Sähkön hinta on laskenut – nyt kannattaa kilpailuttaaKoronakriisin vuoksi sähköyhtiöillä on vaikeuksia nähdä, minne markkinat ovat kehittymässä ja myyntiin on ilmestynyt uusia kuuden kuukauden mittaisia sopimuksia.

Tyypillisesti markkinoilla on ollut vuoden ja kahden vuoden mittaisia kiinteähintaisia sopimuksia tähän saakka. Tällä hetkellä edullisimmat tarjoukset ovat kuitenkin Spot-sidonnaisia, joissa hinta vaihtelee sähkön hinnan muuttuessa. Pörssihintaan sähkönsä ostavat asiakkaat säästävätkin nyt paljon. Mikäli sähköä ostetaan omalta yhtiöltä toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella, on kannattavaa tehdä asialle jotakin heti. Nykyinen hinta ei saata olla markkinoiden kallein, mutta ainakin hyvin lähellä sitä. Koska sähkönkulutus on koronapandemian aikana laskenut Suomessakin huomattavasti, niin sähkönmyyjä kannattaa kilpailuttaa koska sähkönmyyjillä on paineita laskea sähkön hintaa.

Myös siirtomaksuissa voi säästää, mutta vain alueellisesti. Vaikka kuluttaja neuvottelee itselleen edullisen sähkösopimuksen, säilyy sähkön siirtohinta lähes samana koska siirtoyhtiöillä on käytännössä monopoleja alueillaan ja siirtohinnat ovat puhtaasti yhtiöiden päätettävissä. Koronaepidemian edetessä muutamat verkkoyhtiöt ovat kuitenkin pudottaneet sähkönsiirtomaksujaan. Isot sähkönsiirtoyhtiöt, kuten Caruna ja Elenia eivät ole kuitenkaan seuranneet perässä.

Aiheesta kirjoitti Yle.fi

JAA:

Facebooktwitter

Lue seuraavaksi: Luottokortti voi olla yli kaksi kertaa halvempi maksutapa kuin osamaksurahoitus

Vertaamo.fi on Taloutesi Korjaamo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *