Autolainalaskuri on iso apu auton ostossaAuton hankkiminen talouteen on suuri juttu. Siitä koituvat muut kulut voivat vaikuttaa pitkään kotitalouden kokonaisbudjettiin. Auton osto on yleensä kotitalouden toiseksi suurin hankinta asunnon oston ja asuntolainan ottamisen jälkeen. Autoa hankkiessa autolaina on yleisin rahoitusmuoto, kun tehdään auto-ostoksia. Auton ollessa yleensä toiseksi suurin hankinta elämän varrella, niin autolaina kannattaa luonnollisesti kilpailuttaa huolellisesti.

Kustannukset kannattaa laskelmoida tarkasti. Näin tiedät, paljonko maksat uudesta autosta kuukausittain. Autolainalaskuri on olemassa juuri tätä varten, jotta auton osto olisi halvempaa ja helpompaa.

UUDEN VAI VANHAN AUTON OSTO? KUMPI KANNATTAA?

Auton arvo alenee aina mitä enemmän ikää autolle tulee ja mitä enemmän sitä käytät. Tämä kannattaa aina ottaa huomioon, kun mietitään auton ostoa sekä tuleeko auton olla uusi vai vanha. Keskimäärin auton arvon aleneminen on 10% luokkaa vuositasolla, mutta tämä totta kai riippuu paljon myös auton merkistä. Käytetyn auton ostamisessa on aina omat riskinsä, siksi kannattaa harkita esimerkiksi vain muutaman vuoden vanhan auton ostamista. Auton ostohetkeä sekä ostotapaa kannattaa miettiä myös tarkkaan; sopiiko auton osto taloudelliseen tilanteeseen sekä ostaako auto suoraan autokaupasta vai yksityishenkilöltä. Molemmissa tavoissa on puolensa ja omat riskinsä.

Auton oston tapahtuessa yksityishenkilöltä vaatii tämä enemmän aikaa ja vaivaa auton ostajalta. Pitää varmistaa ennen auton ostoa, että muun muassa kaikki ajoneuvoverot on maksettu. Näin tulet välttymään kalliilta ja ikäviltä yllätyksiltä. Aina kannattaa myös tarkastaa milloin viimeksi auto on huollettu, onko tämä tehty säännöllisesti sekä tarkista löytyykö auton viimeisimmistä katsastusmerkinnöistä jotain huomautettavaa. Auton ollessa käytetty tai uusi on aina muistettava, että auton osto on kuitenkin suuri investointi ja kannattaa miettiä tarkkaan onko siihen varaa sivukustannuksineen.

Autolainalaskuri antaa suuntaa siihen, paljonko tulet maksamaan autosta kuukausitasolla ja täten voit peilata sitä omaan taloudelliseen tilanteeseesi.

AUTOLAINA KANNATTAA AINA KILPAILUTTAA

Autolaina on yleensä asuntolainan ohella kotitalouden suurimpia lainoja. Autolainan vertailu kannattaa, jos haluaa hakea mahdollisimman edullista autolainaa. Ennen auton ostoa ja autolainan ottamista kannattaa tutustua tarkasti eri luotonantajien ja pankkien lainaehtoihin. Tällöin vältytään ikäviltä yllätyksiltä ja lisäkustannuksilta. Lisäkustannuksia voivat muun muassa olla tilinhoitomaksut, jotka ovat hyvin yleisiä autolainojen ja asuntolainojen kohdalla. Auton osto ei siis olekaan mikään pieni juttu, koska lisäkuluiksi voivat tulla myös erilaiset toimeksiantomaksut, nostopalkkiot ja aloitusmaksut.

Auton ostoa mietittäessä ja autolainojen vertailun yhteydessä kannattaa myös tutustua tarkoin koron sijaan todelliseen vuosikorkoon. Tutustu myös seuraaviin termeihin kuten perustamismaksut, kuukausimaksut, tilinhoitomaksut ja muut autolainan ottamiseen liittyvät erilaiset maksut. Yleisin sudenkuoppa onkin autotalojen mainostaessa niin sanottua ”autolainaa kolmen prosentin korolla”. Todellisuudessa tähän lisätään vielä erilaisia autolainakustannuksia. Viime kädessä todellinen vuosikorko voikin olla huomattavasti suurempi.

Lainaa ilman vakuuksia ja takaajia ja valitse sinulle paras autolainatarjous tarkistamalla autolainalaskurin avulla autolainan todellinen vuosikorko ja vältä ikävät yllätykset tulevaisuudessa!

Lähde: TOP10personalloans.com

JAA:

Facebooktwitter

Lue seuraavaksi: Näin löydät itsellesi parhaan lainan

Vertaamo.fi on Taloutesi Korjaamo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *