5 faktaa kulutusluotoistaElämä tuo tullessaan yllättäviä tilanteita ja käänteitä: avioeroa, muuttoja, remontteja ja niin edelleen. Tällöin myös raha-asiat voivat mietityttää ja vaivata. Kulutusluotto voi olla pelastus tiukkaan rahatilanteeseen ja yllättäviin elämäntilanteisiin. Kulutusluotto tuo joustoa elämäntilanteisiin, eikä lainan ottaminen ole aina loppupeleissä huono asia.

Kulutusluotto on suomalaisille entistä tutumpi, mutta on kuitenkin hyvä muistuttaa perusasiat kulutusluotosta. Mitä kulutusluotosta olisi sitten hyvä tietää? Lue alta viisi yleisintä kysymystä ja vastausta kulutusluotoista sekä lainan ottamisesta.

1. MITÄ KULUTUSLUOTTO ON?

On aina hyvä tietää perusfaktat ennen lainan ottamista. Kulutusluotto on kuluttajalle myönnettävä laina. Kulutusluotto on myös hyvin yksilöllinen ja siksi se sopii erilaisiin elämäntilanteisiin. Kulutusluoton saat ilmaisella nettihakemuksella yleensä aina ilman vakuuksia tai takaajia.

Yleisesti ottaen kulutusluotot ovat kertaeränä omalle henkilökohtaiselle pankkitilille maksettava luotto tai korttiluotto.

2. MINKÄLAISET IHMISET HAKEVAT KULUTUSLUOTTOA?

Kulutusluottoa hakevat yleensä kaiken tyyppiset ihmiset, ensisijaisesti normaalisti työssäkäyvät ihmiset. Lainana kulutusluotto yleistyy nopeasti, sillä lähes joka viidennellä suomalaisella on lainamuotona myös kulutusluottoa.

3. MIHIN ELÄMÄNTILAISIIN KULUTUSLUOTTO SOPII PARHAITEN?

Yleensä kulutusluoton tarpeen taustalla on jokin suuri hankinta tai rahan menoerä. Tällaisia voivat olla asunnon remontointi, vene, kodinkone tai auton ostaminen. Muun muassa näistä yksittäisesti auton ostaminen on elämän yksi suurimmista hankinnoista, jota varten kannattaa ensisijaisesti tehdä vertailua autolainalaskurilla jossa loppupeleissä kulutusluotto voi olla paras lainamuoto kattamaan auton oston.

Lainojen yhdistäminen on myös yksi yleisimmistä syistä hakea kulutusluottoa. Usein kulutusluoton hankkimista kuitenkin harkitaan pitkään vaikkakin kulutusluoton hakemista ei kannattaisi pelätä. Kulutusluoton joustavuus on pelastus moneen erilaiseen isompaan rahanmenoon, sillä luotto mahdollistaa isompien hankintojen tekemisen nopeasti.

4. ONKO KULUTUSLUOTTO OIKEA LAINAMUOTO MINULLE?

Kysymykseen ei ole yhtä ja ainoaa vastausta, sillä rahantarpeita on monenlaisia ja eri tyyppisiä. Tieto hankintojen suuruudesta ja rahanmenon kohteesta helpottavat kartoittamaan myös lainamäärän hahmottamista. Pienimmillään kulutusluottoa voi saada 500 – 1 000 euroa ja suurimmillaan kymmeniä tuhansia euroja.

On kuitenkin hyvä muistaa, että mitä tahansa tulevaisuuden hankinnat ovat niin rahaa on myös jäätävä muuhun elämiseen lainan ottamisen jälkeen. Kulutusluoton ollessa erittäin joustava lainamuoto on sen kohdalla mahdollista venyttää laina-aikaa ja takaisinmaksua vuosilla. Tällöin saadaan takaisinmaksuun pelivaraa ja rahaa jää myös muihin elämänmenoihin. Lisäksi muiden yllättävien elämäntilanteiden kohdatessa, myös lainasuunnitelmaa voidaan suurimman osan lainanmyöntäjien kohdalla muuttaa sekä muokata.

Sekä lainanottajan ja lainanmyöntäjän yhteisenä tavoitteena totta kai on, että laina saadaan maksettua erilaisista elämäntilanteista huolimatta. Tämän vuoksi kulutusluotto on myös suosittu lainojen yhdistämisen muotona.

5. MIKSI KULUTUSLUOTOLLA ON YLEISESTI HUONO MAINE?

Pikalainojen tai niin sanottujen pikavippifirmojen maine on yltänyt myös kulutusluottoihin. Tämän vuoksi nämä kaksi lainamuotoa voidaan herkästi sekoittaa toisiinsa. Pikalainoissa kulut ovat yleensä suuria, joten on hyvä muistaa, että kulutusluottojen kohdalla kulut pysyvät yleensä kohtuudessa. Alalle on myös tullut uusia vakavaraisia lainantarjoajia, joten kulutusluottojen korot ovat laskeneet tasaisesti.

Käytä Vertaamo.fi lainavertailua ja löydä itsellesi sopivin kulutusluotto elämän yllättäviin tilanteisiin.

JAA:

Facebooktwitter

Lue seuraavaksi: Auton osto on suuri juttu – Ota autolainalaskuri avuksi.

Vertaamo.fi on Taloutesi Korjaamo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *