Asuntolaina

KILPAILUTA ASUNTOLAINASI

Asuntolainapalvelu Etua.fi tarjoaa helpotusta arkeen, kun kyseessä on asuntolaina ja asuntolainan hakeminen.

ASUNTOLAINA ON KOTITALOUDEN ISOIN LAINA

Asuntolaina on yleisesti ottaen kotitalouden isoin laina. Asuntolainaa voi saada kuka tahansa, jos tulotaso ja luottotiedot ovat kunnossa. Tulotason toisin sanoen oltava riittävän korkealla ja luottotiedoissa ei pidä olla merkintöjä, jotta asuntolainan hakeminen sekä saaminen onnistuvat. Vakituinen työ ei välttämättä ole aina pakollinen, jos pääsääntöiset tulot voidaan muutoin todentaa. Luottomerkinnöissä pienet velat eivät myöskään välttämättä ole esteenä sille että asuntolainaa voi saada. Asuntolainaa haettaessa nämä kannattaa aina varmistaa asuntolainaa haettavalta konttorilta, jotta asian kanssa ei tule epäselvyyksiä.

Lainaneuvottelut asuntolainassa kannattaa aloittaa mahdollisimman ajoissa, jotta unelmatalo ei mene sattumalta ohi suun jos lainapääoman saamisessa on jotain vaikeuksia. Lainaajalta saa aina täsmällisiä tietoja siitä miten asuntolainaa voi hakea ja minkä suuruista asuntolainaa voit hakea sekä saada. Ennen kuin alkaa suunnittelemaan asuntolainan hakemista kannattaa omakohtaisesti miettiä ja arvioida tarkkaan miten paljon on valmis maksamaan asuntolainaa takaisin lainaajalle. Loppupeleissä täsmällisemmät maksuerät voidaan kuitenkin laskea yhdessä pankin tai muun lainaajan kanssa. Menot, tulot, tulevaisuuden suunnitelmat ja nykyinen elämäntilanne kaikki yhdessä voivat vaikuttaa yleisesti siihen miten paljon asuntolainaa voi saada.

ASUNTOLAINAN LAINANEUVOTTELUT KÄYNTIIN

Lainaneuvottelut asuntolainan kohdalla saadaan käyntiin, joko ottamalla itse suoraan yhteyttä lainaajaan tai täyttämällä sähköinen hakemus lainaajan verkkosivuilla. Jos asuntolainan lainahakemus tehdään etukäteen verkossa, niin tämä yleisesti nopeuttaa asuntolainan hakemisprosessia. Asuntolainan hakemus tehdään suoraan lainaajan verkkopalveluun, joka helpottaa kokonaisprosessia saada asuntolainaa. Lainaaja ottaa sinuun yhteyttä yleensä muutaman arkipäivän kuluessa, jotta asuntolainan hakuprosessia saadaan edistettyä vielä eteenpäin.

Aina ennen myös asuntolainan hakuprosessia netissä kannattaa lainaajan kartoittaa omat tämänhetkiset tulonsa ja menonsa. Tämän lisäksi kyseiset kulut kannattaa jopa täsmentää kuukausitasolla. Ensisijaisesti kannattaa miettiä, kuinka paljon olet valmis maksamaan kuukausitasolla takaisin asuntolainaa samalla tapaa kuin olet esimerkiksi aiemmin maksanut vuokraa vuokra-asunnosta. Ennakkovalmistautuminen tuo sinulle sekä lainaajalle myös lisävarmuutta siitä, että asuntolainaa on mahdollista maksaa takaisin tietyllä kuukausisummalla tietyn ajanjakson aikana. Tällöin voidaan myös löytää mahdollista joustavuutta lainaneuvotteluihin.

Neuvottelujen aikana lainaajat arvioivat sinun maksukykyäsi. Lainaaja ottaa tulojen lisäksi huomioon tämän hetkisen elämäntilanteen sekä tulevaisuuden tuomat mahdolliset muutokset. Kaikki arviot asuntolainaa varten pohjautuvat lainaa ottavan henkilön velanmaksukykyihin. Aina kannattaa myös varmistaa onko sinulla mahdollista saada vakuuksia asuntolainaa varten esimerkiksi omilta vanhemmiltasi. Riittävät vakuudet eivät kuitenkaan aina tuo vakuutta siitä että olet kunnollinen maksamaan asuntolainan ajallaan määräaikana. Maksukyky asuntolainalle vaikuttaa myös asuntolainan korkoon.

VERTAA ASUNTOLAINOJA – SE KANNATTAA AINA

Vertaa lainat aina aluksi, kuten myös asuntolainat. Asuntolaina kannattaa aina vertailuttaa sekä kilpailuttaa, jotta löydät sinulle sopivimman. Vaihtoehtoja on yllättävän paljon tarjolla myös asuntolainojen kohdalla, joten neuvomme on että vertaa asuntolainoja sillä se kannattaa. Säästöä asuntolainojen kilpailuttamisen sekä vertailun avulla voi tulla jopa satoja tai tuhansia euroja kun vertailet eri asuntolainojen kohdalla.

Mahdollista on että sama pankki tai muu lainaaja jossa olet ollut vuosia asiakkaana onkin yllättäen jäykkä sekä joustamaton asuntolainaa hakiessa. Tämän vuoksi kannattaa siis vertailla eri asuntolainoja. Voit parhaassa tapauksessa asettaa oman tutun pankkisi tai muun lainaajasi tilanteeseen jossa näiden on taivuttava asuntolainan myöntämisen kohdalla. Tähän tilanteeseen paras työkalu avuksi on asuntolainalaskuri.

ASUNTOLAINA VOI OLLA TARPEEN MYÖS PERUSKORJAUKSISSA

Asuntolainaa ei välttämättä aina haeta vain asunnon ostoa varten, vaan sitä voi myös saada asunnon isoja peruskorjauksia varten. Poikkeuksena kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikki omaan asuntoon kohdistuvat isommatkin peruskorjaukset joita varten asuntolainaa haetaan eivät välttämättä voi saada asuntolainan merkintää verotuksen takia.

Noin 80 prosenttia asuntolainan koroista on vähennyskelpoisia verotuksessa. Joissain tapauksissa myös peruskorjausta varten otettava ns. asuntolaina korkoineen voi kuitenkin olla vähennyskelpoista verotuksessa. Tämä on aina tapauskohtaista ja kannattaa varmistaa lainaajalta sekä verottajalta.

ETUA.FI KILPAILUTTAA ASUNTOLAINAN PUOLESTASI

Suomalainen asuntolainapalvelu Etua.fi tarjoaa helpotusta arkeen, kun kyseessä on asuntolaina ja asuntolainan hakeminen. Etua.fi kilpailuttaa puolestasi asuntolainan täysin ilmaiseksi ja kivuttomasti aina aikaa, hermoja sekä rahaa säästäen. Palvelun avulla voit kilpailuttaa asuntolainan lisäksi nykyisen asuntolainasi marginaalin. Etua.fi palvelu toimii seuraavalla tavalla:

Täytä yksi hakemus osoitteessa Etua.fi, joka lähettää lähettää lainahakemuksen usealle eri pankille
2-7 työpäivän kuluessa vastaanotat pankeilta joko kutsun lainaneuvotteluihin tai voit jopa saada suoria lainatarjouksia
Saadessasi useampia lainatarjouksia vertaile asuntolainojen mahdollisuuksia eri pankeilta ja valitse näistä itsellesi sopivin

KILPAILUTA ASUNTOLAINASI