Autokoulun teoriakoe

AJOKORTTI TUO VAPAUTTA

Ajokortti on usein nuoren ensimmäinen isompi säästökohde ja sijoitus. Ajokortin hankkiminen on edelleen tärkeä virstanpylväs aikuistumisen polulla koska sen myötä vapaus liikkua lisääntyy, eikä enää tarvitse olla pyytämässä kyytiä vanhemmilta. Autokoulun voi aloittaa jo vuosi ennen 18 v. syntymäpäivää mutta säästäminen alkaa usein jo aiemmin, sekä monet käyttävät esimerkiksi ylioppilastutkinnon lahjarahoja autokoulumaksuihin.

AUTOKOULU ON KALLIS SIJOITUS

Autokoulujen hinnoissa on isoja eroja ja samassa kaupungissa hintaero voi olla satoja euroja. Tyypillisesti B-kurssin perusvaihe maksaa 1500 €, harjoitteluvaihe 200 €, syventävä vaihe 350 € ja tämän lisäksi ajokokelas maksaa vielä ajokorttiluvasta viranomaisille sekä kustannukset passikuvista. Kokonaishinta ajokortille on halvimmillaan 2000 mutta usein lähemmän 3000 euroa. Halvin autokoulu ei kuitenkaan aina välttämättä ole paras koska kalustossa, tiloissa ja opettajissa on aina eroja. Usein tiukka säästäminenkään ei tuo kassaan tarpeeksi rahaa suorittaa ajokortti. Puuttuvan summan voi täydentää kilpailuttamalla tämän. Yhdellä hakemuksella saat useita rahoitustarjouksia ja lainaat ilman vakuuksia tai takaajia. Näet lainalaskurilla myös lainan korkokulut.

LainantarjoajaLainasummatMaksuaikaa 

Etua.fi
500 - 60 000 €1 - 18 vHAE LAINAA

Rahalaitos
500 - 70 000 €1 - 15 vHAE LAINAA

TEORIAKOETTA VOI HARJOITELLA ENNAKKOON

Tärkeä osa ajokortin suorittamisessa on teoriakoe. Teoriakokeen uudistumisen myötä liikennetilannekuvissa käytetään valokuvien sijaan animoituja kuvia. Teoriakoe on suoritettava 30 minuutissa. Autoliitto tarjoaa sivuillaan mahdollisuuden harjoitella kuljettajatutkinnon teoriakoetta varten videoharjoituksilla, kysymysharjoituksilla, kuvakoeharjoituksilla sekä testata teoriakokeessa omia mahdollisuuksia päästä läpi teoriakokeesta. Teoriakokeet -osioon pääset tästä.