Kulutusluoton kilpailuttaminen – mitä hyötyä siitä on?Kulutusluotto on luotto, jonka pankki taikka muu luotonmyöntäjä myöntää hakijalle kuluttamista varten. Kulutusluotto voi olla vakuudellinen tai vakuudeton luotto. Koska kulutusluotto on tarkoitettu nimenomaisesti luotonhakijan henkilökohtaiseen kulutukseen, sen summat ovat yleensä pieniä muutamasta sadasta muutamaan tuhanteen euroa ja kestoltaan alle viiden vuoden mittaisia lainoja. Moni suomalainen on ainakin kerran elämässään hakenut kulutusluotoa, mutta harva heistä kilpailuttaa sen ennen lainatarjouksen hyväksymistä.

Kulutusluoton kilpailuttaminen

Kuten minkä tahansa muunkin lainan, myös kulutusluoton kilpailuttaminen on kannattavaa, oli kyseessä sitten pieni taikka suuri lainasumma. Monet kulutusluottoa hakevat luottavat perinteisesti omaan pankkiinsa, jossa luotonhakijalla saattaa olla muitakin lainoja. Osa taas etsii netistä parhaimmat arviot saaneen luotonmyöntäjän ja osa valitsee kulutusluoton korkoprosentin perusteella. Kulutusluoton vertailun ja kilpailuttamisen unohtaminen voi kuitenkin koitua kalliiksi. Monet luotonmyöntäjät tarjoavat edulliselta tuntuvia kulutusluottoja, mutta mukaan lasketut sivukulut ja todellinen vuosikorko nostavat lopullisen lainan kuluja sadoilla euroilla, oli kyse sitten pienestäkin lainasummasta. Kukapa haluaisi maksaa tuhannen euron kulutusluotosta viisisataa euroa pelkkiä kuluja?

Erilaisia lainalaskureita on netissä useampia, joiden avulla luotonhakija voi vertailla eri lainatarjousten korkoja ja kuluja. Monet sivustot tarjoavat lainojen kilpailuttamiseen käytettäviä palveluita vuorokauden ympäri, jossa luottohakemuksen täyttäminen on nopeaa ja ilmaista. Hakija ei hakemuksen lähettämisen jälkeen sitoudu maksamaan välikädelle palkkiota, vaikka päätyisikin hylkäämään kaikki lainatarjoukset. Kulutusluottojen kilpailuttaminen vie yleensä vain muutaman minuutin, joten kiirekään ei ole esteenä kulutusluottojen kilpailuttamiselle.

Luotonhakija voi vapaasti kilpailuttaa samatkin luotonmyöntäjät usealla eri nettisivulla. Monet sivustot tarjoavat vastauksen jo saman päivän aikana, eivätkä vaadi pienille kulutusluotoille lainantakaajaa ollenkaan. Monelle voi tuntua tuskaiselta kilpailuttaa pieni muutaman sadan euron arvoinen kulutusluotto, mutta se voi olla kulujen säästämisessä kannattava valinta, sillä nykypäivän kilpailutus netissä on tehty niin nopeaksi ja helpoksi. Viidensadan euron lainassa kympinkin säästö voi olla mukava lisä, tuhansien eurojen lainassa säästöt saattavat nousta useisiin satoihin euroihin. Tärkeintä kulutusluottojen kilpailuttamisessa on maksuehtoihin tutustuminen, mahdollisten sivukulujen määrittäminen ja todellisen vuosikoron laskeminen. Näillä vinkeillä luotonhakija voi säästää mukavasti rahaa, oli kyseessä pieni taikka suuri kulutusluotto.

KILPAILUTA KULUTUSLUOTTOSI

OmaLaina.fi on 100% suomalainen palvelu ja kilpailuttaa kulutusluottosi ilmaiseksi yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

JAA:

Facebooktwitter

Lue seuraavaksi: Bank Norwegian myöntää 60 000 € kulutusluottoja

Vertaamo.fi on Taloutesi Korjaamo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *