarvittaessa.

Tavoitteenamme on tarjota sinulle kaikki tarvittavat tiedot ja työkalut, jotta voit tehdä parhaiten harkitun päätöksen taloudellisessa elämässäsi. Käytä sivustoamme hyväksesi, vertaa lainoja huolellisesti ja löydä räätälöity rahoitusratkaisu, joka tukee taloudellisia tavoitteitasi.

VERTAA LAINOJA – MIKSI SE KANNATTAA?

Vertailemalla lainat asiaan erikoistuneen sivuston kautta on mahdollista säästää runsaasti rahaa ja aikaa. Vertailusivustoa käyttämällä on mahdollista tavoittaa yhdellä hakemuksella useita eri pankkeja ja rahoituslaitoksia. Sinun ei tarvitse siis tuhlata aikaasi eri luotonmyöntäjien etsimiseen ja jopa kymmenien hakemusten lähettämiseen. Lainojen vertailu auttaa myös löytämään edullisimman koron ja pienimmät lainakustannukset. Suuria lainoja otettaessa säästöä voi tulla jopa tuhansia euroja.

MITEN LAINOJEN VERTAILU KÄYTÄNNÖSSÄ ONNISTUU?

Miksi et vertaisi lainoja myös itse? Tällöin tulee etsiä pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat haluamasi suuruista lainaa sinulle sopivilla ehdoilla ja pyytää kaikilta lainatarjous. Saatuasi tarjouksen kaikilta sinua kiinnostavilta tahoilta tulee sinun alkaa vertailla lainojen ehtoja ja kuluja; vuosikorkoa, avauspalkkiota ja tilinhoitomaksua. Tavoitteena on löytää laina mahdollisimman pienellä todellisella vuosikorolla eli korolla, jossa on otettu huomioon kaikki mahdolliset lainaan liittyvät kulut.

Lainojen vertailun suorittaminen itse saattaa kuitenkin olla hyvin aikaavievää. Varsinkin silloin, jos lainatarjouksia on pyytänyt jopa kymmenistä eri paikoista, kuten lainoja vertaillessa kannattaisikin. Joudut suorittamaan paljon laskutoimituksia ja tutkimaan pienellä präntättyjä ehtoja lainatilien avauspalkkioista ja tilinhoitomaksuista.

Kaikista helpoiten lainojen vertailu ja kilpailutus onnistuu asiaan erikoistuneen toimijan kautta juuri kuten Vertaamo.fi. Tällöin lainan hakijan tarvitsee täyttää vain yksi hakemus tai valita sopivin laina vertailusta. Palvelu kilpailuttaa useita hakijan tarpeisiin sopivia lainoja ja esittelee luotonmyöntäjät sekä lainojen kulut hakijalle selkeässä muodossa. Hakijan tehtäväksi jää enää valita näistä itselleen sopivin lainatajous. Lainojen vertailu on todella helppoa, kun kaikki tarvittavat tiedot ovat esillä samalla sivulla.

LÖYDÄ SUOMEN HALVIN LAINA VERTAAMALLA

Löytääksesi sinulle parhaan lainan, tulee sinun ensimmäiseksi arvioida haettavan lainasumma, maksuaika sekä miettiä sopiva lainamuoto. Lainaa ilman vakuuksia tai takaajia saat aina 60 000 € saakka. Mikäli lainatarpeesi on suurempi, niin sinulla vaaditaan lainalle useimmiten takaaja tai muu lainavakuus. Vakuudettoman lainan hakeminen ja saaminen onnistuu suoraan netistä, eikä sinun tarvitse käydä pankissa paikan päällä. Suosituimpia vakuudettomia lainoja ovat jousto- ja tililuotto. Ne toimivat ns. taloutesi hätävarana ja voit nostaa luottoa tilillesi niin paljon kuin luottorajalla on katetta. Jousto- ja tililuotot ovat erinomainen valinta jos sinun on vaikea arvioida kustannuksiesi määrää. Useimmiten voit nostaa luottoa ilman uutta hakemusta ja kun maksat sen takaisin, vapautat sen jälleen käyttöösi.

VERTAA LAINOJA, LAINAMUOTOJA JA ERI VAIHTOEHTOJA

Helppokäyttöisen lainalaskurimme avulla vertailet eri lainantarjoajien lainoja ja valita sinulle halvimman tai muuten sopivimman vaihtoehdon. Lainojen vertailussa näet lainojen minimi- sekä maksimisummat, lainamääräsi ja maksuajan perusteella lasketun arvioidun kuukausilyhennyksen, todellisen vuosikoron sekä lainantarjoajan laina-aikojen vaihtelut. Kaikkiin hakutulokseen sisältyy aina esimerkki lainasta. Lue myös lainantarjoajan esittely sekä muiden käyttäjien jättämiä arvosteluja ja kokemuksia lainantarjoajasta.

HAE LAINA NOPEASTI TILILLE LAINAVERTAILUN JÄLKEEN

Kun tiedät paljonko tarvitset lainata ja myös kuinka pian voit maksaa lainasi takaisin, mene valitsemasi lainantarjoajan sivulle täyttämään hakemuksesi klikkaamalla ”Hae lainaa”. Saat myös lisätietoa lainasta lainantarjoajan sivuilta. Huomaathan, että lainanantajat määrittelevät hinnoittelunsa usein hakemuskohtaisesti. Luottotiedot, tulot ja ikä vaikuttavat lainansaantiin ja mm. korkokustannuksiin. Lainan korot voivat vaihdella toisella lainantarjoajalla isommin kuin toisella ja mikäli lainatarpeesi on suurempi, voi olla hyvä käyttää palvelua jolla kilpailutat lainasi helposti yhdellä hakemuksella. Saat siis yhdellä ja ainoalla hakemuksella useamman lainatarjouksen, saat vertailla lainoja rauhassa ja valita sinulle parhaan lainavaihtoehdon.